СЕПТЕМВРИ - тема 32

• 22 023
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Добро утро мацки!
Лъки мерси...ще я сваля...Компа ни е на земята и точно копчето за рестарт е набарал Ангел...иии еее мноооого доволен... Mr. Green
Чопър де се загуби бре...Включвай се по-често де...
Питам се сама на глас "Боби как порасна толкова"- Коко чул недочул - Ами с мрънкане мамо, как се расте иначе ooooh!
Joy
  hahaha  Joy
anita29 и какво, просто се приема, че детето боледува непрекъснато, защото като се завъртят вирусите, няма спасение...Не смятам, че е нормално, макар че скоро четох, че се приема за нормално децата да боледуват 12 пъти годишно, и затова на родители им се струва, че преминават от болест на болест....Въобще не си представям целогодишно кашлящи или мрънкащи деца, да не говорим, че последните изследвания доказват, че с честите боледувания не се създава имунитет, а напротив организма се товари и заболяванията стават хронични...Така че...според мен трябва да има някакъв контрол в ДГ...Незнам как би могъл да се постигне обаче...

# 346
  • София
Добро утро Grinning
И на Ники любимото му копче е рестарта Crazy Как успява да го нацели не знам, но като зацикли на него компа накрая забива.

Снощи бях на коледното парти на фирмата ни - много пушене, много пиене и сега как ми е лошооо Crazy Ама иначе голям купон си спретнахме, толкова не съм танцувала вече не помня от кога.

# 347
  • Испания и Стара Загора
anita29 и какво, просто се приема, че детето боледува непрекъснато, защото като се завъртят вирусите, няма спасение...Не смятам, че е нормално, макар че скоро четох, че се приема за нормално децата да боледуват 12 пъти годишно, и затова на родители им се струва, че преминават от болест на болест....Въобще не си представям целогодишно кашлящи или мрънкащи деца, да не говорим, че последните изследвания доказват, че с честите боледувания не се създава имунитет, а напротив организма се товари и заболяванията стават хронични...Така че...според мен трябва да има някакъв контрол в ДГ...Незнам как би могъл да се постигне обаче...
Трябва да има контрол,но тук няма.Един ден водя Алекс на ДГ и гледам две майки водят децата си-едното с ангина на АБ,а другото с повръщане и разстройство.И ги попитахх ,защо не са ги оставили в къщи.Отговора беше,че нямало смисъл да си стоят в къщи,и  без това цяла зима ще са болни.Е,как няма да са болни,като всеки си води болното дете и само си обменят вируси децата.На мен педи ми каза,че за да му изпише имуностимулатор,трябвало за една зима детето да изкара минимум 5 бронхита,иначе нямало нужда.Обаче ми омръзна Алекс да е постоянно болен,кашлицата му започна миналата година септември и си я влачеше до тази есен.За това започнах с Респивакса и съм много доволна.Така и Андреа не боледува,защото тя хващаше всичко от батко си. ooooh!

# 348
Добро утро !

Имаме си сняг  Grinning , и по този повод ще се разходим до вилата, без Алекс.

Чопър, добре завърнала се  Hug

# 349
  • София
Добро утро!  Анита, мерси за кафето!
И тук вали сняг, но не знам дали ще натрупа, Ана Мария седи на прозореца и се кефи на снежинките  Heart Eyes

# 350
Добро да е, то малко към обяд отива.....

От сутринта съм в поза щраус, все нещо събирам и обирам от земята и няма никакъв положителен ефект.....

Сняг не - слънце, но е -3...

Чопър  Hug

За вечно болните деца, на една приятелка хлапето много боледуваше(дано да е в минало време) и се наложи по време на лятната ни почивка спешно да търси помощ в София...Притеснена жената, че пак на Аб отиват нещата и соф.доктор и казва - Ама какво се притеснявате толкова, нормално е по 2-3 аб на месец, все някога ще го израсте и ще спре да пие по толкова Аб.
Все още мисля върху думите на доктора и се изненадвам...При толкова против - как може така да каже, но пък от друга страна по-добре аб, отколкото да се мъчи детето с дни  Thinking

Както и да е, айде лек ден...

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 11:35 от Nadina

# 351
Добър ден!
Моя пухчо заспа и аз започнах да гладя купа с бебеки дрешки  Heart Eyes
Ани много съжалявам за астмата на Алекс, надявам се да я израсте, ако има такъв вариант и да спре да боледува. Моето вечно болно съпружие също го оправих миналата зима с респивакс. Тази зима реших с имунобор- първия месец - супер пресече го 3-4 пъти- но този месец вече се е разхремил.Викам му пиеш ли го- ами забравиххххх  Confused Та сега и контрол трябва да прилагам, че не искам да стане као миналата година, да е болен точно Явор като се роди....

Лъки, супер за програмата, благодаря! Ще я сложа на компа на майка, че Явор го е побъркал вече.Аз моя го вадя само като спи...

Чупър, добре завърнала се Simple Smile  Hug

п.с. Щях да питам за биогаята, мога ли да давам на бебето? С Явор давах инфакол, но този път ми се иска да дам Биогая, по колко се даваше някой помни ли? Преди или след кърмене?  newsm78

# 352
И аз за втора есен давам на Зоя Респивакс и съм доволна Peace Как нема да съм, след последно изпит антибиотик- месец и половина на градина, това си е направо рекорд!!! Mr. Green
Лора до сега май толкова болна не е била, много е крива и нещастна Confused

# 353
Добър ден!
Пак болнички,бързо да се оправят!
Надинке,много сладък Коко,а ти пита ли го него как е пораснал? hahaha
Соник,завидях ти! Grinning

# 354
А добър ден и от мен!
Наде, Коко май нещо се е объркал  Naughty Моето лично мнение е, че не с мрънкане се расте, а с порастването расте мрънкането  Joy Ако сега децата ви се струват мрънкащи, само почакайте да видите за какво иде реч като станат на по 4-5 годинки  ooooh!
Чопър,  Hug Айде остави го тоз Данчо да се занимава сам, пък ти се включвай по-честичко.
Анита, при вас рецепта ли се иска за имуностимулаторите? Аз още от началото на септември взех на малкия Мултивитамол на Тайс и засега съм доволна. АБ не е пил от пролетта, откакто бяхме в болница. Ще ми се да вярвам, че престоят ни лятото на балкана месец и половина ще има положителен ефект върху имунната му система. Щото само като се сетя в яслата как едно да кихте и повлича 10 след себе си...
Другата седмица ще го воря да ву правят там необходимите изследвания, леле как си мина времето... Още няма и месец и свърша стоенето ми вкъщи...
Соник, браво, радвам се, че си изкарала хубаво. И аз чакам с нетърпение нашето коледно парти, даже предложих на шефката да се включа в организацията от разстояние, нищо късметчета, викторина, ей такива неща...
Ивилда, честит ви сняг! Изкарвайте шейната и се забавлявайте!

# 355
  • София
Бебешондел, Биогая-та се дава веднъж дневно по 5 капки. Мисля, че можеше и по повече - на листовката пишеше, че не може да се предозира. А дали е преди или след ядене не знам.
Арлина, дано бързо се оправи Лора Hug

# 356
Голяма ми е скука нещо, гледам уж Еверест по бтв, ама....ровя из рецептите за коледни сладки и само пиша ли пиша, остава да се почне и да се реализира.....

# 357
  • София
Разходихме се до единия МОЛ...бате намаза разни неща, аз нищо не си харесах Crossing Arms ДОбре, че отидохме сутринта, та беше почти празно, че като си тръгвахме се виеше опашка от коли...Ангел вече не ще да се вози в количката и си беше цяло чудо, че издържа докато обикаляхме...
Бебешондел  newsm78 незнам дали биогайата може да замести инфакола, който се свързва малките мехурчетас въздух, попаднали в коремчето, от който пък се причиняват коликите...Може само да се надяваш, че момичетата имат по-малко колики/което незнам дали е вярно, но така казват, при нас беше така...Кати имаше много леки колики и в края на 2я месец свършиха...Ангел  си ги влачи почти до края на 4я ...е не бяха от най-тежките, но бяха доста по болезнени.../
arllina верно си е рекорд...Лора бързо да се оправя...
За сладки не мисля въобще...нещо съм сдала багажа...Това ме боли, онова ме боли...Ако ще правя, ще трябва да е по нощите...и незнам дали да си го причинявам...

# 358
Аааа аз по нощите не мога, сега с децата около мен, то затова има толкова аварии около мен, все нещо паднало и се троши....

С нетърпение чакам Коко да тръгне на градина утре, че малко да рахатясам...., дано не ме изненада нещо по нощите..

# 359
Явор колики нямаше въобще, инфакол съм давала броени пъти, та за това съм в таква чуденка. Ако малката е със силни колики ще ми види сметката  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт