СЕПТЕМВРИ - тема 32

• 22 014
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Atrakcia, arllina нямам инхалатор...Ще включа и коризалия тогава...
А какво виброцила превантивно да го капя, така ли? Защото засега Ангел няма нищо, но принципно очаквам включване, че по цял ден са заедно все пак...

# 421
Ами капи, аз на Боби му капя дори и превантивно, много често първо хремата е задна няколко дни, само понякога през деня се позакашля по време на сън и след 2-3 дни избива директно... За хапчетата май друго не се сещам, аз единствено давам и калциев глюконат и витамин Ц, за глюконата сиропче два пъти по 3 сутрин и вечер....Калиум бихромикум 15 СН, ама то си е за гъсти зелени сополи....

# 422
  • София
Ама АНгел няма нито задна, нито предна още...незнам дали да почна да го третирам от сега  newsm78...По съм склонна нещо за имунитета да давам...А тоя калиум бихромикум педката го изписа за кашлица от сополи, когато Кати кашляше на морето...и добра работа свърши...но каза, че става и за кашлица ми е мисълта...
За задната хрема - хидрастис канаденсис 9CH...вместо капките   Peace
arllina newsm78 мислех да не пиша, ама наили си гърмян заек, защо не пусна микробиология преди антибиотика...тия жълто зелени сополи, най-вероятно са бактериални...Ако зината не е подходящия антибиотик? Да й минава бързо на Лора...

Последна редакция: вт, 14 дек 2010, 15:12 от EmiR

# 423
Ехинацеята не знам дали става за тях все още....ама си мисля, че с осцилото и цитросепта и витамините ще се оправите, щом от сега го почваш...

# 424
  • София
Абе днеска щях да ходя да купя тоя самбукус...той  е точно за горните дихателни пътища...ама Ангел се успа, много сняг и се отказах...Ама и на него съм метнала око...

# 425
arllina newsm78 мислех да не пиша, ама наили си гърмян заек, защо не пусна микробиология преди антибиотика...тия жълто зелени сополи, най-вероятно са бактериални...Ако зината не е подходящия антибиотик? Да й минава бързо на Лора...
Ами на де, защо! За 2-ри път отивам откакто Лора е болна и има нова лекарка при моята, замества ли, на щат ли ще я взима и да ви кажа сигурно е добра, разбира си от работата жената, адекватно лечение прилага в случая, но пък аз се дразня,че тя ми преглежда детето Whistling Какво да направя, като съм свикнала с една лекарка 4 години и хоп сега друга. И една такава сериозна и не обяснява нищо, аз трябва да питам и разпитвам, червено ли е гърлото, надолу слязло ли е... тя мълчи, ако не питам хич и няма да ми каже...абе...А моята педи е супер лекар жената, дано е за кратко тази там Sick
За Калциевия глюконат на сироп да ви кажа. Питах моята педиатърка и нейното мнение е да не купувам.  NaughtyБил със слаба концентрация и БГ производство и не върши кой знае каква работа, каза по-добре ампули ,нищо че са по-скъпи. Та питайте си и вие, аз си продължавам с ампулите. А и на една дружка, аптекарка не и е продала сиропа за  дете не 1,5г, казала по-добре ампули, но само с рецепта давали. За първи път чух ,че за глюконата рецепта искат Thinking

# 426
  • София
Ми май отдавна е с рецепта...доста го отричат, особено за малки деца...Май добра работа върши, ама съм давала на Кати отдавна и като изчетох сума ти лоши неща и оттогава съм предубедена..Кати съм я изолирала в нейната стая и пускам детско след детско...тя е доволна...поне докато киха да не плюе Ангел...незнам дали ще го спася от заразяване...ама поне правя опит Wink

# 427
Хм, за сиропа ме изненада, то може би и затова се пие в по-големи количества....една аптекарка ми каза, че е по-добре сиропа и по-евтин бил и по-приятен на вкус. Факт е, че досега винаги за Боби ми е изписвала конкретно ампули, а сега последния път каза той е вече голям давай сиропа...За ампулите дори и за витамин Ц ампули трябва да са на рецепта - инжекционен разтвор се водят и затова.....
Като гледам за Коко примерно трябва да дам 4-5 пъти по 5 мл, през деня, а за Боби около 10 мл, може би наистина защото е по-лек....

Да за калциевия акто цяло и аз съм чела доста лоши неща, ама то вече за какво ли няма и са суметролима също, но по-добре него отколкото някой широкоспектърен аб...абе каквото прочетем и все вярваме, а дали е така, кой знае  Thinking

# 428
И ние в кюпа. Тъкмо се освободихме от кашлицата и бам - вчера едното око залепнало със секрет. Днес - другото, направо затворено + течащ нос. Не сме се срещали с други хора. Как брееее?  Tired
Исках да я водя да играе с децата в библиотеката и да излезнем за 5 мин. на вън, ама нямаааа...

# 429
Съжалявам много за дребното, виж за очи освен стандартните антибиотични капки нищо не съм чувала, а да - пакетче чай от лайка в чаша гореща вода запарваш за 10-ина минути и после с памук изтриваш очите, ама чак за вашия проблем не знам дали ще помогне.....

# 430
Сложих й кърма в очите. Тя добре ги потърка. Чудя се дали да изчакам до утре да видя дали няма да се оправи или да направо да я водя ПАК на доктор.

# 431
Както го описа, честно съм скептична само за кърма....

# 432
Така е. Обаче окото, с което започна, днес е по- добре. Тая надежда, че ще се оправи и другото. Ама малко. През седмица сме при док. Писна ми вече. К'во стана? Уж кърмя, бърша с антибактериални салфетки тук и там. Ние сме здрави. Ще звъня за час утре сутрин.

Зарекла съм се, че ще пека курабийки този уикенд и ще пазарувам до откат  Crossing Arms

# 433
Ох, дано да успееш с програмата за уикенда. За болестите - всичко е вируси, няма спасение и от разходка в парка може да ги хване, споко по-някое време ще се разредят......
Хигиената и чистота нямат значение ( е, все пак говорим за прилично състояние), те вирусите си бродят като някой крадци се промъкват към джобовете ни и празнят ли празнят пари за лекарства......

Как се справяте с непрекъснатото ядене на децата си, ако има такива проблеми някой де...Бобо от капризно и неящно дете се превърна в непрекъснато мелещо нещо. Яде си горе-долу прилично за закуска и обяд, казвам горе -долу, щото зависи дали съм уцелила вкуса му, но оттам се почва, непрекъснато мрънкане за нещо за гризкане. Все ме кара да го вдигна и в кухнята все се оглежда за нещо......., а не съм прибрала нещо, я го е поискал...Взе да му личи вече, че качва, не се притеснявам за качването, ами, че корема му няма покой освен във времето за сън  newsm78

Последна редакция: вт, 14 дек 2010, 20:46 от Nadina

# 434
  • София
И Никола е лакомия Crazy Не може да се яде нещо в негово присъствие, без да наддаде вой. Справям се като ям, когато той спи Crazy Или ако аз ям нещо, на него му давам да гризе някакъв плод. Той общо взето няма претенции какво ще яде, важното е нещо да меля. Ама не ми изглежда напълнял де, може би защото дърпа предимно на височина Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт