СЕПТЕМВРИ - тема 32

• 21 978
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
Дайте линк за секциото при Гала, че ми стана интересно  Crazy

# 511
Равносметката ще си я направим на Бъдни Вечер, когато сме си само 4-мата...плановете засега връщане на работа, детегледачка за Боби и такива елементарни и прозаични неща, надежда и молби за здрави деца, а и не само те разбира се....

Днес говорих с приятелка, която трябва да ражда в Белгия - засега е нормално раждане, въпреки че бебето не се е обърнало, предлагат и дори насилствено обръщане на плода, каквото и да значи това, дори и не искам да си го представям, само и само да не я режат......

Не ти трябва  Tired

# 512
Ако не беше тази смотана криза, веднага бих си потърсила нова работа.

Много късно осъзнах, че подобно оправдание може да ти съсипе нервите. Не се страхувай. Кризата е навсякъде.

# 513
Цитат
хахаха...ама не е смешно де..замислих се Арчита като написа 56 см и 4950 кг...Как излиза такова нещо от такъв орган ам...Със сигурност не е лесно..
Емир,всичко е точно....хехехе поне бате така казва...Имало нераждали като....попски ръкав,но не съм от тях Grinning
Купих и двата чифта пътъци...Много ми е кеф.Дани обръща чекмеджетата за 3-ти път днес-с изпрани,изгладени,подредени дрешки SickИ блъска по лаптопа и колкото повече му викам неееееее толкова по-силно блъска.  Close
Обадиха ми се колегите да се събираме в неделя на обяд....А аз съм на погача,и там пари за куверти....вече не знам как да я карам,а си харесах мноого яки ботуши Wink

# 514
  • София
Цитат
хахаха...ама не е смешно де..замислих се Арчита като написа 56 см и 4950 кг...Как излиза такова нещо от такъв орган ам...Със сигурност не е лесно..
Емир,всичко е точно....хехехе поне бате така казва...Имало нераждали като....попски ръкав,но не съм от тях Grinning
Въобще не съм имала предвид кефа на бате и неща свързани с промяната на органа в резултат на раждането...а мисълта, че толкова огромно нещо излиза от там...Със сигурност и то ще е  Sick, колкото и секциото при Гала, ако се гледа и как се прави епизотомия т.н.
Планове не правя...като начало да сме здрави всички и да няма гадни неща...Другото в крачка...
За прибирането 2 часа след раждане - хич и не ми харесва като идея..Ваксини на бебето, наблюдение на майката, въобще не си представям да ходя всеки ден до болницата, предпочим да си седя в нея полагаемите 3 или 5 дни, както е при секциото...Особено първото секцио, бях толкова неподготвена и толкова ме болеше, че в болницата направо ми харесваше. Бях супер спокойна за бебето, защото имаше доктори. Беше ми и  супер непознато това малко човече и грижите около него...направо си ме беше страх като се прибера как ще се справя. Като се прибрах освен, че трябваше да се грижа да бебето, трябваше да се занимавам и с нормалните домакински неща...Трудно ми беше, а и доста си ме болеше. С второто секцио - гърмян заек, може би бях готова 3я ден за изписване....но вече всичко беше отренирано. Психически бях подготвена и знаех какво ме чака в къщи като се прибера...Та незнам

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 21:47 от EmiR

# 515
  • София; Дружбето
Е те не изписват 2 часа след секцио Grinning а след нормално раждане без усложнения
Утре Миши си я оставих в къщи, дано не съжалявам Crazy

# 516
Благодаря ви момичета за страхотните пожелания. Много сте мили  Heart Eyes Hug  bouquet

Сегашната бременност върви малко по-тежко от тази с Алек, но се надявам на добри новини.
Ходих на първа морфология - всичко е наред и казаха, че може да е момиче  Embarassed Laughing
И от БХС всичко е ок.

Като цяло при мен новините са все добри.
Алек не е боледувал откакто се е родил и се гледаме. Малко е палав, но нека е такъв, ще се справя някак си.
Сега обмислям дали да го давам на ясла като стана с голям корем, ама много не ми се иска. На частна ще е, че на държавна не сме приети  Sad.

Относно зачекнатата тема за секциото - аз бях секцио и сега пак. Няколко лекарки се изказаха, че ми е малко рано за второ секцио, но хич не ми пука какво мислят. Аз съм решила да вярвам само на една от тях, която казва, че след 8 месеца може. Вярвам й напълно.

Не мога да кажа лесно или трудно мина първото секцио, защотото нямам база за сравнение, но смятам, че всичко беше нормално.

Методи като скачане върху корема и изказвания за естественото раждане като нормално, а секциото не и едва ли не не е раждане, не са ми по вкуса, ама никак  Peace.

Ние украсихме. Сложихме изкуствена елха, че за другите ми е направо жал.

# 517
  • София
Ако не беше тази смотана криза, веднага бих си потърсила нова работа.

Много късно осъзнах, че подобно оправдание може да ти съсипе нервите. Не се страхувай. Кризата е навсякъде.
Абе така е, ама на сегашната работа поне съм защитена и не могат да ме махнат, докато детето не навърши 3г. Новата работа означава най-малкото нов изпитателен срок, а не всеки работодател би изтърпял майка с малко с дете, чести болнични заради яслата и т.н. Crazy Да не говорим, че не са много фирмите, дето в сегашната ситуация могат да ми дадат тази заплата. Та ще стискам зъби явно, поне за известно време Mr. Green

# 518
Цитат
Не мога да кажа лесно или трудно мина първото секцио, защотото нямам база за сравнение, но смятам, че всичко беше нормално.

Методи като скачане върху корема и изказвания за естественото раждане като нормално, а секциото не и едва ли не не е раждане, не са ми по вкуса, ама никак  .

Пламито,не се впрягай,но болката,която аз съм изтърпяла от контракциите не може да се сравни с раждането със Цезарово сечение,така че за мен лично раждането секцио не е като да родиш по естествен път-говоря като е планирано,защото имам 3 приятелки,които се измъчиха да раждат по естествен път и накрая ги срязаха,та са раждали и по двата начина Peace

# 519
Добро утро !!!

Мъжо още се излежава, нахраних детето и го снесох долу при свеки, а аз на компа с кафенце .... красота !!!
Хубаво начало на деня !!
Хубав ден и на вас Мацки !!!

# 520
  • София
Добро утро мацки!
Цитат

Методи като скачане върху корема и изказвания за естественото раждане като нормално, а секциото не и едва ли не не е раждане, не са ми по вкуса, ама никак  .
Пламито,не се впрягай,но болката,която аз съм изтърпяла от контракциите не може да се сравни с раждането със Цезарово сечение,така че за мен лично раждането секцио не е като да родиш по естествен път-говоря като е планирано,защото имам 3 приятелки,които се измъчиха да раждат по естествен път и накрая ги срязаха,та са раждали и по двата начина Peace
Амии сама казваш "измъчиха да раждат по естествен път"  Мисля, че естесвеното раждане е най-нормалното нещо, ако върви гладко...и е  по-малко болезнено. Секциото е една от най-кървавите операции и въобще  не е толкова лека операция, колкото  я описват. Болките, ама никак, никак не са малко...и ако при нормалното/а не измъченото/ естествено раждане търпиш контракции преди да родиш, при секциото болките са следващите дни, месеци, години. Така че въобще не смятам, че болките при секциото са по-малки. Кати е родена планово, знаех в колко часа ще ме оперират. Ангел си тръгна с контракции на 5 минути и разкритие  2 см -   направиха ми спешно секцио. Влязох в болницата в 3,30 в 7,30 го бяха извалиди - непланово секцио. Знаеше се, че ще е секцио разбира се - макар че имаше и един доктор дето ме убеждаваше, че мога и нормално да се пробвам - но при първо секцио и лепен кръвоносен съд в главата ми се видя меко казано екперимент да раждам нормално  Thinking Възстанових се доста по-бързо от Горска китка, която я измъчиха да ражда нормално и седя повече време от мен в болницата, заради идеята на доктори да роди нормално ..бебето беше с отоци, на антибиотик и драмата беше пълна...Така че да не стигаме до крайности  да заклеймяваме кое раждане е по-добро и по-болезнено...  и че контракциите са по-болезнени от секциото.. Peace
Ивилда махам  кафето...

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 08:54 от EmiR

# 521
  • София; Дружбето
Както казах - темата има две гледни точки, стига се дракахте Mr. Green Аз секциото си го ненавиждам, болките след тов бяха отвратителни и още не мога да преживея, че ми сед наложи Crossing Arms Но пък имам една прекрасно първо неизмъчено раждане. Трябва да се търси златната среда, но в хода на раждането това е задачата на лекаря и от него зависи дали майката ще се пъне 2 дена и после ще я срежат или адекватно ще прецени заслужава ли си цялата работа. Абе, не е черно и бяло
Ние си имаме майче, което в момента ражда второ "януарче" и ми е едно такова, все едно раждам аз Crazy С нея раждахме заедно предишния път

# 522
Добро утро!
Точно това не исках сега-кой как и колко....Ама защо въобще почнах.Аз сравнявах моето раждане с това на мацката,която онзи ден имаше рожден ден и още две-три около мен,които ги беше страх от нормалното и искаха секцио и още куп упойки,не разбраха нищо ама нищо от раждането-е шА мА прощавате,ама в сравнение с моето  не е това раждане за мене.Спирам да не навлизам в излишни спорове Stop

# 523
  • София
Абе не се дракаме...Арчита пък и ти що така го приемаш ? Всеки има право на мнение в крайна с/ка...
tsveta  най- добре го е казала ...работата на докторите е да се търси златаната среда и няма черно и бяло..При моите приятелки напоследък всичките са с тежки нормални раждания ..заради идеята да се роди нормално...форцепси, висене в болницата излишно и т.н.

# 524
Добро утро, при нас е снежно, ама много и не спира да вали и вее...Коко го заведоха на градина, поне там е топло.....не че в къщи не е де, но.....

Влизам с предложение на първа страница да се сложат всички хомеопатични за хреми, кашлици и прочие, кой каквото знае и чул. Разбира се да се направи уточнение, че това са изписани индивидуални лекарства за конкретни деца, така че всеки да си направи сметката дали или ще се възползва от информацията.......

Мога да помогна само с АЛиум цепа за бистри сополи и Калиум Бихромикум за гъсти зелени сополи....

За раждането - не мисля, че става въпрос за дракане и заяждане, досега не видях някой да е казал, че признава само едното или само другото като вариант. Подхожда се според ситуация и лекар....

Общи условия

Активация на акаунт