Тренировки в домашни условия-12

• 41 236
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
awesome79 ооо не ме питай. Иначе си останах слаба, то на мен никак не качих обаче вече никога няма да мога да облека блузка над пъпа и бански от 2 части Cry Cry Cry. Просто корема ми си остана нацепен, увиснал и т.н. Само ножа би помогнал в моя случай, но ме е страх а и кой знае колко е скъпо. А съм се хванала с тези тренировки за да се раздвижвам малко, че редовно получавам някакви захапвания я на ръка, я на плешка и е само от обездвижване. Последния път рамото ме захапа такава болка не бях преживявала. Даже като се замисля и родилната ми се видя слаба ракия. Та затова съм тук.

# 421
здравейте,

имам нужда от малко помощ. опитвам се да си намеря видео с хубава кардио аеробна тренировка между 30 и 45 минути. хубаво ще е да не включва музика, или поне музиката да е достатъчно ненатрапчива, за да чувам треньора. предпочитам на английски, макар че не е задължително - ритъма си е достатъчен. важното е да е без дублаж, защото ритъма на броене се изкривява. много е важно поне част от упражненията да не включват гири и други уреди, защото нямам. ако част от аеробиката е на земя, няма проблем. предпочитам торент или друг източник на видео, защото не желая да съм зависима от нета. ако може, нека тренировката да не е за супер напреднали, в смисъл да не е ужасно сложна и трудна.
цел - отслабване и стягане. проблемни области - ханш, талия, корем, паласки, донякъде и бедра. дотук имам три видео файла на джейн фонда, които една много сладка съфорумка ми даде по скайп, за което съм й благодарна. също, свалих и нещата от първа страница на тази тема. имам и още няколко, които обаче са повече към танци. ако някой има интерес към моите файлове, мога да му ги метна на скайп.
иначе съм и на НВД от две седмици с резултат -1кг Laughing. предварително ви благодаря!

# 422
foreplay и аз нямам гири (все ще си копувам и все забравям  ooooh! ) и ги замествам с пълни бутилки от вода - 1.5 литра  Peace

# 423
иии сега ще си призная без бой, че една видео аеробна тренировка на джейн фонда (която се води за много назаднали като мен), се наложи да я правя на два пъти. утре ще се опитам наведнъж.

# 424
  • Torino,IT
здравейте,

имам нужда от малко помощ. опитвам се да си намеря видео с хубава кардио аеробна тренировка между 30 и 45 минути. хубаво ще е да не включва музика, или поне музиката да е достатъчно ненатрапчива, за да чувам треньора. предпочитам на английски, макар че не е задължително - ритъма си е достатъчен. важното е да е без дублаж, защото ритъма на броене се изкривява.

Аз мога да ти препоръчам кардио бърн пик 10 който правих вчера на Мишел Дозис, много е натоварващо, скачаш почти без почивка около час, има линк по напред в темата за свалянето му от докса, ако някой може да помогне и с други линкове за тази програма Praynig

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 20:24 от Lindita

# 425
Здравейте, мацки  Grinning

Напоследък съвсем нямам време за форума, но си тренирам  Grinning Основно си карам на Джилиън и Шалийн. Свалих си и "новия" метаболизъм, но на първи преглед нещо не ме кефи треньорката. Но ще го пробвам.
Искам и да ви питам за препоръка. Искам да си пооформя малко гърба. Искам и малко да го "поизтъня"  Laughing Има ли тренировки, които да наблягат на тази част и ако имате идея как точно да я вмъкна към останалите за цялото тяло  Grinning

# 426
Искам да си пооформя малко гърба. Искам и малко да го "поизтъня"  Laughing Има ли тренировки, които да наблягат на тази част и ако имате идея как точно да я вмъкна към останалите за цялото тяло  Grinning
За конкретни мускулни групи само упражнения с тежести - силови самостоятелни упражнения не след или преди кардио, голяма мускулна група, трудно се оформя. Възможно е да се съчетае с упражнения за крака и дупе. Има доста опции за оформяне с ластици в домашни условия,  вместо тежести - http://www.bb-team.org/fitness/exercises/back
Без притеснение, че ще станеш мускулеста, нямаме достатъчно тестостерон да си вдигнем така мускулите Simple Smile  Peace

# 427
awesome79, а защо не след или преди кардио?

# 428
Здравейте! Извинявам се че нахълтвам така в темата ви но се чудех дали не може да ми помогнете. Търся си упражнения за около 10 минути, които да правя сутрин преди работа за раздвижване, защото нямам друго време. Много ще се радвам да се намери нещо такова.

# 429
а защо не след или преди кардио?
Веднага отговарям Simple Smile като предварително правя уговорка, че това е моята гледна точка и не желая да убеждавам никой в противното.
При една нормално проведена интензивна кардио тренировка с продължителност повече от 45мин- до 60мин се натоварват малките мускулни групи - бицепс, трицепс, особено рамене - и ако сме започнали с тях /т.е. направили сме вече кардиото/, те няма да служат толкова добре като вторични двигатели в упражненията за по- големите мускулни групи. Вторичните ще се уморят преди основните, и няма да постигнем максимални резултати, които целим.
Пример: при натоварено бицепсово сгъване ще изтощим бицепсите, ако след това правим гребане от седеж, бицепсите ще се предадат, преди да сме стимулирали напълно мускулите на гърба и така ще намалят ефективността на упражнението.
Същото важи и за тренировка гръб преди интензивна кардио тренировка. Само си представете как би изглеждала като цяло:
1. Разгрявка 10-15мин.
2. Същинска тренировка за гръб- 6-7 видове упражнения по 3 серии от всяко с минимум 8-12 повторения
3. Ще се наемете ли да тренирате още 60 мин. кардио след това?!?!
Дори и да се чувствате достатъчно силни идва ристък от претрениране- тогава всички усилия отиват на вятъра, защото претренирането е по- лош вариант от Не-тренирането изобщо /повярвайте случвало ми се е бях на легло два дни - със симптоми подобни на силна настинка/
Тук е нужно да отбележа, че визирам същинските кардио тренировки, без да включвам в тази група - тичане на пътека 20-25 мин., което е необходима разгрявка преди всяка основна силова тренировка.
Това е. Получи се дълго като обяснения, надявам се, да съм отговорила изчерпателно Simple Smile

# 430
т.е. да разбирам, че ако искаш да оформяш мускули, тренировката не трябва да включва кардио, кардиото да си е в отделен ден? така ли?

това силно ме вълнува, защото поради липса на време напоследък сбутах кардиото и упражненията (не ходя в зала, правя си упражнения за мускулните групи вкъщи) едно след друго... т.е, първо 30 мин кардио (вело) после 30 мин упражнения... общо час... това как ти се струва... според това, което си написала, ефектът клони май към нулева ефективност  Thinking

# 431
  • Sofia
desi_angelova,препоръчвам ти 10 minutes solution, има ги в You tube. Това са 10 мин. тренировки за ралични части на тялото.Аз имам за крака и дупе, ако искате,ще я кача в докса.
Момичетата препоръчаха и това, аз лично не съм го пробвала:
http://vbox7.com/play:a10884b6&al=1&vid=959485
Ако искаш, пробвай петимата тибетци Peace
Аз днес съм в МЦ и си лежа, вчера пак поради същата причина успях да направя  само един пилатес. Приключих с масажите и съм мн. доволна от резултата. Свалих 3 кг и 3-4 см на обиколки, разликата е  видима.  За 2 седмици изглеждам по-слаба от края на лятото, когато правех всекидневни тренировки и режим на хранене. Никога не съм предполагала, че диета+ масаж може да има такова магическо действие. Сега продължавам да се мацотя в нас . В момента даже лежа намазана и увита в домакинско фолио Laughing

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 12:01 от Margi

# 432
т.е. да разбирам, че ако искаш да оформяш мускули, тренировката не трябва да включва кардио, кардиото да си е в отделен ден? така ли?

това силно ме вълнува, защото поради липса на време напоследък сбутах кардиото и упражненията (не ходя в зала, правя си упражнения за мускулните групи вкъщи) едно след друго... т.е, първо 30 мин кардио (вело) после 30 мин упражнения... общо час... това как ти се струва... според това, което си написала, ефектът клони май към нулева ефективност  Thinking
Всеки разбира различно под "оформяне на мускули". Ще се оформят, ако правиш силови /вдигане на тежести, упражнения с ластик/ упражнения за различните мускулни групи и междувременно кардио тренировки.
В поста си уточних, че визирам - яките кардио тренировки без да включвам в тях 20-30 мин- пътека,колело, кростренажор, степер. Както го правиш ти е идеално, ако след 30мин. вело тренираш отделни мускулни групи в най - перфектния вариант:
1. гърди, гръб, корем- в отделна тренировка
2. бедра, седалище, прасци- в отделна тренировка
3.  рамене, бицепс и трицепс- в отделна тренировка
Тази комбинация тренира всички основни мускули, като им позволява отлична почивка и възстановяване.
Само с кардио тренировки няма да "оформиш мускули" , но те ще станат тонизирани, по- издръжливи, ще ти вдигнат метаболизма и ще гориш повече мазнини след всяка кардио тренировка и с по- малко усилие. Тялото ти ще бъде стройно и тонизирано, но няма да имаш "видимо яки напомпани мускули", ако това разбираш под оформени.
Всяка жена/мъж, които виждаш във видео с кардио тренировки, която/който е с напомпани мускули тренира отделно във фитнес за помпане, не само кардио.
За да изпъкнат мускулите е нужна силова тренировка - кардиото е за оформяне, като стопява мазнините, за да "изрази" мускула в неговата анатомична форма. 30мин. вело е добре за разгряване преди силова тренировка и е Ок след една силова тренировка като времетраене.
Това което правиш има ефект, зависи какво искаш да постигнеш...
Пак се отплеснах... Peace

# 433
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте и от мен.След голямо канене снощи правих на Деби Слимс Сериите обаче само 15мин.Стана ми много топло,дали защото и във стаята беше топло ама направо заврях и спрях.Днес смятам да направя едночасовата тренировка.Много ми допадна.Не е интензивна обаче е много натоварва долната част на тялото.Това констатирах във времето което уж тренирах.Пийнах два аспирина и днес имам малка мускулна ама е търпимо.Да попитам някой може ли да ми даде и други тренировки на Деби?Ще съм много благодарна.

# 434
ясно, супер си, много благодаря за подробните разяснения  Hug

За да изпъкнат мускулите е нужна силова тренировка - кардиото е за оформяне, като стопява мазнините, за да "изрази" мускула в неговата анатомична форма. 30мин. вело е добре за разгряване преди силова тренировка и е Ок след една силова тренировка като времетраене.

а има ли значение дали кардиото (в случая моите 30 мин вело) са преди или след силовите упражнения и ако има - какво е то за крайния ефект?

иначе тренирам мускулните групи точно както си ги написала, в суперсерии... само за бицепс-трицепс-рамене ме измързява и се прежалвам само с една мижава суперсерия (2х15) лицеви опори с флайс с гири, което е и за гърди...

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 13:52 от ray

Общи условия

Активация на акаунт