Хитрини за пестене на време!

• 95 934
  • 786
  •   1
Отговори
# 240
Микровълните  деформират молекулярния строеж, което пък от своя страна насърчава производството на вредни свободни радикали в организма...така поне съм чела.

# 241
Много интересна теми4ка. Изчетох я цялата и даже си харесах доста хитринки Laughing

# 242
И аз мисля че МВ са вредни и ползвам колкото мога по-малко. На стъклокерамичния плот всичко се топли  и вари бързо.

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 21:35 от didana6

# 243
  • София
Уникална тема! Поздравления за всички хитрини!   bouquet Има доста сполучливи идеи!  Laughing
Колкото до микровълновата - отдавна се знае, че е вредна, но пък супер "полезна" откъм пестене на време, както на повече от нас е добре известно  Laughing

# 244
  • Pb
Нашата микровълнова основно я ползвах за топлене на вода и претопляне. От както си взех ел. кана реших проблема с водата. Каната ми е най-обикновена и вече доста години ми служи вярно. Когато се присетя й сипвам оцет да се почисти нагревателя и това е.
Манджите се научих да ги топля на котлона.
Сега общо взето МВ ми заема място, а си е бая кютюк

# 245
  • Варна
Нашата микровълнова основно я ползвах за топлене на вода и претопляне. От както си взех ел. кана реших проблема с водата. Каната ми е най-обикновена и вече доста години ми служи вярно. Когато се присетя й сипвам оцет да се почисти нагревателя и това е.
Манджите се научих да ги топля на котлона. или във фурната
Сега общо взето МВ ми заема място, а си е бая кютюк
Същото щях да напиша и аз, само добавих нещичко  Peace

# 246
Аз пък си я ползвам. И картофеното ми  пюре става за 5 минути в нея.

# 247
И аз използвам МФ редовно.
За претопляне, размразяване.
Вероятно е вредно, но всичко около нас също не е безопасно - въздух, вода, храна, мобилни телефони и пр.

# 248
В МФ правя кафе,ползвам я редовно.
Имах притеснения,но вече не се замислям - обречени сме.

# 249
  • София
Как съм ви пропуснала досега Simple Smile страхотна тема Hug

Красива белла ще ми кажеш ли как приготвяш кафе в МФ, че откакто ни се развали кафемашината я карам на нес Simple Smile

# 250
  • Бургас
Beri, слагаш вода и кафе, по твой избор са количествата и пускаш на минута и ... Обаче наблюдавай опрерацията неотлъчно, защото ще изкипи.   Peace

# 251
Beri, слагаш вода и кафе, по твой избор са количествата и пускаш на минута и ... Обаче наблюдавай опрерацията неотлъчно, защото ще изкипи.   Peace
+ засечи в коя чаша ,за колко време става и няма проблем.

# 252
  • Бургас
И все пак избягвай да го практикуваш често.   bouquet

# 253
Темата е чудесна   bouquet
Когато тлябва да спестя време използвам сушилнята, така после не ми се налага да простирам и събирам, а и доста от нещата нямат нужда от гладене.

Не се сдържах да коментирам миенето на чинии в мивка пълна с вода и добавено веро #Cussing out
Ама вие наживо виждали ли сте го?  Shocked
На един празник в училището на сина ми миеха по споменатия начин, като дойде мой ред да мия, аз започнах да мия както си мием в България, гледаха ме странно и след мъничко ми предложиха да ме отменят и миенето си продължи по стария начин.

# 254
Много полезна темичка, чета я от много време.  bouquet
Аз винаги имам в камерата нарязани моркови и чушки, и цели чушки за пълнене.
Продукти размразявам от предната вечер, сушилнята я ползвам често, така пестя много време. Peace
Със сигурност има още, но в момента не се сещам. После ще дописвам. Peace

Общи условия

Активация на акаунт