Хитрини за пестене на време!

• 95 934
  • 786
  •   3
Отговори
# 255
  • София
Да кажа за микровълновата,макар че не е по темата за пестене на време-от специалисти в тази област зная,че когато работи микровълновата човек не трябва да стои близо до нея.Включвате и бягате Laughing.Това образно казано де,но наистина нестоенето наблизо до печката спестява доста вредно облъчване,а не коства почти нищо.

# 256
  • София
Pagocт
Красива белла
Много ви благодаря момичета, сега ще пробвам  bouquet

# 257
Сушилнята за дрехи не "гълта" ли много ток?

# 258
  • София
Сушилнята за дрехи не "гълта" ли много ток?
Зависи от сушилнята.Гълта ток,няма как да е иначе,но пък е супер удобство.Моята при всекидневно сушене гълта между 10 и 15лв месечно.

# 259
  • Pb
Snarky Chimmfanny като каза "цели чушки" ме подсети за следното - в камерата и аз имам цели чушки, ползвам ги за супи и манджи - пускам ги целите и като се сварят ги обелвам (става супер лесно и бързо) и нарязвам. (Вкъщи всички ненавиждаме люспи от домати и чушки в манджите - направо една манджа може да ме откаже да я ям, ако е пълна с такива и съответно докато не "открих" този трик, чушки не слагах). 

# 260
Тази есен бях купила чушки за пълнене, но ми се наложи спешно да замина и нямаше да ме има няколко дни. Доста се почудих как да постъпя с тези чушки, защото и време нямах. В крайна сметка с плика, завързани, ей така немити ги плеснах във фризера. Като се прибрах ги извадих и след като се размразиха бяха меки, но ставаха пак за пълнене. Изчистих си ги /е беше малко по-трудоемко/ и си ги напълних с ориз, станаха чудесни.

# 261
Ние си замрасяваме за пълнене чушки, предварително почистени и пъхнати една в друга да заемат по-малко място, и зимата само размразяваш и пълниш.

# 262
# 263
Замразените чушки, директно ги пълня  и ги слагам да се пекат без да чакам да се размразят.  Peace

# 264
  • France
Замразените чушки, директно ги пълня  и ги слагам да се пекат без да чакам да се размразят.  Peace
И аз така правя.

# 265
В темата прочетох,4е някои чистят банята докато се къпят.Как става това?Нали трябва да се напръска с препарат,да постои и след това да се търка?Не става само с пръскане и след това с плакнене с душа newsm78,от личен опит го знам.Иначе някои съвети са супер  bouquet

# 266
В темата прочетох,4е някои чистят банята докато се къпят.Как става това?Нали трябва да се напръска с препарат,да постои и след това да се търка?Не става само с пръскане и след това с плакнене с душа newsm78,от личен опит го знам.Иначе някои съвети са супер  bouquet
Аз лично я натърквам хубаво с четка и препарат. Оставям да постои малко така и после докато се къпя изплаквам. Peace

# 267
  • София
Аз от темата прочетох за този метод и съм много доволна. Случайно открих едно препаратче против мухъл, което съм купувала преди поне две години и като се зачетох в описанието, което си е на етикета, а не на бг превода се оказа, че е за почистване и дезинфекция, а махането на плесените е едва ли не страничен ефект. Оказа се, че не мирише така силно на белина като Доместоса, който смятах да използвам, и с напръскване и изплакване с душа банята светна.
Искам да помоля, ако някой знае хитринка за по-лесно изчистване на цедка на сокоистисквачка да я сподели... Много ме изнервя изобщо цялото миене на сокоистисквачката.  Имам и сокоистисквачка на робота и отделна, но миенето си а ужас.

# 268
През зимата когато е сезона на портокалите събирам в  плик в хладилника корите на 1-2 кг портокали (измити предварително преди да се ядене). Настъргвам ги както за сладкиш и ги смесвам с много захар.Съотношение 1 към 5-7 захар. Може и повече. Сипвам захарната смес в бурканчета и пазя в хладилника. Цяла година имам настъргани портокалови кори за ароматизиране на сладкиши. Издържа и повече.
Става и с лимонови кори. Важното е предварително да са добре измити с четка и сапун.

# 269
а би ли издала кое е препарат4ето  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт