Хитрини за пестене на време!

• 95 934
  • 786
  •   1
Отговори
# 315
Съвсем скоро разбрах, че за да изчезне неприятния оранжев цвят при рендосването на морковите на рендето от робота или пък от обикновенното ренде, при измиване на същите е добре да се натъркат с олио и след това се изплакват и с веро /или измиващият препарат, който ползвате/. Маха се наистина!

П.П. Става дума за пластмасовите рендета, де! Да си уточня!

Аз ползвам рендето бьорнер и много ме е страх да го чистя с гъбичка. ooooh! Само под силна струя вода го мия. Как да изпозлвам твоя метод за него, защото ми се е боядисало от морковите? Ако сложа олио - после само с вода няма да мога да го измия от пластмасата  newsm78

# 316
хартия за печене или алуминиево фолио - слагам в/у решетката на фурната
така пека пици;баници и производни;картофи и всичко което е полуфабрикат
спестявам търкането на тави  Party

А как оформяш пицата и баницата преди това?Или ти говориш за готови замразени  newsm78

# 317
  • Вече в моята си приказка...
toniak, може просто само с веро /без да ползваш гъбичка/ да натъркаш пластмасовата част на рендето, да се махне оранжевото и след това с гореща вода. Защо те е страх да ползваш гъбичка?

# 318
toniak, може просто само с веро /без да ползваш гъбичка/ да натъркаш пластмасовата част на рендето, да се махне оранжевото и след това с гореща вода. Защо те е страх да ползваш гъбичка?
страх ме е да мия ножовете на рендето - да не се порежа - а то ми се е боядисало точно при ножовете  Tired

# 319

А как оформяш пицата и баницата преди това?Или ти говориш за готови замразени  newsm78

разстилам директно Wink
резвам колкото е големината на решетката слагам фолиото или хартията на масата
примерно Пица -  изтеглям си тестото от край до край ,каквото излиза отстрани го орязвам с ножа  Wink слагам си продуктите и после придърпвам внимателно върху решетката и след това хоп във фурната

# 320

разстилам директно Wink
примерно Пица -  изтеглям си тестото от край до край ,каквото излиза отстрани го орязвам с ножа  Wink слагам си продуктите и после придърпвам внимателно върху решетката и след това хоп във фурната

Това е супер ! Ще го пробвам ,защото тия тави ......

# 321
  • Пловдив
От известно време пици, риби пека върху хартия за печене. Спестява значително търкането - може и мъничко да се разтече по крайчетата, но не е като да я търкаш основно. Лично предпочитам кафеникавата хартия - по-плътна е, бялата понякога се "сраства" изпеченото и трудно се отделя после.

# 322
А някой да сподели хитринка за възвръщане цвета на фугите в банята. Моите са черни и колкото и да ги мия и търкам, тези които са по пода, като изсъхнат отново побеляват. Безсилна съм вече срещу тях.

# 323
А някой да сподели хитринка за възвръщане цвета на фугите в банята. Моите са черни и колкото и да ги мия и търкам, тези които са по пода, като изсъхнат отново побеляват. Безсилна съм вече срещу тях.

напръскваш с белина оставяш 20мин. и после изплакваш
или с Пулирапид от Кауфланд около 3-4 лв, бутилката пак така по фугите директно изсипваш ако е необьодимо някъде с четка тръкваш и плакниш

# 324
...
разстилам директно Wink
примерно Пица -  изтеглям си тестото от край до край ,каквото излиза отстрани го орязвам с ножа  Wink слагам си продуктите и после придърпвам внимателно върху решетката и след това хоп във фурната

За пица или питка добре, ама баница  newsm78 Ти може би ползваш по - суха плънка, в моята плънка има доста яйца, а накрая баницата се реже както е ва тавата, а върху фолио не виждам как ще стане, и се залива с чаша газирана вода или лимонада и едно яйце, което върху фолиото пак е абсурд да стане.

И за да съм по темата: Когато правя ястие, което предварително се запържва или задушава в тиган, пък после се достогвя в тенджера, правя запържването/задушаването направо в тенджерата. И като е готово вместо да го махам от огъня, просто наливам отгоре водата, в която ще се вари примерно. Така после няма миене на тиган.

# 325
  • Pb
в моята плънка има доста яйца, а накрая баницата се реже както е ва тавата, а върху фолио не виждам как ще стане, и се залива с чаша газирана вода или лимонада и едно яйце, което върху фолиото пак е абсурд да стане.

Определено няма да стане. Но спокойно може да постелиш тавата с фолио и накрая пак ще е чиста или с дребни поражения.

# 326
pinko, с белина не става, пак побеляват. Ще пробвам с този перпарат.

# 327
  • Бургас
Записвам се да следя, че съм шампион по мотане и времето не ми стига за нищо.

# 328
  • Pb
Ами тя нещо умрЕ темата - торбата с хитрини май се изпразни  Laughing

# 329
  • София
Ами да попитам, за да съживим темата малко... Идва времето на пролетното постване (запролети се по-раничко и аз взех да кроя планове  Mr. Green ) , та имате ли някаква хитринка за миене на прозорци? Най-ефикасното до сега, което аз съм открила е микрофибърната кърпа, но ако има нещо още-по ще се радвам да го споделите  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт