Хитрини за пестене на време!

• 95 934
  • 786
  •   1
Отговори
# 360
Аз само за сладки, банички (от замразените), хлебчета и такива неща ползвам хартията за печене. За риба, пиле и други неща за готвене ползвам фолио. Не съм пробвала хартия за готвени неща, не се ли прецаква  newsm78

Аз понеже правя вита баница с 2 кори на руло, а в корите, които купувам броя на корите е нечетен правя следното: Намазнявам тавата, слагам кората и върху нея вия баницата. Не ми е загаряла никога и плънка не е попадала по тавата  Peace

# 361
Маминки здравейте!!!Следя форума от много време,аз също съм майка и искам да ви кажа че всички сте просто страхотно -уникални ,тук е като световна енциклопедия ... Heart Eyes

# 362
  • София
Маминки здравейте!!!Следя форума от много време,аз също съм майка и искам да ви кажа че всички сте просто страхотно -уникални ,тук е като световна енциклопедия ... Heart Eyes
Joy Joy JoyСпомних си с умиление,че и аз бях като теб преди две-три години,когато "открих" форума.И аз не преставам да се изненадвам колко полезни съвети чета по всякакви въпроси.
И аз да благодаря на всички,които споделят опит! Hug

# 363
и аз така се чувствах, когато се регистрирах, но и в момента се чувствам така, каквото и да правя, търся информация и мнения тук и след това вземам решение Peace

# 364
Аз само за сладки, банички (от замразените), хлебчета и такива неща ползвам хартията за печене. За риба, пиле и други неща за готвене ползвам фолио. Не съм пробвала хартия за готвени неща, не се ли прецаква  newsm78

Аз понеже правя вита баница с 2 кори на руло, а в корите, които купувам броя на корите е нечетен правя следното: Намазнявам тавата, слагам кората и върху нея вия баницата. Не ми е загаряла никога и плънка не е попадала по тавата  Peace

Хитро  Simple Smile (това с кората отдолу).

Значи за готвени манджи едва ли ще става с хартия за печене. Но за нещата, които не се разбъркват, мисля, че няма проблем.
Специално рибата - сьомга я пекох върху хартия /тя си е мазна риба по принцип/, а така без мазнина стана по-лека за ядене, сложих малко водичка само. Рибените пръчици бяха панирани, замразени и се изпекоха чудесно върху хартията, пак без мазнина.
Кекс също съм пекла върху хартия. Тиква на големи парчета с кората отдолу /тук съм изхвърляла поне 2 тави, съсипани от яко загорялата захар/, а сега - тавата ми оцеля.  Grinning

# 365
О на тази рецепта не й е много тук мястото, но свекърва ми (лека й пръст) ме научи как да правя страхотна тиква и така не ми загаря кората й по тавата Simple Smile
Според тавата, моята е средно голяма, не й знам точнитеразмери.
В тавата се изсипват 2 водни чаши захар и се заливат с 1 водна чаша вода. Отгоре се нарежда тиквата с кората нагоре. Пече се до хубаво покафеняване на кората. Тиквата си "изпива" захарта и водата Simple Smile
С времето можете да си нагодите на сладост. Но така в самата тава има само захарен сироп, които лесно се разтваря във вода Simple Smile А тиквата така става страхооотна.

Сори за офф-а.

# 366
Аха, и аз така правя тиквата от бабина рецепта - винаги мъничко водичка на дъното на тавата, примерно 1 пръст, до средата на парчетата тиква, но с кората надолу, пак не загаря и пак става хубаво. Ако кората е отгоре, тиквата ще се свари, не толкова ще се запече /не че няма да е вкусна де  Laughing/  Peace

# 367
  • София
Моля, покажете я тази хартия за печене  Heart Eyes

# 368
 Flutter
Почистване с Кока Кола
1. В много американски щати пътната полиция винаги има в патрулката си 2 галона КОЛА, която й служи за измиване кръвта от платното след катастрофи.
2. Направете си експеримент - сложете в дълбока чиния пържола и я полейте с КОЛА - и след 2 дни няма да я намерите там.
3. За да изчистиш тоалетната чиния, излей в нея кутия Кола и... не пускай водата до 1 час. Лимонената киселина в КОЛАТА ще премахне петната от фаянса.
4. За да премахнеш ръждивите петна от хромираните джанти, изтъркай ги със смачкан лист алуминиево фолио, накиснато в КОЛА.
5. За да премахнеш корозията от бронята на колата, я залей с кутия КОЛА и тя ще изчезне.
6. За да развинтиш ръждясал болт, намокри парцал с КОЛА и го обвий около болта за няколко минути.
7. За да почистиш мръсни дрехи, полей купчината мръсни дрехи с бутилка КОЛА, добави прах за пране и изпери в пералнята както обикновено.
8. С КОЛА можеш да почистиш прозорците на колата от прах.
За ваше сведение - активният ингредиент на КОКА-КОЛАта е фосфорната киселина.
Нейното рН е равно на 2,8. За 4 дни тя може напълно да разтвори ноктите ти.
За превоза на концентрата камионът, с който се пренася, трябва да бъде оборудван със специални платки, предназначени за предпазване от висококорозивни материали.
Дистрибуторите на КОЛА вече 20 години я използват за почистване на моторите на камионите си.

# 369
5. За да премахнеш корозията от бронята на колата, я залей с кутия КОЛА и тя ще изчезне.

Друг път. Корозията не изчезва, тя се появява.
Имам си отвратителен, заядлив и завистлив съсед. Много го дразни колата ми. Залял беше тайно предния капак с Кока-кола на няколко места. Сега има огромни петна със свален лак и боя, до ламарината. Гадняр!

Хартия за печене се продава във всеки супермаркет.

# 370
Това с "Колата" са легенди !
Преди години правих опити у дома с пирон,парче месо  -  нищо !
Относно хартията за печене - повече от две години я ползвам за печива и край на
захабените тави и търкане.Кекс също правя върху нея.
Единствено трябва да се внимава с Т ,не повече от 220 градуса !!!!!
/Идеалният вариант - 200 градуса/

# 371
  • на майната си
Ами да попитам, за да съживим темата малко... Идва времето на пролетното постване (запролети се по-раничко и аз взех да кроя планове  Mr. Green ) , та имате ли някаква хитринка за миене на прозорци? Най-ефикасното до сега, което аз съм открила е микрофибърната кърпа, но ако има нещо още-по ще се радвам да го споделите  Grinning

Миналата година си купих една "магическа" Simple Smile кърпа - само с вода се мият, естествено ако не са хипер мръсни, без да се търка до блясък - много съм доволна.
Аз си слагам мокра микрофибърна на бърсалката с телескопична дръжка и я хващам с щипки Simple Smile - избърсвам отвън силно замърсеното колкото е нужно и после по същата система с тази кърпа - много бързо се получава.

# 372
  • Бургас
http://www.nay-mag.com/popup_image.php?pID=887
ето таэи полэвам аэ и съм доволна, дори и на 250 гр.

# 373
О на тази рецепта не й е много тук мястото, но свекърва ми (лека й пръст) ме научи как да правя страхотна тиква и така не ми загаря кората й по тавата Simple Smile
Според тавата, моята е средно голяма, не й знам точнитеразмери.
В тавата се изсипват 2 водни чаши захар и се заливат с 1 водна чаша вода. Отгоре се нарежда тиквата с кората нагоре. Пече се до хубаво покафеняване на кората. Тиквата си "изпива" захарта и водата Simple Smile
С времето можете да си нагодите на сладост. Но така в самата тава има само захарен сироп, които лесно се разтваря във вода Simple Smile А тиквата така става страхооотна.

Сори за офф-а.

Много хубава рецепта. Ще пробвам задължително. А свекърва ми я прави като крем-карамел - добавя яйца и мляко. Аз си предпочитам само тиква.

# 374
Аз също пека така наопаки и потвърждавам- става чудесна, сочна, равномерно сладка и не цапа.

Общи условия

Активация на акаунт