Хитрини за пестене на време!

• 95 933
  • 786
  •   1
Отговори
# 435
По-напред беше писано,че водата от аквариума на рибките ставала за поливане на цветята ?!  newsm78 Казаха ми да я сменям на седмицата веднъж и определено понамирисва..Сигурни ли сте,че няма да си уморя растенията?Че и без това ми е проблем да ги задържа дълго време живи  Embarassed
Стига да не си слагала препарати става,поне при мен досега няма умряло от това цвете...... Peace

# 436
  • Не от София.
По-напред беше писано,че водата от аквариума на рибките ставала за поливане на цветята ?!  newsm78 Казаха ми да я сменям на седмицата веднъж и определено понамирисва..Сигурни ли сте,че няма да си уморя растенията?Че и без това ми е проблем да ги задържа дълго време живи  Embarassed
Стига да не си слагала препарати става,поне при мен досега няма умряло от това цвете...... Peace
Не слагам,обаче имам няк`ви камънаци вътре...явно от тях мирише....
Тенкс  Simple Smile

# 437
Само така поливам служебните цветя и се скъсват да цъфтят- една коледна звезда не ми е спряла да цъфти от три години, включително и през лятото.

# 438
за готвенето винаги си топля вода в ел. кана - така яденето кипва по-бързо
каймата я правя в робота и като се посмели до желаната едрина добавям: лук, подправки, яйце, галета - така си спестявам омесването на ръка...
готвя предимно във фурната, така не вися нон-стоп около котлона да бъркам
риба чистя във пликче и със супена лъжица изваждам вътрешностите - после само събирам кесията и изхвърлям
коша за боклук зареждам с няколко пликчета - съвет научен от форума  Peace

като се сетя - ще допълвам Wink

Дами, ако някой сподели как мога да измия нагревателя на такава кана ще съм благодарен- по инерция съм слагал чай директно вътре и сега има нещо по него. Отгоре се чисти, но отдолу не мога да бръкна....

# 439
Чувала съм, че такива нагреватели се почистват с малко оцет във водата и пускаш до завиране...
Не съм пробвала, просто защото моята кана не е с открит нагревател.
Има някаква логика, оцетът е киселина и би трябвало да почисти поне малко, а и не би навредило нито на каната, нито ще остави някакви вредни следи, в сравнение с разните му там препарати...

# 440
Ако следите са от котлен камък, той се чисти с ллимонтузо и сода за хляб.

# 441
  • Pb
за готвенето винаги си топля вода в ел. кана - така яденето кипва по-бързо
каймата я правя в робота и като се посмели до желаната едрина добавям: лук, подправки, яйце, галета - така си спестявам омесването на ръка...
готвя предимно във фурната, така не вися нон-стоп около котлона да бъркам
риба чистя във пликче и със супена лъжица изваждам вътрешностите - после само събирам кесията и изхвърлям
коша за боклук зареждам с няколко пликчета - съвет научен от форума  Peace

като се сетя - ще допълвам Wink

Дами, ако някой сподели как мога да измия нагревателя на такава кана ще съм благодарен- по инерция съм слагал чай директно вътре и сега има нещо по него. Отгоре се чисти, но отдолу не мога да бръкна....

Сипи оцет да покрие реотаните и остави за няколко часа - после ще имаш чисто нови реотани. Прави това "упражнение" поне веднъж на две седмици  Peace

# 442
А после не мирише ли на оцет  Thinking

# 443
Не, изветрява.

# 444
А нещо за еспресо кафемашина да ми предложите  Thinking
Никога не съм и правила профилактика и нямам представа как става,а вече е на година и половина  ooooh!

# 445
  • Не от София.
А нещо за еспресо кафемашина да ми предложите  Thinking
Никога не съм и правила профилактика и нямам представа как става,а вече е на година и половина  ooooh!
Чакам и аз отговори по тоя въпрос  Thinking

# 446
Ами аз правя същото, честно казано, защото ми се вижда най-безобидно.
Слагам в резервоара с водата и малко оцет и пускам машината.
След това наливам чиста вода и повтарям процедурата...
Мисля, че е достатъчно.
Ако някой има и други идеи и аз ще се радвам да сподели.

# 447
  • София
Метално ножче на ръкохватка за почистване на стъклокерамични плотове.
Благодаря дами, имам такова, но си мислех, че стържете с нещо кухненския плот и много се зачудих Laughing Моето ножче драска керамичния плот и ще го вкарам в употреба за фурната.

Аз не съм ползвала такова ножче, но и аз си задавам въпроса не се драска наистина?
Аз като приключа с готвенето и котолните изстинат, напръсквам с обезмаслител, оставам малко и почиствам с по твърдата част на гъбата.
Нищо не ми остава за чегъртане.  Hug
Вие какво чегъртате с тях?

# 448
Има течни препарати за профилактика на уреди работещи с пара - кафемашини и ютии. Не са токсични, но изискват изплакване, тъй като имат миризма.

# 449
  • София
Ами на мен не ми драска newsm78  не, че го използвам много често, но ми се налага, когато мъжът ми се развихри в кухнята Simple Smile

Иначе и аз почиствам с обезмаслител, става идеално.

Общи условия

Активация на акаунт