Коричка на зърното на гърдата

• 6 085
  • 3
  •   1
Отговори
На 38 години съм и наскоро открих коричка върху едното зърно на гърдата.Много съм притеснена.Имам час след три седмици и до тогава ще се побъркам.На какво може да се дължи това?Моля отговорете.Благодаря.

# 1
  • BG

Ето какво намерих с Гугъл:

Едната ми гърда видимо не секретира, но почти винаги върху зърното се образува белезникава коричка. На какво би могло да се дължи това, при положение, че последното кърмене беше преди 4 години? Коричка върху зърното или ареолата на гърдата говори за възможно заболяване, наречено пейджет, което е с благоприятен изход. Когато секретът е млекоподобен или зеленикав, най-вероятно се дължи на фибро-кистозни проблеми. Препоръчително е да се изследва. Може да се дължи и на повишено ниво на хормона пролактин, но това е свързано с промени в менструалния цикъл - увеличаване на интервала между менструациите, по-оскъдно кървене. Кървав секрет от гърдата не е непременно сигнал за злокачествено образувание. Може да е израз на доброкачествено заболяване или на хиперваскуларизация (разрастване и разширяване на кръвоносните съдове в гърдата по време на бременност). За да се отхвърли третият вариант - злокачествен тумор на гърдата, трябва да се направи преглед при специалист.

# 2
Благодаря.

# 3
Здравейте, мили дами!Обръщам се към вас, защото много се притеснявам и страхувам. От 1 година на едното ми зърно се образува жълтеникава коричка, която пада и се появява отново,но не виждам секрет да излиза. Няма болка, няма сърбеж. На 36 години съм и имам 3 ражданияПреглеждана съм от д-р Вашков и доц. Маслянков на ехограф – казват, че вътре в гърдата няма нищо. Коричката обаче продължава да се появява. Има ли някоя дама, която е имала абсолютно същия проблем и какво се оказа при вас? Какви изследвания ви направиха, за да открият причината?
Благодаря Ви за вниманието!
Отчаяна съм страхувам се нещо да не се пропусне.

Общи условия

Активация на акаунт