Живот и ежедневие в арабските страни/продьлжение/

• 62 784
  • 424
  •   1
Отговори
# 180
Някъде ,някои беше пуснал рецептата за кадаиф на български
 .Моля ви ако се сещате пратете link

# 181
  • O.A.E./ Пазарджик
Някъде ,някои беше пуснал рецептата за кадаиф на български
 .Моля ви ако се сещате пратете link

http://dbj.hit.bg/polezno/polezno.htm#?????? ? ??????? ????

# 182
  • O.A.E./ Пазарджик
Мами, да ви попитам, как ядете нар? Знам, че в Турция го изцеждат на сок. При вас как е?

ima edin na kojto semkite sa meki i go slagame w plodovi salati

# 183
Mariq,mln,q kazhete stawa li prez january da se hodi w Wild Wadi?Nia e luda po vsiakavi ekstremni wodni usehtaniq,no niama li da e studeno ili ima i na zakrito i osven banski kakvo da nosi?Daite ideia za kirilitza molia,zashtoto mi izchezna kredora. Sad

# 184
  • O.A.E./ Пазарджик
днес земетресението в Иран ни полюля и нас. парковете и градините бяха пални с поуплашени хора. не е обичайно за тук и се  изплашихме

Noia , слънцето е силно и през януари, но около обяд. като се скрие е хладно. водата е по- хладна. пробвай на плажа парво и ако е добре - ходете на парка. супер е .
ето ти за кирилица

http://www.2cyr.com/

# 185
Mariq,mersi za sajta,obache kak da ia instaliram za foruma,ne sam na ti s compa i mi triabva neshto elementarno kakto beshe kredora. Embarassed

# 186
Ноя и на мен много 4есто ми из4езва кредора.Самото квадрат4е от където се сменят езиците то ми из4езва,а надписа Кредор си седи,но после само се оправя.незнам защо и къде е при4ината
Ина4е за Wild wadi аз съм ходила дни преди нова година и небеше хладно а напротив.А за малката защо не и купиш от тези костиуми като на водолазите на спидо,незнам дали ме разбра какво имам впредвид.Виждала съм много де4ица с такива.Те  са като боди до  под коленцата и с ръкави.Много са сладки.
Между другото и аз планувам ходене до Wild wadi като доиде брат ми( живот и здраве) края на декември.Само незнам дали ще имат толкова малък бански за бебето  Joy

# 187
  • O.A.E./ Пазарджик
Mariq,mersi za sajta,obache kak da ia instaliram za foruma,ne sam na ti s compa i mi triabva neshto elementarno kakto beshe kredora. Embarassed

ne move6 Sad
obra6ta6 na kirilik i ot tam kopira6 i peistva6 tuk . malko  e razpraviq

# 188
обади се . може да си заформим една срещичка на мамите от тук
Може, може! smile3521

# 189
Медеа, ето рецептата, която mln беше пуснала тук

Спирали със бадеми и фурми
5-6 кори за баница
400 масло
400 гр фурми без костилка(нарязани)
пол.лъж. канела
пол.лъж.джинджър
пол.лъж.индииско орех4е
половинка 4аша сметана
половинка 4аша бе4ени обелени бадеми(наситнени)
2 л кора от лимон

Върху пергаментова хартия корите  се наслагвад една върху друга като по между им се ръси маслото.
Отделно фурмите подправките сметаната лим.кора се слагат на котлона и се бъркат непрекъснато докато стане нещо като каша и малко поизври сметаната
Изтиналата смес се разтила бърху корите в единият краи(по дължина).Завиват се на руло и се слагат за малко в хладилник да стегне.След това се режат на филиики около 1.5 см и се пе4ът в загрята фурна до порозовяване на корите
може да се сложе и пове4е от корите за баница въпрос на вкус

Дано ви хареса ние сме големи по4итатели на тоз вид сладки

# 190
Благодаря много на Mln i Honda,  за рецептата- и3ползвам и случея да се извиня, че немога да им благодаря на ЛС, по простата причина, че надхвърлих лимита на ЛС, който ми се полага. Сега проблемът ми е от къде да си намеря кори за баница, че тукашните са много твърди( смятайте правят се само с яйца около 6 на брой и брашно- без капка вода), май ще накарам да ми пратят от Бг-то. а сетих се, евнтуално с многолистно тесто става ли?

# 191
  • O.A.E./ Пазарджик
Благодаря много на Mln i Honda,  за рецептата- и3ползвам и случея да се извиня, че немога да им благодаря на ЛС, по простата причина, че надхвърлих лимита на ЛС, който ми се полага. Сега проблемът ми е от къде да си намеря кори за баница, че тукашните са много твърди( смятайте правят се само с яйца около 6 на брой и брашно- без капка вода), май ще накарам да ми пратят от Бг-то. а сетих се, евнтуално с многолистно тесто става ли?
така като гледам може и да стане. и аз ще пробвам с многолистно

# 192
Мисля 4е ще стане със многолистното тесто,но тогава не го праве4е на спирали 4е ше хапвате само тесто  Laughing
$е поне тукащното е мноооого многолостно.Аз не го харесвам тука нещо няма много хубав вкус.А как ми липстват Бг кори "на баба".Супер са

# 193
Днес слетобед с Мариябути направихме една фото сесия,на две местни бабета на скромната възраст окло 70 години.АСнимките са от дале4е 4е нали не дават да ги снимат.Та вижте вие какво се казва неизживяно детство   Laughing
http://community.webshots.com/album/518972966fCMyGF

# 194
Как познахте че са баби по на 70 изпод тези одежди?

Общи условия

Активация на акаунт