Отговори
# 360
  • С-я
Честит Никулден на всички и специални поздрави за Нико на Марету   bouquet
Относно двигателните умения на децата- водих миналата седмица Филип на профилактичен преглед при ортопед- Алексиев и той ми каза, че има детенце на 5 месеца, което от третия му месец слага на бънджи да скача, колкото иска, т.е. колкото има настроение детето. Каза още, че децата трябва да се тренират, да заякват и да се поощряват да се изправят (което не знам как може да стане). Но според него, обикновено децата на тази възраст вече са с достатъчно здрави стави, за да се натоварват по повече.
На всички ни пожелавам да нямаме никакви тревоги относно здравето на децата ни, че по-лошо от това няма.
Тони, надявам се всичко да е наред с операцията на съпруга ти и да не се тревожите повече.

# 361
  • Пловдив
Тони, всичко ще е наред!!!    Hug

# 362
Здравейте!!
Честито на всички празнуващи днес. Да ви е живо и здраво името!!!!  bouquet
Честита ви годишнина, *Eliza*. Още много щастливи години заено ви пожелавам!!! smile3525
ТониHugДано всички мине бързо и успешно!!
vany6a, сигурна съм, че си се справила с танците Wink   reverance  Дано малката ви кака си изкара чудесно на празненството Simple Smile
Морска, браво на малката пъргавелка!!!

Аз отивам да бъркам пюре от картоф и броколи   chef  Laughing
Слънчев ден ви пожелавам!!  Hug

# 363
Честит имен ден на всички малки и големи именници!
Алекс заспа и аз разпускам,макар че имам да простирам;)Той също заспива късно-22-23ч,събужда се за 1 ядене около 4-5 и после спи докъм 8,след което съм 10-11 пак спи по малко:)
Аз му давам по 100 грама зеленчуково пюре на обяд и още 90 грама АМ, след което обикновено прави пауза от 4 часа до следващото ядене.Не бързам все още да замествам пълно хранене.
Как изглежда алергичен обрив от храна?3 дни яде тиквичка и първо му излязоха 2-3 пъпчици около устата, на следващия ден не му дадох тиквичка.Вчера яде пак и има още няколко пъпчици,но са само около устата.Може да е от това, че се лигави, но не съм сигурна.
Пожелавам ви хубав и успешен ден!

# 364
Честит празник на всички именници - малки и големи!   bouquet

Елиза, честита годишнина! С пожелание за дълги години щастлив семеен живот!   bouquet

Тони, дано всичко е наред  Praynig

Морска, ама наистина голяма пъргавелка.
Нашите двигателни умения засега са само въртене - от гръб по корем, и след няколко минутно стоене по корем се започва едно пъшкане и мрънкане и съответно аз трябва да я обърна по гръб и тя доволна веднага пак се врътва по корем и така повтаряме упражнението по цял час.

В събота и неделя голямо пазаруване му одарихме. Ходихме в новото Темпо и в Джъмбо. Роси и ние имахме проблем с касиерката в Темпото- имахме 2 кутии АМ, а тя беше маркирала 4, но видях навреме и оправихме нещата. В Джъмбо накупих доста подаръчета за близките и за някои приятелски бебочета. И с коледна украса се сдобихме и вчера успях и да поокрася вкъщи, но елха няма да слагаме, че и без това на Коледа и Нова година няма да бъдем в София.

# 365
Добро утро !
Дано не пропусна нещо или някого днес ...

Честит имен ден на всички, носещи хубавото име Никола (Никол, Нина) и на всички останали, за които днешният ден е празник !  newsm51
Елиза, желая ви поне още 5-6 кръгли годишнини да отпразнувате заедно и да сте все така щастливи заедно !!!   bouquet

Cтаcи, бързо възстановяване ! Hug
Blue bird, при тези чудесни новини за сърчицето на бебчо и твоето майчино сърце ще се отпусне най-накрая  smile3501
Мартеа, дано захранването на малката Рая мине леко и безпроблемно !

Етка, говорех за педиатърката (ако все още ходите при Азади, де). Моите деца ги водех при нея като бебета.  Wink

т табакова, мерси за отговора.
lulu25, аз също си сверявам часовника със сайта на Косе-Босе. Там за повечето продукти освен дали са алергени, се дава и дали са високоцелулозни, т.е. трудносмилаеми. Ето това пише за спанака :
Цитат
Спанак
- може след 8 м.
- най-добре 10 м.
- алерген (в тази категория са другите зелени листни зеленчуци – лапад, коприва и пр.)
- високоцелулозен (термично обработеният спанак има 3-4 пъти повече фибри от пресния)
- добър витаминен и минерален състав в детското хранене (витамин А, калций, желязо и др.)
- нитрати (един от най-нитратните зеленчуци)
- съдържа добро количество желязо (въпреки историята за сгрешената запетая е добър източник на желязо, но то е слабоусвояемо заради целулозата и оксаловата киселина)

Спанакът е трудносмилаем и се препоръчва на по-късен етап, около 10 м. в общия случай или 12 м. при дечица с чувствителен стомах. Може и малко по-рано от пюре, тъй като в този случай е доста малко количество (не е толкова тежък за стомахчето) и от бебешки храна (заради нитратите).

Бъдете усмихнати !!!

# 366
  • Варна
Честит празник на всички, които носят прекрасното име Никола, Николай, Никол, Нина, Николета и да не пропусна някой. Честито на всички банкери. Честито и на рибарите. Аз дадох на Петър пюре от спанак преди около три седмици. Не мога да ви опиша какво имаше после в памперса Shocked.

# 367
...
Етка, говорех за педиатърката (ако все още ходите при Азади, де). Моите деца ги водех при нея като бебета.  Wink
...
Ахаааа!!! Извинявай, ма то с тоз един мозък за къде по-напред Simple Smile Crazy Дам, при Азади сме все още, но май ще си ходя при Китова. С Азади нещо не мелим заедно  Confused

# 368
Благодаря на всички за подкрепата.

Относно свеки - откакто се е родила Криси тя прие ролята на майка /понеже 3месеца живяхме в тях/ не ми даваше да пипна детето. Само тя я обличаше, къпеше и всичко останало. Направо се чудя на себе си как съм търпяла. И от както се преместихме, тя не може да се примири с мислълта, че вече няма да се грижи тя за нея, а аз и от тогава само натяква да й я оставяме да я гледа тя. Аз пък точно обратната, до сега не съм и я оставяла повече от 5пъти за по 1ч., никога не съм я оставяла да спи там или за по-дълго време. Вижда я само веднъж в седмицата за по 2ч. и то в наше присъствие. А тя постоянно мърмори по телефона, че не й я оставяме и че искала тя да я гледа, аз да съм си почивала /да бе да/.

Днес ходихме да боцкат Денис, за изследванията на 6м., за мое очудване въобще не заплака, явно не разбра какво става. Урина му взех още сутринта като му сменях памперса. Купих едно колекторче за урина от аптеката, заведох го в банята пуснах му чешмата, сложих колекторчето на пишока и той за нула време се изпишка.
Хемоглобинът му е 115, което мисля че е добре за тази възраст.

Морска, браво на Елица, тя се оказа май най-пъргава от всички юнчета.

Честит празник на всички, който празнуват днес.   bouquet  Днес е празник и на Бургас, жалко, че няма да можем да се поразходим, но важното е Криси да оздравее. В последните три години, на този ден сме все болни и си седим вкъщи  Sad
Но ще спазим традицията и за вечеря ще хапнем пълнен шаран.

Относно двигателните възможности - Денис се върти освен от гръб по корем и братно, много често в кошарата му намирам главичката на мястото на крачетата, а един път се беше заврял в най-долната част на кошарата точно под повивалника, за миг настръхнах, когато не го видях на възглавничката. Мъчи се да пълзи, вдига си дупето на високо, обаче понеже му е голяма глава и тя много му тежи. Когато го сложа на паяка се придвижва около 2-3метра /колкото да докопа цветята и щорите и започва да дърпа със всичка сила/  ooooh!  На бънджито вече скача страшно силно и на високо, понякога имам чувството че ще изхвръкне. На крачетата си стои изправен, забива ги като пирони /по принцип не го оставям да стъпва, но веднаж го оставих за 20секунди на кантара за да го претегля/.

Приятен ден.

# 369
  • Варна
Киди, не й се вързвай на свекървещицата. Тя сигурно "за хубаво" прави всичко. И после разказва на ляво и на дясно, че ти помага... И Петър го намирам на различни места в кошарата по време на сън - палавници са и да са ни живи и здрави ще ни поднасят изненади.

# 370
Благодаря Ви момичета,голямо шило е моята Елица....по късно ще и направя клипче.Тя мина батко си,той на 7 месеца се изправи на кошарата Heart Eyes

днес втори ден опит с морков,не и харесва,мръщи се,сумти,потриса се Laughing

# 371
  • Варна
Петър само като види лъжичката и прави физиономия все едно, че му се гади.

# 372
Здравейте  Hug

Първо да не забравя - Лулу, моля изпрати ми адреса си на ЛС (аз не успях да ти пиша и затова го правя тук).

Vesi7112, добре дошла  Hug

Морска, аз очаквах това от вас, помня когато видях във Фейса клипче как лази (преди 2 месеца мисля) Laughing

Киди, не се ядосвай, свекървите са си проклети. Не ми се разказва аз какви премеждия имам с моята и вскоро време ще  #Sniper

Иии, Честито на всички именници, да са живи и здрави   bouquet

Имеше още, но после!

# 373
Здравейте от нас с малката Йоанка. Нямах възможност да прочета последните 2-3 дни написаното, но по-късно ще наваксам. Записвам се, че и ние вече си имаме зъбче от събота. Предполагам, че това е причината за неспокойните и нощи последните 2-3 седмици. Защото двете нощи след зъбчето малката спи без да се буди, което и на мен се отразява чудесно  Simple Smile Междудругото ние бяхме с много проблемно заспиване, малката не искаше биберон и успокояването беше мисия невъзможна. Купувах на Avent, Nuk и Chicco биберони, но не ги искаше.Накрая купих една много грозна, дълга и топчеста отпред биберона и малката много я хареса. От тогава все едно имам друго дете. Дано това помогне на някоя от мамите с подобен проблем, пробвайте с този вид биберони. Лек ден!

# 374
Честито на всички именници!Да ви е живо и здраво името!   bouquet Синя птица Много се радвам за вас Hug Hug Hug   Елиса честита годишнина още много по 10. 1dating

Общи условия

Активация на акаунт