Отговори
# 630
Вчера и ние преполовихме годинката. Имахме гости, а Мати получи за подарък проходилка. Много му харесва, използва я интензивно .... да си чеше венците  Laughing Но се научи да се придвижва до разни висящи неща и да ги дърпа.

Днес голямо пазаруване при нас - елха, украса, подаръци. Сега сглобяваме елхата, а аз едновременно с това опаковам подаръците  Grinning

Днес Мати яде за първи път оризова каша. Хареса му. Нещо се мръщеше на зелената чушка предните два дена, да видим утре как ще е. Виж, плодове яде с огромен апетит. Много му харесват  Peace

Дали нямаше и още нещо да пиша ...  newsm78  Ако се сетя, ще допълня.

aantoniabg, честит ти рожденик! Много да те обича!

# 631
Здравейте момичета  Hug Ей голям студ в Пловдив, кога ли ще можем пак да излезем на слънчице ... Някой от вас успя ли да намери от новия Вигантол, спомням си една мама от Пазарджик беше писала, аз питах в аптеки в нашия квартал, не знаят да са доставяли.
За метода със сапуна мисля, че беше да се намокри и насапуниса тялото и да се остави да засъхне и след това да се изплакне, даже май можеше да се направи няколко пъти един след друг. Подобно нещо дочух веднъж и от една мама, говореше си с друга в градинката.
Ние не се включваме често, но като ви чета от телефона редовно вися на балкончето, изкушавам се да пиша, но е много неудобно и се отказвам.

# 632
dion, не е ли рано за проходилка?Аз всъщност въобще не съм на ясно от кога може  newsm78
Дайте идея с какво да мажа бузката на Иван.От няколко дни е червена почти до кръв от слюнката дето маже по нея.Пробвах няколко намазвания с кремчето на ХИП против подсичане, но няма ефект.Тази нощ е много неспокоен, върти се като шило и се пробужда.От 13.00 до 20.00 ч е дремнал само половин час.Така не е бил до сега.
За Коледа не сме предвидили нищо по-различно от друга година.Хапваме, пийваме рано-рано, и после по-старите си лягат, а ние пред телевизора.Абе, пълна скука.Даже и настроението не ми е Коледно, като всеки друг ден и като всяка друга година..Единствено падащите снежинки и коледната украса ме карат да се чуствам по-различно.А от тази година и подаръчето под елхата.

... Някой от вас успя ли да намери от новия Вигантол, спомням си една мама от Пазарджик беше писала, аз питах в аптеки в нашия квартал, не знаят да са доставяли.
Няма и да доставят, няма нова партида, няма и да има.Онзи ден една аптекарка ме охока, от къде съм си измисляла тази информация.Вигантола бил изтеглен заради нещо по-сериозно от капкомера.
Нали не сме толкова наивни да си мислим, че десетина партиди, продавани години наред, никой нямаше да забележи този проблемен капкомер.Последното изречение е мое. Peace

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 23:05 от ketti

# 633
ketti за бузките и брадичката на бебчо преди изтривах с Педиатрил - термална вода на Авен, но е скъпичка (около 20 лв. шишето) и след това нанасях малко лосион на Бюбхен. След като родих кожата на лицето ми беше изъхнала ужасно и щипеше и сърбеше непрекъснато, кожна лекарка ми каза че е дерматит и ми предписа тази термална вода и каза да мажа с някакъв бебешки лосион и ми мина. Говорих с  една аптекарка и тя ми се накара, че лосиона бил с парфюм и не трябвало да ползвам за бебето, сигурно е права. Напоследък минавам само с тампонче напоено с чай от лайка и мисля че има ефект, ако отделно се подсушава като се плюнчи.
За Вигнатола тази мама (дано се включи) написа че е с различен дозатор и някой добави че такъв е бил и преди тези партиди, така че е възможно да е от дозатора.
За лекарствата за настинка - аз ползвах грипхил и ангинхил като бях настинала последно и мисля че действат. Грипхил ми понижаваше температурата успешно още докато бях бременна.

# 634
Да се допълня още.Каза и за Деавита, че каквото има по аптеките се продава и след това и от него няма да има.Нямат информация защо, но каза, че при тях е свършил и при заявка от складовете им казали, че няма да доставят повече.Ако някой има познат дистрибутор на лекарства, нека да разпита за тази информация, дали е достоверна.
 Cecile , благодаря ти ще пробвам и това.Поне на онзи крем пише, че е без парфюм.Да не направя някоя беля  newsm78.Как бебешки лосион, пък да не се ползва за бебето.?

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 23:17 от ketti

# 635
За лосиона се възмути че го ползвам за лицето, но и по принцип каза че козметиката с парфюм алергизирала. Аз не съм гледала на самия лосион какво пише че съдържа, но на моя бебок винаги му е действал много добре и на тялото и лицето и затова няма да спра да го ползвам от време на време, но специално за лицето ще продължавам засега с лайката.

# 636
Дайте идея с какво да мажа бузката на Иван.От няколко дни е червена почти до кръв от слюнката дето маже по нея.Пробвах няколко намазвания с кремчето на ХИП против подсичане, но няма ефект.

Кети, аз бях споделила, че на Денис бузките са така и дори си мислех, че е алергия и спрях захранването. За няколко дена му се оправиха бузките - пръскам ги или минавам с памуче с термалната вода на Авен /третата от тази статия http://grimiornata.blogspot.com/2008/02/blog-post_27.html/ по колкото пъти се сетя на ден и след това мажа с Нахткерцен балсам на д-р Тайс. Вчера обаче бяхме повече време навън и вечерта пропуснах да го намажа и гледам че днес пак му бяха зачервени и пак почнах начесто да го мажа и пръскам. Явно докато не премине този период с плюнченето ще трябва да полагаме повече грижи за личицата на бебоците.
Роси, може ли да споделиш твоите идей за Коледните празници.
На Бъдни вечер ние смятаме да сме си вкъщи, свеки всяка година ни кани в тях, но аз предпочитам да си приготвя и подредя всичко както аз си реша и да сме си у дома, още повече че в тях е много тясно, а като дойдат и зълва ми и ставаме дядовата ръкавичка и е супер не удобно. Смятам да си приготвя масата, и към 19ч. да седнем да вечеря ме. След това мъжът ми ще се направи на дядо Коледа и ще донесе подаръци. После сме се разбрали да слезем на първият етаж при нашия кръщелник, заедно с нашия дядо Коледа /мъжът ми/, за да му подари и на него подарък. След това ще се качим в майка ми /те живеят един етаж над нас/ и баща ми ще се направи на Дядо Коледа за да си подарят и техните подаръци. После ще се приберем да си разгледаме подаръците и да сложим децата да спят. На следващия ден вече ще отидем на вечеря в свекито и там свекър ми също се прави на дядо Коледа. Няма да ви казвам Криси колко е щастлива, макар че миналата година беше само на 2г. изживя невероятни емоции, а тази година се надявам още повече да се радва. Ще пее песнички и ще казва стихтворения. Мисля си, че и както да си организираме празника, щом има деца винаги е весело, те реагират толкова емоционално, че предават цялата си пложителна енергия на нас възрастните и ние се чувстваме завладяни от коледния дух.
А на мен ми е интересно вие къде ще посрещнете новата година. Ще оставите ли децата при бабите, за да се забавлявате или ще си останете вкъщи? Миналата година ние се събрахме у нас заедно с още три приятелски семейства /имаше и деца/, за тази година мислим пак да е така.

# 637
  • Варна
Добро утро!  Hug

За празниците си имаме традиция, която спазваме всяка година. На Бъдни вечер сме в дома на моите родители със семейството на брат ми. Трапезата е традиционна със седем постни ястия. Майка прави содена питка с пара и фигурки отгоре, татко я разчупва. Аз приготвям тиквеник. Обикновено татко казва няколо думи, най-често в стихотворна форма, съчинени от него за изминалата година и пожелание за идната (аз поетичната си душа от него съм я наследила Flutter) . След като се навечеряме баща ми се преоблича като Дядо Коледа раздава подаръците. Разглеждаме кой какво е получил. Призказваме си до късно на топло. Ако децата искат играем някоя семейна игра - Скрабъл, Монополи. Племенника ми е цяла програма, забавлява ни цяла вечер!  Heart Eyes
Коледа - отиваме в дома на свекитата. Те имат външна елха и децата много се радват като си открият подаръците там. Хапваме на обяд и се прибираме.
Нова година - мислим да отидем в родния ми град и да я посрещнем с брат ми и снахичката в едно от заведенията там. Павел ще оставим под бабино наблюдение. Ще излезем след като заспи. Той не се буди цяла нощ. А ако все пак се събуди - заведението е на 1 мин. от дома, та при подаден сигнал ще отскоча.  Mr. Green
На 1 Януари - татко и племенника ми имат имен ден и винаги сме празнували заедно, та и тази година така.  Heart Eyes

# 638
  • Варна
Добро утро! Днес ми е почивния ден /нали НОИ ни плаща само за работни дни, все едно не си гледаме децата събота и неделя/. Оставих Петър за малко на нашите - ние живеем в един двор, а пък те са УЧИТЕЛИ и много се занимават с него.
Нашата педиатърка каза, че Вигантол  бил "отровен"и го сменихме с "Диавит",като изчерпим количеството от мрежата какво ще им даваме - те пък до тогава ще порастнат и няма да са необходими тези капки.
И на Петър бузките му се зачервяват от време на време, но аз си мисля, че е от вятъра и не отдавам значение, но го мажа с млякото на "Хипп" - дерматоложка ми го каза.

# 639
Добро утро и от мен!

Веси, това за почивния ден е поредната подигравка с бг мамата,ха ,ха , освен да обясня на малчо ,че днес мама е почивка и да се оправя сам.  Joy

Марчелка,вашият план за изкарване на празниците много ми хареса и лекинко ти завидях.

Ние с половинката не си създаваме никакво коледно настроение/по разбираеми причини/ и празниците няма да се различават по нищо от другите ни дни Cry/извенете ми за кофтито изказване/.

И Андрейката е все с зачервени бузки,мажа с балсама на др.Т.,помага ни,но ме е яд ,че изобщо се налага да го мажа.

Приятен ден момичета! Kissing Heart

# 640
привееет Hug

на Бъдни вечер приготвям нечетен брой постни ястия, мезенца и вкусотийки. правя и питка с късмети. хапваме, пийваме и към 23.40 слизаме в градинката пред нас да правим Коледни илюминации. последните години, аз гледам от балкона с бебето/та, а преди слизах малко след тях Wink като се приберем/ат с изненада откриваме отрупаната елха и се ядосваме за пореден път как не сме Го изловили Mr. Green после разглеждаме до късно подаръци и си лягаме доволни Grinning

и ние украсихме тези дни и Коледният дух дойде и в нашия дом Heart Eyes

# 641
  • Пловдив
Добро утро!
След почти безсънна нощ, малкия спа до 10,30 ч! В момента ми се кара, че не му дърпам смеещото се тигърче  Simple Smile
 За Нова година- пак вкъщи.
Мен Коледният дух от септември ме е завладял- от тогава започнах с подаръците за племенниците. Да споделя една много сладка играчка за момичета http://www.igrachki.bg/1%20%D0%B4%D0%BE%203%20%D0%B3%D0%BE%D0%B4 … 0?product_id=2189
eliska стига вися на балкона, напиши как сте!

# 642
Здравейте и от нас!
Ние пак си поспахме до 10.30 и въпреки че се буди доста през нощта, се чувства понаспана.
За Коледа, досега вечно се чувствах разкъсана между едните и другите родители, сега сме решили да си останем вкъщи и да си празнуваме семейно тримата. Да видим Simple Smile

Да ви питам, вашите деца задъхват ли се? Боил като се заиграе с нещо, такива усилия полага, че започва да диша накъсано, също и преди да се разреве. Издава от време на време и едни странни звуци, все едно си прочиства гърлото. Иначе като е спокоен няма следи нито от сополи и запушени носове, нито от кашлици или някакви проблеми, но все пак почвам да се чудя дали е нормално?

# 643
Привет!  Hug

Да споделя и аз за празниците. На Бъдни вечер винаги сме заедно с моите родители, хапване, пийване, сладки приказки и накрая някой Коледен филм. Но тази година вече ще бъде по-различно с малкото ни човече. Не че Йоана ще разбере нещо от Дядо Коледа и подаръци, но определено покрай нея ще имаме повече емоции и ще ни бъде доста по-весел празника. А освен това тогава тя има и мини рожден ден - 6м, та определено ще имаме и още един повод за по-голяма веселба. Ще се постараем първата ни Коледа с Йоана да остане един хубав спомен за нас.
А за Нова година сме решили баба и дядо да гледат бебка, а ние с тати да се позабавляваме с приятели в едно заведение, а и това ще ни е единствената възможност с него да излезнем някъде сами, тъй като след това майка ми отново заминава на работа и ще си дойде чак на Великден.  Simple Smile

# 644
  • Пловдив
Здравейте!

Ние с бебка отново сме си у дома, а тати и кака отидоха да гледат филм в Мола. Поне те да се забавляват, нещо в този студ ме е страх да се размотаваме с Гери.
За Бъдни вечер ние традиционно сме си у нашите, и брат ми си идва от София и се събираме при тях. За трапезата отговаря мама, кога ли ще се науча и аз да спретвам такива разкошни питки и баници като нея.  Признавам си без бой- все още не умея   Embarassed  Почваме от ранко около 19 часа на масата, в сладки приказки, хапка, сръбка, по някое време забаламосваме малката и вуйчо й успява да донесе под елхата подаръците. после се правим всички на изненадани как отново не сме успяли да видим добрия старец   Joy  След баницата с късметите обикновено вуйчо Бойчо си слага шапката на джудже и започва да раздава подаръците, става много забавно. А точно тогава миналата година казахме на Креми, че сте става кака и че писмото до щъркела е стигнало и вече поръчката е изпълнена. То беше радост, то беше чудо. Имаме го записано на камерата, много мил спомен!!! Simple Smile  Прибераме се после у нас, емоцията за каката е голяма и с триста зора си ляга, ама докато заспи е голяма борба, защото все иска да дочака дядо Коледа, ама пусто... очичките се затварят. Тогава действаме ние с баща й - подаръците под елхата в хола, и по- дребни символични подаръчета в мини- елхата в кухнята и мини- елхата в нейната стая. Навестяваме и чорапчето в стоята й. Тази година всичко ще е двойно, вече съм окачила две чорапчета   Simple Smile  На сутринта ако знаете каква е лудница и с какви възгласи ни събужда малката, представям си догодина като почнат и двете да викат една през друга какво ще е  Joy  
На Коледа нашите идват на обяд у нас, а вечерта обикновено сме на гости или на заведение винаги с Креми, защото на моята пирятелка момченцето е именик и са израстнали заедно с Креми - 12 часа им е разликата. За тази година мислехме големи варианти как ще е, мислех, че няма да ида, а ще пратя сама баща й и нея, но мама каза, че вечерта след като накърмя Гери ще дойде да я гледа у нас, така че аз ще ги пратя в началото тях, а пък към 22 часа ще се класирам и аз. Само живот и здраве да е и всичко да е наред.  Peace
За нова година до сега сме оставали само у нас първата година като се роди Креми, и наче сме я водили при нашите да карат заедно нова година , а ние сме празнували с приятели. Сега отново ще сме си у дома четиримата.

Приятен ден на всички

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 14:02 от vany6a

Общи условия

Активация на акаунт