Отговори
# 120
Добро утро!
Черпя за петата ни месечинка!
Много съжелявам ,че не мога да посъветвам с нищо нито Вероник и Мартеа  33uu   

Няма проблем бебчо да я изкара. Обикновено минава по-леко, пък и не може да се чеше
Може,може..Ние и без варицела се чешем като шугави по главата,чак кръв си пуска,така и не разбрах какво му е на малчо Cry

Ками,мила,постарай се повече за правописа,моля те,че трудно те разбирам!

# 121
В тази връзка да питам - някой знае ли как се понася варицелата от бебе на възрастта на нашите и какво се случва, ако се прави имунизация, докато примерно каката е в инкубационен период?

Няма проблем бебчо да я изкара. Обикновено минава по-леко, пък и не може да се чеше, така че... Каква имунизация? Доколкото знам в България няма ваксина за варицела.

Предполагам, че Мартеа пита за задължителните имунизации. Според мен трябва да уведомиш личната, тя ще ти каже най-добре, но си мисля, че при това положение е възможно да бъде отложена. И по принцип наистина казват, че колкото е по-малко детето, толкова по-леко изкарва шарките. Синът ми не е карал нито една, а имаше доста контакти и в детската, и в градинката, но - уви, не прихвана!

..Ние и без варицела се чешем като шугави по главата,чак кръв си пуска,така и не разбрах какво му е на малчо Cry

Пробва ли да смениш шампоана или каквото ползваш за измиване?

# 122
Мартеа, чела съм, че ако ти си карала варицела, предаваш на детето антитела с кърмата и вероятността да се разболее е минимална.  Peace Ваксините е по-добре да се отложат, разбира се. Дано не се зарази каката точно сега!  Praynig Хубаво е да я изкара, ама идват празници, а и на мен лично не ми се струва добре такова малко бебе да кара варицела, после имунитетът много пада.  Peace

Ками,мила,постарай се повече за правописа,моля те,че трудно те разбирам!
И аз отдавна щях да помоля същото!  Peace

# 123
О,да.Шкафа ми е пълен с какви ли не шампоани и козметики.Сега се къпем с душ-олиото на др.Тайс и мажем с балсама натхерцен на същия.Преди това бяхме на А-дерма,пробвахме и Мустела и др..,но ефекта е същия

# 124
Много съм доволна от инхалатора, оказа се много добра инвестиция.
Peace И аз смятам инхалатора за една от най-добрите си покупки. Взехме го, когато големият ми син беше на 2 години и малко и доста усложнения сме отървали благодарение на него. Включително и бронхит без АБ сме лекували с инхалации.

Моят син изкара варицела на 4 години и малко, когато бях бременна в 9-я месец, но я изкара много леко.
Мартеа, ти карала ли си варицела? Ако да, вероятността да се зарази малката не е много голяма, тъй като кърменето я пази малко или много сега, но пък не е и невъзможно да я изкара де ... За по-сигурно си питай педиатърката.

# 125
Добро утро!

За петънцето без коса на главата - и ние сме така, съвсем голо голеничко петънце, че имаме ръбче на главата отзад и все се търка и си седи без коса. Аз също реших да се консултирам с педката все пак, но тя ме успокои, че е съвсем нормално. Peace

# 126
О,да.Шкафа ми е пълен с какви ли не шампоани и козметики.Сега се къпем с душ-олиото на др.Тайс и мажем с балсама натхерцен на същия.Преди това бяхме на А-дерма,пробвахме и Мустела и др..,но ефекта е същия

Чери, пробвала ли си само с водичка да миеш главичката?
Иначе аз съм супер доволна от Липикар Синдет на ЛаРош. С големия ми син имах проблеми с много суха кожа и само с това гелче го къпех и нещата се оправиха. Сега и малкия къпя с него.

# 127
  • С-я
Чери, аз къпя Филип с олиото на А-дерма от зелената серия- Ексомега, която е специално за АД. Олиото не е за косата, но аз го къпя целия с него. Всякакви пъпки му минават много бързо и съм много доволна. Но при него не е имало сърбежи.

Синьо птиче, къде подстригахте твоя синковец - на фризьор или сами, че може и на нашия да му дойде скоро ред?

Софи, тези играчки са най-яките, които съм виждала от много време насам. Бих купила за сина ми с удоволствие.

И на последно, искам да благодаря на всички, които ми казаха как са заместили хранене. Въпросите ми изникнаха от това, че не трябва да се замества млечно хранене до годинката, а ако на обед дам цяла порция зеленчуково пюре, то тогава директно отпада едно кърмене. Трябва да слагам някакво мляко в пюрето ли? Не знам, много сложно ми се вижда.

Хубав ден на всички
  bouquet

# 128
Добро утро,

И ние си имаме плешиво петънце отзад на главичката.То май не съм виждала бебе на неговата възраст без такова петънце  Peace .
За козметиката за баня,аз ползвам домашен сапун от маслини(донесоха ми го от Гърция) и за сега нямаме никакви оплаквания.
Вчера най-после си ОПРАВИХ документите за детските надбавки.Ей.....големи мъки за тия 35лв.на месец......нямам думи  ooooh!
А майчинството още си го чакам  Crossing Arms ,вече ми писна и се чудя към кого да се обърна та да се задвижат нещата.

# 129
Добро утро,

Веси, продължавай в същия дух, с тези твои предложение вероятно всеки ще открие и неговия подарък.  В този сайд намерих онази кола на супер цена, само незнам за транспорта колко ще ме одерат от Варна до Соф, ще гледам да я потърся тук, ако ли не, тогава от сайта.
Аз поръчах все пак килимче, днес го чакам, но др вариант, че ти изкупи онези Laughing Мисля даже да му пригодя нукакви връзки и да го връзвам на седалката в колата, та да се забавлява и там, да не купувам и от другите джаджи!

Мартеа, много зависи от имунната система на детето. Миналия февруари каката изкара варицела, то цялата група се опъпчиха едновремено и на моята дружка бебето, тогава на точно 6 м прихвана. А то също е на кърмене, даже още го кърми, но въпреки това го изкара много тежко. Беше с темп 4-5 дни, накрая ги взеха в болница, детето се чешеше и от някакво възпаление на пъпките станаха  рани, още има белези милото. В болницата няма да ви описвам ада, който изживя милата жена, едва не изпуснаха бебето. После и забраниха да се среща с хора докато не укрепне, задължително някакви медикаменти за имунната.. Не искам да си спомням и аз какъв ад преживях, бях в 23 седмица някъде, а не бях карала варицела.
Дано да ви се размине сега. След годинката най- добре!

За  плешиво петно отзад- каката беше така, но след като почна да седи много бързо порасна и там косата и нямаше помен от оплешивялото място. Не се притеснявай въобще, напълно нормално!

Мадлен няма, при нея косата отзад става на топка и едва я разресвам, коса при нея мнооого... Само и се чудя дали и аз да не я пострижа, че връхчетата се и черни, това и е бебешкия цвят, а след това и е руса и е много шарена Sunglasses  

мама по три- незнам как е възможно това, егати мизерната държава сме. А аз се дразня, че не получавам детски заради  моя доход... Направо ме досрамя на фона на вашите и с толкова деца.

Спирам, че докато пиша, вие изписахте 3 страници...

Ето пак, човек не може да публикува нещо ShockedВнимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 10:31 от alexova

# 130
Само с вода съм пробвала,със смрадлика също,и да не къпя съм пробвала,но сърбежа не минава,облекчава ни малко само балсама,но трябва да се мажем по 3пъти на ден и косата му стои като блажна и е неприятна на пипане,но това е най-малкия проблем.Странното е ,че няма пъпки там където се чеше newsm78

# 131
cherri, а защо не направиш една консултация с дерматолог? Виждам, че си пробвала само с вода. Когато на принцесата й откриха АД, дерматолога не само ни смени козметиката, но каза едната вечер с гелчето да я къпем, а на следващата само с вода.

# 132
Анджи, браво на вас, да ви е честито  второто място!!!!!

# 133
Благодаря за отговорите!
Все пак, дано не се стига дотам. Иначе - да, аз съм карала варицела, не съм карала рубеола, но когато планирахме голямата ми дъщеря, си направих изследване преди да започнем с опитите, и за рубеолата се оказа, че имам антитела от задължителните имунизации.
Още съм нова в тая работа със шарките, Теа не е карала нито една, в частната градина бяха само десет деца и нямаше откъде.

Есма, не се изразих правилно, става дума за задължителните имунизации - ние започнахме едва преди две седмици, тогава бихме първи Пентаксим, сега ни предстои първи Синфлорикс. Ще ги поставяме през месец - единият месец Пенткасим, сега Синфлорикс, след месец - реПентаксим и т.н. Ще видя какво е положението и ще обясня на педиатърката, тя много се съобразява с притесненията ми, след като се нави да правим толкова разредено и късно имунизациите.

# 134
Все забравям да ви се похваля, че Ема вече няколко пъти си седна сама, докато е на шезлонга и се люшка. Засега само там, но и като я подпра с възглавници прави опити и почти успява. Май скоро ще си имам едно седящо бебче  Heart Eyes

За съжаление, не мога да дам съвет на Чери и Мартеа.

Общи условия

Активация на акаунт