Отговори
# 435
Да се включа с мойта торта -суупер лесна. С бишкоти от магазина, които напоявам със сироп от вода и захар, а за крем използвам заквасената сметана на Данон. По средата банани и някакво плодово сладко. Става много вкусно и леко и  се приготвя за 10 минути.

Лесно и вкусно звучи,ама много калориииии Mr. Green

# 436
Влизам отново за да се похваля,че най-накрая Ивето се обьрна от грьб по корем:))))))

Браво на момичето! Ами така, де - тази седмица ще се обръща, другата ще превзема света пълзейки, а по другата току-виж се и изправила на крачета!  Grinning
прекрасно казано!
няма да остане бебче да не се е обърнало или изправило Wink е, някои не обичт да пълзят или ги помързява, но това да им е...

Мартеа, не подлагам под съмнение компетентноста ти относно захранването, но по на юг цитрусите са сред първите храни, а и банана го дават също сред първите въпреки хистамина... след шест месеца, суровите плодове лека-полека, за мен са ок
разбира се, всичко се въвежда внимателно!

# 437
Да ви се оплача днес Мони падна за прав път от дивана! ooooh!Направо изпаднах в неописуем ужас като я видях,а най-гадното е че бях до нея на дивана!Тъкмо и бях сменила памперса и я сложих да седне,приготвяхме за обедното пюре,та оставих я подпряна на възглавници и се обърнах за малко да оставя памперса и да взема пюрето и в момента в които я поглеждам тя вече се претърколи напред и падна на земята! ooooh! ConfusedТя естествено се разплака ,а аз едвам се удържах да не ревна, добре че беше татко и да я вземе и да я успокои,че аз бях изключително уплашена,даже сега като се сещам направо потръпвам! Cry

# 438
Аз май открих причината за нашия обрив - тиквичката   Confused  Един ден не дадох тиквичка, вечерта всичко беше наред. Вчера пак дадох на обяд и след баня обрива се появи. Днес също няма тиквичка - няма и обрив. Но това, което ме учудва е, че се появи на трети ден от въвеждането й. Не е ли логично веднага да даде реакция, още първия ден  newsm78   Софи, при вас как беше с млечните? И сега какво да правя? На първо време съм решила да я спра за няколко седмици и след това пак плавно да я въведа. Ако пак се получи същото нещо - вече не знам как да процедирам. Колко да чакам, ще го израсте ли малчо? Ще говоря и с педиатърката де, ама кажете и вие.

Натали, много се радвам за Ивето, а и на теб да ти олекне малко  Wink  Макар, че antoniabg много правилно го е казала.

Аз също ще въвеждам кашата тази седмица. Само се чудя как newsm78  Да направя малко количество и да го прибавя към пюрето ли? И би трябвало да намаля количеството пюре все пак, нали? Иначе ще стане много май.

Още един глас за бисквитена торта - аз такава ще правя за половин годинката ни в петък   chef Simple Smile Даже вече купих продуктите. Правя я с яйчен крем и става много вкусна.  

Софи, утре ако успея да сляза в морската до към 13.30 ще ти звънна, че май ние излизаме вие като се прибирате  Grinning

# 439
Тъкмо и бях сменила памперса и я сложих да седне,приготвяхме за обедното пюре,та оставих я подпряна на възглавници и се обърнах за малко да оставя памперса и да взема пюрето и в момента в които я поглеждам тя вече се претърколи напред и падна на земята! ooooh! Confused

Дето се казва, белите стават за секунди.Нали нищо й няма на Симона, дано да и няма.
Защо пресните плодове се дават по-късно?Наистина не знам, нещо заради това, да не гризнат по-голямо парченце, или си има хранително обяснение?И защо тогава се дават сокове от сурови плодове?
dion, ако мислиш, че е от тиквичката, въобще не му я давай.Така де, те без тиквичка могат, а пък и я няма  в повечето пюрета, така, че може и без нея.В началото на лятото, ще му дадеш.Хем ще е голям, хем ще е прясна.
За кашата, аз дадох няколко дни, по 5-6   лъжички чиста, после почнах да слагам по малко плодово към нея.
Аз мисля към края на седмия месец да въведа глутена.Иска ми се да почна с овес, но искам вашето мнение дали да е каша или пюре /щото нали има и с овес без глутен/ и ако е каша, към оризовата ли да сложа малко или да я давам отделно.
Между другото да се отчета за консултацията вчера.Иван е наддал 500 гр. и е 7800кг., +2 см.Педито ми каза да почвам захранването с месни пюрета и попара, ама не би още, поне за попарата.

# 440
Дионче, съмнява ме да е от тиквичката... тя по принцип е хипоалерген
да не би да е била обработвана с химикали някакви newsm78

при алергия, организма не реагира от първия път - първо се "запознават" и при следващ прием има реакция...

иначе, звънни когато слизаш - аз към 14.30-15 се прибирам

# 441
dion, както казва Софи, ако тиквичката не е от пюре, а купена от производител, сто на сто е пръскана и торена.Тиквичките не дават много  плод, ако не се торят, и хващат разни болести и гадинки, ако не се пръскат редовно.В едно съм сигурна, че на пазара няма в никой сезон био тиквичка, ако не си я отгледаш ти, и да не й прилагаш по-горното.Същото се отнася и за плодовете, ако купувате от производител.Аз например купувам ябълки и круши, които имат дупчици  по тях.Така знам, че не пръскано или поне не много, за да се "посетят" от червейчета.

# 442
Софи, не твърдя, че съм много компетентна, всичко, което пиша тук е от собствения ми опит - неща, които съм научила с времето и с проблемите, през които сме минали двете с Теа. Просто всеки един детски гастроентеролог, занимаващ се с хранителни алергии, ще посочи като една от най-опасните храни тъкмо цитрусовите плодове. Ако чукнеш една търсачка, ще видиш, че навсякъде са на трето-четвърто място в списъка на алергизиращите храни.
Че по на юг, където впрочем цитрусите са местни храни, ги въвеждат рано, съм склонна да приема. Навремето бях чела една статия за захранването в Мексико, в която се твърдеше, че там захранват със ... чорба от зрял боб. Но в това няма нищо странно, предвид това, че тази култура е основна в менюто им. В Китай вероятно захранват с ориз, ние даваме моркови и картофи - все култури, виреещи на съответната географска ширина. Както сезонните плодове/зеленчуци са най-подходящи за даден сезон, така и местно виреещите култури са най-подходящи за първи храни в менюто на децата.

Аз, разбира се, мога да си замълча и да не изказвам мнение по нито един въпрос, но пък от друга страна, защо ни е темата в такъв случай?

Дион, не се притеснявай, чудесно е, че си открила проблемната хранителна съставка, със сигурност ще го израсте, просто избягваш тиквичка и това е. Тиквичката е допълнителна храна, много по-голям проблем щеше да е, ако реакцията е към картоф, морков, ориз.

# 443
  • Варна
Привет и от нас!  Hug
Прекрасен ден за разходка беше днес. Прекарахме 5 часа навън. Павел накрая доста се изкриви, че и си поплака. Сутринта също беше така. Явно му е крив ден днес. Добре, че свърши и сега спинка. Simple Smile))

Павел пък се е обръщал само от корем по гръб! Изобщо не му е любимо да стои по корем. Mr. Green Прави нещо подобно на обръщане от гръб по корем, само като иска да докопа някоя играчка, до която няма как да стигне по друг начин. Взема си я и се обръща веднага. Главата му обаче си стои настрани и ръката не е извадена.

Вчера за първи път го сложих в бънджито така, че да му опират краката - хареса му.

Преди няколко дни пък го подпрях да постои седнал за мъничко - и това му хареса, но мисля да се въздържам за сега.  Peace

Започнах да предлагам вода като се сетя. Още я отказва. Иначе си държи шишето сам с две ръце и си играе с биберона.  Crazy Надявам се да пропие като го захраня:)))

През уикенда украсявахме елахата и дома. Чакам Коледа с нетърпение - любим семеен празник!  Heart Eyes
Календарите с Паф ще зарадват и нашите баби и дядовци за НГ!  Flutter

И за мен бисквитената торта е най-лесна, аз правих такава за петия месец на Паф.  Peace

Софи,  таз съм тук  Flutter  .

Птиче, много, много се радвам за добрите новини!!!  Hug

# 444
Dion, ако една храна е алерген за детето, то не я предлагай 6 м. След този срок антителата към нея ще са изчезнали и ще можеш да я пробваш пак. В противен случай рискуваш пак да се обрине Simple Smile

# 445
Натали много се радвам,че Ивето вече се обръща,моята е цяла каскадъорка днес  пак падна 3 човека бяхме до  нея върти се наляво,надясно измича се назад просто е неудържима.За  храните с които  приготвяме пюретата съм на мнение ,че трябва да са или домашни или сезонните които ги има,защото обривите може да не са от алергия а от нитрати,но това си е само мое мнение.Картичките се надявам да намеря време да ги надпиша  тези дни иначе съм ги купила.Някой от вас започна ли да вкарва месно пюре ,аз много се колебая  струва ми се още рано ,много от майките с които излизаме на нашите месеци вече го въведоха,но те вече въведоха на 2 месечни бебета и сок от кутиите така че smile3505

# 446
  • Варна
Аз имам друго обяснение за цитрусите. Първо, че не е расло на наша територия /път са били/ и второ, че може би се обработват с химикали, които са неподходящи за малките коремчета. Аз давам сок от ябълки и моркови от както Петър е станал на три месеца, а сега педиатърката ми каза да давам само пюрета от зеленчуци. ООООООООбаче в магазинчето, от което си купуваме детските пюрета и АМ момичето е много любезно и ми каза, че щом пише на бурканчето 4 месеца - мога да давам. И давам пюренца и сокчета...за сега нямам проблем. Само на пащърнака се прави, че му се гади и не го насилвах.

# 447
Аз пък на продавачките в магазина много не вярвам, на тях им е за продаване.Те да не са специалисти по захранване или педиатри.И на всички пюрета пише, за след 4 месеца, а не, че е за 4 месечно бебе.Т.е. да не се дава по-рано, а след, а ние можем да го дадем и на 6 месеца.

# 448
Да, Софи, ние с мъжа ми същото си го мислехме - тиквичката я дават даже една от първите храни за захранване. Наше производство си е, затова съм сигурна, че не е пръскана, торена и т.н. с нищо. Предполагам, че е от нея, предвид съвпадението с неконсумирането й и липсата на обрив.
jj, мисля да пробвам още един път след около месец да я въведа и ако и тогава пак се получи така, ще я забравя за 6месеца, както казваш.

Другото обяснение, което намерих в нета, е за вид обрив, наречен Erythema toxicum - вид често срещан обрив, който прилича на ухапване от комар или на копривна треска. Неговата причина не е известна и отшумява без лечение след няколко дни или седмици. Може и това да е, не знам вече. Ще видим какво ще стане нататък.

Ох, и Матей не иска да пие вода. Само върти биберона из устата си и си играе с него. Не дърпа. Ако му давам с лъжичка - плюе я. Но аз я давам след пюрето, може би заради това я плюе, очаква да е пюренце Simple Smile Чудя се дали ще се промени нещо, ако сменя шишето  newsm78

Ние ще украсяваме тази събота/неделя. И аз я чакам Коледата с нетърпение, много го обичам този празник!  Close-mas:

едит: Кети, и аз мисля в края на седмия да въвеждам глутена. Смятам с овесена каша. Вариантите за мен са с няколко овесени зрънца към друга каша или с няколко лъжички пюре с глутен. За месото мисля да е на Нова година, но се чудя с пилешко или заешко да почна.

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 23:10 от dion

# 449
  • Варна
Забравих да споделя, че Павел си откри мъжкото достойнство преди 2 дни.   Crazy  Голямо дърпане падна. Направих му клипче даже Wink

Дион, какво се чудиш - на Нова година направо пържолка!   hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт