Отговори
# 450
Dion Аз мисля да започна с заешко после с пилешко и най-вече с  риба.Много е полезна ,баткото  много обичаше риба с картофи на Кечкимети сега тези пюрета нещо не ги срещам  по магазините.

# 451

Вижте какво намерих в един друг форум преди време и все се каня да ви го покажа...
Децата ни ако пишеха във форум, какви щяха да са тeмите им ?

"Опитват се да ме хранят с цветно зеле: как да реагирам?"
"Не съм акал само от два дни, как да се спася от тръбичката, "Дуфалак"-а, клизмата и т.н.?"
"SOS! Мама спи през цялата нощ!"
"Струва ли си столчето "Чико-Поли"?"
"Не ми дават да късам тапетите!!!"
"Как да се промъкна до котката?"
"Поход в поликлиниката. Писна ми!!!"
"Не дават да разхвърлям котешката тоалетна: реакция?"
"Слагат ме да спя в 9 вечерта. Как да се борим с това?"
"Помощ! Мои снимки по голо дупе са в Интернет! Как да протестирам?"
"Почивка в чужбина - струва ли си да вземам и родителите?"
"Свирене с уста и други начини на творческо самоизразяване"
"Защо пакетите със салфетки стигат само за половината стая и къде мама държи втория пакет?"
"Някой пробвал ли е на вкус "Фастум-Гел"-а? Искам, но досега не ми се е удало..."
"Какво трябва да може мама на 27 години?"
"Цица отделно от мама: възможно ли е това?"
"А вас целуват ли ви по дупето?"
"Препоръчайте ми логопед за баба"
"Колко неща сте осмукали досега?"
"Help! Обуха ми обувки - как да стана прав?"
"Как да се науча да спя, без да изпускам цицата? След като заспя, ми се изплъзва.."
"Услуги: художествено размазване на каша по лицето"
"Носът на мама изобщо не е еластичен. Нормално ли е това?"
"Помогнете! Расте ми коса!"
"Продавам комплект мамини дрехи, размер 46"
"Помощ: мама не заспива, докато не посмуча двадесетина минути цицата й!"
"Каква поза да заемем, докато спим, така че домочадието да изпада в умиление. Споделете опит!"
"Какво да изям, за да акам виолетово?"
"Слънчице, зайче, миличко, сладичкият ми... Как да узнаем истинското си име?"
"Мама като ненормална се радва на акото ми - към какъв специалист да се обърна?"
"На мен - пюре от моркови, на тях - шоколад. Къде е справедливостта?"
"Плешивината на татко не зараства. Това рахит ли е???"
"Коремът на мама се поду. Какво значи това?"
"Анкета: кой е опитвал на вкус стайните растения? Кои са по-вкусни?"
"Защо сестра ми постоянно ми прави физиономии и се плези: ниска култура?"
"Анкета за кърмачетата: какво искате мама да хапне в новогодишната нощ?"
"Писна ми от мамината цица! Искам татковата! Някой с подобни проблеми?"
"НАЯДОХ СЕ!!! Как да обясним това на родителите?"
"Къде ни е носленцето?", "Къде са ни очичките?"... Те наистина ли не знаят???"
"Как да се избавим от космите по гърдите на татко? На отскубване реагира с вик. Препоръчайте безболезнен начин"
"ВИК НА ДУШАТА: Котката я хранят с по-вкусна храна! А всички опити да възстановим справедливостта се наказват жестоко! Защо???"
"Трябва ми материална помощ. Нямаме сол и захар. Ям гола каша. Повръща ми се!"
"Помощ! Новият памперс ме кара да изглеждам пълен. Посъветвайте ме за нормален модел"
"На 25 години не може да пее! От кого да потърся помощ?"
"Всеки ден ме къпят. Има ли и други толкова мръсни?"
"Зайченцето бяло"... "Хей, ръчички"... А какъв е творческият потенциал на вашите родители?"
"Да смучем едновременно цица и палец - максимализъм?"

Голям майтап...
Връщам се да ви чета, че все не ми остава време.

# 452
За месото мисля да е на Нова година, но се чудя с пилешко или заешко да почна.

Мисля да започна с пилешко.Така или иначе по-нататък ще ядем супи предимно от това.Заешкото и да не го вкарам, не го мисля за беда.Така или иначе няма как да си го набавям редовно освен с пюрета, които ще се ядат още 2-3 месеца.Аз самата съм яла заешко около 10-тина пъти през живота си.Ако обаче имаш откъде да си го набавяш, може да си наблегнеш на него.

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 23:38 от ketti

# 453
Софи, не твърдя, че съм много компетентна, всичко, което пиша тук е от собствения ми опит - неща, които съм научила с времето и с проблемите, през които сме минали двете с Теа...

...Аз, разбира се, мога да си замълча и да не изказвам мнение по нито един въпрос, но пък от друга страна, защо ни е темата в такъв случай? ...
аааааааа, аз не го казах с ирония Wink аз също само споделям моят опит!
всичко това за сезонната/местната храна е така и съм съгласна...
знам, и че по принцип цитрусите са алерген, но за мен не са проблем.......... лично аз предпочитам децата ми да ядат пресни плодове или домашни пюрета, а не "плодово" с брашно и подобрители разни... че разговора от пресните плодове тръгна Tired

Дион, блазе ви за тиквичките  chef  дано да не е от тях а чиста случайност!
Марчелка Hug
Птиче, все забравям да ти честитя хубавите новини Blush радвам се за вас Hug

Коледата и аз я обичам много, но тази година нямам сили нещо Confused още не сме украсили даже Rolling Eyes
понякога ми идва доста на нагорнище ежедневието само Crazy

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 00:03 от sophiepp

# 454
Софи, като ти гледам лентичките и без украса ще ви е весело.Винаги съм се възхищавала на майки с повече от две деца, как се справят.Даже имам 2-3 приятелки  с тризнаци, направо им завиждам, благородно на тези "оправни" майчета.Как им минава деня?Кое взима по-напред като ревнат?Винаги съм се замисляла и се чудя.А пък за три с различни интереси и нужди, направо не ми се мисли.Трудно ли е?

# 455
Софи, като ти гледам лентичките и без украса ще ви е весело.Винаги съм се възхищавала на майки с повече от две деца, как се справят.Даже имам 2-3 приятелки  с тризнаци, направо им завиждам, благородно на тези "оправни" майчета.Как им минава деня?Кое взима по-напред като ревнат?Винаги съм се замисляла и се чудя.А пък за три с различни интереси и нужди, направо не ми се мисли.Трудно ли е?
хе, хе, колко съм оправна не знам, а и ако кажа,  че е мн лесно ще излъжа, но е въпрос на организация и желание... моите, дребните, са с много малка разлика и ги гледам почти като близнаци... големият ми е вече самостоятелен. почти. с три не знам hahaha Crazy
ей сега, например, пиша с едната ръка а дребните сучат от двете страни. малкия се опитва да ми се качи от горе и едвам пазя равновесие (легнала) Mr. Green не спят още Crazy но пък сутрин спт до 10...

# 456
Синьо птиче,развесели ме Joy Joy hahaha Joy,че как се бях здухала от моята свеки,още имам пяна по устата  smile3515.То такова животно като нея нЕма,заменям я за всяка друга,най-лошия вариант е.
Да се похваля от моя палавник-научи се да подава топка Laughing.Имаме една мъничка ,мека ,кожена ,дето я хваща с една ръка и я мята ,е не ме уцелва ,но поне прави опити Crazy на мама волейболиста,метнал се е на майка си Mr. Green А и усилено прави опит да лази,надига си дупето,изправя ръчички и свива коленца.
За падането-държа нещата мноооого изкъсо.Оставям го на нашия креват и го ограждам с възглавници по края,или в кошарата ,или ако е в столчето непременно слагам каиши.Да го сложа легнал на дивана  дори и не помислям.
Да ви питам,че не ми се търси в нета-какъв е тоя хистамин в банана? Ох, как ще се захранваме,не ми се мисли.Представа нямам как ще разбирам от какво прави алергична реакция ,като и сега само на кърма,от време на време му избиват пъпки по бузите,въпрки,че съм на диета ooooh!
И още нещо да питам -тази джаджа за сока ,на всички ли върши работа ,има ли недоволни?Че при нас я няма и ще трябва специално да ходя до София за да я купя,пък и натрупах вече доста излишни покупки.
Кети ,чудесна логика за плодовете Peace
Марчела, казваш,че слагаш Павчо да стъпва в бънджито,може ли вече?,че бебоците ни са почти една възраст. В нашите бънджита си виси като паяче и не ги обича много.
Андрей обича да пие вода,понякога дори я предпочита пред кърмата newsm78
Преди се оплаках,че бебо се е запекъл,сега пък обратното -положението е омазващо. Whistling Каква е причината още съм в чуденка.Мерки още не съм взимала ,ще го почакам още малко.
Стига съм писала,че стана дълго.
                                                                                                          Спокойна нощ момичета Hug

# 457
# 458
...И още нещо да питам -тази джаджа за сока ,на всички ли върши работа ,има ли недоволни?Че при нас я няма и ще трябва специално да ходя до София за да я купя,пък и натрупах вече доста излишни покупки.
...
тази която имам аз, на Нуби, не е за сок. минава и "месото" през нея, всичко се изяжда. ако е мандарина, ципата остава де...

и не че искам да ви плаша нещо, но при алергичните деца с особено внимание трябва да се подхожда при ваксиниране...

лека нощ smile3524

# 459
Благодаря за поздравленията, момичета!
Синьо птиче, поздравления, браво на сърчицето!!! Сега вече може и ти да отдъхнеш, както и ние направихме! Ще ходите ли пак на трети преглед, на нас ни казаха като проходи пак, за последно да отидем да я видят!
Не мога да опиша, колко сме щастливи с тати! Д-р Петър Шивачев прегледа бебчо. Той постави и първоначалната диагноза, когато Светли беше на 20 дена.  Категорично заяви, че дупчицата се е затворила и сърчицето на бебчо е напълно здраво. За наше спокойствие ни предложи да направим контролен преглед след 12 месеца, но уточни, че не е задължителен, т.к. проблемът е окончателно решен. Все пак ние държим да го направим, когато му дойде времето. Peace

*Eliza*, честита годишнина на патерички! Още дълги години съвместно щастие ви желая! Страхотен аватар!
Zlatnata, много неприятна случка! И аз, както си отварях очите, за секунди ни се случи същото. Вярвам, че на бебка нищо й няма.
Nataliiiiiii, браво на малката кукла!

Забравих да споделя, че Павел си откри мъжкото достойнство преди 2 дни.   Crazy  Голямо Голямо дърпане падна. Направих му клипче даже...
Много сладурски момент!

Аз също знам за цитрусовите плодове, че са един от основните алергени и е добре да бъдат избягвани поне до навършване на 1 годинка. Peace

При захранването ще спазвам следната последователност:
зеленчуково пюре –-> плодово пюре (2-3 вида) –-> оризова каша с плод –-> друга каша с плод –-> месо (1-2 вида в рамките на 2 седмици) –-> глутен –-> масло –-> сирене

Т.к. сме захранени на  5 1/2 м. с пюре, оттук нататък следвам следната схема: каша (6-7 м.), месо (7 м.), глутен (7-9 м.), сирене (9-10 м.), жълтък (8-11 м.).

Като количество на твърдата храна смятам да се водя по препоръките на СЗО за активни кърмачета: 6 месеца -100-120гр.; 7-8 месеца = 160-170 мл; 9-11 месеца = 180-190 мл. Твърдят, че капацитетът на стомахчето на 6-9 месеца е между 130 и 190 мл.и няма толкова голямо значение, какво е количеството храна, а качеството й и честотата на предлагане. Плюс достатъчно мляко. Ако детето иска още, трябва да се продължи с мляко, колкото иска да пие. Това ми допада, а и на бебо  Wink

Месото планирам да е бяло птиче месо, т.к. отговаря на изискването да е крехко и без мазнини. Между първите 2 вида месо ще направя пауза от около 2 седмици, като до 10-12 м. ще редувам през ден месно и зеленчуково пюре.

Глутена ще въведа с безмлечна каша с овес на HiPP за около 7 дни пълната доза, като изреждам овес>>ръж>>ечемик>>пшеница и ще давам всеки ден през първия месец, след това пред ден два.

Горе долу това ми е в главата засега… Laughing

Dion, виждам, че сте го обсъдили, а и постинга ми ще стане мноого дълъг ... отново... Joy
НО ще цитирам малко инфо за хранителните алергии, което се надявам да е от полза Peace

"При алергия обикновено са налице поне 2 признака. Има разлика в симптомите при алергия към храна и непоносимост към храна.
Другите признаци освен обрива, по които се разпознава една действителна хранителна алергия или непоносимост, са разделени на 3 вида:
1) свързани с дихателната система
2) свързани с кожата
3) свързани с чревната и храносмилателната система
==> При реална хранителна алергия са налице прояви от поне 2 различни вида или поне 2-3 прояви от 1 вид.
Пример за признаци от 1-ия вид: течащ нос без видима причина, кихане, кашлица и др.
Пример за признаци от 2-ия вид: ситен обрив, суха кожа на бузките, тъмни кръгове под очите и др.
Пример за признаци от 3-ия вид: стомашни болки и подуване, повръщане, диария със слуз, запек и др.
Много често всяко петънце и пъпчица се свързват с хранителна алергия или непоносимост, а причините най-често са свързани със специфичната физиология на тази възраст или съвсем прозаични причини – изпотяване, реакция към слънцето или замърсена вода, претопляне, нестабилна терморегулация, мръсни ръчички, отминал прием на Панадол или считани за безобидни неща като витамин С, неподходяща козметика, състава на конкретна марка храна  и т.н., и т.н.
Според едно специализирано проучване (University of Portsmouth/31.01.2008 г.) се оказва, че родителите са склонни да набеждават всеки обрив, зачервяване или екзема за алергия или непоносимост.
А реалността е друга. От изследваните 800 бебета в рамките на 3 години, за 1/3 от тях родителите считат, че имат непоносимост към храна. Но само 27 се оказват алергични към храна, като те са част от всички близо 60 деца, които изобщо развиват някаква алергия на даден етап (за възрастта 6-36 м.)
При обривите от претопляне пъпчиците са ситни, ясно различими една от друга. Могат да бъдат навсякъде по тялото, особено около вратлето, гърдите и гръбчето, но рядко само по бузките или лицето например. Понякога изчезват по-бързо, понякога по-бавно.
При обривите от хранителна алергия/непоносимост пъпчиците са ситни, подобни на тези при претопляне. Но за разлика от тях, те по-скоро се сливат по няколко в малки петънца. Тези петънца могат да бъдат почти незабележими или по-ясно различими и леко червеникави. Самата кожа около пъпчиците е по-суха (при изпотяване е по-скоро нормална). Освен това само обрив не е признак за хранителна алергия/непоносимост, трябва да има и друг признак – тези признаци обаче невинаги се разпознават лесно при по-леките форми на реакция.
"

Отивам да си гушкам двамата мъже ...

# 460
абе колкото и да си цитираме проучвания и изследвания, като ти се случи да ти се подуе детето, то тогава процента на "алергични към храна" за теб е 100%
моят малък син е алергичен към мляко и не е имал други признаци, освен кожни

# 461
добро утро момичета и  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СТУДЕНТИТЕ СРЕД НАС   bouquet  bouquet  bouquet

# 462
Добро утро!

Честит празник на всички студенти!

Пък преди време ние с моето мъжле на тази дата за първи път излязохме на среща!  Grinning

_BLUE BIRD_  и аз бях попаднала на това някъде и бях забравила да си го запаметя. Особено ми харесва "Препоръчайте ми логопед за баба"  като в случая може да включим и други "подвидове".   Mr. Green

# 463
Добро утро!
Седнах да си ви почета с кафенцето ,ама то не сте писали много,защото е ранооо  Simple Smile
Синьо птиче,на мен ми беше полезно това което си написала за алергиите.Доста съм се ровила в нета за инфо относно алергиите,но на това не бях попадала. Отдавна исках да те поздравя за решението да задържиш пекинеза при вас,аз мойто го интегрирах на село при нашите,но ми е мъчно ,на него също,но ако го бях задържала щеше да е основният заподозрян виновник за пъпките на Андрей.
Софи ,аз внимавам за ваксините,отложили сме ги -ще ги слагаме при навършени 8м. Дано да е правилно решението ми Praynig А за тая джаджа -  да разбирам ли,че на Нуби не са добри? А другия модел/май имаше още един newsm78/той по-добър ли е ?

# 464
  • Пловдив
Честит празник на всички бивши и настоящи студенти !!! еххх, като се сетя преди години какви купони се вихриха на този ден.......
Вчера ходих да дам урината на бебчо.Взеха му и кръв.Изобщо не разбра какво му сториха с пръстчето  Grinning А урината я занесох в пликчето,което му бях залепила на пишока.Само го отлепих,прегънах го и го сложих в едно бурканче.
А как оплесках всичко у нас със пюре,не е истина.Коцето два пъти кихна с пълна уста.Аз,той,и цялото перде в кунята беше осеяно с оранжеви точки от пюре.Не ме питайте как съм чистила.Преоблякох го.Дадох му да цока и повърна . JoyАйде пак преобличане. и бързам и за изследванията.Накиснах дрехите и тръгнах.Следобяд му дадох плодово пюре и той бутна лъжицата,аз я изтървах и пак всичко наоколо с пюре от сини сливи.Оххххх направо ми писна.Хубаво си беше само с кърменето.

Общи условия

Активация на акаунт