Отговори
# 645
  • Пловдив
Вижте на какво попаднах преди малко     #Crazy

http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2010/12/11/anglichanka-vse … iia-si-sin.106056

# 646

ААААААААААА това е извратено!!!!! #Shocked #Shocked #ShockedИ аз съм За кърменето ама чак пък толкова,мерси съм!

# 647
  • Пазарджик
Благодаря на всички за подкрепата и окуражаващите думи за кърменето.  Hug Вчера нямаше проблеми и продължаваме да се кърмим успешно.  Grinning

Аз бях писала за Вигантола. Мъжа ми беше обиколил всички аптеки, когото писахме тук за лошите партиди и беше открил само Деавит. Аз бях почнала да давам по-малко капки Вигантол, за за ми стигне моето шишенце с капкомера (така каза педиатърката) и след като и то свърши, мъжа ми намери Вигантол с дозаторче. Годността му е до юли 2015. Звъннах днес в аптеките, където най-често пазаруваме и ми казаха следното: в аптека "Ива" до МБАЛ Пазарджик е имало малко и е свършил, а в аптека "Панацея" до "Здраве" също е имало, но сега няма и да звънна утре. Казаха, че зареждат Вигантол, но не ми дадоха повече информация.

Ето справочник с аптеките http://www.health.bg/index.php?page=apothecs защо не пробвате да прозвъните? Трябва да има някъде, или да се ангажират да доставят.

Ние на Бъдни вечер и на Нова ще сме си тримата вкъщи, на 25-ти наобяд ходим в свекървата и зълвата и сме заедно, но не знам дали Калина ще иска да стои. Досега е плакала като идем там. Но при всеки случай Коледата ще е различна за нас, към елхата ще гледат нейните любопитни очички.  Laughing Бабите и лелите подготвиха подаръците, аз много се чудя какво да й купя - светещата кукла много ми хареса, музикалните килимчета - също.

# 648
Привет !

Много е хубаво, че разговора се върти около празниците и допълнително ни зарежда с настроение и трепетно очакване !  Close-mas:
Чета, че при повечето от вас Дядо Коледа идва още на Бъдни вечер, а двете неща нямат връзка. Бъдни вечер е езически семеен празник, свързан най-вече с гадаенето за бъдещата година.  Peace
При нас на Бъдни вечер първородният има рожден ден, така че напоследък приоритетът е на него, няма как ! Затова пък на Коледа се събираме голяма и шумна компания с мноооого деца и всяка майка купува малко подаръче за всяко едно от дечицата и така за всяко детенце се събират поне 10-тина подаръка под елхата. Следва раздаване на подаръците с много песнички и стихотворения, безкрайно дивеене за дечурлигата и коледна пуйка за големите.  Grinning
Ваниша, много сладко това с писмото до щъркела ! Страхотен спомен ще си имате един ден ...  newsm10

Относно играчките - на мен, да си призная, "секс-куклата" хич не ми допадна,  Mr. Green но на Тони морското конче и на Табакова светулката много ми харесаха !
Относно Вигантола - много мътна се оказа тая работа ! Чак вече се съмнявам, че този Вигантол, който е купило майчето от Пазарджик е наистина нова партида.  Wink Че и Деавита ... Абе, много странна история !  Sad
Редактирам се, сега видях, че джиджи е писала. Дано наистина е така и партидата да е нова. Но тогава защо да е налице само в Пазарджик ?  newsm78

Относно нощното бyдене - наскоро четох една статия, в която свързват нощното бyдене при бебетата със съзряването на нервната им система. Дали е точно така, не знам, но факт е че при някои се получава още в края на първия месец, а при други - към третата годинка. Добре, че ние сме от първите  Mr. Green

Ааааа, и да се похваля, Кименцето от 3 дена седи сам. Grinning Е, все още е като матрьошка и трябва да съм до него, за да го хващам като тръгне да пада, но много бързо задобрява.   Heart Eyes
Днес бяхме на ортопед и искам да споделя какво ни казаха, а именно - че след 3-тия месец ултразвук няма смисъл да се прави, защото не може да улови проблемите с тазобедрените стави ! Така че, мили майчета, ако ви пращат на платен ултразвук, помислете два пъти преди да си хвърлите парите на вятъра !

Натали, браво на оченцето ! Много хубава новина !
Mилкуз, честито първо зъбче !
Веси А., много готин виртуалният ви коледен поздрав на двама ви с Вики !
Честито на всички бебоци, които са навършили своята половин годинка последните 3 дена !
И нашият ред идва вече !!!  newsm44

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 15:38 от Слънчев_лъч

# 649
  • Пловдив
Слънчев_лъч ние вярно го пришпорваме тоя дядо Коледа да идва на Бъдни вечер, но е заради децата на сестра ми - обикновено на другия ден вече са си тръгнали, та искаме да направим шоуто като сме всички там.  Laughing
А тази светулка е много сладка- като я гушнеш и цялото й лице светва. И трите ми племенници /на 2, 3 и 4 години / ще получат такава  Simple Smile
Ааааа, и да се похваля, Кименцето от 3 дена седи сам. Grinning Е, все още е като матрьошка и трябва да съм до него, за да го хващам като тръгне да пада, но много бързо задобрява. 

smile3501

# 650
  • Средната земя
Ние да се похвалим с първата лъжичка пюре!!! От морков newsm53

# 651
...
Чета, че при повечето от вас Дядо Коледа идва още на Бъдни вечер, а двете неща нямат връзка. Бъдни вечер е езически семеен празник, свързан най-вече с гадаенето за бъдещата година....
всъщност, след 12ч. вечерта вече си е Коледа Wink

предлагам на захранващите с авокадо, начин да оползотворят останалото с една вкусна и бърза рецепта с паста и домашно песто   chef:
сварявате 1 пакет паста по желание, според указанията на опаковката
пасирате/блендирате шепа орехи, останалото авокадо, стотина грама зехтин, пресен магданоз/босилек, две скилидки чесън и сол на вкус. добавяте постепенно малко от водата в която е вряла пастата до получаване на желаната консистенция.
поливате, обърквате и сервирате
cheers

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 16:05 от sophiepp

# 652
  • С-я
Софи,
Към кой зеленчуци добавяш авокадо? И по колко слагаш?
Извинявам се, ако съм пропуснала, когато си споменала.

# 653
  • Варна
Много ми хареса светулката, която даде като идея за подарък Т Табакова.
Ние празнуваме Бъдни вечер в нашите - събираме се със сестра ми и нейния човек /те пък живеят в блока до нас/. Майка ми е по изненадите - измисля поздрави под формата на стихове /нали е даскалица/, готви нечетен брой вкусотии, меси питка....До сега сме нямали дете в нашата фамилия, но пак се радвахме на подаръците. Миналата година бяхме на гости в свекито, ама те се наплюската буквално и се проснаха по леглата си, а аз просто се вбесих - хора без традиции. Тази година категорично отказах да ходя там точно на Бъдни вечер, а пък и Петър много плаче от тях и у тях. А пък на НГ ще сме събрани отново със сестра ми и нашите у нас. Разбира се майка отново ще измисли програма и ние ще я спазваме.
Сготвих за довечера леща.... уфффф, кога ще отслабвам?!?!???

# 654
Софи,
Към кой зеленчуци добавяш авокадо? И по колко слагаш?
Извинявам се, ако съм пропуснала, когато си споменала.
различно - днес правих с тиквички
то е неутрално и върви с почти всички!
с плодовете пасва също много добре Wink
1/4 до 1/3 мисля е ок за порция. зависи и от колчеството, разбира се
аз днес дадох по-мъничко, защото сега го въвеждам...

# 655
всъщност, след 12ч. вечерта вече си е Коледа Wink

Така е, Софи, ама явно твоите са от най-послушните.  Wink
Моите не слушат чак толкова и при тях Дядо Коледа минава чак на сутринта.  Joy
А авокадото като съдържа толкова мазнини, интересно дали би могло да бъде заместител на маслото и дали има подобни свойства ?!  newsm78

Мерси за рецептата !!!

# 656
  • Пловдив
Слънчев лъч, аз съм по сантименталните спомени и това писъмце си го запазих в шкафа. Иначе бебе Гергана е правена около 10 месеца, писмото го писахме на 07.09 с каката и около 20-25 септември съм забременяла.  Laughing  Така че наистина споменът ще е за всички ни много, много скъп.   Simple Smile

Злате, статията наистина е   #Shocked        Rolling Eyes

# 657
Ах, че хубаво празнично настроение е обхванало темата ни !
Коледа си е семеен празник и откакто се помня го празнуваме в тесен семеен кръг, като с майка приготвяме празнични ястия и сладкиши. Заедно се събираме около трапезата, а менюто задължително включва питка с късмети /от няколко години я правя аз  Blush/, постни зелеви сарми, пълнени чушки, салата „Снежанка”, огретен от картофи, тиквеник, варено жито и сухи плодове Любопитно ми е какво ще е вашето коледно меню?
Въпросът може да се формулира и така: "Анкета за кърмачетата: какво искате мама да хапне в празничната нощ?" Wink

Елхата, която от много години предпочитаме да е изкуствена, украсяваме на Бъдни вечер. Нашата елха ще украся на 23.12., т.к. няма да сме си у дома. Приготвила съм една красива, голяма, нова играчка от Светли за дръвчето при майка ми и баща ми.  Всеки си има своя играчка за елха и я закача, като си намисля желание – най-стара е на баща ми и е още от времето, когато е бил бебе. #Crazy Оцеляла е след опожарена елха и след толкова мнооого тодини на нищо не прилича, но винаги е на почетно място. Трапезата не вдигаме цяла нощ и цял ден, като само почистваме остатъците.  Laughing Задължително палим огромна свещ, която гори цяла нощ. Баща ми разчупва и подава парче от питката на най-малкия и така по ред на номерата. Майка като домакиня ходи приведена по време на вечерята, ако се наложи да стане от масата /винаги съм й се чудела на ентусиазма Joy/…според традицията за да са така приведени до земята и отрупани с плод клоните на дърветата, а в нашия случай за да е пълен хладилника. Laughing След празничната вечеря е време за подаръци и тотално размазване. Laughing Митът за дядо Коледа /Мраз/ при нас отдавна е развенчан, а Светли е още много малък и се съмнявам да се заинтересува, кой е донесъл, а и какъв е подаръка.  amiiiiМиналата година празнувахме Коледа със свекърва ми в Пловдив, но сега с бебчо ще сме с родителите ми във Варна.
Нова година ще посрещнем с приятели и купон.

По темата за гладенето: чинно гладя всяко нещо на бебчо. Като цяло с дрешките му много внимавам, за да избегна евентуални кожни проблеми: особено с праха за пране /от самото начало сме с Тео бебе/, като неговото пране не го смесвам с нашите дрехи и т.к. тези малки дрешки не са достатъчни да напълня цяла пералня си ги пера на ръка в повечето случаи. А сега в по-студеното време, за да съм сигурна, че са напълно сухи, задължително усърдно ги минавам със силно нагорещена ютия.  ooooh!

Обсъждали сте и памперси, което ме подсети да пиша: Имам пакет PUFIES play day - 70 pcs., размер 4: 7-18 кг., от който съм ползвала само 3-4 броя /не се оказаха нашите памперси и реших да се върна на HUGGIES /. Ако някоя майка ползва тази марка, този размер и е от Варна с удоволствие ще й го подаря. Ще чакам да ми пише на „Лични” за да се уговорим.

Все се каня да честитя първото зъбче на бебчо Никола на мама maretu и бебчо Борислав на мама milkuz ! Да са много бели и здрави!

Nataliiiiiii, чудесна новина за оченцето на Ивет!

Veselina Arhipova, страхотен коледен поздрав, а и тортичката си я биваше!

Зипър, пожелавам ти лакомо и непретенциозно дете!

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 18:29 от _BLUE BIRD_

# 658
Здравейте и от нас.
Ние от около 3 дни имаме странни нощи. Малчо се събужда веднъж с нещо средно между пищене, рев и викане. Въпреки, че никога не е хапвал нощем, реших че може да е гладен, но не. Пищи и се върти. Това продължава около час и с голяма мъка заспива. Някакви идеи от какво може да е? Мисля, че не се зъби. Не е надут венеца, но въпреки това мажа с 3 различни вида ген, както и давам Дентокинд след всяко хранене.  newsm78

За Бъдни вечер - ние се събираме в свекърва ми в Стара Загора. Там идват и моите родители , както и сестрата на мъжът ми с нейното семейство. Учили са ме от малка, да се сяда рано на масата и никой да не става докато има някой хранещ се. След вечеря украсяваме и ялхата.
За Коледа, отново ще сме там, но само за първия ден. Подаръците са на тази сутрин. На третия - 27 декември съм именничка и сме си в нашата къща.
За Нова Година - ще оставим майка ми да гледа Крис. Ние ще сме с приятели.

Peace

# 659
Стаси, ако пак се събуди с писък натисни лекичко мекото на ушенцата и виж как ще реагира. Когато бяхме с възпалено уше,малкия докъто лежи му се стичаше секрет и притискаше някаква тръба и тогава той започваше да пищи.

Общи условия

Активация на акаунт