Отговори
# 690
От четвъртък съм зачакала това бънджи и всеки момент вече трябва да пристигне. Пратили са го със Спиди, които идват по график в наше село три пъти седмично и ако не дойде днес, много ще се разсърдя. Пропуснала съм - Киди, какво е вашето? И ортопед ли ви каза, че може и цял час да стои малчо в него?
Отдавна се каня да питам, но все забравям - вашите мъже подариха ли ви нещо за това, че сте ги дарили с рожби? Моят нищо не е и съм се сетила да му се разсърдя.
"Снежанка" и аз обожавам, любимата ми от всички любими салати, но постен варинат едва ли има. Все пак, на други празници, рядко липсва от менюто ми.
Календари и аз поръчах - чак във Варна, само там намерих фирма, която се съгласи да ми направи 10. Mr. Green

# 691
Моя не е по тези неща, ако аз не си изпрося и цветя, едва ли и тях ще получааа, а от сръдни ефект нулев.

За календари-  Маре, всяко фото би ти направило дори и един. Носиш снимка и това е, ако искаш професионална от тях, доплащаш за това.Моите утре ще са готови.

# 692
Здравейте,
тази нощ за нас беше повече от кошмар. Крис се будеше пред 20 - 30 мин с писъци и рев. Не знам какво да правя вече. Установих, че не е от уши. А заключението на педиатърката ни беше много смислено - " Нещо най-вероятно го боли, давай поне 3 пъти на ден Панадол или Нурофен". Хитро и някак по медицински много добре казано  ooooh!
За бънджито - Крис стои в него докато му е приятно. Това е някъде между 20 и 30 мин. Обикновено по веднъж на ден го слагам в него, попринцип вечер.

Отдавна се каня да питам, но все забравям - вашите мъже подариха ли ви нещо за това, че сте ги дарили с рожби? Моят нищо не е и съм се сетила да му се разсърдя.
maretu, разбрах че е някаква традиция това с подаръците при раждане на дете. Подарява се на майката нещо скъпо ( според човека който го подарява), за да не липсва на нея и на бебчето нищо. Вероятно навсякъде е различно и в повечето случаи се подарява просто от обич.
И моите родители и свекитата и мъжът ми ми подариха нещо.

Peace

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 17:37 от Стаси_К

# 693
  • Варна
"Скрила баба, скрила" - показвам с пръст как пробило мишленцето бупка, но понеже с моя пръст показах на неговата длан сега дава ръката си аз да показвам. А пък "у дома часовник трака" мятаме крака и ръце на ляво и на дясно.

Относно подаръците по случай раждането - моя скъп ми подари дигитално апаратче /не че нямаме 3, но това било не знам си какво ...върховно/, изпрати ме на екскурзия - все пак отдавна чакаме детенце.
Но най-мил ми беше подаръка от майка ми - тайно ми ушила гоблен, който се казва "Майчино щастие" и на гърба има стих, който ме просълзява всеки път щом го прочета.

# 694
Маре, всяко фото би ти направило дори и един. Носиш снимка и това е, ако искаш професионална от тях, доплащаш за това.
Знам, Роси, но в нашето село освен камъни и бъзикатори, нищо друго няма. Mr. Green Сега не съм мобилна, като гледам сама малкия и не шофирам. Макар на час път от София и 15 мин от Своге, се чувствам като буквално на г..а на географията.
И на мен едната ми свекърва (освен майка, мъжът ми има и осиновителка - кой е като мен, с две свекърви Grinning) ми подари златен старинен пръстен - разкошен, и колие, но от Кирил... само обещание.

# 695
maretu, ето това е нашето бънджи http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6894&cat=70

Никой не ми е казал по колко да оставям малкия вътре, винаги съм се водила от него. В началото го държах по малко, постепенно увеличавах времето. Когато няма желание да седи вътре той просте си показва, като започва да мрънка, веднага го махам, но щом му харесва го оставям. Разбира се той не през цялото време скача в него, а си и играе отпред с таблото с играчките, а крачетата му висят. За мен това е нещо като при кенгуруто, само дето не виси в мене.
Знам, че има много противоречиви мнения по въпроса и много от вас биха ме упрекнали, дори попаднах и на такива теми, които прерастват в спорове. Според мене всяко дете си показва, какво иска и всички деца са различни. Дъщеря ми например никога не е правила опити да подскача, а Денис още от 4-тия месец почна доста силно да го прави. Единственото, което ме притеснява е че като го сложа в паяка започва и там да подскача и да се дразни, че не става, така се придвижва подскачайки, но се надявам, че и с паяка ще свикне след време. Денис например пък не иска да седи, сложа ли го седнал и веднага се разсърдва и започва да надига дупето и да обръща или да се свлича надолу. Единствено в количката и в столчето за хранене седи без да мрънка иначе подпрян не иска да е. Или по точно не иска да е облегнат назад, а иска да е приведен напред и да си държи крачетата.

zyzi2, майка ми прави така боба на Бъдни вечер и наистина става много вкусен, дори незнам защото само веднъж в годината го прави този боб като е толкова хубав.

ESTELITA, сега го гледах твоя сладур във ФБ и направо ти се чудя как успяваш да го нахраниш, голям майтап е  Grinning

За игрите - най-обича да пляскам с неговите ръчички и да си играя с крачетата му. Също така да правим лази буба лази, установих че има гъдел и то голям. Обича сам да се обръща и да си хваща пеленката и да си скрива личицето, като го напарви започва да диша тежко и да рита с краката, а като го отвия се хили и пак се протяга да се завие. Общо взето е голямо шило и не ми обръща много внимание като му говоря, все се върти и не ме слуша, за разлика от каката, тя като и говорех ме гледаше с отворена уста и повтаряше всичко, което правех /на 8месеца пляскаше като и казвах браво и махаше за чао/. А този бандитко незнам какво ще го правя, той само гледа да докапа нещо, да направи някоя беля /да ми скъса списанието, да ми дръпне цветята, дори вече успя да събори няколко играчки от елахата, а аз уж го държах и внимавах да не ги бара/ ooooh! Явно момченцата са си палави и това е.

Спирам, че стана много дълго, само да кажа, че тази събота в Темата на Нова ще дават за бебешките пюрета.

# 696
Ясно, аз реших, че не са се съгласили за такъв брой.
Аз си комуникирам с фотото по скайп, редовна клиентка съм, та пратих снимките, и ще отида да си ги взема. Поне едно разкарване спестявам.
Иначе в друго фото видях, че можеш да си поръчаш  ключодържател със  снимка , тениски и какво ли нямаше, много идейно ми се стори...

Ооо, значи само моя май си е спестил подаръка, ще му го натъртя тази вечер Joy

# 697
Слънчев лъч- играта е следната, с допрян до лицето на  бебчо показалец  започваш да  правиш кръгови движения от челцето, бузките, брадичката и пак челцето и пееш- Чичо Симеон, кара камион и на първия завой, прави Пибииип Joy На думите- и на първия завой, правиш завойче и ти към нослето и на Пибиип, натискаш нослето.
Мадлен много се забавлява, отделно, че докато шариш по лицето ги е гъдел и  муцунките са много сладки. Ще пробвам да я снимам и кача във ФБ.

За червените картофи, при тях само обелката е такава, вътре са си жълти,  и на вкус не намирам разлика аз, така че готви смело, стига да са читави и подходящи за бебета.
А ето какво прочетох покрай търесе на инфо за тях:  Сладкият картоф не е истински картоф. Той е отделен вид и е част от друго растително семейство — Convolvulaceae.
благодаря ти и за играта,аз не я бях чувала,и за картофа.

моя мъж за раждането на бебка-изпросих си и аз апаратче за снимки,че си нямахме.Но той и цветя не се сети да ми донесе в родилното,така че си имам едно наум,за раждането на баткото-нищо.Иначе у наше "село" (Бургазъ) е много модно  да им се купува кола на майките,даже една голяма глупост знам за един познат-жена му роди момиче и получи по-евтинка кола,ако било момче-щяла да получи доста по-скъпа,явно хората си имат мерило и за децата....

Стаси_К,как установи че не са зъби,защото и мойта беба правеше така и лекарката каза че е зъби,но не са подути венците.Та и аз се чудя вече,голяма ревла и кривотия.

# 698
Здравейте в Пловдив е мн снежно и не спира да вали

На 24 ще сме с нашите в баба,заедно със чичо ми и семейството му,откакто се помня всяка година е така и тази година няма да е по различно,което е супер,защото баба ми приготвя всякакви вкусотий!
На 25 на обят сме си в къщи,ще си обядваме цялото семейство,а вечерта след като преспим малката ще излезем с приятели на кръчма!Да е жива и здрава баба и ще я гледа! Hug
А на Нова година ще съм с нашите,че нашия татко е дежурен! Rolling Eyes

# 699
Денито, червените картофи са сорт картофи като останалите, но се водят по-"сладки"
а сладкия кртоф няма нищо общо с тях (и само името му е "картоф)

Марету, постна снежанка може с ядково кисело мляко Wink аз веднъж пробвах да направя(ядково кисело мляко от кашу), но не ми се получи Confused
подарък за децата не съм получавала, но и не искам... Rolling Eyes

Джиджи, преди 11г. когато купувх за големия ми син вигантола беше с дозатор Wink мисля, от скоро са тези с капкомерите... дали са ти някой останал от преди, в срок на годност, от "читавите" партиди... не че има внос Confused

# 700
Здравейте и от нас!

Честит ни първи сняг!     

Ние бяхме малко болнички ,но сега вече всичко е наред . Днес е много щастлив и не спира да скача в това бънджи  хахахахахах ,как ли ще се прохожда  не знам............

# 701

Да ви питам  - вече слагате ли децата да сядат за по-дългичко ?Аз Тони го слагам да седне ,но за около минутка две .

# 702
Стаси_К,как установи че не са зъби,защото и мойта беба правеше така и лекарката каза че е зъби,но не са подути венците.Та и аз се чудя вече,голяма ревла и кривотия.

Ама и аз съм една.  ooooh! Мисля едно, пиша друго. Устонових, че не са уши, както мислихме вчера. Остава да са зъби. Нищо друго не остана.  Thinking

# 703
  • С-я
За Вигантола от аптекар разбрах, че до края на декември месец е срокът за изтегляне от аптечната мрежа. Според нея няма да има нови партиди преди края на януари, но и тя не бе чувала да се задават тези партиди.
Аз слагам Филип да стои седнал, колкото иска, т.е. колкото може. А това не е много. Опитва се да седне, но не му се получава. Имам зелена светлина от ортопед да се натоварва, колкото иска.

# 704
  • Пловдив
Здравейте и от нас в този снежен ден!
antoniabg мисля, че играчката ще е интересна за дете на годинка и половина.
kalimana слагам Стили да сяда в столчето за хранене към 20-30 мин и после през деня го слагам три-четири пъти за по най-много 10 минути. И аз не знам това малко ли е или много и колко трябва.
Стаси_К много лошо, че безсънните нощи продължават при вас. Стилиян от две вечери също много се буди без видима причина. Засуква гърдата и заспива  Simple Smile И за да не би да е гладен днес преди лягане ще му предложа няколко лъжички пюре. А, и да го похваля- сутрин, след пюрето, прави три, три и половина часа интервал между храненията!
За Деавита нашия доктор днес ни каза да си купим за резерва, че се изчерпвал от аптеките.
Подарък за раждането не съм получила от мъжа, а пък и аз как не се сетих да си искам  Rolling Eyes
Ние днес бяхме на консултация- първо да кажа, че количката в снега много трудно се кара  Joy
Вече сме 8 кг и 71 см.
Сега въпрос за забелването на пишката /пак/ - значи аз я забелвам по малко по време на баня, обаче гледам от два дни, че кожичката точно до главичката леееко се е сцепила. Малкия няма никаква реакция- явно не го боли, но пък мен ме притесни това. Днес като я показах на лекаря той даже не видя сцепенкото- то вярно, че е малко де, и трябва доста да се вгледаш. Та въпроса ми е -получавало ли се е при други момченца така?
Аз днес поръчах от сайта на Колино- за който благодаря на Веси, че го показа, тази проходилка http://www.kolino.eu/Admin/pics/product_pic1_713.jpg като идеята ми е до 7-8-ми месец да я използвам само като люлка, или аз да го разхождам- нали има една дръжка. Обаче имам въпрос- като го сложа да седне, трябва ли крачетата да опират долу, т.е. те да са опората? това за когато е на люлка, или просто искам да си седи вътре.
За игрите значи- карам колело, лази буба, къде е детето в различни варианти на криене- с лигавник, с одеяло; преобръщане- тъй като Стили още го мързи да се обръща от гръб по корем аз го търкалям по леглото- много му харесва; пляс-пляс ръчички, също и крачета; хеликоптер- аз лягам, слагам го отгоре на повдигнатите си крака и така го въртя на ляво на дясно. Също установих, че му е много интересно да правя коремни преси с него- слагам си го на корема и започвам да се мъча, да пъшкам и охкам от зор, а Стили ми се смее. даже има и още щуротии, но аз всеки ден му измислям нещо, особено сега като сме по цял ден вътре. а и като гледам прогнозата дори положителни няма да са температурите през деня.
Мама Мони, честит празник, то ще е забавно при вас!   bouquet
Ох, че дълъг пост, ще каже човек че от години не съм писала  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт