Zyrtec - капки

• 91 133
  • 348
  •   1
Отговори
# 240
БИХ ИСКАЛА ДА ЗНАМ КАКВО ТОЧНО ДА НАПРАВЯ????И НАЙ-ВАЖНОТО КЪДЕ SadДЕЦАТА МИ СА НА 5 Г.ИСКРЕНО ВИ МОЛЯ ЗА ПОМОЩ.КАТО ГИ ЧУЯ ДА КАШЛЯТ И ВЕЧЕ НАПРАВО..................ОТКАЧАМ.
*рентгенография->>преди включване на инхалаторни КС е задължителна.
*хроничен синузит, "трета сливица", алергичен ринит?
*едно обикновено спирометрично изследване.
*данни за гастро-езофагеален рефлукс?
*данни за атипична (микоплазмена, например) инфекция?-титри на антитела срещу Микоплазма.
В зависимост от рентгенографията-допълнителни кръвни изследвания

# 241
  • Stara Zagora, Bulgaria
БИХ ИСКАЛА ДА ЗНАМ КАКВО ТОЧНО ДА НАПРАВЯ????И НАЙ-ВАЖНОТО КЪДЕ SadДЕЦАТА МИ СА НА 5 Г.ИСКРЕНО ВИ МОЛЯ ЗА ПОМОЩ.КАТО ГИ ЧУЯ ДА КАШЛЯТ И ВЕЧЕ НАПРАВО..................ОТКАЧАМ.
*рентгенография->>преди включване на инхалаторни КС е задължителна.
*хроничен синузит, "трета сливица", алергичен ринит?
*едно обикновено спирометрично изследване.
*данни за гастро-езофагеален рефлукс?
*данни за атипична (микоплазмена, например) инфекция?-титри на антитела срещу Микоплазма.
В зависимост от рентгенографията-допълнителни кръвни изследвания
НЯКОЙ ДА ПОМОГНЕ-КЪДЕ ДА НАПРАВИМ ТЕЗИ ИЗСЛЕДВАНИЯ?????????????/

# 242
Бърди и един такъв въпрос-ясно е че децата с диагноза астма са по -податливи на вирусни инфекции, какъв е най-добрият подход през есено-зимният сезон при тях-противогрипна ваксина или напослеъдк тук в България са доста актуални таблетки като Брнховаксома - дано да съм го написала правилно, които се вземат по -схема. Извинявам се че отклонявам темата, но пак подчертавам нека да говорим за предпазване от грип при деца с диагноза астма, при които само някой да кихне насреща им и веднага им потича носа.

# 243
Бърди и един такъв въпрос-ясно е че децата с диагноза астма са по -податливи на вирусни инфекции, какъв е най-добрият подход през есено-зимният сезон при тях-противогрипна ваксина или напослеъдк тук в България са доста актуални таблетки като Брнховаксома - дано да съм го написала правилно, които се вземат по -схема. Извинявам се че отклонявам темата, но пак подчертавам нека да говорим за предпазване от грип при деца с диагноза астма, при които само някой да кихне насреща им и веднага им потича носа.
Противогрипната ваксина е задължителна при тези деца и е наистина много полезна.
Бронховаксом(н) е чисто спекулативен препарат. Не знам да се продава на друго място... Аз лично не бих го ползвал-цялата схема там едва ли "работи".

# 244
НЯКОЙ ДА ПОМОГНЕ-КЪДЕ ДА НАПРАВИМ ТЕЗИ ИЗСЛЕДВАНИЯ?????????????/
Цитат

Виждам,че си от Стара Загора.Можеш да попиташ във поликлиниката на ВМИ-явярвам,че там ще ги правят!

# 245
Здравейте и опт мен. И аз  имам въпрос към Birdie, много ще съм благодарна ако намери време да изкаже  мнение по въпроса.
Имам дъщеричка на 1г4м. Кърмена е до 1г.2м., захранена по българската схема. Когато беше на около 2м. на челото й се появи екзема - по предписание на личната лекарка мазахме с Elocom. от първото намазване екземата изчезна, но скоро се появи на врта й. Пак по препоръка на лекарката на детето сме мазали още 3 пъти по 3 дни. Когато се появи екземка и на свивката на лакътя по мое настояване ни изпратиха на дерматолог, Изписаха ни капки Fenistil и Atoderm P.O. zinc. Ефект нямаше и за това ни изписаха една бяла микстура. С нея мазахме 1 месец пак без резултат. След това Личната лекарка ни изпрати при друг дерматолог. Той предписа Pioctanin, Ficicort i balsama na д-р Тайс.Мазахме 1 седмица. Ефектът беше много добър, но когато ни изписа Atoderm P.Р. за поддържане нещата се влошиха и тя ни изпрати в кожна клиника. Там ни пое д-р Дурмишев. Изписа Locoid, A-Derma  и козметика на Eucerine за  баня - сапунче и олио. Това за 10 дни.Ефекта отново беше само, докато мазахме с кортикостороида.
Насочиха ни към друг специалист, Тя предписа сироп Peritol, Ca gliconid, vit. C amp. i mehlem (lanolini,vasselini,aqual,glicerini).
Екземите са доста, но има две, които са много зле - в момента, в който спрем да мажем с КС след 2 дни те започват да пускат секрет. ... и много я сърби.

Много моля да кажете какво е добре да се направи, ако трябва ще изпратя и снимки. В момента сме на диета - картофи и ориз.
Благодаря за съдействието на всички

# 246
@slato
"Екземите са доста..."на кои други места има сега?
Яде ли ядки? грах?, риба, шоколад?
Ако Ви прави впечатление повечето от екземите се появяват на места с по-обилно изпотяване...и също така подобрение имате, когато сложихте Фузикорт и пиоктанин...

# 247
Birdie, много благодаря за отговора. Екземи има по цялото тяло - ръце, крачета, коремче, гръбче - но най-голените са три - две на вратлето и една на хълбука - точно  на ръба на памперса. Първите две са доста упорити и веднага щом спрем КС се влошават и стигат до открити рани, а за това ни казаха, че помагал само пиоктанина и КС. До колко безвреден е този пиоктанин и до колко може да се използва? И какво означава това, че "подобрение имате, когато сложихте Фузикорт и пиоктанин...", как да го разбирам, че мога да ги използвам в кризисни моменти ли?
А иначе нищо от изброените храни не яде. Първоначално я бях сложила на диета ориз и картофи, но си й готвех манджички, т.е добавяла съм, лук, домати, чушки и т.н. Освен това съм правила сладки или солени закуски, естествено без яйца, мляко, ядки. От вчера яде само ориз и картофи - варени или запечени - без нищо друго, спряхме и хляба, както и компоти.
Сега опитвам да я оставя само потениска, така че там, където са големите рани да са открити и да "дишат", мислите ли, че сте помогне?

Много, много благодаря за вашата отзивчивост.

# 248
@slato
"И какво означава това..."-означава, че вероятно са инфектирани екземи и без антимикробно средство не се повлияват.
Най-упоритите, които описвате са в места на триене-на ръба на памперса и на вратлето, където има изпотяване +триене в удвоените ръбове на шева. Двоините шевни ръбове, междувпрочем събират най-много "неизлязъл" прах за пране. Това, като се смеси с пот дава жестоки детски екземи.
Фуцидин е по-подходящ-пиоктанин вече почти не се използва.
Можете ли на ЛС да ми изпратите една, две снимки?-една от вратлето и друга от друго място?

# 249
Здравейте Birdie,аз искам отново да попитам?Малката/на3,5г/ от септември месец е почти с постоянна хрема,буквално преминаваме от хрема в хрема.Не е състояние при което носът и да е запушен и да не може да диша,но постоянно нослето и тече.Сополките в началота са бистри,после стават зелени и така за около 2-3 седмици,преминава за няколко дена и започва пак  на ново.Педиатърката ни каза ,че при нея е от алергията .Може ли да пръскаме Фликсоназе ?При баткото имаше много положителен ефект, но неговото носле беше просто постоянно запушено,понякога с бистра хрема ,без зелени секрети.
И има ли смисъл да започваме наново със Зиртека,ако това наистина е алергия?
Много ти благодаря за отзивчивостта и търпението  bouquet

# 250
Здравейте Birdie,аз искам отново да попитам?Малката/на3,5г/ от септември месец е почти с постоянна хрема,буквално преминаваме от хрема в хрема.Не е състояние при което носът и да е запушен и да не може да диша,но постоянно нослето и тече.Сополките в началота са бистри,после стават зелени и така за около 2-3 седмици,преминава за няколко дена и започва пак  на ново.Педиатърката ни каза ,че при нея е от алергията .Може ли да пръскаме Фликсоназе ?При баткото имаше много положителен ефект, но неговото носле беше просто постоянно запушено,понякога с бистра хрема ,без зелени секрети.
И има ли смисъл да започваме наново със Зиртека,ако това наистина е алергия?
Много ти благодаря за отзивчивостта и търпението  bouquet
"Фликсоназе"? Детето има алергичен ринит? установено? За колко време имате пред вид да давате Фликсоназе? Зависи от диагнозата-бих предпочел в началото Зиртек с контрол на някой по-опасни храни...
Не игнорирайте факта, че при много деца алергичните ринити са хранително провокирани (изобщо не задължително от мляко и млечни продукти).

# 251
Здравеите Birdie,
При малката алергичният ринит не е доказан. Как точно се поставя тази диагноза? Тя от малка е с алергии - памперси, храна, лекарства - махнахме от къщи всички цъфтящи цветя , рибките , кучето , плюшените играчки ,  контролираме храната до колкото е възможно/ тя ходи на градина и не винаги знам какво е яла там/ Затова педиатърката ни предположи , че и хремата е алергична. Явно ще трябва  да  започнем наново със Зиртека. Фликсоназето при баткото ни беше изписано за 3мес. в комбинация със Зиртек + Ериус. Не съм на ясно дали да пръскам Фликсоназе и за какъв период. Ще гледам да направим и консултация с алерголог, но ме интересуваше и твоето мнение като специалист.
Благодаря Heart Eyes

# 252
Последната ни диагноза от вчера е вазомоторен и алергичен ринит. Терапия-Зиртек и Алергодил 2 по 1 впръскване  за 1мес.

# 253
Последната ни диагноза от вчера е вазомоторен и алергичен ринит. Терапия-Зиртек и Алергодил 2 по 1 впръскване  за 1мес.
Какво да кажа? Аз ЛИЧНО бих избрал подхода Зиртек за 10 дена в добра доза, като междувпрочем изключа от храната:
*ядки-всякакъв вид
*риба
*шоколад, солети, гризини, мед пчелен
*грах
След спирането на Зиртек има огромно значение да водите един списък с храните, които даваме. Само така имаме шанс да "хванем" виновната. Фликсоназ може да се даде в началото на терапията със Зиртек, ако след 3-4 дена няма достатъчен успех. Не бих давал Фликсоназ за повече от 4-5 дена и то в една доза дневно.
Има ли
* "трета сливица"?
*хроничен, нелекуван синузит

Така бих постъпил аз...по-консервативен подход, така да се каже.

# 254
Благодаря за отговора.Хроничен синузит мисля , че няма.Трета сливица - не сме ходили на УНГ.Какво означава Зиртек в добра доза?Малката пие по 10 капки дневно - тя е на 3.5г,14кг.Относно храната - 
*ядки-всякакъв вид
*риба
*шоколад, солети, гризини, мед пчелен
*грах,,  - от тук изброеното яде само солети и понякога бял шоколад.
 Мисля да последвам съвета ти и да направиме списък на храните които яде и да видиме какво ще стане.
Отново благодаря и доскоро.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт