СЕПТЕМВРИЙЧЕТО играе, пее, пълни памперси и дебелее!

• 23 267
  • 696
  •   1
Отговори
# 420
Привет,ние се връщаме от страхотна разходка,при нас беше студено.но имаше и слънчице  Peace!
За цигарите и аз ги пуша от 9 клас,спрях ги първата бременност за 5-6 месеца,след случката пак ги пропуших,тая бременност пуших по 2-3 цигари,е имало е и седмици не съм пушила.Сега си пуша по 5-6 цигари НАВЪН,като сме на кафе!
jana.tihomirova бебче ,само ще ти покаже колко му се яде и през колко часа  Peace ,то ще те води,Ние 2 месец ядехме по 90мл на 3 часа почти.Сега едвам ядем по 120,почти на 4 часа  Peace !

# 421
ухххх, как я правите тази пауза то 20 до 7???аз едва го задържам от 23 до 7, като от 4,30 до 7 не спим и давам водичка, иначе не плаче, просто не спи. Сега яде 5 x 150w 7,11,15,19 и 23, обаче със съня много е трудно, не спи това е... А през вториямесец ядеше 6 пъти от 110 до 130 мл.

# 422
velizarka_8, това все едно аз съм го писала с една разлика - яде последно в 22часа, заспива 22 и 30 - 23 часа и така до 6....
иначе сме същите - 5 х 150 АМ  Simple Smile

# 423
Ние сме като Диди на Даниелка-хапваме по 120мл. с малко зор по 5 или 6 пъти в зависимост колко спи.Ако спи много прескачаме едното ядене  Blush

# 424
Ние от месец насам ядем 5 по 150мл
правим вече стабилна нощна пауза от 21ч до 06ч

# 425
  • на североизток
Не знам дали от една цигара се променя вкуса на млякото или не, но знам като човек който никога не е пушил, че и една цигара да има наблизо аз я усещам и ме дразни, дори и на открито! Та си представете този малък и все още развиващ се и укрепващ организъм, дали не е по-чувствителен на аромати и то неприятни, отколкото организма на един възрастен! Знам, че темата е много дълга и сложна, и че никой пушач не обича да му казват колко вредно е пушенето, така че спирам до тук! Всеки си решава какво и как да го прави!

За отказа от храна, другото най-близко до акъла нещо, е че не са гладни. Не знам как ги храните, т.е. спазвате ли режим под час или чакате да поискат? Мисля си, ако изчакате повече време, за да огладнеят хубаво newsm78  Ох, незнам! И аз първият път като гледах бебе бях много шашната-все гледах часовника, чудех се стига ли, не стигали...Сега давам, когато иска и сме си добре и двете!

Ние също правим голяма нощна пауза( слава Богу Praynig Praynig Praynig ), но напоследък се замислям за ходенето по голяма...Като ви слушам вашите бебчета как след всяко ядене акат  newsm78, а пък ние акаме веднъж на два дена и то не много обилно. Но иначе не виждам признаци да не и стига кърмата...незнам да се притеснявам ли Thinking Какво ще кажете? Пък и тези 150мл, аз няма как да измеря колко изсукваме, но ми се струва че е по-малко, може би наполовина?

# 426
Много и все интерерсни темички сте дискутирали, но ако пиша по всичките ще стане прекалено дълъг поста. (а аз все имам какво да кажа, но да съм била по редовна(самонаказвам се))

ilik123 - честит рожедн ден! Пожелавам ти една прекрасна година изпълнена с много положителни емоции, но преди всичко бъди здрава и много обичана!

Днес ходихме на консултация и педи много го хареса - пораснал и контактен, усмихнато човече. 6200гр. 62см.
и ние се храним на същия режим - 7,11,15,19 и 23 но количеството варира 150-180. Има случаи да изяжда и над 200, но вече са единици. Рядко преяжда и си изсуква по колкото му трябва. Вода и аз не давам. Той пиеше когато го пробвах в родилния още(нали бяхме там цял месец), но всеки път като му давах вода от нея повръщаше дори да е след 2 часа от последното хранене.
За голяма нощна пауза не мога да се похваля.
Ние имаме друг проблем - спането вечер. Заспива към 1:30-2 дори да е стоял буден през голяма част от следобеда. Приемам всякакви съвети как да го обърнем този му режим, че вече не се издържа. И двамата с баща му не спим по повече от 5 часа. Опитвах с тормозене и баламосване като вземе да заспива следобед, но това не помогна. Тя душата му спи и е без значение на каква маймуна се правя, детето си заспива. Вечер след като яде и си почине малко(без да спи) почва да 'кара колелото' както казва баща му - мята с ръце и рита с крака в продължение на час и половина, два.

# 427
ilik 123,честит рожден ден и от мен!!!

За пушенето-първия път ги отказах,после пак пропуших.Сега не успях да ги спра,пушех по 1-2 по време на бременноста,а сега към 3,като и аз гледам да са след последното хранене.

За спането-моето спи и съм много доволна.Изгради си режим след хранене будува по час и спи към час,като има и едно по-дълго спане от 3 часа.Вечер заспива към 9 и към 4 е на линия,яде и пак заспива до към 6,30-7.

Вода съм ѝ давала,но като видях,че си повръща храната след това,вече не давам,а пък и тя не иска.Предполагам,че  другия месец,като захраня,ще иска.

Ивайла ако мрънка,а пък не иска да яде,значи ѝ се спи.Понякога като мрънка,което е рядко,си я оставям да помрънка.

Герганка,щом човека не е разбрал за какво иде реч,не прави компромиси.Няма смисъл детето да расте покрай изнервена майка.

# 428
  • София
ilik 123,честит рожден ден!!! С пожелание за много усмивки, здраве, щастие и късмет!

# 429
Здравейте и от мен  Hug
Нямам време да пиша ,но чета редовно.То не ,точно ,че нямам време ,ами докато изчета така се уморявам ...
Ние сме добре ,растем ,всичко е ок.НО ,малката госпожица напоследък направо ми разказва играта ,не иска да спи ,яде и се през 1.30-2ч ,реве като че ли ще я колим  Laughing Давам и да яде ,успокои се и после пак  smile3507Все нещо не и е угодено.Даже на лекар я водих ,щото така не беше плакала ,ама нищо и няма newsm62
И не иска да седи в рацете ,все да лежи и така се огъва и иска да сяда и като не може настава егати реването  smile3514 Онзи ден ми идваше да си прасна главата в стената  BangheadА снощи като заспа в 19ч та сутринта до 7ч откара .Днес навън заспа към, 13ч и после до 18ч.Сега пак спи .Иначе яде 5-6 пъти по 150мл.
Ама е това опитване да става да седи ме притеснява  newsm78Така се ядосва newsm62
За пушенето - аз пушех яко преди да забременея  Mr. GreenПо 2-3 кутии на ден ,а ако съм по-дълго навън и повече.През бременността ги намалих драстично ,пушех по около 5 .Сега ,понеже не кърмя пак си пуша по една кутия ако не излизам.Пуша по стаите ,а бебка не я много разхождам из тех.Аз ,обаче ,много обичам да пуша  hahaha Всички ми се чудят ,ама на мен си ми е готино и не искам да ги отказвам.
Много дълго стана ,ама не знам кога пак ще мога да пиша.
В петък заминавам за Белгия на сватба на сестра ми.Бебка остава с тати и баба си  #CrazyЗа 3 дни.Дано се справят.Тя ,свеки ,си мисли ,че като иска бебка толкова често да яде трябва да я захранвам  LaughingВси ми вика "прочети в и-нет какво пише,дали не трябва нещо да и даваме" Викам и "не ,не ,не трябва още" Mr. Green
На гости не ходим ,а и в къщи не идват.
А да ви питам сега ,понеже ръце не ми останаха и гърба ме боли зверски ,я слагам подпряна на една възглавничка да я храня .Това е за по 5-10мин.много ли е вредно? Embarassed
Айде лека вечер  Hug

# 430
iv4i_79, възможно е детето да усвоява добре храната, затова да пълни памперса по-рядко. Уж за естествено кърмените бебета мръсните памперси били критерий, тъй като никой не може да каже колко точно изяждат. По принцип на тази възраст нормата е 5-6 напишкани и 2 наакани на денонощие, но едва ли при всяко дете е така.

Колкото до това, защо детето ми не яде - аз писах по-назад - вероятно е фаза в развитието. В момента много лесно се възбужда от всичко - играчки, свободата да движи ръчички и крачета, палеца...Последната ми тактика е да изчаквам хлапето да почне да задрямва, и тогава й бутам цицата  Mr. Green. От вчера насам имаме значително подобрение, чак ми се струва, че е порастнала. 

Сега най-новия проблем е смученето на палеца. Само така се приспива....не знам какво да я правя, чета по въпроса, но още нямам идеи  newsm78

# 431
Герганка,аз така правих компромиси ,прааааавих с първия ми съпруг и накрая си събрах багажа и айде "Довиждане ".Нямахме дете,но аз си мислех ,че без него няма да се справя и т.н.т .Е успях и се чувствах като освободена от дълъг затвор.То беха изневери ,караници ...Сигурно ти е трудно ,но вярвай в себе си !Имаш едно малко съкровище ,за което да мислиш и което да ти дава сили!Ако не става - не става  WinkПо-добре да си спокойна и мъничето да израстне в спокойна среда.Аз израстнах в яки скандали ,побоища.Това ми се отрази на психиката много .И на мен и на сестрите ми.
Дано скоро мине всичко и се успокоиш Hug

# 432
  • София
Сега успявам да се включа. Изкарахме си добре извън София - бяхме до Разлог. Щерката се разби с басейните, а бебока се разби от сън - само хапва и след това заспива.

Емили, милата ти и милото бебче, прегръщам ви.

Като чета за Алекс, почвам друго да се чудя - не са ли правили някакви по-обстойни прегледи след 1-вата операция, а сега следват така нещата едно след друго ... Питам се това, защото и при нашата херния е възможно да има и други аномалии. Лекарите ни казаха, че нещата са ок, като изключим това, че тестисите не са си на мястото -  ще има операция по този повод към 1г.6м, поревах си доста и за това. Но гледам да не го мисля много, защото се случва и на здрави бебчета, без други проблеми, пък и операцията е в малко 'по-лека' категория (не че не може да се получат усложнения, но не е така животоспасяваща както сърдечна да кажем).

Герганка, трябва да си силна и да вземеш решение, добро за теб и за детето.

Аз мисля че децата се дърпът и не искат да сучат може би защото не са гладни просто искат да ви ползват като залъгалки baby_neutral за да си задоволят сукателния рефлекс,но когато цицата пусне мляко те се дразнят защото не го искат но искат да сучат.
При нас го има това - просто иска да е гушнат и да се успокоява на гърда. Лошото е, че така успява да прекали със сукането и връща, а не иска биба - засега. Но понеже почва да си яде ръцете, ще слагам ръкавички и ще го науча на биба - не искам да си смуче палеца, Лора ми стига. От това смучене на палеца тя има вече обрив по пръстчето - онзи ден го забелязах. Много бях против мазането с разни неща, все се надявах че ще се откаже, но вече ще пробвам да мажа.

Giada, опитай да махаш палчето, да разсейваш с играчка, да пееш - каквото и да е, само да махнеш палчето. Аз не го правех - нали децата така почвали да опознават света. Сега се чудя какво да правя ... Не знам дали ще помогне мазането с гадости - аз ще пробвам с Даум Ексол, някакво лекарство е, но за след годинката, не е за мънички бебета.

# 433
Ивчи, подкрепям те с две ръце по повод пушенето. За акането - ако бебето е изцяло на кърма изобщо не е задължително да ака след всяко ядене. Напротив, кърмените бебета се изхождали на по-дълъг период от време. Нашия мушморок пълнеше памперса след всяко ядене само през първия месец. Сега - по два пъти на ден, въпреки че се храни на 2 часа. Той също прави една голяма пауза през нощта - демек знае си режима ден-нощ (слава богу).
Не мисля, че се гърчат на гърдата защото не са гладни. Може да умират от глад, но да ги боли нещо (корем, гърло, запушен нос, ръчичка , крак) или позата да не им е приятна. Казвам го, защото моя също ми беше устроил кърмаческа стачка. За миг не съм си и помисляла да спирам кърменето. Напротив, правя всичко възможно да се успокоя и да продължа да кърмя. Не ми остава много време за друго като го кърмя на 2 часа, но като знам че го правя за детенцето си и веднага се организирам и намирам сили.  Peace

# 434
Цитат
]
Аз мисля че децата се дърпът и не искат да сучат може би защото не са гладни просто искат да ви ползват като залъгалки baby_neutral за да си задоволят сукателния рефлекс,но когато цицата пусне мляко те се дразнят защото не го искат но искат да сучат.
При нас го има това - просто иска да е гушнат и да се успокоява на гърда. Лошото е, че така успява да прекали със сукането и връща, а не иска биба - засега. Но понеже почва да си яде ръцете, ще слагам ръкавички и ще го науча на биба - не искам да си смуче палеца, Лора ми стига. От това смучене на палеца тя има вече обрив по пръстчето - онзи ден го забелязах. Много бях против мазането с разни неща, все се надявах че ще се откаже, но вече ще пробвам да мажа.
Пробваи с разли4ни моделчета биба,аз вече съм купила пет вида залагалки и наи сетне открих тази която му харесва.Силиконовите изобщо не ги хареса( пък и според мен те са много тварди за бебешката уста)но латексовата която взех веднага я засмука и сега е неотлачно с нея,дори от около два дни заспива сам с нея само го слагам в леглото давам бибата и след малко е готов.

Общи условия

Активация на акаунт