СЕПТЕМВРИЙЧЕТО играе, пее, пълни памперси и дебелее!

• 23 242
  • 696
  •   1
Отговори
# 435
Честит Рожден ден ilik123, бъди жива, здрава и много щастлива!

Честит имен ден на патерици на всички именници!
velizarka_8, добре дошла.
Аз вода не давам на нашата девойка -не я иска. В началото се опитвах да й я пробутвам, ама като не иска-ако иска. Део пиеше много чай от шипки, вода пропи чак след годинката. А Ема явно е съвсем друг тип.
Герганка, това с мъжа ти е много гадно. Дано решиш по-скоро какво да правиш и този вариант да е най-благоприятен за теб и детето ти.
Момичета, моята девойка има зверски колики две вечери подред. Дали е възможно да са от това, че ядох туршия! newsm78

# 436
Много ви благодаря момичета за милите думи.
Все още съм при родителите ми и малко се поуспокоих. Сега обмислям положението и ще взема някакво решение. Лошото е, че много добре се познавам и знам, че сигурно ще продължа да търпя, докато един ден съвсем пощурея и без много приказки изчезна.
Мислех си, че имам подкрепа на роднините си и споделих много подробности със сестра ми, които по принцип не споделям с никой, въпреки че сме много близки. И с моите камъни по моята глава. Майка ми е твърдо зад мен, ще помага с каквото може, както е правила винаги, баща ми ме оставя винаги сама да решавам без изобщо да се меси, а на сестра ми вече не мога да разчитам както си мислех. Сега всичко е в моите ръце. Завиждам ви за хубавите семейства и добрите съпрузи, аз нямах този късмет. А и тези пусти изневери...не можете да си представите как се чувствам. Но рано или късно всичко ще се оправи. Отново много ви благодаря за подкрепата и вече няма да ви тормозя с моите проблеми...голям човек съм, трябва да се оправям сама.  Hug

# 437
Бързам да почерпя, днес с мъжа  ми имаме годишнина от сватбата  Heart Eyes

И аз да се отчета по темата за цигарите... докато бях бременна припалвах от време на време с кафето, сега си пуша по една цигара с кафето сутрин и вечер с биричка или винце  Mr. Green Embarassed Наистина и ние сме хора... не знам чудила съм се дали не съм егоистка... но 1-2 цигари на ден не са голяма работа  Peace
Кенгуро и аз си купих на Бейби Бьорн много е готино ама още не съм го ползвала  Embarassed
Иначе ние свикнахме малкия да спи на голям джангър из нас, и като сме на гости даже му супер готино и спи като пън в коша за кола (аз само в него го разнасям)  Simple Smile
velizarka_8 Добре дошла  Simple Smile

# 438
Добро утро!Кафенцето от мен.

Ivelina_sh честито ви годишнина.Пожелавам ви много щастие и любов в семеиството.  bouquet
gerganka не се замисляй изобщо оставиго,сигурна съм че ще намериш истински човек които да те цени и обича теб и детето ти.Аз макар и с две деца след девет години на изнавери и караници се реших и го направих.Голямата ми дъщеря така беше свикнала да ме гледа да плача и изобщо не обръщаше внимание.(а сега малката когато види че ми се насълзяват очите заради нещо започва да плаче с мен).И сега съм омъжена за най-добрият му приятел притова ерген и съм много щаслива,имаме си страхотно мом4енце,каките са при нас и новия тати ги оби4а много(и те него сащо).Аз получавам уважение и обич и не се претеснявам както преди,каде е ,с кого е,пил ли е и така нататък.Бъди силна и заради детето си ако не искаш то да порасне с караници,сълзи и нервност.Прегръщам те и се надявам да вземеш наи доброто решение каквото и да е то.
  velizarka добре дошла при нас
Moя бебок се нахрани в 6,30 и пак заспа сладко, тъкмо мама да изпие едно кафенце  Laughing

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 12:58 от diman4eto66

# 439
diman4eto66 ,мерси за кафето аз имам нужда от него,незнам кога Диди ще махне това ядене в 3  Rolling Eyes,яде в 20-21 и после в 3  Confused ,а така ми се спи  Mr. Green!
Ivelina_Sh ,честита ви годишнина   bouquet ,след някоя годинка да сте вече 4-ма  Crazy !
Gergan_ka,каквото и да решиш,недей да съжаляваш  Peace ,важно е бебче да е добре  Hug!
desunique ,като гледам лентичката ти и настръхвам,Ванчо вече е на 7 месеца,кога минаха  Heart Eyes,слагаш ли го вече да седи?Сигурно вече е много интересен  Heart Eyes !
Ах,дано има слънчице и днес да излезем  Praynig !
Лек Ден   bouquet !

# 440
  • Варна
Здравейте майчета,
Честито на всички празнували рожденници, именници, малки месечинковци и всички други поводи!

При нас времето е много хубаво излизаме редовно на разходки. Особено в тия дни когато мислим за подаръци.
Диманче, благодаря за кафенцето.
Даниелка, да не те плаша, ама нашия батко отказа нощното мляко като стана на 1г и2мес. Събудеше ли за мляко с нищо не можех да го излъжа, а и рискувах да събуди цялата къща.

Хубав ден на всички! Hug

П.п. Ванко е на 4мес и... дни, нали е роден юли Wink. А 7м му остават докато навърши 1год.

# 441
Момичета, искам да почерпя...Виктория става днес на 3 месеца!  Heart Eyes

# 442
  • София
Яничка, честита ви месечинка! Честита и на нас и на всички други малчовци, родени на днешния ден!

Ивелина, честита ви годишнина!!! Много да се обичате!

Герганка, дано намериш най-доброто решение за вас с малката! Хубаво е, че поне родителите ти те подкрепят. Не знам защо сестра ти не е на твоя страна, но дано се изясните и с нея.

По въпроса за цигарите: Не съм пушила и предполагам затова съм нетолерантна към пушачите. Но особено не ги разбирам тези неща с цигарите докато кърмите, честно!  Peace
Толкова сме щастливи, че имаме бебенца и искаме най-доброто за тях, а така дори и минимално да е, пак им увреждате малките дробчета.

Вода не давам все още. Пробвах Туя разредена с вода, но нещо не и хареса, днес пак ще давам, че утре сме на ваксина.

В тази връзка да ви питам, ваксините на третия месец пак ли са две?   

# 443
  • на североизток
Лелеее, страхотни сте! Досега съм разглеждала снимките от албума, всички бебчета са много сладки  love001 Пу-пу-пу! Да са ни живи и здрави!!!
Колко сажалявам, че късно се включих в темата, вие още от бременността сте заедно! А аз цяло кято скучах и тъпях в очакване и нямаше с кого да споделям! Ама пусто не съм знаела, че ви има ooooh! Съвсем случайно попаднах на темата, за което много се радвам! По-добре късно, отколкото никога! Много е хубаво да си споделяме опита и грешките! Понякога се критикуваме и поучаваме, но нали точно това прави човек , когато е загрижен за някого  Peace Аз все повтарям на моя калпазанин, че му се карам, защото го обичам Rolling Eyes  Laughing
 newsm67 newsm67 newsm67

А сега да се възползвам от хубавото време и да излизам.....До скоро wavey

# 444
  • Пловдив
Привет и от мен най-сетне...
Чета си Ви, но 3все не остава време да пиша, та сега набързо да "намина" Mr. Green

Емили, прегръщам Ви силно двечките с Алекс и се моля всичко да се оправи при Вас Hug

Герганка, само ти можеш да вземеш решение, но каквото и ад е то, знай, че то е правилното Hug

Честито на всички рожденници - малки и големи  bouquet
Честито и на Ивето, още 100 години да празнувате заедно Hug
И честит празник на вискчи студенти - доколкото си спомням - Вани, Томелийс, Блес гърл newsm78 Ако съм забравила някой -  да прощава Embarassed

Аз отивам да чета за последния изпит Crossing Arms

edit: Фъстъчка, доколкото знам и на 3тия и на 4тия месец са по две ваксини. После 5тия няма и в 6тия е третия прием на хепатитната

# 445
  • Пловдив
Благодаря ви момичета за хубавите пожелания Heart Eyes!
Снощи изкарахме хубав празник.Дойдоха ни гости и до 1,00ч го откарахме.Добре, че бебоците след баня заспаха и не се събудиха повече Simple Smile
Ivelina_sh, честит празник!Много щасти е и любов ви желая!
За пушенето, аз съм върла пушачка също.През бременноста, за моя радост ми се гадеше от тях и не съм запалила нито 1.Докато кърмих, също.Сега вече ги пропуших, след година почивка.Всички ми се чудят на акъла, но и на мен ми е хубаво с кафенцето като пуша Simple Smile
Времето в Пловдив е разкошно, както и вчера.Стягаме се да излизаме на разходка Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 446
Ivelina, честита годишнина, да сте все така влюбени  Heart Eyes

Честито на всички сладурчета, които днес имат месечинка  Heart Eyes

diman4eto66, браво на теб, мисля, че каквито и проблеми да си имала с мъжа ти, важното е че сега ти и децата сте добре   bouquet Герганка, наистина млада хубава жена с дете няма начин да остане сама, край мен доста от приятелките ми се разведоха отдавна и вече са с нови мъже. При това две от тях забиха ергени с по 7 години по-млади Sunglasses Никак не е весело да ти се случи раздяла, но ако не вървят нещата, няма как да стане насила. Знаеш ли, може пък и да се осъзнае твоя човек. Ако ли не - ще се справите с малката, сигурна съм.  Hug

# 447
Преди малко се върнахме от педиатърката във връзка с кърменето. Хлапето е наддало само 400 грама, но иначе е в прекрасно здраве, както и аз виждах. Според лекарката е възможно липсата на апетит да се дължи на ваксината, защото проблемите започнаха след приемането й. Затова обмислям да заведа Николетка на хомеопат, чух че предписват лекарства, които намаляват страничните ефекти от ваксините. Преди време бях питала тук, и мисля че Мирка ми препоръча нейния, но ми беше далеч. Имате ли отзиви за лекарите в клиника Хирон? Бихте ли ми препоръчали някой от тях? Следващия прием е на 23-ти декември, дотогава ми се иска да съм я завела. Мерси предварително!

# 448
  • Пазарджик
...
mimsat положението е същото акото ни си е зелено и кисело на мирис попива в памперса значи е рядко отвреме на време леко пожълтява и има парченца!Уж я държа на едната гърда само като откаже напълно да суче и предлагам другата!

Здравей Kalinastamatova,

ти писа, че Йоана е така от около 2 седмици, нали така? И не подозираш храната, която ти консумираш? Все пак да попитам дали ти пиеш прясно мляко? Забелязала ли си някаква зависимост между пожълтяването на акото и по-ниска консумация на млечни продукти?

Тъй като писа, че когато си започнала да внимаваш да суче по-дълго на едната гърда, си видяла подобрение и акото е станало жълтеникаво с парченца, има голяма вероятност това да се дължи наистина на повече предно мляко. Виждам, че ти я държиш на едната гърда докато не откаже, което е чудесно.

Дали можеш да ми кажеш приблизително на какъв интервал суче Йоана? Смята се, че млякото, което се произвежда и съхранява в гърдите между храненията е "по-рядко" от това, което се произвежда по време на самото сучене и колкото по-голям е периодът между две хранения, толкова по-нискомаслено става млякото. Поради това, понякога е добра идея временно да се намали интервалът между храненията, за да може бебето да поема мляко с по-висока масленост.

Има някои случаи, при които това е просто период, който отминава за около 2-3 седмици. Важно е детето да се наблюдава и да се знае, че е здраво и наддава добре.  Hug

Искам да се допитам до КОНСУЛТАНТИТЕ. От около седмица имаме разни проблеми с кърменето, сега не ми се навлиза в подробности, но в крайна сметка се избистри един проблем - бебето не иска да яде, а аз се надувам от кърма. Най-трудно е да я накарам до ранния следобед, после яде малко повече, вечер се надумква нормално като подготовка за дълъг сън. През нощта се буди понякога, но не всяка нощ. Говорих с педиатърката и с две консултантки по кърмене, но ми е трудно да прилагам съветите им. Е, тогава бях формулирала по-различно проблема, защото си мислех, че идва най-вече от силната кърма от дясната ми гърда. Най-невъзможния съвет беше да кърмя по 8-10 пъти на денонощие, а аз не мога да я накарам и на половината! Друг съвет, който приложих с по-голям успех, беше да кърмя нощем, докато детето е сънено, но пък ми е жал да я будя. Четох из форумите, че и други деца са така, но не намерих решение. Явно ще се борим за всяка глътка. Също така четох, че ваксината може да е причина, но оттогава минаха почти 2 седмици  newsm78 Надявам се, да е просто етап от развитието, и да премине..... Утре ще отидем на лекар, поне ще я измерим, ако не друго..... и ще видят дали няма млечница, че аз не я разпознавам.....Благодаря предварително за всякакви коментари! В голяма депресия съм изпаднала...

PS Иначе детето е в много добра форма, играе и се развива. Извинявайте за обърканото изложение.

Giada,

ти се справяш чудесно. От всичките ти постове и информацията, която даваш и на другите мами, личи че много се интересуваш и четеш, за което те поздравявам.

От последните постове, които прочетох, разбирам че нещата се нормализират малко по-малко и сега положението се подобрява, въпреки по-слабото наддаване последния месец. Все пак е важно, че детето е здраво и се развива добре.

Разбирам, че е трудно да накараш дъщеричката ти да суче през деня. Дали си опитвала метода контакт кожа с кожа? Много майки споделят, че по този начин бебетата им са по-склонни да сучат по-дълго време. Това е много лесно за изпълнение - просто се събличате голички до кръста и се гушвате, завивате се, за да ви е топличко и така прекарвате по-дълго време. Дори не е задължително ведната бебето да се сложи на гърдата. Може просто в началото да се уещатате, то да почувства и чуе биенето на сърцето ти, да се успокои, да усети аромата на кожата ти. Дори може да се остави бебето само да пожелае и да потърси гърдата. Единствено се изисква малко повече спокойствие, търпение и време. Не рядко, майки са зарязвали всичко друго (ако имат възможност разбира се) и прекарват 1-2 или повече дни в леглото с бебето, докато се възстанови обичайния начин на хранене.

Другото, което се сещам е (ти сама си писала за това, как бебетата всъщност откриват един напълно непознат свят за тях и това може да се отрази върху всеки един аспект от поведението им) възможно най-малко разсейване по време на кърмене. Помня, че си писала за кърмене в банята на тъмно - това е един много добър начин за ограничаване на влиянието на всички интересни неща наоколо. Също и ограничаване на докосването по-лицето по време на кърмене - това много разсейва бебчетата, въпреки че са толкова сладки докато сучат, че на човек няма как да не му се преиска да ги погали.

Поздравявам те за решението да я слагаш на гърда винаги, когато засмуче пръстчето си - наистина това обикновено е признак или на глад, или на нужда да се задоволи сукателния рефлекс (който при бебетата е много силен). При всички положения най-добрия вариант е да се предложи гърда, защото тя хем може да даде мляко (дали за да утоли жажда, дали да засити глада), хем топлината, уханието и биенето на сърцето ще подействат успокоително.  Hug

...
ЛЛЛПак ви търся за помощ.
От както съм родила изобщо не ми се яде, което за мен е супер нетипично, защото освен, че обичам да си похахвам, съм и доста едър човек.
Тъй като не ми се яде на сила се храня поне веднъж на ден, но много се притеснявам, че кърмата ми ще спре. Напоследък имам и сериозни семейни проблеми, които може би също влияят.
Два дни детето ми е супер нервно, докато яде и постоянно блъска и себе си и мен и силно тегли зърното ми. Дали ми е намаляла кърмата? Засега памперсите са мокри и има ако в нормалните  за нея количества, но много се притеснявам.
Бихте ли ме посъветвали какво мога да приемам за засилване на кърмата, но без билки и подобни, защото имам непоносимост и повръщам от тях. И има ли начин да разбера дали детето ми се наяжда или пак ще съм в догадки.
Благодаря ви много.

Здравей Gergan_ka,

съжалявам за това, през което минавш сега. Със сигурност проблемите ти, вероятно оказват влияние върху апетита ти. Позодирам, че стресът може да окаже влияние и на потичането на кърмата (обикновено при стрес се подтиска отделянето на окситоцин - хормонът, който е отговорен за потичането на кърмата, но се смята, че стресът конкретно няма влияние върху самото произвоство на кърма), а и най-вероятно детето също го усеща. Бебетата са много интуитивни същества и усещат дори и най-малките промени в настроението най-вече на майка си. Разбирам, че вероятно в такъв момент ще ти е много трудно, но ще хубаво, ако успееш да си спокойна.

Кърмачката има нужда от здравословна, питателна храна. Не е необходимо да се яде в големи количества, но е добре да се хапва по 3-5 пъти на ден - дори и да е по 1 ябълка или купичка кисело мляко с овесени ядки, които много майки споделят, че им действат доста лактогонно. Важно е майката да поема от всички хранителни групи през деня, за да доставя на организма си необходимите му вещества - въглехидрати (бавни, т.е. не сладки и захарни изделия, а пълнозърнест хляб, ориз и др.), белтъчини, мазнини, витамини и минерали. Друго, от което има нужда кърмачката и което в повечето случаи е по-важно, е приемането на течности - 2-3 литра на ден, за предпочитане вода.

Може би знаеш, че един от най-сигурните начини за увеличаване и регулиране на кърмата е да се дава на бебето да суче винаги, когато иска и по колкото иска, без да се ограничава определено време на гърда - т.е. да се остави да изпразни цялата гърда и само да я пусне. В повечето случаи, това е достатъчно, за да бъде сигурна майката, че бебето поема нужното му количество кърма. Все пак има ги и пелените, които също дават добър ориентир - изключително кърмено бебе (което не приема нищо друго освен кърма - нито вода, нито АМ, нито сокове и пюрета) е добре да има 5-6 добре намокрени пелени за еднократна употреба и да се изхжда поне веднъж обилно на 1-7 дена.

Надявам се нещата при теб да си дойдат на мястото и да намериш най-доброто решение за вас  Hug

# 449
  • София
Здравейте, хубавелки Heart Eyes. Много пишете - не мога да ви смогна. ilik123, честит ти рожден ден на патерици. Jani4ka, честита месечинка на Виктория.  Ivelina_Sh - честита ви годишнина - пожелавам ви дълги години щастлив семеен живот. velizarka добре дошла при нас. За пушенето - аз съм си пушачка от 7 години, не пуша откакто разбрах че съм бременна, но съм почти убедена, че ще пропуша отново след като спра да кърмя. Ние сме добре - Арзу продължава да е хремава и затова отлагаме ваксините вече почти месец, моят пръст е, както казва хирургът, "учудващо зле" Mr. Green. Чао ви засега

Общи условия

Активация на акаунт