СЕПТЕМВРИЙЧЕТО играе, пее, пълни памперси и дебелее!

• 23 247
  • 696
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
 Здравейте мами,до сега наваксвах няколкото страници и прочетох ужасяващото положение на една мама и една бебка smile3518 Поплаках си и аз! Много силно вярвам че всичко ще се оправи и че има господ  Praynig Praynig Praynig Моля се да е така и дано Емили има сили да издържи  Hug Hug Hug
  За ръкавичките и аз не съм слагала и не съм съгласна страх ме е че може да се задуши както яростно си яде ръцете ако си я напъха в устата и в болницата бяха ни забранили ръкавички сигурно си има причина.Другото е че тя сега се учи да хваща вече и това е новост за нея да опипва или да удря разни неща.
  За детски стаи няма да се обаждам че ние сме в гарсионера и сме три в едно!

mimsat положението е същото акото ни си е зелено и кисело на мирис попива в памперса значи е рядко отвреме на време леко пожълтява и има парченца!Уж я държа на едната гърда само като откаже напълно да суче и предлагам другата!

# 301
  • Варна
Ние имаме един малък проблем...Виктория отказва замразената кърма. Имам цял фризер с кърма, а малкото диване я плюе. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо?

Яде ли от биберон? Ние имаме такъв проблем но не е от кърмата а от биберона не го иска и това е, нито вода, нищо, отказва да го засмуче!

Да питам мамите които само кърмят давате ли вода?

# 302
Яничка с Мая имах два фризера с кърма и тя категорично отказваше да я яде.Когато започнах да я захранвам и правех пюретата с кърмата,така я приемаше.Но първите замразени партиди ги изхвърлих Peace

Емили,дано по-скоро минете през това изпитание. Praynig

Алекса,истина е ,че в Бг трудно приемаме различните,и това е много жалко. HugА твоя слънчев батко почна ли да приема бебето,беше споменала,че много ревнува за това те питам. Hug

# 303

Да питам мамите които само кърмят давате ли вода?

Вече не го мъча детето - пробвах в началото, ама не я искаше, нито пък чайчета, та се отказах.

# 304
  • Sofia, Bulgaria
Не съм ви забравила!В никакъв случай обаче не исках да развалям красивите мигове,който в момента изживявате с малките бебчета с мойте проблеми.Това което преживява семейството ми е кошмар.От както се е родила Алекс не сме имали един ден в който да и се нарадваме ,да усетим щастието че имаме бебе. Знаете за първата тежка операция,после се оказа че има стеснение на хранопровода и правиха дилатация,после направи ингвинална херния,която се прищипа и я оперираха отново,след това изкочи операцията за стеснението на ануса а от там се оказа че няма изобщо влагалище и таз.Връхлитат ни операция след операция коя от коя по тежки .Не помня вече колко пъти детето ми е било под пълна упойка ,а това си носи известни рискове.Вчера излезнахме от Пирогов след почти три седмичен престой.Там ни стовариха тежката диагноза,която не е потвърдена все още.Атрезията на хранопровода с която се роди води след себе си пакет от аномалий.Тях или ги има или не.При нас обаче ги има .Започнаха да излизат една по една и затова дойде и предположението че има синдрома на Даун.Пакета аномалий има още порок на сърцето и заболявания на бял ,черен дроб и бъбреци.Аз също реагирах бурно за синдрома на Даун.Алекс няма никакви родилни петна ,но ми обясниха че при нея не е пълен и може да се изяви след 8 мия месец.Накратко утре сме първо в Пирогов за преглед и да си вземем епикризата .От там сме в майчин дом за теста за Даун.След това на ехография на всички органи и ще видим дали ще успеем да направим кардиоехография ,защото там дори и платено се чака доста.Относно парите  Naughty.Никога не съм молила за помощ ! Прекалено съм горда за да го направя,но имам много приятелки който ме убедиха че гордоста в момента ми вреди .Операцийте за сега не сме плащали ,но може да се наложи да платим хернията поради грешка в системата.Нямаме право да ползваме услугите в рамките на 32 дни повече от един път.А между дилатацията и хернията няма толкова и здравната каса не е платила на болницата тази операция.Все още не са ни казали сумата ,но може да я платим.Момичетата от априлките искаха да ни помогнат за престоя в болницата който е по 15 лева на ден,за консумативите за болницата който са не малко и най вече да можем да направим възможно най бързо прегледите ,който знаете че не са по малко от 60 лева единия.Те са майки и истински приятелки.Знаят че ние сме на една заплата и идват най-святите празници............................................Знаят колко ни е трудно и аз никога няма да забравя това.Аз самата съм помагала много ,дори на напълно непознати хора .Това е съвсем човешко.Не съм предполагала ,че ще се помогне някога и на мен.Всеки си казва НА МЕН ТОВА НЕ МОЖЕ ДА МИ СЕ СЛУЧИ....... но то се случва! Връхлитате те ужаса,когато най малко очакваш и започваш да се въртиш в един омагьосан кръг ,който няма край.Безкрайно съм благодарна че все още има хора ,който ме обичат,който са до мен! Хора без който нямаше да мога да преживея последните 3 месеца .Вярвам че детето ми има бъдеще.Вярвам че ще се оправи дори с многото операций който има и още ще има за в бъдеще.Дори и с Даун детето ми ще бъде пак най-прекрасното защото е мое ,защото го обичам безумно,защото съм го носила до сърцето си ,защото никога няма да го оставя и ще се боря за него.Радвам се че не сте ме забравили и сте се поинтересували за изчезването ми.Повярвайте ми нямам думи да изразя благодарноста си.Напоследък не намирам думи за нищо.Сълзи обаче се намират в изобилие.АЛЕКСА 

# 305
Maшонка отначало сложих парола на снимките но после уж я махнах newsm78,понякога съм голям индианец Laughing Laughing
 Ето и линкче кам снимките и дано не съм объркала пак нещо.
http://www.snimka.bg/?profile,albums

# 306
# 307
  • София
Еми Hug !
Вярвам ,че ПО КОЛЕДА СТАВАТ ЧУДЕСА и това ще бъде само един кошмар за вас!

# 308
Ох, Еми...гледах клипчето с Алекс...тя е толкова хубава и сладка...никое бебче не заслужава това !!! Дано по-скоро всичко лошо е зад гърба ви. Аз вярвам, че по всяко време стават чудеса, стига силно да вярваш в тях...дано вашето чудо се случи час по-скоро !!!  Praynig  Praynig  Praynig

# 309
Emilli Arie, можеш да се обърнеш и към доц. Тинчева. Тя е завеждащ отделение "Генетика" към Университетска педиатрична клиника. Генетичните изменеия по принцип са над 4хил. вида. Там също правят пълни изследвания на детето - всичко, което е необходимо /ехография на мозък, бъбреци, сърце, стомах.../.
Относно ехокардиографията - най-добрите лекари са в 3-та градска. Ако имаш нужда от инфо - не се притеснявай да ми пишеш на ЛС.
Най-важното - не губи вяра и кураж. Чудеса се случват, а още повече, че наближава и Коледа. Виж колко е борбена малката Алекс. Нека това ти дава сили.

Dana_2010, не съм се засегнала ни най-малко.  Hug Отдавна не обръщам внимание на поведението на част от хората. Както е писала и Емили, всеки се мисли за неуязвим, че него надали ще го сполети беда и се обръща на другата страна. Дори и тук - на 21.03. нито една от вас не се сети да честити празника на моето слънчево дете, но пък валяха честитки за празници на лели, чинки, баби и всякаква рода. Моля да бъда разбрана правилно - не го казвам, за да се заяждам. Просто се надявам всяка една от вас, вече майки, да научи и възпита детето си в толерантност и човещина.

Хубава вечер на всички!

# 310
Алекса,истина е ,че в Бг трудно приемаме различните,и това е много жалко. HugА твоя слънчев батко почна ли да приема бебето,беше споменала,че много ревнува за това те питам. Hug

Simple Smile Да, поуспокоиха се нещата. Вече посвикна, че той не е единствения, с който всички се занимават. Идва да целува бебето, когато се разплаче и е в шезлонга отива и му натска копченцето, за да му пусне музика, ако пък е в кошарката - люлее го. Е, види ли, че гушкаме бебето и той веднага вдига ръчички някой да го гушне и него, но и той е още мъничък. В общи линии след много разговори с майки и специалисти се оказа, че детето реагира съвсем нормално на промяната, която се случи и в неговия живот.

Я да ви попитам - започнахте ли вече с подготовката за Коледа? Аз до сега за 2-те си деца за 1-вата им Коледа съм купувала истинска елха. Сега също смятам да купя за Лъчето, но се двоумя дали да е със саксия или рязана. Бях купувала в саксия и после, когато мина празника и решихме да я засадим, се оказа, че корените й са отрязани доста и нищо не стана.  #Cussing out

# 311
Емили, имаш нашата морална подкрепа, а ако можем с нещо да помогнем и реално, спокойно можеш да ни кажеш Hug

alexa-smile, добре се справя баткото с промяната, като се има предвид колко е мъничък.  Simple Smile

Ние сме с елха от снощи, децата я украсиха, докато оправях бебето вечерта. Нашата е изкуствена, просто от 2-3 години не ми се занимава да слагаме естествена, а е и по-екологично Wink Но основното е, че с изкуствената ми е много лесно - вадя я, вадя украсата и готово. Остава да доукрасим из стаите и да сложим лампички по прозорците.

# 312
Емили Hug.Мога да си преставя болката,която изпитваш,защото покрай мен има някоко случая,с единствената разлика,че откриват аномалиите в 7-8 месец и се предизвиква раждане и т.н.Още вчера прочетох  в Априлки.Имай сили заради всичките си деца,защото ти си им една майчица.Нека Коледа ви донесе чудеса и с Алекс всичко да е наред! Praynig

Гери,мисля,че ти раздаваше сметката,прати я и на мен.

# 313
моля, пратете и на мен сметката на Емили.
съжалявам, че мога да пратя съвсем скромна сума, т.к съм на мин. майчинство, но капка по капка - вир става, както се казва.

# 314
Емили, мъката и болката ви са големи  Cry Cry Това са от тези моменти, в които цялото ти същество крещи - защо на мен!!!!! - и кошмара не свършва и не свършва, защото се оказва, че не е кошмар, а реалност...всеки нормален човек не мисли постоянно как може и на него да му се случи нещо толкова тежко и това е нормално, как иначе бихме могли да живеем спокойно...но когато се случи, тогава се променя целия ти живот, променяш се ти...вече нищо не е и няма да бъде като преди....трудно е, боли, сълзите не спират, НО някак вдигаш глава и продължаваш...това е живота...той никога не е така прекрасен както ни се иска....мамка му!

Яничка, аз също бях писала преди и моята не я иска замразената кърма, тя не иска нищо от шише де, ама пробвахме и с лъжичка и с пипетка...плюе я и плаче...явно е гадна Wink Но и аз ще я пазя за пюретата....само дето по ранните партиди явно ще ги изхвърляме...някъде бях чела. че можело и до 12 месеца във фризера...ама май повечето мнения са за 6 месеца.
Водичка, чайчета и всякакви такива моята мома не признава, само на кърма сме откакто е родена почти не е близвала друго, сега само с Вигантолетена изпива по няколко капки вода....заради което трябва и постоянно да изварявам  Tired

Общи условия

Активация на акаунт