СЕПТЕМВРИЙЧЕТО играе, пее, пълни памперси и дебелее!

• 23 249
  • 696
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,
Най-сърдечни поздрави на всички празнуващи.
Скоро не съм влизала и досега ви четох. Много съжалявам за Емили Ари и се надявам от сърце, че всичко ще се оправи. Моля се за малката и за цялото семейство.
Аз не пиша много, защото не искам да ви натоварвам и с моите проблеми. Много благодаря на всички за подкрепата. Нещата между нас с таткото стават все по-зле, а вече има намесена и друга жена, за което само подозирах, но вече знам със сигурност.
Надявам се скоро да успея да се оправя, за да мога да продължа живота си, но ще ми е трудно без съмнение.
На всичкото отгоре имам притеснения за крачетата на детето и вече незнам на кой свят съм.
Целувки на всички бебоци и много усмивки на всички мами.

# 376
Галя, то с това кърмене ми изтече мозъка май, и да чета не мога вече  Joy Това дето си го купила е много хубаво, само място да имате у вас, за да го поставиш Simple Smile
И моята коса пада, направо ужас.. Подстригах се поне да не ръся половинметрови косми Confused Знам една бабина рецепта ама е супер миризлива  Rolling Eyes

# 377
Gergan_ka, съжалявам за това, което ти се случва Sad. За проблемите с мъжа ти - след време ще гледаш на тях с насмешка и ще се чудиш защо толкова си се тормозила... но така е... сега трябва да си минеш през този тежък период.
Най-важните сега сте ти и детето. Стискам палци това с крачетата му да не е сериозно!

# 378
  • София
Гала ,аз също не се справих със слинга ,моята красавица се скъсваше от рев всеки път когато я сложех в него.Взех си кенгуро на Чико и съм много доволна.В сектора за обяви в този форум и в продавалника съм попадала на много добри оферти на кенгура на Чико.

Gergan_ka
,някои мъже явно се побъркват като се роди дете.Толкова по-зле за него!

Giada ,нашият педиатър ме предупреди ,че може би ще има етап в който малката ще отказва храна.

Люляк
,ще ги потърся по автори  Peace .

# 379
Gergan_ka, и аз стискам палци да се оправи положението при вас Hug А какво са те притеснили за крачетата на бебето? Дано не е нещо сериозно Praynig

# 380
  • В царството на мечтите
аз питах кога почва да се слагат. Колко голямо трябва да е детето за да почне да спи на възглавница.

# 381
Gerkan_ka, стискам палци да се оправят нещата дали в една или в друга посока.

gala., ние взехме кенгуру на BabyBjorn. Това избрах след доста ровене и мога да го препоръчам с две ръце.

# 382
Гиада, аз и преди съм казвала - имаме проблеми с кърменето и ние. Много реве, само като види гърдата и почва.....трябва да съм права да я дундуркам, да я лъжа някак си и така евентуално след 5-10-15мин рев, мятане, тръщкане започва да яде...нерви не са ми останали, а така ми се искаше кърменто да е едно от приятните ни занимания...и аз все се надявам да е период, но то мина вече повече от месец, всъщност нямахме проблеми само в началото, докато беше съвсем мъничка, новородена, тогава се кърмехме приятно, без проблеми....но уви за кратко беше. Какво е това детенце дето не иска цица и не иска да суче не знам....а аз ужасно много държа да я кърмя иначе досега да съм се отказала със сигурност. Ето днес яде в 15ч и до сега не ще и не ще, много е изморена и дреме, но се мята на сън и си яде ръцете, ако я взема да и дам да яде пищи и не мога, не мога...сили не са ми останали вече. При нас няма сънена несънена по всяко време е така...кога повече, кога по малко...вече не искам и съвети...нищо не помага, нямам никакво обяснение...освен че е част от характера на детето и че ще си имаме и за напред големи проблеми с яденето...за съжаление!
Момичета да си призная сега един грях, приемам всякакви критики, защото ми е супер гузно и без това....от известно време на сам паля по една цигара на ден, не винаги успявам да е след като съм кърмила, понякога е малко преди да кърмя....знам че майките пушачки ще ме разберат и ще кажат е айде 1 цигара нищо не е, но не е така, вредно е много, така се депресирах днес и повече няма и да запаля колкото и трудно да ми е...през цялата бременност не пушех, а тогава бебека си имаше плацента, а сега директно си я храня с никотини, катрани и кво ли още не....ужасна работа, мразя се за това и дори си мисля да не би за това да имаме тези проблеми с кърменето....знам, че може би е прекалено крайно това, но така се чувствам...защо е толкова трудно...аз преди да забременея никога не съм успявала да ги откажа, не съм била кой знае каква пушачка, между 5-7 цигари на ден, но без тях не можех...после 9 месеца не пуших и сега какво ми стане....май умората и нервите ми идват повече, както и може би най-вече липсата на подкрепа от мъжа ми, с който сме в ужасни отношения...не искам да се оправдавам, но това си се отразява, чудя се как изобщо все още имам кърма. В тази връзка, Герганка ужасно съжалявам за това, което преживяваш, зарежи го тоя идиот...извинете ме ако мислите, че не съм права, ама мъж, който в такъв момент не е до жена си и то по този брутален начин...мерси, за какво ти е, по-добре на време да се отървеш.

# 383
Много ви благодаря за милите думи. Досега приемах всичко и все се опитвах да оправя нещата, но изневярата ми идва в повече. Прибрах се при майка ми за малко и се поуспокоих и наистина се надявам, че този път ще предприема правилните действия. Започна да ми поминава, но не искам. Искам да успея веднъж за винаги да тропна с крак и да си тръгна, въпреки че умирам от страх. И аз не съм цвете за мирисане в никакъв случай, но ненавиждам лъжата. Моля да ме извините отново за моите глупости, май ще трябва да ходя на психолог.
За крачетата на Матея ще мога да кажа повече след няколко дни. Искам да се консултирам с още един лекар освен със сегашния ни ортопед.

ЛЛЛПак ви търся за помощ.
От както съм родила изобщо не ми се яде, което за мен е супер нетипично, защото освен, че обичам да си похахвам, съм и доста едър човек.
Тъй като не ми се яде на сила се храня поне веднъж на ден, но много се притеснявам, че кърмата ми ще спре. Напоследък имам и сериозни семейни проблеми, които може би също влияят.
Два дни детето ми е супер нервно, докато яде и постоянно блъска и себе си и мен и силно тегли зърното ми. Дали ми е намаляла кърмата? Засега памперсите са мокри и има ако в нормалните  за нея количества, но много се притеснявам.
Бихте ли ме посъветвали какво мога да приемам за засилване на кърмата, но без билки и подобни, защото имам непоносимост и повръщам от тях. И има ли начин да разбера дали детето ми се наяжда или пак ще съм в догадки.
Благодаря ви много.

# 384
Герганка, много е трудно да се вземе такова решения, а и наистина като минава време и не го виждаш, някак си минава емоцията и идва разума, ами какво ще правя без него, не искам детето ми да е без баща и т.н. За това трябва много хубаво д аобмислиш кое е най-добре за теб и детето ти, понякога е по-добре с един родител, отколкото с двама в лоши отношения или с баща за лош пример. Много е трудно, аз самата не веднъж съм се замисляла...когато съм му ядосана, искам да си събера нещата и да си тръгна и знам че ако чашата прелее ще го направя....въпроса е на кой от колко му прелива чашата....ако твоята е преляла, ако знаеш, че надежда няма и все ще се измъчваш, по-дбре си тръгни, така ще страда по малко детето....съвети лесно се дават Wink, но ти най-добре си знаеш...
За кърмата и аз имам като твоите притеснения, малко храна, много нерви...и моята реве на гърдата и се мята и ме блъска, но не е защото и е малко, защото през ноща и сутрин има достатъчно, но пак така се държи....вечер обаче на мен вече драстично ми е намаляла и всяка вечер си кавам утре ще ям повече и ще пия много вода и той пак мине деня без да успеяда се нахраня и напоя като хората...

# 385
Веси, подобно решение наистина се взима трудно. За съжаление преди време ми се наложи да го взема със същия мъж и тогава бях 100% сигурна, че искам да се разделим. Тогава ми беше някак по-лесно и тъй като живееше при мен той трябваше да си тръгне, което също е по-лесно. Като дойде обаче да си вземе багажа и аз меката Мария му простих. Сега живея при него, той пак се прояви в неговия си стил и аз знам, че това няма да спре. Не отричам, че го обичам, но никога няма да сме истинско семейство и да се разбираме, защото той това не го може. Той е бохем, сърцето на компанията и жени около него колкото искаш. Лошото е, че за него това е престижно, а аз се чувствам като парцал, а и не съм сигурна дали ме обича. Общо взето пълна каша. Но и аз съм си виновна, аз все такива ги намирам.

# 386
vesi_evi,  май сме на една вълна. Даже при теб случая е по-тежък. Аз тъкмо успях да излъжа госпожицата да яде вместо да си лапа пръста, докато спи. Също така пробвах на тъмно, и се получи. Ти какви трикове използваш? А как наддава твоето дете?

И във връзка с кърменето, се появи и проблема със смученето на пръста. Тук http://www.moetobebe.net/index.php?option=com_content&view=a … icle&id=61:1- намерих много хубава статия по въпроса, с една дума твърдят, че смученето на пръста е признак, че бебето не е сито или не е задоволен сукателния рефлекс. С други думи, трябва да се промени режима на хранене, но в нашия случай той е една непрестанна борба..... newsm78. Майките с по-големи деца, които са си смучели пръстчето, как ги отучихте?

С цигарите и при мен е същата работа - днес изпуших 2, защото иначе аз щях да изпуша  #Crazy А никога не съм била голяма пушачка. Обаче ще ти кажа как разсъждавам - прекален светец и богу не е драг. Опитваме се да бъдем перфектните родители, но ако се лишаваме от твърде много неща заради децата, радостта, която ни дават, ще бъде заменена от умора и неприязън. Аз отвреме навреме пийвам по малко вино, пуша една цигара, ям KFC  Blush От това всъщност изпитвам по-големи угризения...

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 01:06 от Giada

# 387
  • Щастлива мама на 3 слънца
Мили момичета здравейте
Честито на всички Николаевци, Николинки, Николетки и т.н Gergan_ka миличка ти имаш най-голямото богатство на този свят.Решението само ти можеш да си го вземеш,каквото и да е то знай ,че е правилно. Напълно съм съгласна с vesy_evi .Стискам палци и съм с теб миличка .
Emilli Arieмиличка моля се за вас всичко да се оправи,
Виждам говорите за вода,не съм давала ,но малката мн се облизва като я къпя .Аз пия страшно много вода и все си мисля ,че е хубаво да се дава.Не съм давала още и мн съм чела и съм се съветвала по въпроса и въпреки ,че кърмата дава всичко от което има нужда бебето мисля да се престраша да дам малко пък да видим какво ще стане.Мисля да опитам след месец вадичка.
Моята кукла расте мн бързо ,почва да се усмихва и да се радва.НО когато татко се появи и се заиграе е страхотна.Изгражда се мн силна връзка между тях двамата,което мн ме радва Wink)).
Аз ходих на преглед при лекаря който ме изражда,каза ,че всичко ми било наред, аз и шевове нямам така ,че положението е добре.
Днес и на зъболекар отидох Simple Smile))
kalinche аз да ти кажа си взех такова нещо което се вързва.....колелото да не ти го откраднат.Не че съм имала колело ,ама педи е по едни огромни стълби и няколко пъти ми се налагаше да ходя без тати ,срам не срам си заключвах количката отпред,взимах си бебето и чантата с мен и готово.
хайде момичета и аз заспивам вече просто исках да се отчета да не ни забравите Simple Smile)
лека вечер и мн усмивки

ааа и честита месечинка на много здраве и късмет на бебенцата

бебеГабриела на мамаisito5
бебе Деян на мама sweet_maniche
бебе Виктория на мама boni.m
бебе Калоян на мама anince
бебе момче на мама Tomygic

# 388
  • в мечтите си
Здравейте!Нямам време да пиша с двете малки мишки вкъщи   Mr. Green
После като спят ще ви чета и ще се отчета!

# 389
Здравейте, мами! Приемате ли едно ново попълнение в редиците ви? Казва се Николай и е роден на 03.09.2010г. Отдавна чета и се реших да пиша най-накрая:))) и като майка за 1-ви път се надявам на малко помощ по някои въпроси, виждам че повечето са мами и за втори и за трети път. Весел ден на всички и усмихнати бебчета!

Общи условия

Активация на акаунт