СЕПТЕМВРИЙЧЕТО играе, пее, пълни памперси и дебелее!

• 23 234
  • 696
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Сякаш просто не му е удобно в скута ми - изпъва се, гърчи се, започва да реве.
Същата работа сме и ние от три дена.
И ние в групата Simple Smile
С разликата, че вече седмица сме тъй. Кърмим се само легнали, иначе положението е трагично...
Сега пък от два дни съм хремава и като го кърмя, извъртам главата си настарни, за да не дишам в дребния. Диването, обаче се изхитри и суче, суче 2-3 минути и пусне, чака да го погледна и като му обърна внимание, започва да се смее с глас и засуква отново Laughing Laughing Laughing

Гале и Дидо ми правеше така известно време, но престана от само себе си. Намали дразнителите около Вас, докато се кърмите, при мен май и това оказа влияние.

# 466
Честита месечинка на Вики на Jani4ka и на всички празнуващи днес.
Честита годишнина на Ivelina_sh, с пожелания за дълги години щастливо семейно съжителство!

Дани те вече са те коригирали, че Ванко е на 4м. и половина(много е бъгав тикера, така и не сработи да го показва както трябва). Той нали е специален и ще почне да сяда с вашите бебчета. Като цяло развитието му до първата годинка ще върви със септемврийчетата, като до навършване на годинката вече ще си компенсира възрастта. Аз като се замисля няма никога да сгреша месеца в който е роден, но ако ме бутнеш и ще кажа, че е септемврийче. Така съм свикнала тук с вас, че мърдане няма. Даже не съм и поглеждала какво пишат мамите в юлските темички (а може би трябва да почна). Мисля, че ще се чуствам не на място ако сега почна да пиша там. Тук ми е толкова хубаво. С повечето се знаем още от началото, от както сме направили първите тестове за бременност. А с някои септемврийски мами вече сме приятелки. Може да не съм толкова редовна колкото ми се иска, но няма да ви напусна. Ох, тва душевно ми излеяние направо си бие на обяснение в любов  hahaha Joy
Ама друго щеше да е ако не бях писала при вас и просто почна при юлките.

Машонка аз се принудих да взема кантар и го меря преди и след всяко ядене. До кога ще я правим тази гимнастика не знам. Предполагам когато почне да яде както  трябва. До скоро преяждаше много, сега е почнал да се поспира като се е наял, но още му е рано да му се доверя. Абе при нас явно не може да става по лесния начин и тва си е.
Ванко така оплешивява и ръси косичка на всякъде където го сложа. Много е смешен. Но поне крустички няма. Затова и няма да го мажа с нищо за сега. Ръчички и пръстчета яде само когато е гладен, но като усети, че не пускат нищо и ги вади, но после пак ги слага в уста. Сутринта ме събуди със зверско мляскане от смучене на пръсти в 5 и нещо. Скоро не ме беше будил така рано за ядене. А снощи заспа след 2 на цица без да е гладен. Просто така му се спеше и не знаеше какво иска, та само цицата оправи положението. Затова ми стана странно защо така беше изгладнял рано, рано.
Ние не сме слагали ваксини още. Чак след нова година. Имаме два приема на хепатитната и БЦЖ-то - толкоз. Страшните тепърва ще ги преживяваме.
diman4eto66 много се радвам, че си намерила щастието си. Дано и Герганка скоро го направи(било то с друг или същия човек).

Tommelise дано не се сърди твоя човек, или ако се...то поне да е толкова мъничко, колкото си счупила стопа. Не се шашкай - юнак без рани и млад шофьор без драскотини по колата май няма Wink

Мами от София. Ако някоя има нужда от Деавит - имам. По стечение на обстоятелствата се сдобих с 10на броя. Обръщам се само към Софийските мами, защото се оказа, че в провинцията си има.

# 467
Ох, тва душевно ми излеяние направо си бие на обяснение в любов  hahaha Joy

hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Kissing Heart  Kissing Heart  Kissing Heart Two Hearts newsm76 txtloves Heart 1dating smile3560 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart kiss kiss lovekiss Kissing Heart Two Hearts Flowers Bouquet dancing

ей побърка ме тоя зъболекар , от месец -два направо ми омръзна живота - в седмицата по 3-4 часа  #Crazy ,но днес ми разказа играта, така ме боли сега  Cry

СОФИЯНКИ - айдеееее, само се подмотквате - от толкова уговаряне та взехме ,че и се видяхме  Joy Joy Joy Joy - много лоша услуга ни направиха с тия 100 МОЛ-а , да не можем да решим в кой да си направим коледна среща  hahaha

# 468
  • Пловдив
 desunique , абсолютно и аз съм така!Родени сме Август, но винаги ще си останем Септемврийчета Simple Smile!Не ми е минавало дори през ума да чета и се включвам при Августинчетата!!!Тук ми е "хвърлен пъпа" Simple Smile))
Лека нощ на всички бебчета и мами!

# 469
Герган ка  Hug бъди силна и смела, не се страхувай да останеш сама - както се казва "По-добре сама, отколкото в лоша компания".

# 470
Яничка, ето ти идеи:
- аз чакам да придреме в шезлонгчето си (съвсем обикновено на Бертони), лекичко махвам бибата и лееекичко вмъквам зърното. Ако не е стиснал устни (а той като ги стисне ги стиска като менгеме  Shocked) и ако не се е разсънил, започва да си цока. 
- пускам телевизора и почвам да обикалям с малкия около него, той се улисва нещо, пъхвам зърното в устата му криво ляво колкото мога в движение и притискам към мен, за да си зацока разсеян от телевизора.
- слагам го на повивалника, с ръка под главичката му, говоря, пея, маймунджилъкствам, пъхвам зърното в устата му и чакам да засуче.
- за легналото кърмене - знаеш. Досега не ми е отказал.
Тези хватки ги прилагах честичко днес, че къде суче, къде не - не е много ясно и колко кърма попада в него така че, да не остане гладен. Пък и да ме усеща по-честичко до него. Заради това смятам да пробвам и гушкане кожа до кожа. Веднъж започне ли да суче, прилагам и т.нар. компресия - да му стискам с пръсти гърдата, че да се мотивира да гълта и суче.
Галя, това със захапването е много гадно знам. Моите зърна и ареолите ми загубиха чувствителността си, но като се раздърпа нашия си усещам бая болка.

# 471
Честита месечинка на всички!
Ние закъсняхме с почерпката, но днес времето беше страхотно и цял ден бяхме навън  newsm44 newsm68 newsm44
А ето да се почерпите и за наше здраве!

Ивелина, честита годишнина! Пожелавам ви още много години семейно щастие и истинска любов!
И не на последно място ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СТУДЕНТИ!!!

# 472
Ето я люлката:

Това е старата версия, сега имаме малко по-голяма и подобрена версия, но наистина върши чудеса, не случайно едно време хората смао в такива са си отглеждали децата Simple Smile Мая е от много трудно заспиващите бебета, никога не заспива сама, общо 2 пъти до сега се е случвало и е прецедент, иначе само реве като и се спи и няма заспиване....НО в тази люлка обикновено ако е нахранена и не я боли мнооого корема заспива за между 5-10 минути. Освен това можеш да си спиш на леглото и да я люлшкаш Wink Дори, когато беше с коликите успявахме там да я успокоим и ако не беше тази люлка ни ръце ни кръст щяха да ми останат...горещо ви препоръчвам да си направите такива....за щастливи бебета и майки хахаххаха, ква реклама му дръпнах Wink ама аз я препоръчвам на всички, като знам на мен, че ми е най-ценната вещ в къщи...

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 23:17 от vesy_evi

# 473
Супер, люлката изглежда много удобна, а и колко е доволно детенцето вътре  Peace

# 474
Благодаря ви момичета!!!! Страхотни пожелания да ви се връщат!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Честити месечинки на всички бебоци!!! baby_neutral Heart Eyes Hug
И честит празник на всички студенти с малко закъснение  Embarassed   bouquet
vesy_evi   thumbsup newsm74 е люлката

# 475
Добро утро на всички. Имам нужда от един съвет. Бебчо, както писах, си хапва в 7, 11, 15, 19 и 23, като заспива към 20 часа после го будя в 22, игри, песни и баня. Проблема е, че от около 10 дни се събужда в 3-4 часа и няма заспиване. През деня спи от 9 до 10.30, после 13-14 и 17-17.30,  ориентировъчно де. Не знам дали да не изместим храненията на 6,10,14,18,22 така ще има по-малко сън преди къпането, а сутрин така или иначе е буден в 6, или пък да се мъча да го държа буден и да си поспи само час преди банята, което е мнооооого трудно, душичката му спи и е толкова отпуснат. А си спеше детето от 23 до 6-6.30, след имунизацията на 3.12 е така. А през деня какво ли не правя да го приспа, е не става. И майка ми се пробва и баба ми, не. Като му се доспи затваря очите и готово.

# 476
  • Варна
Добро утро! Днес нашата кака е именничка и минавам да почерпя

Честит имен ден на всички, които носят името Ана  Heart Eyes  bouquet.

# 477
  • София
Добро утро и от мен. Изпратих мъжО и баткото, нахраних дребосите и сега си почивам.  antonia, честита ти именничка - да ти е жива и здрава, да ви носи щастие и късмет.  Hug Heart Eyes. Ние също сме родени август, но не ви напускам докато не ме изгоните - тук си оставам Laughing Laughing Laughing. Момичета, имам една кутия Аптамил АР - нали Арзу повръщаше... Ако някоя има нужда - да свирка, подарявам я, не е отваряна.

# 478
Привет на всички любящи мами! Hug Hug Hug
Как сте?Днес ще е посления хубав и слънчев ден,използвайте го максимално с дребчовците Heart Eyes
Честит Имен Ден на всички именници!Да са живи и здрави,много усмихнати и щастливи!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Имам едно мнооогооооо голямо питане към вас.На бебка ваксината БЦЖ е зачервена и подутичка,почти готова да пробие.При вас как е?Забелязали ли сте как е на вашите дечица?Нашето педи каза,че това е съвсем нормална реакция,защото сега изгражда имунитет срещу туберкулоза (БЦЖ-то е ваксина срещу туберколоза) и няма нищо страшно.Искам да знам вие имали ли сте такива проблеми?Всъщност да ви кажа може би проблема е домашен,защото всички вкъщи са решили,че това е някаква реакция от нещо и съм под постоянен натиск.И направо  #Crazy #Crazy #Crazy Моля дайте мнение,много моля  Praynig

# 479
Добро утро и от нас мамчета  Hug
ПЪРВО ДА ЧЕСТИТЯ НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ И ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС   :bouquet:
Да ви попитам вашите дечица имат ли още колики  newsm78 Аз спрях да давам на Ади капките за коремчето и 3 дни(по-скоро вечери) изживявамв кошмар  Confused Той реве по цели вечери а аз съответно не мигвам и ми се свива сърцето.От снощи подновихме приема и сега спокойно си спинка  Heart Eyes
Не знам дали е съвпадение,но повече няма да си мъча детенцето.Давам капки и това е  Peace

Общи условия

Активация на акаунт