СЕПТЕМВРИЙЧЕТО играе, пее, пълни памперси и дебелее!

• 23 296
  • 696
  •   1
Отговори
# 510
kalinche, честита ви трета месечинка Simple Smile!

velizarka_8 и desunique, за спането при повечето бебчета важи максимата на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече" Simple Smile. Навсякъде чета, че не трябва да държим бебетата будни, само и само да спят по-добре през нощта, защото нещата не работели по този начин. А напротив - бебетата се изморявали прекалено и така и после не успяват да спят добре от преумора.
И аз не съм много доволна от спането на моята госпожица. Ако заспи вечер към 11-12 нощния й сън продължава до към 7-8, с 1-2 кърмения. Ако заспи към 9-10, става окончателно към 6-7, пак с 1-2 кърмения. А според мен трябва да заспива по-раничко, или да спи до по-късно, независимо от броя на храненията. А дневното й спане също мисля, че е малко - около 5 пъти дремва пред деня за около 40-50 минути, рядко прави по някой по-дълъг сън. Ако е навън общо взето спи, но аз не стоя повече от час-два. Чета сега една препоръчана книга за по-добър сън при бебетата, има доста техники, ще видя кои ще ни свършат работа на нас.

iv4i_79, акането при кърмените бебета на тази възраст (след навършване на 6 седмици) е много индивидуално - някои бебета продължават да акат след всяко хранене, а други може да акат по един път на седмица. Така че критерий за добро хранене, както и Giada каза, са 5-6 броя мокри памперси, но нааканите не са показател. Моето дете от акане на два-три часа до два месеца и нещо, за една седмица премина към един път на 4 дни, а сега е горе-долу веднъж на два дни. Но не е точно казано, защото в деня, в който ака, често ака по два-три пъти, а на другия ден - нищо Crazy.

geryaleksandrova, пожелавам ти да имаш време да я четеш, че тя си е тухличка Simple Smile. Но пък аз не съм я чела цялата - в началото изчетох общите раздели, а всеки месец си чета за месеца, в който сме в момента.

Машонка, ами не знаем по колко изяждат, но нали пишкат и акат колкото трябва, и се чувстват добре, така че другото не е важно.

Gergan_ka, пожелавам ти нещата да се наредят както ще са най-добре за вас!

desunique, защо да е бъгав тикера? Нали си задала настройките да ти отброява оставащото време до първия му рожден ден? Ако е така, май си е точен.

Dana_2010 и gala., дано бързо се оправите от кой каквото го мъчи!

Jani4ka, и ние днес излизахме за един час. Беше студено, но приятно като си добре облечен. А бебка я опаковах за първи път с космонавтчето, сигурна съм, че не й е било студено.

# 511
Ние не мсяхме да излезем днес,слънчево беше ,но вятъра пронизваше кокалите ми от студ и Диди си седя вътре!
kalinche, честита месечинка и от нас   bouquetHeart Eyes
Люляче,пиши някой неща които прочетеш,ще бъде интересно  Peace и полезно!
Целувки!  Heart Eyes

# 512
Люляк, благодаря ти за отговора, но снощи се реших и от 20 часа го оставях да заспива за по 15 мин, колкото да си вземе дрямката и окончателно заспа в 23 и до 6.30, мнооого по-добре от 3-4 часа. А може и да е било инцидентно. Свекърва ми само ми говори как мъжа ми спял до 2 часа и какво съм искала аз... ами нищо не искам само се притеснявам, дали не му е малко този сън, като и през деня спи малко и дали нещо не бъркам аз и да му правя лош режим с храненето и покрай него и спането да му се обърква. Сега си чета за чай "Лека нощ" на HiPP, но не мога да се реша, то така е изкуствено.

# 513
velizarka_8, добре сте си поспали наистина тази нощ, ама де да знам - аз не мога да я будя така, с цел после да спи повече.

Danielkka, за сега я чета книжката, но трябва да почна да си набелязвам техники, които евентуално могат да проработят при нас, и да ги прилагам. Но това май ще стане след като се приберем след десет дни, защото така или иначе ще й се разбърка съня от часовата разлика.

# 514
Здравейте момичета!
Честит имен ден на вчерашните именнички на патерици! Да сте живи и здрави и да споменават името ви само с добро!
Честита месечинка на младежа на kalinche и на всички други месечинковци!
Машонка, ами не знаем по колко изяждат, но нали пишкат и акат колкото трябва, и се чувстват добре, така че другото не е важно.
Люляче, и при мен е така и аз нямам представа по колко изяжда. Просто ми беше чудно как другите кърмещи майки знаят колко точно мл. изяждат бебенцата им. Но получих отговор-някои ги мерят на кантарчета. Ама откъде толкоз акъл, че да се сетя. Та затова питах. Иначе и мен в случая не ме грее колко точно изяжда Ема.
За спането, идея си нямам колко спи през деня. Важното е да спи през нощта и сутринта. Прави ми впечатление, че навън в количката може да откара и 5 часа в сън. Даже днес вкъщи беше много кисела, че й е запушен носа и й беше трудно да заспи, та бях принудена да я изведа в този студ. Направо ми измръзнаха муцуната и ушите. След вчерашната жега ще ни трябва време да се нагодим на този студ и вятър.
Мъжът ми и той има мераци да оставя децата да спят по-малко през деня с идеята да спят повече през нощта, ама на мен тази идея хич не ми харесва. Та това е малко дете и има нужда както от нощен, така и от достатъчен дневен сън.
Данна, Гале, оправяйте се по-скоро. Hug
gerito85, не мисля че от облизаните от бебка капки по ръчичките ще й стане нещо. Не се тревожи.

# 515
Сега си чета за чай "Лека нощ" на HiPP, но не мога да се реша, то така е изкуствено.

аз го давам от 3 дни - разлика не намирам, а и са си билки ,колко да я химия  newsm78

аз пак ударих 39 Т  #Crazy умирам от студ цял ден. и не съм сигурна дали е само от гърдата ,та си взех осцилоико......блабла бла .
иначе и при нас е същата работа със спането-през деня на вън спи и по 5-6 часа, днес не е заспивала и за 15 мин., та сега се държим след хранене и спи в мен.

# 516
Здравейте!

Честит имен ден на патерици и добре дошли на новите мами!!!

Моята дунда днес също се нерви,че не излизахме.Имаше хубаво слънце,обаче такъв вятър...не е истина.Сега пак духа,голямо фучене.Не знам как ще издържаме вкъщи.И по молове не ми се ходи заради вируси.Ужас.Идва ми да се гръмна.
Вече и ние сме с украсен дом,голямата много се радва,тази седмица мисля да купувам подаръците и да ги крия,за да не остане в последния момент в бъсканицата.

Яничка,как реагират кученцата на малката?Все се каня да питам и забравям Моето ходи я души и я целува по краката,обаче ревнува.Няколко пъти се изпишква пред банята.

# 517
Машонка, аз всъщност съм й давала и изцедена кърма (по-точно бабите или татко й), когато се е налагало. В тези случаи напоследък е стигала и до 120 мл, но на мен все ми се струваше, че й е идвало в повече и че не би изсукала сама толкова. Обаче като се замисля може и да не съм права, защото те нали сучат доста фективно от гърда, така че може и такова количество (че и повече) да заминава Simple Smile.
Ох, смях се как ти е "измръзнала муцуната" Laughing - ами време си е за шалове и шапки, няма какво да се лъжем. Нека, нека застудява, че Коледа идва, а хич не беше коледно времето до сега.
По повод това от колко сън се нуждаят бебетата, ей сега ще ви препиша какво пише в книжката ми:
От 3 до 5 месеца бебетата трябва да спят около 3 пъти през деня, за общо време 5-6 часа. Нощния сън трябва да е 10-11 часа. Общо на денонощие трябва да им се събират 15 часа сън.
Е при нас нито нощния сън е като хората, нито дрямките през деня Rolling Eyes.

Еей, Gala, от къде тази висока температура?! Взимай мерки.

# 518
Момичета, ако искате да извеждате бебчетата, а вятъра ви притеснява, защо не им слагате от прозрачните покривала за дъжд и вятър? Аз имам такова, но днес като излязохме не съм го слагала, защото нали количката я ползваме и с кошчето за кола, и като ги затворя и двете почти не влиза вятър. А иначе е ясно, че и на нас самите не ни е приятно в този студ, но за по половин-един час може да се излиза.

# 519
  • София
Днес бяхме на консултация и резултатът е 6995 гр (+930) и 61 см (+3). Биха ни поредния Пентаксим и от него цял ден е кисел и ревлив. За щастие няма Т, но ръце не ми останаха от разнасяне и люлеене. Поне да можех да изляза, за да поспи в количката, но каката реши, че иска да гледа цял ден коледни филмчета и си останахме вкъщи. Покрай рева на Никола и тя не успя да спи и стана леле-мале. Накрая след цял ден будуване малчо успя да заспи след кърменето в 18 ч. и още не се е събудил. Явно си наваксва. Дано утре да е по-спокоен, че мислим да пообиколим някой и друг магазин за последни покупки за Коледа.
Лека вечер и спокойни бебчета ви желая!

# 520
Добър вечер и от нас  Simple Smile

Току що приспах Дани и сега релаксирам Flutter 
Той милия си се буди на 2-3часа и това е кога ще започне да прави по-голяма нощна пауза никой не знае  Tired
Днес ние не сме излизали, че ми се видя много студено, но утре имаме ангажименти и от сутринта ще сме по улиците Simple Smile

Утре Дани става на 3месеца  Heart Eyes Все така да са ни живи и здрави дечицата и много да ни радват.... аз тази вечер го теглих голичък - 7.075кг, а аз се чудя защо като го нося ми умаляват ръцете  Joy

Хайде лека и спокойна вечер, аз отивам да лягам до него че след час е пак на линия  ooooh!

# 521
Машонка, аз всъщност съм й давала и изцедена кърма (по-точно бабите или татко й), когато се е налагало. В тези случаи напоследък е стигала и до 120 мл, но на мен все ми се струваше, че й е идвало в повече и че не би изсукала сама толкова. Обаче като се замисля може и да не съм права, защото те нали сучат доста фективно от гърда, така че може и такова количество (че и повече) да заминава Simple Smile.
Ох, смях се как ти е "измръзнала муцуната" Laughing - ами време си е за шалове и шапки, няма какво да се лъжем. Нека, нека застудява, че Коледа идва, а хич не беше коледно времето до сега.
Смях не смях, ама измръзна. hahaha А как не обичам шапки и шалове. Днес даже прибягнах до качулката на пухинката ми. Люляче, по-принцип хич не съм привърженик на закипенчване с дъждобран, но с този вятър си е направо задължително, освен ако не съм с като твоята количка. Peace
*Мирка* ,Eva2010, браво много големи младежи сте отгледали. smile3501.
*Мирка*, направо ти съчувствам. Знам какво е с 2 малки маймуни вкъщи. Део като си беше у нас миналата седмица, направо превъртях, буквално ми се качи на главата. Молих се да тръгне вече на градина.
Нашата Ема след ваксините беше учудващо добре. Но за сметка на това, сега е яко хремава. Не може да диша като хората милата.
Яничка,как реагират кученцата на малката?Все се каня да питам и забравям Моето ходи я души и я целува по краката,обаче ревнува.Няколко пъти се изпишква пред банята.
На теб кученцето ти се напишква, а на мен Део почна. Joy Ама не знам да се смея ли, или да плача. Mr. Green

# 522
Момичета,  Hug
Гледам съня обсъждате. Нашия преди много будуваше - на ден да му се е събирало час и половина, два сън. Придремваше в шезлонга и докато се обърна те 20 мин. минали, а той вече се буди  ooooh! Сега обаче през деня си спи точно три пъти по около час и половина. През нощта откъртва от 21 до 07, което прави около 10 часа сън с две-три паузи за кърмене (но той спи и докато яде така че... Laughing) Та докарваме го значи долу-горе режима по книгата на Люлячето.
За количеството кърма - много лесно - тегля на кантарчето, кърмя, пак тегля. Разликата ми дава колко изцокал. Освен това често го тегля преди баня. Преди отчитах по около 40 гр на ден, ама този месец по-малко ще е наддал. Ние нямаме още 6 кила, но не се вманиачавам - може на мен да се е метнал и по-фин да е. Ама ако се метне на татко си детето -  ooooh! - отсега го виждам като един 110 килограмов снажен младеж Thinking
Още не е утре  Grinning ама честита месечинка на Дани!

# 523
Ох, не съм ви чела тези дни, много се уморявам, носяма малкото доста, а голямата вечер ми скъсва нервите. Уж на градина ходи, уж там изразходва енергия, а вечер като се върне и като почне едно енергично движение напред-назад и като не й спира устата направо откачам. Гузно ми е, чувствам се виновна, но да ви кажа не мога да изтрая това постоянно бърборене. Милата - дано ми е жива и здрава не заслужва тия думи, но аман от манипулации. Една вечер гледа един филм - нищо особено, но като каза че я било страх от едно от животните там - еми хубаво гушках, спа при мен, давах хомеопатично и пр. Ама на другия ден се повтори. Пак лавирах и се получи. Ама на другия ден пак. Тая вечер пак се пробва, ама вече не издържах. Имам чувството, че ме манипулира вече. Знам защо е - от как се е появило малкото тя или отнася караница, или й се казва да мълчи, за да не събуди бебето или нещо от рода. Детето си иска внимание. Ама аз се чувствам като изпита. Особено като се има предвид че малкото е почти нон стоп в ръцете ми, даже като спи. Та вие майки с по повече от едно дете как се справяте? Само аз съм ли съм такава лоша майка дето само се кара и вече в прав текст казва на детето си, че й досажда  Cry ? Ох не искам, знам колко е ценно времето с тези малки човечета и как няма да се върне, ама пусто.... Cry
Успях да прочета тази последна страница - как ги храните тези ваши дечица, че качват толкова много? Аз още не знам Давид колко е качил този месец (на 15-ти сме на консултация), но предния бяхме 4,770 кг. Егати финото мъжле, дето го имам  Rolling Eyes Знам, че не е състезание, но някак лекинко се депресирам, все едно не го храня добре. А памперсите си ги пълни, не реве от глад, ама... ще почна да се съмнявавм в мита за нехранителната кърма  Rolling Eyes

# 524
Мамита, правили ли сте компрес с риванол на крачето след ваксина? И как го закрепяте да стои там, че моя нещо халтав стана  Embarassed

Flash Dancе, няма смисъл да го сравняваш с другите - много са различни децата, аз като бебе много по малко съм наддавала, пък да ме видиш сега ква съм голяма и хубава Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт