СЕПТЕМВРИЙЧЕТО играе, пее, пълни памперси и дебелее!

• 23 268
  • 696
  •   1
Отговори
# 540
iv4i_79 честита годишнина, и на малката сладурана една огромна целувка   bouquet

Момичета,дано не ви се стори досадна  Embarassed,но снощи се порових за малко инфо свързано е витамин Д-то и ми настръхна косата  Shocked
А симптомите които дават за рахит......леле ми ние половината ги имаме  Confused Знам,че сама се вкарвам  във филми ама се притеснявам.
Нашата педи не ни е изписала все още витамин Д(а и се надявам да не го направи),но се страхувам за малкия.
Косичката му напоследък пада със страшно темпо и през деня вече почти не  спи  Tired
Уффф извинявам се ама ....няма на кой да си го кажа  Sad

# 541
Вани, само не се ошашквай излишно  Hug И аз се бях вкарала във филми с тоя вит Д, но сега се кротнах вече. Вчера като питах ортопеда каза, че вит Д се дава, ако не излизаме навън или ако бебето качва повече от килограм на месец.

# 542
  • София
vany666 ,чела съм ги симптомите и на мен също ми настръхнаха косите ,но реално бебчовците ни са в такава възраст в която поне 90% от тях ги имат.Тези симптоми ,за които говориш са фаза в разтежа им.Сигурна съм ,че ако имаше белези за рахит ,вашата педи щеше да предприеме нещо.Нищо не ти пречи пречи да Даваш Деавит по една капка на ден за да си по-спокойна ти  Simple Smile .

# 543
Мами, някоя от вас дава ли ЗУМАФЛУОР?

# 544
Не и не смятам, но го пих по време на бременността заради моите зъби.

# 545
  • София
Здравейте, момичета! Такъв хубав сняг хвърчи навън, да натрупа, че да играеме на снежни топки Laughing iv4i_79, честита ви годишнина - бъдете винаги щастливи заедно! anince, аз съм давала зимафлуор на баткото, но след като се беше оборудвал с няколко зъбчета и по преценка на педи

# 546

Да, на нас ни изписаха Зимафлуор. Гворих с моята зъболекарка според която е добре да се дава и аз от два дена давам. Но може би не всеки ден ще давам, ами когато се сетя Simple Smile.

То и с Деавита съм така - един ден се сетя, два пропусна....

# 547
Чета разни статии и мненията за Зумафлуор са много противоречиви и съм много объркана. Немога да взема решение дали да давам или не,ама на вас имам доверие и за това е много важно вашето мнение.
Имам и още един въпрос - Пиете ли някакви витамини и ако ДА какви?

# 548
velizarka_8 ,

на Симоне му давам такова чайче, той го харесва повече от това с копъра на Хип, но до там, този чай чудеса не прави или поне при нас не съм забелязала с чай без чай по един и същи начин се приспиваме  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Взех днес, наумих си и това е Simple Smile)) Ще пробвам през нощта като се събуди да му дам и ще пиша резултат, дали ще заспи пак или както си е винаги - мрънкане, шавкане и плюене на бибата до 7 часа, когато ревва за хапване. А 3-я месец е наддал 1100, което е повече от предните два и затова се мъчим вече да не яде през нощта, иначе ми е много жално като го гледам как си цока водата и сигурно си мисли че хапва, милото ми...Но не съм тръгнала на сила, просто си проспиваше яденето, обаче откато му биха ваксините нещо стана, може и да не е свързано, но от тогава не спи добре.
anince, давам му само Деавит 20 дни (нали няма Вигантол) и го спирам за по 10 (заради вит. А, мисля), а като усетя да е позапушено нослето 2-3 дни по една ампулка вит. С и Имунокинд. Това ми е казала педиатърката, това и давам и да чукна на дърво таткото е все нещо настинал, а на бебчо нищо му няма пу-пу....

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 14:46 от velizarka_8

# 549
  • София
Исках още нещо да споделя с вас, което почва малко да ме притеснява!
В началото на втория месец бебка беше започнала да гука и направо се опитваше като че ли да каже нещо! А сега напоследък не "говори", само се усмихва, много е контактна, прави различни физиономии като и говориш, но много рядко "казва" нещо.Дали да се притеснявам, при вас как е положението? Или просто , ще е по-мълчалива и по-скромна от батко си newsm78
Лора ми беше точно така и аз леко се бях попритеснила, щото другите наборчета много гукаха. После пак не беше много разговорлива. Но пролетта като беше на 1г.9м някъде почна много хубаво да говори, изведнъж се отпуши и сега само бъбри и пее.

За проходилка не бях особено навита, но за Коледа таткото се прибра с нея и така се сдобих без да ме питат.
После се оказа че ми върши работа - като стоеше вътре поне можех да ида до вц или да успея да сготвя нещо, без Лора да се пребие или да сътвори някоя беличка - все успяваше да събори нещо, да се удари, да падне - просто не можеш да я оставя сама.

# 550
  • София

Аз давам, майка ми е стоматолог и ми го препоръча, а и като гледам колко слюнка отделяме нищо чудно да се похвалим с някое зъбче.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 551

Имам и още един въпрос - Пиете ли някакви витамини и ако ДА какви?

Pregnacare, пиех ги като бременна, стават и за кърмачки. Има и специални за кърмачки, но в бг са много скъпи  Twisted Evil

# 552
Гери,аз нали купих бънджи оня ден и да ти кажа от сега съм доволна  Mr. Green - като почти не я слагам в него (само за минутка) ,а я държа до него и тя се захласва. но питах в един сайт и те ми казаха да го ползвам след 6-тия месец. за лампата на мечо пух, освен кучето,друг не се заглежда в нея  Mr. Green изобщо не ни върши работа. за спането- вътре не спи и това си е  #Cussing out-иска си на вън и това е,ама аз си я извеждам и днес беше на вън та дремна малко.

Вани, айде стига се вкарва в някви филми - то, като се замисля реално и на мен ми капе косата супер много, и аз не спя през деня, и аз се потя, и аз качвам по над 1кг. на месец - дали да не почна да пия вит.Д  Wink Crazy Mr. Green Hug Hug Hug Hug Hug

а да ви се оплача- вече чак ми изтръпна гърдата  #Crazy незнам какво да я правя,толкова се е запушила ,а болката е безумна,не мога да си гушна детето,като ми се опре в гърдите и сълзи ми потичат.

ей,не е лесно да си глупав - от няколко дни искам да ви кажа и все забравям - купих на бочко едно мазило за венците и започнах да мажа ,когато е най-кисела и нервна и да ви кажа има си разлика. определено за определен период се кротва. така че,кой квото ще да казва ,за мен започна мъката зъби

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 17:20 от gala.

# 553
Галче, взимай мерки ще направиш някоя беля.Топли компреси преди кърмене,давай за сега само от тази гърда,студени след като свършите с кърменето и слагай леко намачкан зелев лист в сутиена.Можеш да си купиш Лецитин, принципно е хранителна добавка,но има и предпазващо действие да не се образуват бучки.Не си прави шега с тези работи,и пий нещо за Т,можеш споконо да пиеш парацетамол.И колкото и смешно да ти звучи ако бебето не може да те отпуши и помпата не помага включвай милото.

# 554
Аз влизам набързо само да ви кажа, че Виктория е започнала да "говори" страшно много. А онзи ден ми се смя с глас поне 3мин. Голяма скица е. Тези малки човечета стават с всеки изминал ден все по-интересни!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт