СЕПТЕМВРИЙЧЕТО играе, пее, пълни памперси и дебелее!

• 23 273
  • 696
  •   1
Отговори
# 555
Момичета да питам тези от вас, чийто бебоци са на АМ-какво давате?
Ние сме на Hipp розовия,ама много трудно се разбива и взе да ми писва  Close Иска ми се да го сменя с Лактана Био,но знам,че щом бебчо го понася добре не е хубаво да се сменя Tired
Бях останала с впечатление,че се минава на 2-ка от 4-я м.,а то било от 6-я  ooooh! Още 3м. и ръце няма да ми останат от това друсане на шишето  Crossing Arms

# 556
Аз влизам набързо само да ви кажа, че Виктория е започнала да "говори" страшно много. А онзи ден ми се смя с глас поне 3мин. Голяма скица е. Тези малки човечета стават с всеки изминал ден все по-интересни!  Heart Eyes

Еййй това все едно аз съм го писала за Ади  hahaha hahaha hahaha С едно допълнение,че денем вече не спи повече от час-два  Confused

# 557
Вани, айде стига се вкарва в някви филми - то, като се замисля реално и на мен ми капе косата супер много, и аз не спя през деня, и аз се потя, и аз качвам по над 1кг. на месец - дали да не почна да пия вит.Д  Wink Crazy Mr. Green Hug Hug Hug Hug Hug

а да ви се оплача- вече чак ми изтръпна гърдата  #Crazy незнам какво да я правя,толкова се е запушила ,а болката е безумна,не мога да си гушна детето,като ми се опре в гърдите и сълзи ми потичат.
Еми, Гале замисли се. Май няма да те подмине рахита... Joy hahaha
А за гърдата, много гадно. Не можеш ли да й даваш по-често да суче от нея и с компресия да изтласкаш млякото от буцата (така да се каже) към зърното. Аз бях така оня ден (Гериалександрова ми се оплака, че й се е запушила едната гърда, и аз да не пропусна същия ден айде и при мен се получи същото). Ама за едно хранене се оправиха нещата. Иначе болката е непоносима, направо не можеш да се пипнеш. Взимай мерки, че да не стане лошо.
ивчи честита годишнина на вас с мъжа ти и честита месечинка на малката принцеса. Това, което описа за баткото ви, все едно аз съм го писала. Като гледам явно при всички с 2 или повече дечица положението е еднакво.
Аз бънджи и проходилка не съм ползвала, не мисля и да взимам. Проходилката просто няма къде да я кара. В нас вече е достатъчно тясно, а за бънджито, някой беше споменал, че го притеснява да не се удари някъде детето докато подкача, ами и мен това ме спира в общи линии. Иначе на нас ни подариха на погачата от тези проходилки за бутане http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.2329, мисля че в нашия случай ще е по-удачна, но тя е за почти проходили дечица.
За лампата на Мечо Пух, ние я имаме както съм споменавала, и аз съм доволна, дотолкова, доколкото заспива на нея без никакви проблеми. Откакто я имаме не сме приспивали Ема нито веднъж на ръце. А вечер се заглежда много и в картинките. През деня, като е светло не се виждат и тогава й пускам въртележката над леглото. НА нея много и се радва.

# 558
Миме (alximika), бях се сетила за вас оня ден и забравих да питам. Как е Мая, по-добре ли е вече. Оправя ли се детето?
Бях останала с впечатление,че се минава на 2-ка от 4-я м.,а то било от 6-я  ooooh! Още 3м. и ръце няма да ми останат от това друсане на шишето  Crossing Arms
Мислиш ли че 2ката ще се разбива по-добре от предишното?  newsm78

# 559
Vany 2-ката е за след 6м.
аз скоро се бях загледала и тъкмо да взема 2-ка че се върнах Simple Smile
ние о доста време "говорим" голямо нареждане пада особено като е гладен издава звуци "маумау мау ау мау маааау" много е смешно, той се цупи и нарежда аз умирам от смях  Crazy

вани сменяй смело млякото му, хич не се притеснявай той ако не му хареса лактаната няма да го яде. Ние като сменихме Нан-а с Милумил не бях сигурна дали ще му хареса ама резултата беше удивителен с едно разклащане се разбива и Мити го изцоква за 4-5 минутки а нан-а го ядеше по 20-30. Така не се притеснявай

Оф Димитър пък 4ч пауза му идва малка.. не е гладен трябва поне 4ч и 20-30 минути да минат та да огладнеем... яде по 170грама на ядене ама смятам до седмица да му вдигна грамажа на 180
след 10 дни сме на консултация да видим колко е станал
 Hug Hug

# 560
LITA всички бебчовци харесват Милумила  Peace има сладичък вкус,но от мами знам,че от него много се наддава,така се отказах да го пробвам  Wink Браво на Митето   bouquet ееййй такива паузи можем само да си мечтаем.Ние ако не заспим след хапване,до следващото едва избутваме 3 часа.Гладен е още на втория и половина,но все пак е на 120мл. мляко  Simple Smile
Машонка и 2-ката се разбива трудно като 1-цата заради тези бактерии вътре.Става млякото като на "снежинки" и иска точно определена температура  Rolling Eyes С нагревател си реших единия проблем,но ръцете няма кой да ги замени  Crazy

# 561
vany666, а защо му давате по 120мл? Не трябва ли вече по повече да си хапва? Ако не издържа и 3 часа значи храната му е малко и се мъчи детето.  newsm78

# 562
vany666, а защо му давате по 120мл? Не трябва ли вече по повече да си хапва? Ако не издържа и 3 часа значи храната му е малко и се мъчи детето.  newsm78

Ние сме изцяло на кърма, но.. какво да ви кажа - 2 часа и е гладен. Още от началото си почна през 2 часа и така си и продължава. Пробвах със залъгалка, с водичка - нищо не помага. Пие ли вода и я повръща след това. А от снощи ме побърка.. 3 пъти става да яде. Ни нощна пауза, ни нищо, а днес по едно време през 1 час сучеше. Предполагам, че имаме скок в растежа.. Ще видим в края на месеца как е с килограмите и ще преценя дали да не започна да го дохранвам. ooooh! Иначе за сега се движим добре с кг. Около 1кг. на месец качва.. Незнам какво да мисля. Thinking

Към момичетата които изцяло кърмят - как е при вас положението?

# 563
  • София
Иначе на нас ни подариха на погачата от тези проходилки за бутане http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.2329, мисля че в нашия случай ще е по-удачна, но тя е за почти проходили дечица.

И такова чудо си имаме - Лора много си го хареса и това ми спести доста часове наведена, за да я водя за 2-те ръчкичи. Но си зависи от детенцето. На кумата детенцето пък не я хареса и само буташе играчките.

alximika, наистина - как е малката? Ако не бъркам бяхте на урбазон ... Дано Мая да е по-добре вече.

# 564
Ние сме изцяло на кърма, но.. какво да ви кажа - 2 часа и е гладен. Още от началото си почна през 2 часа и така си и продължава. Пробвах със залъгалка, с водичка - нищо не помага. Пие ли вода и я повръща след това. А от снощи ме побърка.. 3 пъти става да яде. Ни нощна пауза, ни нищо, а днес по едно време през 1 час сучеше. Предполагам, че имаме скок в растежа.. Ще видим в края на месеца как е с килограмите и ще преценя дали да не започна да го дохранвам. ooooh! Иначе за сега се движим добре с кг. Около 1кг. на месец качва.. Незнам какво да мисля. Thinking

Мая качи 1.5кг първия месец, сега качва към 1кг на месец, само на кърма е, яде минимум през 3 часа, понякога през 4, дори 5, прави хубави нощни паузи по около 6-8 часа, през деня стои на гърда по 5 минути, вечер обаче с последното ядене си наваксва, откарва понякога и по един час, спи и си цока, явно си задоволява инстинкта тогава, защото през деня не и се занимава бърза да хапне, че другите неща са и по-интересни и само се оглежда и иска да се занимава с нещо.

# 565
И ние сме като vesy_evi с яденето, с изключение на това, че моята девойка спи и цока всеки път, та си откарваме по 40мин - 1ч на гърда.

# 566

Симон наддаде през първия месец 1 200кг. , втория 850 гр. и след две седмици ще разбера отново. Аз като се мерих с него (нямам теглилка) беше с 100гр. повече една седмица след консултацията. Иначе чак сега почна да разрежда храненията си. Преди сучеше и на по 1 час през деня. Днес даже си направи една 4 часова следобедна дрямка и след това се наяде. Вечер прави паузата от 10 до 6 сутринта.

Явно с лампите отново всичко е индивидуално ....  newsm78 Аз не се и надявам да го приспят мелодиите, най-много да се изнерви в един момент. Аз за друг подарък засега не се сещам  newsm78 newsm78 newsm78 Ако имате предложения за нещо - някаква играчка до една годинка- свиркайте. Убедена съм, че има, но пустата ми "умна" главица не може да сети за нищо  Embarassed Embarassed Embarassed

И аз да си кажа мнението за дадени симптоми на каквито и да било болести - то аз като се замисля, като четях навремето симптомите на сто милиона болести реших и установих сама, че съм "болна" от половината  hahaha hahaha hahaha И спрях да се взирам в каквито и да било глупости безпричинно. А пък особено за бебешора гледам въобще да не си въобразявам измишльотини. Щом реално и видимо няма нищо притеснително и той си е доволен от живота - не си създавам излишни притеснения.  

Иначе вече почна да си спи с часове през деня в кревата си  newsm44. Вече го приспивам права и го друскам за 10 мин и сме готови, дори да се събуди , само леко примрънква и си заспива отново. Но бая упоритост, търпение и любов трябваше от моя страна.

Мамитата с момчета - забелихте ли до край пишките ??? Аз си мислех, че се справям много добре, то се оказа, че не съм - на половината се забелва и после има едно като ципа и повече не мога да дръпна. Много ми стана гадно,  Sad Sad Sad Sad Дай те някой съвет какво да направя, че тази неговата педиатърка не ми дава до 6ти месец да му я дърпам Sad

# 567
Алекса, ние също сме изцяло на кърма. Първия месец - 1.200, втория - също, третия не знам точно но със сигурност по-малко от кило (за двайсет дни 550гр). И нашия от втория месец започна един скок на растежа, то егати скока се оказа вече два месеца  Shocked Като вас - кърмим се на два часа през деня, през нощта на 4-5, но сме имали и паузи от по 6-7 часа. Според мен съди по бебчо: ако пълни памперсите добре, ако наддава в рамките на нормалното за кърмено бебе и ако спи добре, според мен не е наложително да се дохранва. Аз като го гледам нашия по тези показатели екстра си е, то не може всеки месец по кило да качват  hahaha Ама ти си решаваш. Малко офтопик ама да си кажа - ти си ми градска:) Даже те видях в болницата с Дани-раздвижвала те е след секцио май, и Детелина. Всъщност, ако тя не те беше нарекла с ника ти нямаше да знам, че си ти де. Аз бях дошла да си взема съкровището, че го изписаха 2 дни след мен.
talktoher, за тези пишлета колкото педиатри, толкова и мнения  Rolling Eyes В октомврийската отчетна някой беше казал, че това водело до болести и не трябвало да се забелва, други казват, че няма да пипат до 4 месец, теб са те посъветали до 6 да не пипаш...  #Crazy Идея нямам какво се прави, само почиствам отвреме на време. Но на консултацията ще питам нашата доки и ще кажа и нейното мнение.

# 568
alexa, и ние сме така Grinning Издържа по 3 часа само през деня като съм на работа, тогава не ме вижда и няма на кого да налита. Ако сме си двамата, на втория час вече се натиска да суче и това е. Изключение са случаите, в които след хранене бодърства около час и нещо и после заспи, тогава успяваме да направим заветните 3 часа без хранене. Аз му давам понякога да суче и просто за да се успокои, ако е много разреван, а нищо друго не помага. Ето днес след къпането в 19 яде и после след час пак, за да заспи по-спокойно.

# 569

Мамитата с момчета - забелихте ли до край пишките ??? Аз си мислех, че се справям много добре, то се оказа, че не съм - на половината се забелва и после има едно като ципа и повече не мога да дръпна. Много ми стана гадно,  Sad Sad Sad Sad Дай те някой съвет какво да направя, че тази неговата педиатърка не ми дава до 6ти месец да му я дърпам Sad
Ние не сме почвали. Мъжа ми веднъж-два пъти я подръпна и това е. Аз не пипам там.

Зимафлур - не давам. Против съм въз основа на прочетеното, флура е токсичен. Но всеки има право на мнение  Peace.
За запушените канали -  и аз имах преди две-три седмици. Много неприятно. Оправих се като давах на малкия да суче повече от тази гърда. Тогава говорих с една ЛЛЛ. Само да поясня за Лецитина. Лидерката ми каза, че се взема от аптеката от 1000-1200 мл. и се пие по 3-4 хапчета на ден (ако е в по-малки мг трябва по повече таблетки). Ако се вземат 4 таблетки трябва по толкова да се вземат всеки ден до отшумяване на проблема. После се спира много постепенно, като се намалява с по едно хапче на седмица (т.е. следващата седмица се пие по 3 таблекти на ден) и така докато съвсем се спре. Ролята на лецитина е да не позволява слепване на мастни клетчици, а ако вече са се слепнали да ги разлепи и да преминат през каналчето отпушвайки го.
За кърменето - и ние за сега сме на кърма. При нас не е на равни интервали. Случвало се е да суче през час, а и през 4-5 часа. Нямам кантар да го тегля преди и след хранене. Първия месец наддаде 1 кг, втория 850 гр. на 15-ти сме пак на консултация и тогава ще видя колко е наддал тогава. Иначе пак от ЛЛЛ лидерката знам, че кърмата се смила за два часа.

Общи условия

Активация на акаунт