Само аз ли се почувствах обидена или...?

• 15 533
  • 341
  •   1
Отговори
Пускам тази тема, като отзвук на част от вчерашния епизод на "Стъклен дом".
В  епизода се засегна темата ин витро. И имаше реплика, цитирам по памет : " Децата родени ин витро, са глезени, капризни и никога не завършват това, което са започнали. Това са деца направени в стъкло, а не създадени с любов"...
Понеже аз още свиквам с мисълта, че и моето бебе ще бъде направено в "стъкло" се почувствах адски тъпо...
Запитах се, това не е ли излишно преекспониране на нещата с цел да се постигне ефекта на по-голяма драма?
При баба ми би подействало драматично, но честно казано, аз дълбоко се засегнах...

# 1
  • София
Този филм не го гледам.
Но като съдя по заглавието му и цитираната реплика, твърде възможно е някой да се е заиграл философски със стъклото, стъкления ни свят; въобще някой да се е опитвал да сее мъдри глобални мисли.
Пък може и да бъркам.
Във всеки случай няма особено голям смисъл в това да се засягаш от някакъв си там енски сериалец.

# 2
Пускам тази тема, като отзвук на част от вчерашния епизод на "Стъклен дом".
В  епизода се засегна темата ин витро. И имаше реплика, цитирам по памет : " Децата родени ин витро, са глезени, капризни и никога не завършват това, което са започнали. Това са деца направени в стъкло, а не създадени с любов"...
Понеже аз още свиквам с мисълта, че и моето бебе ще бъде направено в "стъкло" се почувствах адски тъпо...
Запитах се, това не е ли излишно преекспониране на нещата с цел да се постигне ефекта на по-голяма драма?
При баба ми би подействало драматично, но честно казано, аз дълбоко се засегнах...

Думите бяха насочени към героинята Алекс, защото тя като герой беше  дете родено ин витро. Един вид отмъщение на Сиана заради това,че Алекс е казала споделената тайна на Сияна.
Поне така мисля аз.

Няма място за обида

# 3
  • София
С тъпи сценаристи - тъп филм.
Няма защо да се чувстваш засегната, Микеле.
Толкова си могат.

# 4
А бе Микеле , що се връзваш ?
Във филма познанията за стерилитета са на ниво нула .
Христо Атанасов отива на адролог и той в кабинета си гледа под микроскоп сперматозоидите му .
Друга голяма глупост беше, че Сиана имала ендометриоза и заради нея не може да има вече деца .

# 5
  • Пловдив
Филм....поне да използват консултанти, че да не се излагат.
Място за обида няма, защото това е реплика на герой от филм. Това е някакво негово си мнение, така той вижда нещата и ситуациите, дори да беше казана реално от някого, това говори за светогледа му.

# 6
Не се засягай. Във филма Сияна го каза просто образно, като имаше напредвид, че Алекс е разглезена.
Освен това имаше и друг странен факт. Платил да и кажат, че има запушени тръби. Коя жена ще почне инвитро, само от едно мнение? В реалния живот ще отиде поне на 3 различни доктора.

# 7
Aма това е просто реплика от филм, тя показва, че хората имат различно отношение към нещата, в крайна сметка всеки има право на собствено мислене, което може да е различно от на другите...В репликата не видях пропаганда или декларативни изявления, така, че мисля, няма място за обиди....Освен това репликата беше целенасочена, отправена за да засегне героинята, която според приятелката и е разглезена и дъра бъра, в опит да си отмъсти за нейно предходно действие....

ПП Не мисля, че сериала е тъп или пък сценаристите....Е, актьорската игра не е на съответно ниво, ама....интригата си я бива...

ПП Според мен няма място за обиди и засягания Peace....Хората са различни не само във филмите, а и в реалния живот....а, нали филмите се опитват да пресъздават житейски ситуации....което показва, че един засегнат и озлобен човек(в случая героинята Сияна, която отправи въпросната реплика) може да те направи на нищо, не само, ако си създаден по начин непонятен нему, ами само заради това, че си с различен цвят на косата да речем.... Rolling Eyes ... По скоро според мен репликата идваше да покаже колко злоба и мъст(малко силни думи, де Peace) може да таи някой в душата си и докъде е склонен да стигне.....

# 8
Кристина и не само .
За да се докаже една жена че е със запушени тръби трябва цветна снимка .На нея и слепия ще види дали е имало запушване или не .
Но това е - все пак не е медицински филм с образователна цел.

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 17:18 от sigma

# 9
С тъпи сценаристи - тъп филм.
Няма защо да се чувстваш засегната, Микеле.
Толкова си могат.

# 10
Да де, на мен всичко това  ми е ясно, за сценария, за злобата, която трябва да се внуши, просто ми се видя грубо. Можеха да го направят, как да кажа по-умно, от онези реплики, които не са директни, но са изчистени и се забиват в съзнанието ти. Елегантно и ефектно. Ама нали трябва всичко да върви по махленски.

# 11
  • Пловдив
Напротив, чрез изказа /дали е директен, завоалиран, интелигентен и т.н./ разкриват особености на героя. Сценарият и точните реплики дават много информация и ако в един филм героите се изразяват еднакво, той се нарича "Дързост и красота" най-вероятно.
Всичко си е наред, просто ако си чувствителна на някоя тема, е нормално да ти направи впечатление. Но със сигурност тази реплика не е политика на конспирация към жените с ин-витро. А е израз на отношение на един герой към друг.

# 12
Тъкмо влезнах да пиша, ама Светла Peace bouquet , е казала това, което мислех!
В крайна сметка автора или сценаристите са преценили, че героинята би реагирала точно така и, че думите(репликата) се вписват в нейния речник и я охарактеризират.

Айде, бе, а какво да кажем за филмите, където на всяка втора дума се псуват, обиждат, наричат с най долни имена, има откровено расистки реплики, сексизъм и не знам още какво....ами нали точно за това са филмите, за да пресъздават даден проблем и да показват как хората реагират на него....

# 13
Поредната реплика свързана с АРТ.
Ми "Дързост и красота " и др. сериали какви ги сипят?
А и вси4ки казано от героинята е въпрос на възпитание ,а не на епруветки.

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 13:28 от Vali :)

# 14

По-скоро ти експонираш нещата, репликата нямаше това глобално значение, което ти виждаш

Общи условия

Активация на акаунт