Само аз ли се почувствах обидена или...?

• 15 604
  • 341
  •   1
Отговори
# 210
И какво точно ще го притесни?

Това, че са крили от него- сякаш е нещо срамно.

# 211
И какво точно ще го притесни?

Може би, че не са му казали? Щом има тайна, тя обикновено е срамна. Simple Smile
Синът ми е на 4 год. и хич не го интересува точно как е влязъл в бачето ми .
Защо въобще детето трябва да бъде тормозено да разбира неща ,които не го касаят на този етап от живота му, и които са без никакво значение.
И какво ще му се каже " Миличък ти не си станал след обикновен секс"

# 212

Защо въобще детето трябва да бъде тормозено да разбира неща ,които не го касаят на този етап от живота му, и които са без никакво значение.

И докога ще мислиш така? Все някога ще се заинтересува от секса и начина на правене на деца.

# 213

И докога ще мислиш така? Все някога ще се заинтересува от секса и начина на правене на деца.
Докато се позаинтересува .

# 214

Виж, за мен въпросът не е особено важен - как е станало бебето. Аз за себе си мисля, че ще ми е интересно да знам как съм се родила. Не че ще е толкова важно, но е нещо, свързано с мене - интересно ми е. Ако ми кажат, това ще е просто още един детайл, свързан с моя живот. Ако не ми кажат - ще си мисля, че някой нарочно го крие. Ще заподозра проблем, срам - нещо такова.

4 години може би са малко, да. Но малко по-късно, когато децата почват да питат за птичките и пчеличките, може да им се обясни на съвсем разбираем за тях език.

# 215

Дано не стане след като някоя добра леля му го съобщи.

# 216

Дано не стане след като някоя добра леля му го съобщи.
Никоя леля не знае  как е направен .
Не е ин витро ,но и да беше сега на 4 годинки едва ли ще разбере за какво става въпрос.
Когато детето стане на походяща възраст да се интересува и да ги разбира тези неща е нормално да му се каже.

# 217
Имам въпрос-кой трезво мислещ човек ще се притесни,че е заченат ин витро?

Никой. Освен ако този, който му го съобщава, не се опитва да му внуши, че е нещо по-различно от естествено заченатите. Ето, сега се замислям, че ако ми кажат че съм от ин-витро, окото ми няма да мигне. Нали все пак майка ми ме е родила, не комшийката.

# 218
  • На земята, която е всъщност звезда.
Имам въпрос-кой трезво мислещ човек ще се притесни,че е заченат ин витро?

Никой. Освен ако този, който му го съобщава, не се опитва да му внуши, че е нещо по-различно от естествено заченатите. Ето, сега се замислям, че ако ми кажат че съм от ин-витро, окото ми няма да мигне. Нали все пак майка ми ме е родила, не комшийката.

Peace

# 219
. Нали все пак майка ми ме е родила, не комшийката.

Тъй де. Много показателно, като се замислиш за осиновените деца.  Тях дори комшийката не ги е родила, а някоя си непозната.  Но иначе сме много толерантни.

# 220
Лошото е, че подобни коментари било то и във филм създават шаблони за обществено мнение.
Сериозно ли го мислиш това? Shocked

Наистина, много сериали гледате....

Жозефина Simple Smile ...мисля, че точно ти взимаше историята на "стъклени съдби" и я приложи в подкрепа на твърденията си в дискусията за сурогатството. Или бъркам? Художествена измислица- медицина- шаблони?

Към авторката - разбирам те. Децата се зачеват с любов, а тези с ин витро - с много, много повече любов  Heart Eyes

# 221
Към авторката - разбирам те. Децата се зачеват с любов, а тези с ин витро - с много, много повече любов  Heart Eyes

Е от това по-голямо клише няма.

# 222
  • Бургас
Хихиихи, някои тук са много наивни. Но то е нормално де, едно е да си мислиш какво БИ направил, евентуално, при положение,че не си в дадена ситуация, съвсем друго е какво ЩЕ направиш, когато си в позицията да правиш подобен избор. И в този смисъл, напълно разбираемо е някои хора да разсъждават мааалко абстрактно и хммм, възвишено Laughing Като не ти е на главата, лесно даваш мнения, само не разбирам, защо така категорични Flutter
Гледам тук някои живеят в едно образцово общество, движат се в едни идеални среди, не ти е работа. Ми браво, браво, блазе ви. Обаче, то не е необходимо да си в среда от нисшите слоеве, за да си свидетел на хорските предразсъдаци и тъпотии. Достатъчно е само да си пуснеш телевизора. То не са благотворителни шоута, то не са журналостически напъни /Джам е дала източници Laughing/, то не е чудо.
Моите наблюдения относно хора, твърдящи, че живеят в едва ли не перфектно общество и са заобиколено само от свръх сетивни и интелигентни индивиди, сочат, че на тези хора по-скоро им се иска да е така и са склонни да хиперболизират обкръжението си, затваряйки си очите и ушите за някои неща. Или просто хората от средата им са достатъчно хитри да не споделят на всеослушание истинското си мнение по даден въпрос от чист снобизъм Mr. Green Разбира се, това си е лично мое мнение и не държа да е вярно. Някой да не се засегне сега.

# 223
Кой ме заобикаля, ми дреме, важното е, кой аз виждам.
Пак да спомена за надрастването.  Wink

# 224
И кое е за предпочитане - осиновяване или инвитро?

Общи условия

Активация на акаунт