Само аз ли се почувствах обидена или...?

• 15 596
  • 341
  •   1
Отговори
# 255
Защото държавата има механизми за тези неща, а и може сама да си помогне. Не е нужно аз или някой друг да й помага, поне не в този случай Peace

В България няма такива механизми. А проблемът с циганите? Ражда го, оставя го, и дим да я няма. Много ми е чудно, какво ще стане като се затворят домовете. Циганите ще почнат да си оставят чаветата направо пред вратите ни, явно. Набележат си примерно, някое по-така семейство и цоп бебето пред вратата.

# 256
Първо си отговорете на въпроса защо искате дете? Тогава са всички останали приказки.

# 257
Към тези които така яросно защитават дълга да осиновиш: Вие ще осиновите ли дете?
Не дали бихте, а ще го направите ли? И кога?

# 258
  • в сърцето на един мъж...
Ох, има механизми, въпреки че не се използват. Държавата дава право на всеки, който роди и иска да остави детето си, да "виси във въздуха" и тя да го издържа. Има механизми да се подредят такива неща.
В Германия, има едни много специални места към всяка болница - наричат ги "гнезденца". Там, всеки, който иска да се откаже от детето си, отива, говорят с него, подписва документите и го оставя. Не е нужно да го хвърля по кофи и тоалетни. Или да се крие, или да го оставя, пък да се връща, пък да прибира пари... Дадена е възможност да се запазят парите, които се получават, нормално в този случай да не искат да се откажат от децата...

# 259
Към тези които така яросно защитават дълга да осиновиш: Вие ще осиновите ли дете?
Не дали бихте, а ще го направите ли? И кога?

По стечение на обстоятелствата няма как да поведа приемно дете на другия край на света.
Това разбира се, не е оправдание, а просто временно отлагане.

В подобни теми винаги се стига до въпроси като твоя и обяснението- ето, вие без репродуктивните проблеми понеже имате свои, за това говорите така за осиновяването. Да, може би точно за това и заради изпитаното майчинско чувство. И пак там нещо за егоизма....и вътрешните задръжки на хората.

Не, предстои ми пътуване. А за националност не държа. Но да искам конкретно дете. И понеже не са много приемните родители има вратичка в закона да избера конкретно, макар че, там е записано точно обратното.
Детето е между ромка и арабин- неочаквано добра комбинация.

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 16:40 от Гос`жа Мафани

# 260
Благодаря за отговора  Wink

Аз за себе си не мога да отговоря на този въпрос. И мисля, че няма нужда на хората да се вменяват задължителни норми!

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 16:42 от Женя 83

# 261
  • Вън от пространство и време
Държавата би била много олекотена, ако някой взема сирачетата от домовете, защото няма да ги издържа.
Защо тогава е изискването да се вземат ромчета ? Аз не бих взела.

Няма такова изискване.

Просто много членове на обществото ни не са дорасли за да разберат, че ромчетата не са по-различни от другите деца оставени за осиновяване, че децата заченати инвитро не са по различни от всички други деца и хора, че хората с увреждания са като всички нас, но имат малко по-специфични проблеми и т.н.

Докато плачем само заради нашите си проблеми, заради които се чувстваме дискриминирани и в същото време сме готови самите ние да дискриминираме други хора с разбиранията си за тях, до никъде няма да стигнем и такива теми са просто преливане от пусто в празно.

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 16:49 от Gankata

# 262
mikele80 , права си репликата беше грозна и гадна.
Но няма място да се обиждаш. Тя обидата зависи от сигурността и от интелигентността на човека.
Ти ще знаеш, че твоето дете ще е най-специалното за теб на света, независимо какво говорят другите.
На мен една дама има нахалството да ми обяснява, че децата ми били изкуствени близнаци. Пратих я по дяволите да си размишлява.
Не допускай такива глупости да те разстройват. Концентрирай се върху етапите от лечението и дай Боже скоро да се радвате на детенце!
Успех!

# 263
  • Бургас
Тумба лумба, радвам се, че си ме разбрала правилно. Съгласна съм с теб по въпросите, които засягаш. Аз самата подчертах, че мнението ми не се отнася за всички хора, то няма и как - хората сме различни.

Гос`жа Мафани, никъде не съм твърдяла противното, на това, което ти казваш Grinning Не знам защо ти четеш друго. Съгласна съм с доста от написаното от теб, аз просто ти давам и другата гледна точка, другата страна на медала, защото той винаги има две страни, нали? Но ти май искаш да виждаш само едната, е, няма лошо, имаш право на избор. Но не мисля, че имаш право да се изказваш категорично, като последна инстанция.
Честно казано, доста ми е странно къде видя, че се опитвам да вменявам вина Laughing Ти си тази, която го прави, препрочети си постовете.
Благодаря за пожеланията, проблемът ми е тубарен - нямам тръби, направих 3 опита ин витро и в момента съм бременна в 7 месец. Проблемът ми е да кажем решен, за този път. За следващо дете, пак ще трябва да го боря.

Лека вечер  на всички!

# 264
  • Пловдив

Просто много членове на обществото ни не са дорасли за да разберат, че ромчетата не са по-различни от другите деца оставени за осиновяване, че децата заченати инвитро не са по различни от всички други деца и хора, че хората с увреждания са като всички нас, но имат малко по-специфични проблеми и т.н.

Не съм съгласна. Въпрос на мнение. Пък и мисля, че генът на родителите е от значение за някои характерни черти на детето, за интелекта му; как се е гледала бременната- пък за здравето на детето й и т.н. Колко от вас биха си взели циганчета ? Нека съм расистка.

# 265
  • Вън от пространство и време

Не съм съгласна. Въпрос на мнение. Пък и мисля, че генът на родителите е от значение за някои характерни черти на детето, за интелекта му; как се е гледала бременната- пък за здравето на детето й и т.н. Колко от вас биха си взели циганчета ? Нека съм расистка.

Много от нас са си взели циганчета и от личен опит могат да кажат, че всички предразсъдъци спрямо тях са същите, както предразсъдъците спрямо децата, заченати инвитро.

Мнението си за интелекта на расистите ще си го запазя за себе си. Peace

# 266
Микеле80, трябвя да си подготвена за всякакви коментари. Аз все си мисля обаче, че колкото и не място да са репликите на хората, те са по-скоро добронамерени.
Моето дете е заченато ин витро, никога не съм крила истината, дори напротив, май я разгласявам повече отколкото се изисква. И на детенцето ще кажа, малко още да порасне (все още е на 4 г.)
И много пъти съм казвала на хора че детето ми е ин витро, просто за да видя реакцията им. Най-често срещаната реплика, като чуят, е... "еее, няма нищо, нали го има". Един вид- въпреки този "дефект", произтичащ от нестандартното зачатие, може би от него ще стане човек Mr. Green Но пак повтарям- това са били незлобливи, леко неориентирани реплики, и по никакъв начин не са ме засягали. Забавляват ме винаги. Забавлявам се, да, за сметка на хорските предразсъдъци Laughing
А филма не гледам.
И искрено ти пожелавам успех!

# 267

Много си права.  Peace Дано все пак разговори като този променят нещата поне малко и поне за шепата хора, които ще прочетат и ще се замислят.

# 268
Микеле80, трябвя да си подготвена за всякакви коментари. Аз все си мисля обаче, че колкото и не място да са репликите на хората, те са по-скоро добронамерени.
Моето дете е заченато ин витро, никога не съм крила истината, дори напротив, май я разгласявам повече отколкото се изисква. И на детенцето ще кажа, малко още да порасне (все още е на 4 г.)
И много пъти съм казвала на хора че детето ми е ин витро, просто за да видя реакцията им. Най-често срещаната реплика, като чуят, е... "еее, няма нищо, нали го има". Един вид- въпреки този "дефект", произтичащ от нестандартното зачатие, може би от него ще стане човек Mr. Green Но пак повтарям- това са били незлобливи, леко неориентирани реплики, и по никакъв начин не са ме засягали. Забавляват ме винаги. Забавлявам се, да, за сметка на хорските предразсъдъци Laughing
А филма не гледам.
И искрено ти пожелавам успех!

Прасчо, ако ти го казваш в стил "ето, родих, ама е от ин-витро", хората сигурно смятат, че трябва да кажат нещо успокоително, понеже се притесняваш, че твоето дете не е като другите  Laughing Защо изобщо го споменаваш?

# 269
И аз гледах тази грозна сцена. Тооооолкова гадно ми стана, направо се зачервих цялата от яд. Ето това ме дразни в подобни малоумни филми- набиването в главите на хората, че инвитрото е нещо лошо и децата, родени по този начин са ненормални. Сто процента баба ти Пенка от 2 етаж го е взела за чиста монета и сега просветлява блока относно АРТ процедурите... ooooh! ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт