Отговори
# 525
Brasto, и аз точно на 3.11. подадох, но не съм получила нищо още.Една изключително нелюбезна служителка в социални в Младост само троснато ми каза да дойда след 3.12 да си взема заповедтта и после се врътна и почна да говори по тел., та незнам за каква заповед става въпрос сигурно за получаване обратно на акта за раждане newsm78. Не съм ходила още , ще опитам в петък да ида до там.

Мама Ма, явно заедно сме подавали  Laughing и аз на 03.11 ходих, и една лелка с къса руса коса едва не ме изяде с парцалите. На 03.12 отидох и си взех акта за раждане.Пари - йок. Казаха, че до Коледа може би ще има  newsm78  Заповедта е една хвърчаща бележка, на която се подписваш, че си взел парите.... колкото за сметката - попитах, дали може в избрана от мен банка - казаха - може. аз приложих бележка от банката с номера.

# 526
Noel, снощи в нас имаше една консултантка от Ла Лече Лига. И тя каза, че до 10 дни не е проблем, ако не ака.
Kalinche Hug и ние сме в такава фаза, много е трудно, знам. Всички казват, че е само фаза и ще мине, ама аз бая вече чакам. На мен ми препоръчаха контакт кожа до кожа и много гушкане, също ако имате вана може да опиташ да кърмиш и там. При мен понякога започва да суче, но на 5 минута вече се е изнервил и тогава се започва разхождане и люшкане, за да се успокои и евентуално да захапе пак. Алтай колко дълго суче по принцип? Моето дете напоследък много кратко суче и не ми е ясно колко успява да изпие, за сметка на това обаче доста често иска да суче. newsm78

# 527
  • Стара Загора
Здравейте.Не съм влизала да ви чета от 2 дни. Blush
Вчера сложиха 2-те имунизации на Веско.Вечерта вдигна температура 38 градуса.На едното краче, където беше Пентаксин, сложих лепенка с гелче, а след това дадох Панадол.Малкият мъж е станал 4.980 и 57см. Heart Eyes

Честит празник на всички студенти - бивши и настоящи  bouquet

Парите за еднократната помощ са ми ги превели вчера Peace .Документите ги пуснахме някъде към 12-14 октомври.

# 528
Хм, да не е като да хваля ама в бургаско май най-бързо превеждат парички. Иначе аз дори носех бележка от моята банка, че си имам сметка там, но служителката хич не го погледна и каза, че те си превеждали в банка, с която имали договор.  Crossing Arms

Флъфи, честото кърмене ние практикуваме отпреди повече от месец! Според мен, когато поиска - давай му. Така най-добре ще се регулира лактацията ти. Аз поне се ръководя по неговите сигнали: оглежда се напрегнато, помрънква, ближе си китките (бебетата не лапаха ли палци, моля ви се! Shocked). Иначе, точно преди стачката и той почна да се храни за по-кратко. Днес обаче му давах цица докато дреме и затова кърменето продължаваше дълго.
Копирам ти от другата тема, това как аз се боря със стачката:
" - аз чакам да придреме в шезлонгчето си (съвсем обикновено на Бертони), лекичко махвам бибата и лееекичко вмъквам зърното. Ако не е стиснал устни (а той като ги стисне ги стиска като менгеме  ) и ако не се е разсънил, започва да си цока. 
- пускам телевизора и почвам да обикалям с малкия около него, той се улисва нещо, пъхвам зърното в устата му криво ляво колкото мога в движение и притискам към мен, за да си зацока разсеян от телевизора.
- слагам го на повивалника, с ръка под главичката му, говоря, пея, маймунджилъкствам, пъхвам зърното в устата му и чакам да засуче.
- за легналото кърмене - знаеш. Досега не ми е отказал.
Тези хватки ги прилагах честичко днес, че къде суче, къде не - не е много ясно и колко кърма попада в него така че, да не остане гладен. Пък и да ме усеща по-честичко до него. Заради това смятам да пробвам и гушкане кожа до кожа. Веднъж започне ли да суче, прилагам и т.нар. компресия - да му стискам с пръсти гърдата, че да се мотивира да гълта и суче. "

# 529
  • София
Варненки,ма страхотни сте всички!  Party Heart Eyes Hug  bouquet

Ние Люлянки няма как да се съберем никога и толкова  Laughing Mr. Green много сме сериозни!  Sunglasses Mr. Green

# 530
    Мойто цветенце спинка много!Но за мен това е много важно!Децата растат спейки!
 Имаше един период в който много плачеше вечер преди и след банята,дори неможех да вечерям.Започнах сутрин да измъквам Весела като се събуди и да оставям бебка да си спинка с включен бейбифон.После вечер като е много изнервена,слагам в шезлонга,люшкам докато заспи и я затварям в стаята при батко и да си спинка спокойно.Колкото по-далече от Весела,толкова по-добре и за двете!И така си установи детенце един режим,след банята ги мятам и двете в кревата,бебка си цока и си заспива доволно,Весела ми скача по главата докато заспи,а аз си зяпам телевизия на лаптопа.После местя бебка в креватчето и,което е залепено за спалнята за по-лесно нощно кърмене.През деня съм с двете максимално навън,в зависимост от режимите им.Деавит още не давам.
 На мен в социалните не са ми искали сметка,защото казаха че я имат,все пак от доста години взимам детски по нея.Аз подадох на 5.11 ама още не съм проверявала има ли ги.Днес получих известие,че за Цвети ще ми преведат детски само ако им занеса бележка от личната лекарка за ваксините и.Та сега пак ще има разкарване с деца по институциите,ама няма как.
  Майка днес ме поздрави за празника,но аз и казах че отдавна вече празнувам само 8-ми март  Laughing!Изгубих вече надежда,че някога ще си използвам дипломата по предназначение!Поне да бях учила нещо свързано с психологията на децата,а не да се уча в движение,ама кой да знае!Леле кое време стана,а аз си пиша глупостите и разсъжденията тука да ви занимавам и вас!Не че се оплаквам,супер си ми е с децата!Толкова обичам да ги гледам когато спинкат,това така зарежда батериите  Heart Eyes!Лека нощ милички,само бъдете спокойни и всичко ще бъде наред!И оздравявайте,че е много неприятно да си болен а да имаш куп задачки!

# 531
Добро утро момичета!

както си говорим за кането - ей на, моята се напъва в шезлонга. Много е смешна като ака и пак затвърждавам, че ака веднъж на 5-6 дни!
аз съм се поразболяла малко и само стискам палци да не го прехвърля на някой друг. Кашлям като стар тютюнопушач!

Варненки, супер сте! А ктао гледам как са навлечени бебковците и вие. Ния е по боди с къс ръкав цял ден, а за през нощта и слагам само чорапки  hahaha

Днес моято момиченце става на 2месеца  Heart Eyes

# 532
Добро утро и от мен!
Марис,Честита втора месечинка на  Ния, както и на  Мартин на мама Nameli   bouquet Hug
Честита първа месечинка на Владкиш-Сладкиш на мама Мама-хипопотама   bouquet
Лидия преди марко се наяде и я оставих уж да спи при баща и, ама я чувам още да си мармори нещо. Аз използвам момента да изпия една кафе и да пооправя из вкъщи. На обяд ще ходим на консултация за мерене и теглене.
Vessi-barabesi,незнам дали ще мога да успея днес да дойда на срещата, зависи колко ще се забавим при докторката.
Днес го дават да е пак хубаво времето, като за последно така, че използвайте го максимално. Усмихнат и спокоен ден от мен Heart Eyes

# 533
Охоо Добро утро и ни е сме от ранобудните днес
тази вечер маника спа доволно , 7 часа и мама му се наспа  Wink  newsm44
Честита месчинка на Владко на мама хипопотама да и е жив и здрав
ааа вчерашната среща съм я пропуснала, но днес ще се опитам да дойда.
Момичета как кърмите навън не е ли студено вече? Моя мушмурок като цока по 1 час ме е страх да го кърмя навън, все пак си е зима.
Vessi Barabessi  аз мажа със затоплен зехтин, слагам шапчица и така после го къпя не е мазно измива се.
 За срещата днес аз съм ЗА ако не успея да се дотътря до 13.00 ще ви звънна да видя накъде сте , става ли?

# 534
Големи грижи с тази алергия, нещо не й повлиа добре лечението и ходих за второ мнение при друга гастроентероложка. Милата ми Евка цялото й личице е в пъпчици  Confused. Двете докторки твърдят, че силният плач е от тази алергия и ако улучим как да я храним ще премине.

Orchids Flower и ние изкарахме един ужас с тия пъпчици цялото и лице,уши и в главичката беше много пъпчасала Shocked ситни пъпчици...
вие с какво се храните?? ние бяхме на НАН доки каза, че явно е по чувствителна и преминахме на Хипоалергично мляко на Фризо,може да пробвате с Хипоалергично мляко ,мажа пъпките сутрин и вечер с кремчето за лице на Адерма зелените опаковки  за няколко дни всичко отшума,а спряхме  и всички мазила за след баня абе всичко ... Peace
но какъв ужас беше...... Shocked   Дая много плачеше от тия пъпки те се зачервяват и сърбели ужасно, каза докторката, луд рев беше
Милото как е изтарпяло като се сетя ooooh! ooooh! ooooh!

# 535
Здравейте момичета!
Изпуснах вчерашната срещичка явно много хубаво сте си прекарали и бебчетат изглеждат много доволни  Grinning
Аз ходих на кожен лекар много неприятно ми се бели главата след раждането и цялата ми кожа е доста суха  Cry
Днес сме на консултация и ако всичко е наред ще ни бият ваксините, ако сме на кеф и не плачем много ще се радвам да дойдем да се видим.
За еднократната помощ на мен ми я преведоха по банка на 01.12
Приятун дун ня всички!

# 536
ДОБРО УТРО Simple Smile

Нина, Цвети, обадете се да ви кажем на къде сме Simple Smile  А за кърменето на открито не е студено Цвети, намираме си слънчева пейка и готово  Peace
Честити месечинки на всички с родени бебчовци на тази дата   bouquet

Хайде на разходка днес че тъкмо гледам за студа който предвиждат за утре  ooooh!

# 537
Добро утро, милички!

Честити месечинки на бебоците! Да са здравички и да нямат колики Heart Eyes

Ние днес сме на контролно теглене, дано да са ни добри резултатите. Но и малкия доста е намалил повръщането, което мноооогоо ме радва, дано да се задържим така Praynig .

Варненки страхотни стее Heart Eyes .

Дано днес да се вдигне мъглата по-раничко, че вчера чак в 2 излязохме.

# 538
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Добро утро и от мен,  Hug

Е не ми се беше случвало пауза от 4ч. през ноща, ама най-накрая и аз разбрах какво представлява тази благодат... Party Mr. Green
Макар, че сутринта едвам станах, но.... Tired така е, който реди фото албуми , а не си ляга.. Crazy

Честити месечинки на бебчовците! Да са ви живи и здрави!

hailie ,deizy_9, Nina-vn чакаме да се похвалите с добри резултати!  Peace

Много хубави снимки имате варненски мами!  Flutter

# 539
Здравейте Аз съм за срещата но сигурно ще дойда по-късничко /за вчерашната не съм разбрала Sad /

ЧЕРПЯ ВИ ЗА ИМЕННИА МИ ДЕН ДНЕС НО НЕЗНАМ КАК СЕ ДОБАВЯТ СНИМКИ  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт