Отговори
# 630
# 631
  • Sofia
mama - Smehorana само и единствено на кърма е. Яде по 5-7 пъти на ден през 3-6 часа /когато поиска/. Ама той голям си се и роди /4.200/ и много качи първия месец /1.700/. Окапват ми ръцете, но няма какво да се прави. Дано се регулира това безумно наддаване, че не е полезно по толкова много...

Сутринта и ние бяхме на разходка по принуда. Водим си каката на градина. Обух му термо-чорапогащник за ужас на каката /как съм си позволявала да обуя на мъж чорапогащник  Laughing/, гащеризон, космонавт и отгоре едно топло одеало, а заради силния и студен вятър сложих дъждобрана. Резултата като се върнахме бяха хладни бузки и топли крачета, ръчички и телце.

Бобче такова чудо в Замунда няма. Ако дадеш повече информация ще ти го изтегля, но само с това име не намерих  Sad

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 19:19 от Ely-st

# 632
Калинче,честита трета ви месечинка!А колко тежи Алтай?
За активната още на нашата й е рано ,погледа я 1 мин и мрънка!

# 633
Pashic, днес го теглих - 5780. Много интересно: преди наддаваше на ден по около 40 грама, което ми докарваше минимум 1200 за месеца. През последните двайсет дни обаче ми е наддал само 550 грама.  newsm78 Гледах при септемврийките, техните мушмороци също намалили темпото и педиатрите им казвали, че в третия месец около 400-500гр били напълно нормални - та се поуспокоих. Иначе бебо се чувства добре - последната ни стачка продължи два дни само, та си яде добре детето; спи спокойно, пълни памперси мнооого обилно 2 пъти на ден, гука, смее се, кефи се на банята и така...
Димяни, не се притеснявай преди да имаш реално основание. Стискам палци да не е нещо сериозно.  Praynig

# 634
Здравейте,

Ходихме на очен, заради кувьоза, на вторичен преглед и всичко е наред слава богу. Казаха ни като направи 1 година пак да отидем профилактично. Дано и тогава всичко е ок.
Честити месечинки на всички малчовци. Simple Smile
Позитив, честит ти рожденник   bouquet
Димяни, дано всичко е наред  Praynig
Днес и ние бяхме навън, но повечето време в колата или в някой магазин, навън си беше доста студено.

# 635
  • София
Лелеее, имаме си вече трети месечинки – как растат децатаааа...
Калинче,да ти е живо и здраво голямото момче  baby_neutral Така е наистина, намаляват си темпото на качване на килцата.

Димяни, дано да е фалшива тревога, дано  Praynig

Иринополис, при теб май наистина е весело, милата... Оздравявайте бързо всички.

При нас нищо ново. Само днес имахме малко екшън.
Сменях пампата, Евка си беше спокойна и изведнъж - адски рев, ама изведнъж, от нищото  ooooh! А тя маймунката си хванала косата и се скубе душмански и колкото повече реве толкова повече стиска и дърпа  Joy Едва отворих пръстчетата да пусне, голям майтап  hahaha

Не посмях да изляза на разходка, защото се уплаших от голямата разлика в температурите - вчера много топло, днес много студено.

# 636
Бобче, ама ние в чужбина не можем да теглим от Замундата.
Знам, че има начин, ам е трудно.

Калинче, ще намалят темповете, ами как.
Представяш ли си, ако всеки месец по 1 кг, че и повече.
На една година, ще се търкалят милите, хихи.
Алтай ми изглежда супер. Аз също очаквам Нико да е толкова на 3 месеца.

Леле, момичета какви са температурите при вас, като чета как обличате.  newsm78
Аз моя Нико май ще го простудя. Той както е със запушен нос. Днес Мила доведе дете вкъщи за игра.
И двамата колко го мачкаха и целуваха. Само дано не му прехвърлят някой вирус.

Ние утре отиваме за елха. Този уикенд ще украсяваме.
Мила ще ходи и на Рапунцел. А аз ще купувам подаръци.

Димяни,  Praynig Всичко ще е наред.

# 637
Привет и от мен Hug

Здравейте,

Ходихме на очен, заради кувьоза, на вторичен преглед и всичко е наред слава богу. Казаха ни като направи 1 година пак да отидем профилактично. Дано и тогава всичко е ок.
Честити месечинки на всички малчовци. Simple Smile
Позитив, честит ти рожденник   bouquet
Димяни, дано всичко е наред  Praynig
Днес и ние бяхме навън, но повечето време в колата или в някой магазин, навън си беше доста студено.

B_dbk - може ли да питам колко дни сте били в кувьоз? и ние бяхме 5 дни а не са ми казвали нищо за никакъв очен преглед... newsm78 newsm78

# 638
Тини то хубаво да стимулира ама това цяла вечер до 00 ч - 1 ч. бе. Аз заспивам, бебо не, гладен.....затова му дадох АМ.

Веси, моето всяка вечер, като започне откъм 8-9 до поне 1-2 ми виси на циците с малки почивки (да отида до тоалетна, да се изкъпя или просто да се раздвижа, през което време го теши мъжът ми) и това е от как се е родил и все пак си наддава чудесно, дори не съм си помислила да давам АМ. Може не толкова да не му стига млякото, колкото да има нужда да се погушка и да асимилира наученото през деня. Ако толкова много ти се спи, гушкайте се в леглото, ставайте по-късно сутрин, но не лишавай бебчето от топлината си, пък ако има нужда, ако не наддава добре и ще се дохранвате, лошо няма.  Hug
 Хъм, така като гледам, май само аз съм такова тъпо и упорито същество, което въпреки всичко си кърми бебето, като започнем от това, че кърмата ми слезе на 5ия ден, но все пак не дадох нищо до тогава, после беше малко, после неправилното засукване, безумно дългото му кърмене (поне по час през час, сега поне нощно време има една 3 часова почивка) и накрая зверските му колики, заради които ме хапе и съответно не мога да се отърва от вазоспазмите (яко си боли, да знаете) и накрая, не че има много общо, но все пак допълва картинката, гадните болести, които не ни оставят с големия вече цял месец - той изреди няколко болести и алергия, а аз в момента карам втора настинка с отвратителна кашлица. Ама как да го лиша горкото от най-хубавото нещо за него в момента? Ми не мога!  Simple Smile

Бърди, много ти е готина мадамата, а и явно добре се забавлява!  Laughing

П.П. Веси, защо тогава не цедиш сутрин и изцеденото да го даваш вечер вместо добавката? Моето като реве вечер не е толкова от глад, колкото от колики, натрупани впечатления и нужда от сигурност и успокоение.

П.П.2 Ха, аз докато напиша и то ехеее, няколко човека публикували преди мен, ама е така, като пиша с една ръка!  Grinning

И ние сме често така с кърменето вечер - преди дългия сън просто обича да си се гушкаме детенцето и да си суче, ама усещам как понякога ме използва за биберонка. Simple Smile

Днес бяхме на ортопед - добре ни е момата, даже доки каза, че била много оперена за бебе на два месеца Simple Smile Като цяло го хареса, даже и някоя усмивка пусна, но като й пипна едното краче където бяха били ваксината - ревна. Доктора каза да слагаме компреси риванол там. Вие как закрепяте компреса на крачето да не мърда? Моя стана много хлабав и не знам каква работа ще свърши. Много ме е яд, че педи не каза нищо за компреси  Thinking Сигурно щеше да й е минало досега, а ние всяка вечер се чудим що реве детенцето след баня, а явно крачето я е боляло от масажа.

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 23:00 от fata_morgana

# 639
Брасто - ние бяхме 6 дни в кувьоз, а за прегледа научих от вестника, бяха побликували статия за слепота на бебетата в кувьози, доста се бях наплашила и попитах доки, тя каза, че било рано, когато я питах малкия беше още на 2-3 седмици и така,на този преглед се ходи след първия месец май беше, ние отидохме във втория, но гледам, че има доста недоносени бебоци, които чакаха за преглед, не е задължителен, но е препоръчителен, за твое спокойствие.

# 640
Ely - напълно те разбирам. Моята душичка още няма 6 кг и понякога ръцете ми умаляват, кръста ме боли... но да са ни здрави, другите неща са поправими  Hug
Мирче - голяма скица е твоята щерка  Laughing Hug

Момичета, все забравям да ви покажа едни красоти. Нали наближават празниците, та се сетих, че трябва да пращам картички. Тази година ще ги избирам от тук - http://www.dobrotosilve.dir.bg/_wm/catalog/?df=687914 За погачата ни подариха една картичка и направо ми останаха очите в нея. Подобна на тази е, но е розова и си имаме рокля

# 641
Ухх най накрая се добрах до лаптопа  #Crazy
Много голямо тарикатче е това моето,гледа си интереса, ако не му обръщаш внимание и реве.Освен другия рев когато е гладен или когато има колики , абе реве си и това е.
Днес става ма 2 месеца моя ревлио , той деня мина ама аз да се отчета  Wink
Vessi тоя Чочко много те тормози с това сукане  , нормално е да ти намалява по някое време на денонощието кърмата , важното е да не се паникиосваш , и както ти казват момичетата даваи това, което цедиш ,когато не му достига.
Аз съжалявам че така си тръгнах вчера, ама моя хубосник не бил гладен а напишкан, чак гащиризона беше мокър и затова е ревял ама ха де. Нищо надавам се да има пак някой топъл ден и пак да излезнем , макар че  като гледам зимата си идва сериозно. 
Аз да ви питам -успявате ли да излезнете вечер с приятели? За нас е голям проблем , все немога да се организирам с къпане, кърмене ужас ви казвам . И мъжа ми взе да се сърди, че неможе да излезнем .

# 642
  • София
Цвети, съгласи се да излезете при условие че той къпе, облича, дундурка и т.н.!

# 643
Цвети, съгласи се да излезете при условие че той къпе, облича, дундурка и т.н.!

Peace Ей на това му се вика организация - той къпе и облича, ти през това време се оправяш, после ти кърмиш, той се оправя и като заспи бебо - марш навън!

# 644
B_dbk Hug
mama - Smehorana разгледах ги наистина са страхотниии Peace
Моя пък мъж участва в къпането и дундуркането .... и хич ине мисли да излизаме  вечер Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт