83rd Academy Awards OSCAR'2010 - началото на пътя

• 22 262
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • в морето до колене
февруари 2011 - какво е излязло по екраните на САЩ ... и дали изобщо да очакваме нещо от тези филми   

04.02.
The Other Woman (Limited) – има нещо гнило в това, че филмът е от 2009, а го изкарват на екран сега / при това май вторично...Разбрах само, че не е „комедия” и вероятно ще бъде гледан от феновете на Натали Портман, които следят кариерата и
The Roommate
Sanctum

11.02.
Cedar Rapids (Limited)
The Eagle – сигурно има почитатели на такива филми, но на мен ми се изправя косата при мисълта за опитите на Холивуд да „екранизира” историята на древна Гърция и Рим! Още повече, този филм надали ще стане втори „Гладиатор”...
Gnomeo and Juliet – май само Дисни не са се пробвали с Шекспир досега, или са  Embarassed
Just Go With It – предполагам, че след като си възвърне вложенията, този филм ще бъде само поредният повод за коментар „Какво всъщност би трябвало да направи с кариерата си Дженифър Анистън”
Justin Bieber: Never Say Never – уау, рейтингът му в IMDb е 1.1 – не бях виждала такова чудо досега  Shocked
Poetry (Limited)

18.02.
Big Mommas: Like Father, Like Son
The Chaperone (Limited)
I Am Number Four
Unknown

24.02.
Heartbeats (Limited)

25.02.
Drive Angry – виж по-горе / същият въпрос си зададох и за Никълъс Кейдж
Hall Pass
Of Gods and Men (NY, LA)

Май само Unknown има някакъв потенциал...
Но пък има куп филми, които ме карат да се чудя, кой и защо е дал пари да бъдат снимани...  newsm78

# 616

Justin Bieber: Never Say Never – уау, рейтингът му в IMDb е 1.1 – не бях виждала такова чудо досега  Shocked

Ако прочетеш коментарите, ще разбереш защо.  Laughing

# 617
  • в сърцето на един мъж...

Ако прочетеш коментарите, ще разбереш защо.  Laughing

Аз мисля, че и 1.1 му е много даже Confused

# 618
  • в морето до колене
март 2011 - какво е излязло по екраните на САЩ ... и дали изобщо да очакваме нещо от тези филми  

02.03.
Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (Limited) – аз тази година не можах да видя нищо от филм-феста, а този филм беше включен в програмата при нас... но не мисля, че е голяма загуба по отношение на тематиката тук - филмът не се класира май за номинат

04.03.
The Adjustment Bureau - прочетох няколко добри ревюта, на мен лично ми хареса също; обаче по отношение на Оскар-кампанията вече се убеждавам, че ранните рилийзи почти винаги остават на заден план / справка "Shutter Island".== Освен това ми се струва, че за Мат Деймън примерно Contagion е по-обещаващ...
Beastly – ъх  Confused
I Saw the Devil   (Limited) – не е моят жанр, но пък се замислих дали има традиция в номинирането на хоръри по време на "сезона на наградите"  newsm78
Rango – с тези темпове да излиза поне по една анимация месечно със сигурност скоро няма да спре дискусията "имат ли право анимационните филми да бъдат номинирани наред с игралните". Ако някой вече го е гледал, може да каже струва ли си. Миналата година "...драконът" също излезе доста рано пък се задържа в полезрението до самия финал...
Take Me Home Tonight

11.03.
Battle: Los Angeles
Certified Copy (Limited)
Elektra Luxx
Jane Eyre (Limited) - ето това вече е първият реален кандидат за някакви номинации (най-вероятно актьорски). Някой дали вече го е гледал?Аз още не съм видяла читаво копие
Kill the Irishman (Limited)
Mars Needs Moms! – пак ъх  Confused
Red Riding Hood - ...  Confused

18.03.
Limitless
The Lincoln Lawyer - това го чаках, че нещо съм се затъжила за Матю  Peace
Paul
Win Win (Limited) - четох хубави неща; може би трябва да изгледам последните филми на Пол Джиамати?
Winter in Wartime (NY, LA)

25.03.
Diary of a Wimpy Kid 2: Rodrick Rules
Miral
Potiche (Limited) - добрата стара френска комедия... ама леко нафталинена май вече  Confused
Sucker Punch - това може и да се насиля да го гледам с единствената цел да опозная режисьора, на който са поверили новия "Супермен"   Thinking

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 18:41 от mia4ik

# 619

Potiche (Limited) - добрата стара френска комедия... ама леко нафталинена май вече  Confused

Гледах го на Киноманията още...Имах по-големи очаквания за Франсоа Озон. Почти не става...

# 620
  • Далече
Jane Eyre (Limited) - ето това вече е първият реален кандидат за някакви номинации (най-вероятно актьорски). Някой дали вече го е гледал?Аз още не съм видяла читаво копие

Не, но съм гледала първия, дебютен филм от същия режисьор  Sin Nombre и много, много ми хареса. Jane Eyre обаче е нещо много по - различно та незнам дали резултата ще е толкова добър.

# 621
  • в морето до колене
април 2011 - какво е излязло по екраните на САЩ ... и дали изобщо да очакваме нещо от тези филми   

01.04.
Cat Run (Limited)
Hop – вероятно тематична Великденска анимация?
In a Better World (Limited) – дали е бързо, или не да пуснат (макар и в ограничен брой салони) носителя на Оскар за чуждоезичен филм само месец след наградата
Insidious
Rubber –?
Source Code – свалила съм го, още не съм го гледала, но предполагам, че ще ми хареса – харесвам и фантастика, и Джейк  Simple Smile
Super – напоследък се нароиха всякакви „супергеройски” филми, чак се обърквам вече...
Trust (Limited) – този ще го гледам със сигурност, и заради Дейвид Шуимър, и заради Клайв Оуен. Също доста експлоатирана тема напоследък, но май филмът събра прилични отзиви.
Wrecked (Limited) – мхм, май дори Броуди не го спасява, не мисля да се пробвам...

08.04.
American: The Bill Hicks Story – документален
Arthur – нищо не знам за Ръсел Бранд... като гледам май и заради Хелън Мирън и Дженифър Гарнър пак няма да събера смелост
Born to be Wild – 3D документален филм за животни... сигурно би било интересно да се види  Simple Smile
Hanna – май това е най-обещаващото заглавие дотук
Henry's Crime (Limited)
Meek's Cutoff
Soul Surfer
Your Highness – съдейки по трейлърите това чудо е по-зле и от No Strings Attached / мисля, че служи за доказателство, че Франко и Портман трябва де печелят и „за хляба с маслото”  Wink

15.04.
Atlas Shrugged: Part I (Limited)
The Conspirator (Limited) – това заглавие определено ме заинтригува – историческа адвокатска драма с Джеймс Макавой / освен това не помня откога не съм гледала режисьорски филм на Редфорд
The Princess Of Montpensier Limited) – за любителите на френски костюмни филми + като екстра, режисьорска номинация от Кан за титулуван режисьор-ветеран  Simple Smile
Rio – както вече казах, поне по една анимация на месец  Mr. Green
Scream 4 – дали ще има и 5, и 6 ...?  Rolling Eyes

22.04.
African Cats
The Bang Bang Club (Limited) 
Incendies (NY, LA)
The Legend of the Fist: The Return of Chen Zhen (Limited)
Pom Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold – идеята ми се струва интересна: как се събират пари за правене на филм чрез „product placement”  Grinning
Tyler Perry's Madea's Big Happy Family
Water for Elephants – май не са много добри отзивите...  Peace

29.04.
13 Assassins (Limited)
Cave of Forgotten Dreams (Limited) – аз доскоро не обръщах много-много внимание на документалните филми, но напоследък все повече се заглеждам и установявам, че си струва
Fast Five
Hoodwinked Too! Hood vs. Evil
Prom

Мда, няма особено много кандидати в този списък.
Е, чакаме първите изстрели на тежката артилерия през май...

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 22:15 от mia4ik

# 622
Давай вече списъка и за май, де  Heart Eyes

# 623
  • в морето до колене
Тъй като 2-3 от най-очакваните заглавия за май ще бъдат показани в Кан... ми се ще да изчакам, за да видим дали предварителните прогнози са били безпочвени, или наистина има какво да се види.
Както и от коя трънка да чакаме да изскочи заек  Grinning

# 624
  • Срещу планината:)
Тъй като 2-3 от най-очакваните заглавия за май ще бъдат показани в Кан... ми се ще да изчакам, за да видим дали предварителните прогнози са били безпочвени, или наистина има какво да се види.
Както и от коя трънка да чакаме да изскочи заек  Grinning

Кои са те  Simple Smile

# 625
  • в морето до колене
Естествено имам предвид филмите на Уди Алън и Терънс Малик.
Вече се чуха добри думи, за "Полунощ в Париж"  Simple Smile
"Дървото на живота" е програмиран за 16 май, така че не остана много...

Но и "Карибски пирати" не е за подценяване, ама ХИЧ  Simple Smile - като се има предвид статистиката на франчайза дотук:

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) - Nominated for 5 Oscars. Another 26 wins & 68 nominations - и освен това рейтинг от 8.0, който го поставя ТУК -  234 # IMDb Top 250
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006) - Won Oscar. Another 29 wins & 36 nominations
Pirates of the Caribbean: At World's End (2007) - Nominated for 2 Oscars. Another 16 wins & 27 nominations

П.П. Не мога да се въздържа и ще направя тази добавка - "Пиратите" заемат солидно място в наградния портфейл на Джони Деп. Една от трите му номинации за Оскар е именно за първата част. Изобщо за нея има най-много и разнообразни награди и номинации. Следва я втората част - също доста солидно. За третата е най-малко номиниран, но това е само защото в същата година излиза и "Суини Тод"
Така че - очаквайте Джони Деп на червения килим от ноември до февруари   Heart Eyes
Това не ви е "Туристът"  hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 01:10 от mia4ik

# 626
Това не ви е "Туристът"  hahaha hahaha hahaha
  Мда.. да влезе "Пиратът".. друго си е някакси... Пиратът  Laughing Laughing
Жонката направи такива нестандартни роли от годините, ама не, сега за някакви летни лимонади ще получи признание... бъгява работа е Холивуд, ей....

# 627
  • в морето до колене
май 2011 - какво излиза по екраните на САЩ ... и тук вече има заглавия, за които от дълго време се задава въпросът не „дали изобщо?”, а „какво именно?” да очакваме от тези филми   

01.05.
Adrift (on demand  newsm78) -

08.05.
The Beaver (Limited; Expands May 20) – филмите на Джоди Фостър винаги са ми били интересни; освен това четох добри думи за играта на Мел Гибсън / изобщо филмът стои вече около година в списъка на "очакваните"... още отпреди скандалите с Мел (които със сигурност накърняват шансовете му за номинации, ако изобщо се окаже, че има такива). Затова се и въздържам да го "боядисам" в червеничко  Wink
Jumping the Broom
Passion Play (NY, LA) 
Something Borrowed – гледах някаква САМ-версия за убиване на времето... ами слаба работа  Rolling Eyes
Thor – други хора в друга тема изказват мнения за филма, така че аз няма да кажа нищо по-различно от казаното в априлския списък – нещо прекалено много разни-разнообразни „супер-герои” са се юрнали напоследък да спасяват човечеството Grinning - този конкретно шантав тип носи ризница и умело размахва чук. Ама пък ми е любопитно, защо Кенет Брана се е хванал да режисира такова чудо. Казват, че поне тази част на историята, която не се развива на Земята, му се е получила - може би е по-шекспировска ли, що ли  Wink
The Vintner's Luck (Limited)

13.05.
Bridesmaids – това май си струва да се види. Рейтингите са високи, ревютата са добри - може да се окаже качествен ром-ком... че и със смисъл  Mr. Green
Everything Must Go (Limited) – май не съм гледала нито един филм с Уил Фаръл... Този изглежда обещаващ като за "запознанство"  Simple Smile
Hesher Limited) – ранен фаворит от Сънданс. Дали пък няма шансове да повтори съдбата на Winter's Bonе
Priest

20.05.
Midnight in Paris (NY/LA) - ревютата след представянето в Кан са доста положителни. Казват, че е връща спомена за Алън от добрите му години. Някой се беше върнал назад да го сравни даже с "Пурпурната роза от Кайро". Сюжетът изглежда интригуващ. Актьорският състав - също. Засега не вярвам Оуен Уилсън да се пребори за Оскар, но една номинация за Глобус... защо не. Иначе - може и най-добър сценарий за Уди за 15-ти път  Wink
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides – явно франчайзът не се е изчерпил още... но все пак ще пропусна "червеничкото", засега  Mr. Green

26.05.
The Hangover Part II – първата част беше забавна, наистина. Още се учудвам, че ми хареса. Да видим втората.
Kung Fu Panda 2 

27.05.
The Tree of Life  (Limited) – като се заговори за Оскари, този филм е в устата на всички, вече повече от година (като се има предвид отложената премиера). Сега след представянето му най-после в Кан мненията са противоречиви. Но след всичко прочетено очаквам да продължава мнооого да се говори и занапред. Рецензиите започват с импресионистичен и метафизичен и стигат до самоцелен. Никой не отрича майсторството на Малик, всички са покорени от визията – сравнения с Космическа одисея на Кубрик има под път и над път. От друга страна – почти няма фабула, прекалено силни християнски мотиви и директни библейски препратки към Книгата на Йов. Уж не е актьорски филм, но пък се говори за разочароващ Шон Пен и изключително добра игра на Брат Пит. Най-притеснителното е ранната премиера – миналата година вече бяхме свидетели какво се случи с Генезис. Много е възможно и Дървото на живота да има същата съдба.  Thinking Едно е сигурно – това е „а must go movie”! При това за голям екран.

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 02:06 от mia4ik

# 628
  • в морето до колене
юни 2011- юруш... на дините  hahaha  hahaha  hahaha лятната продукция се юрва по екраните на САЩ с пълна сила. Обаче от такива филми се пълнят предимно категориите за „ефекти”  Simple Smile

03.06.
Beginners (Limited)
Love Wedding Marriage (Limited) - режисьорски дебют на Дермът Мълруни, което автоматично ми събужда любопитството  Sunglasses
Submarine (Limited) – британски?
X-Men: First Class (Limited) – почват се летните блокбъстъри

10.06.
Judy Moody and the NOT Bummer Summer – детски?
Super 8 – JJAbrams & Спилбърг... и пак супер-герои  Mr. Green

17.06.
The Art of Getting By (Limited) – романтика/летен
Bad Teacher – комедия...романтична?
Green Lantern Limited– мисля, че най-после намерих отговор на въпроса за многобройните „супер-геройски” филми напоследък. Сериозно ни подгряват за The Avengers – явно целта е да познаваме целия „отбор юнаци”, който планират да ни покажат през 2012  Mr. Green
Mr. Popper's Penguins – много ми се иска да се е получила наистина приятна комедия. Джим Кери винаги е бил много противоречив за мен именно в комедийните си превъплъщения... А, да – и дано пингвините да не са анимирани прекалено „очевадно”  Rolling Eyes

24.06.
A Better Life (Limited) - това е учудващо заглавие за лято, хората са настроени ваканционно – на кой му се гледат драми?
Cars 2 – първата част нямаше „награден” статус при „големите” филми, но все пак има 2 номинации
Page One: Inside The New York Times (Limited) – документален

29.06.
The Ledge – (Limited)

Мдааа, за лятната продукция определено се въздържам от червеничкото  Wink

# 629
  • в морето до колене
Не знам дали сте попадали на последните новини от заседанието на управителния съвет на Академията, но за 84-ите награди е въведено ново правило за броя номинирани филми в категорията на-добър филм.
И то гласи, че броят на номинираните филми няма да е фиксиран, а може да бъде между 5 и 10 - всичко зависи от това колко филма са получили поне 5% номинации като №1 ...
Като се има предвид, че членовете на Академията са около 6000 - и ако се предположи, че не всички ще гласуват - то всеки филм, който има претенцията да е номиниран догодина, трябва да си осигури около 250-300 членове на Академията, които да са убедени, че това е най-добрият филм за 2011...

Така че нещата стават забавни - вече ще трябва да гадаем не само КОИ ще са номинираните филми, но дори и КОЛКО ще са и дали изобщо има вероятност да са повече от 5?

Не знам как това правило конкретно ще се отрази на кампаниите на главните кандидати, но предполагам, че ще ги направи по-агресивни. А дали не и по-корупционни...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт