Моля Ви ми помогнете и не ме съдете!

• 3 687
  • 19
  •   1
Отговори
      Здравейте!
  Дори не съм сигурна дали тази тема е за този раздел, но май не намерих по-подходящ!
  Ще се опитам да бъда кратка. Отглеждам четирите си деца сама. До момента се крепях, с децата ми всичко е наред все още. Но вече съм абсолютно рухнала и физически и психически. Мисля, че дните ми са преброени. Не искам и да си помислям какво ще се случи с децата ми ако аз не съм между живите. До момента съм се постарала всичко с тях да е наред. Но от тук нататък...  Не бих искала да бъдат пръснати из домове и да растат далеч едно от друго. Бих искала да осигуря семейство на децата си и те да растат заедно. Моля ви ми помогнете!
      Дали има семейство, което би се съгласило да отглежда четири деца? Не ме разбирайте погрешно. Аз не искам да изоставя децата си или да не съм близо до тях. Но си мисля, че края ми е доста близо. До последния си миг искам да бъда до тях, но и искам да съм сигурна в какви ръце ще се озоват, ако мен ме няма. Ако има такова семейство, доколкото зная в момента се заплаща за приемен родител, върви си стаж, отделно се заплаща за отглеждането на децата. Още веднъж подчертавам, че аз ще бъда до тях до последно. Ще съдействам по всякакъв начин те да приемат семейството като свое. Освен това имам просторно жилище, където семейството би могло да дойде да живее. Надявам се това да бъдат хора, които много обичат децата и детския шум и които просто чувстват като призвание това да са сред деца... Ще продължавам да работя до последно и да правя каквото мога за децата си.
     Моля ви ми помогнете! Не искам да минавам през институции. Бих искала да се запозная лично със семейство, което би искало да направи това добро за това четири дечица да си израснат в дома, в който са раснали и ако изгубят нещо, то това да съм само аз. След като се запознаем бихме могли заедно да отидем в институциите и да организираме нещата.
     Мисля, че аз като майка на децата си и като човек, който до момента е направил всичко за тях имам право да избера семейството им приживе, а не да ги оставя на произвола на съдбата. Сърцето ми плаче като ги пиша тези редове и болката е ужасна...
    Още веднъж Ви моля за помощ!!!

# 1
Кой ще ви съди, моля ви се ...

Да ви кажа честно, не се доверявайте на случайно намерен непознат, който ви обещае, че ще се грижи за децата ви.

Обърнете се към отдел закрила на детето по местоживеене. Има варианти - приемна грижа, СОС селища ...

Публикувайте същото съобщение и тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?board=50.0

Чета ви по-внимателно - казвате, че имате жилище - много се страхувам да не попаднете на измамници ... Защо се страхувате за живота си ... имате ли подкрепа отнякъде - приятели, роднини

# 2
  • София
Имате ли реална диагноза, която да предизвестява края на живота ви, или просто вие мислите, че физически грохвате? Въпросът ми не е от любопитство и е важен Peace

# 3
    Да, но не бих искала да я споделям публично, моля ви. Със смейството, с което се запозная бих споделила всичко.

# 4
Страшно е рисковано да се доверите на случаен човек. Потърсете отдел за закрила на детето. Има и горещ телефон към Агенция за закрила на детето

# 5
   Аз не  бих се доверила на случаен човек. И не търся един човек, а семейство. Мисля, че все още съм достатъчно с разума си да преценя хората, които биха се отзовали. Не искам да се обръщам към инстанции. Нямам им доверие, че те биха се погрижили и избрали хората, които да отглеждат децата ми по-добре от самата мен. Още веднъж казвам, че след като се запозная и доверя на семейство, заедно ще отидем в институциите и ще организираме така нещата,че да са като приемно семейство. Така, че не виждам по този начин какво би могло да заплашва децата ми.
   Моля ви, помогнете ми.

# 6
Вижте, очевидно сте в много уязвима позиция (казвам го със страхотна съпричастност), ... какво очаквате ... някой да ви пише - ето ние сме готови да ви гледаме децата. И какво - ще се видите с двама непознати, които могат да ви омаят и като нищо ще злоупотребят и с вас и с децата ви
Повярвайте ми, в професията ми се сблъсквам с измами всеки божи ден. Така се излагате на огромен риск.

Поне звъннете на горещия телефон - нищо не губите и ще останете анонимна. Това не е държавна институция, неправителствена организация е и със сигурност ще ви помогне повече

"Асоциация Анимус"

Тел. + 359 800 18 676

# 7
  • София
Обадете се в анимус, поискайте помощ в линка, който Фуси даде - не можете да пуснете обява в интернет форум и да намерите семейство за децата си. Нямате ли никакъв вариант за помощ от роднини?

# 8
  • Някъде в България
cherish hopes, това, което ви се случва е ужасно, но и аз ви съветвам ако не искате да се обърнете към закрила на детето, поне да се обадите на тази неправителствена организация. Не се доверявайте на хора, които не познавате! Има ужасни хора и могат така да ви омотаят...наистина подлагате и вас и децата ви на риск, прескачайки институциите!
Желая ви искрено да се стабилизирате и сама да гледате децата си!  bouquet

# 9
Ако това не е поредната провокация...

Бих ви посъветвала да помислите за свои роднини или приятели. Някое познато семейство, на което може да имате доверие, което познават и приемат децата ви. С тях може да отидете в закрила на детето и да се договорите те да останат настойници на децата или доброволни приемни родители, ако не дай си Боже нещо се случи с вас.
Към мен се бяха обърнали при подобна ситуация познати с въпрос как да процедират, че искат да помогнат на приятелче на синът им, чиято майка умираше от рак (момчето бе на 17-години). Насочих ги към Закрила на детето. И, доколкото знам, социалните са се съобразили с желанието на майката и са настанили детето при познатото семейство
Кураж и пишете.

# 10
     Не! Нямам нито роднини, нито приятелско семейство, което да се съгласи да гледа и четирите ми деца. А аз държа да растат заедно. Премисляла съм всякакви варианти, за да стигна да пиша до тук.
     Още веднъж - подчертавам, че няма да пренебрегна институциите и заедно със семейството, с което се запозная ще отидем най-напред там. Радвам се, че ми казвате за случай, в който те са се съобразили с желанието на майката. Надявам се и при мен да се случи така.
    Къде точно в интернет ме съветвате да пусна обява?

# 11
  • София
Не те съветвам да пускаш обява в интернет - отиди първо в отдел закрила на детето - може да измислят някакъв вариант.

Интернет не е за тези работи - няма гаранция, че няма да попаднеш на измамници.

# 12
Не ви съветвам да пускате обява в интернет. Разбирам че ви е трудно, но това би било най-неразумното нещо, според мен.

Обърнете се към Закрила на детето, защото те работят с приемните семейства и могат да ви запознаят с такива, или към фондации, които работят по подготовката на семейства да бъдат приемни родители, те също биха могли да ви помогнат да намерите настойници на вашите деца.

# 13
    Нямам доверие на никакви институции, моля ви... Защо вярвате в тяхното благородство. Те просто отчитат дейност... Те са просто хора на работа. Зад благородното име на нечия организация или институция не е задължително пълнежа отвътре да е от благородни хора.
    Децата ми са прекрасни - здрави, усмихнати, чаровни, умни, интелигентни. Ще ги пръснат по техни си приятели и познати, които чакат... едно дете да задоволят егоизма си...
    Искам семейство, което наистина обича децата, многото деца...
    Аз съм сигурна, че все още има такива семейства...

# 14
  • София
и вярваш, че ще ги намериш в интернет?

съжалявам, че ще го кажа, но темата все повече ми заприличва на пързалка... Sad

Общи условия

Активация на акаунт