На пазар в Лозенград и Одрин - 4

• 215 978
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Цопп...и аз в темата за пазаруването.Решихме след 2 седмици и ние да видим Одрин как е откъм пазаруването на туй-онуй(както се казва).Четох малко от темата и първо неразбрах пазара в петък ли е или в събота?И ако е в петък има ли къде да си купя някои работи ако реша да отидем в събота.Много ще съм ви благодарна да ми отговорите защото ако се лепна в Одрин и няма отворено нищо тайфата направо ще ме  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire.
В събота работи синия пазар - има дрехи, зеленчуци и плодове, дом. потреби. Аз си купувам ръчно точени кори.
 Да използвам и да питам - виждали ли сте Персил сензитив течен в Одрин?
P.S. На прочелите ме преди редакцията се извинявам много, писах от телефона и е станало голямо мазало Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 09:07 от *Милена*

# 541
Искам да благодаря на всички, които дадоха мнение и отговориха на въпросите ми преди пътуването ни до Одрин.   bouquet
Минахме границата на Малко Търново (за тези, които не знаят - първо police, после регистреция на превозно средство за влизане в Турция и накрая - митница). Всичкият този контрол се извършва в една сграда. Пътя до Одрин - на слънце! Не сме се качвали на магистрала, а по нормален междуселски път.
Одрин - не мисля, че е необходимо да го описвам, за никой от темата. Град като град - джамии, улици, хора, пешеходни зони, паметници и на кой каквото душата му иска... Нашата цел беше туристическа така, че за пазаруване не мога да давам мнение, но имаше намаления навсякъде! Хората отзивчиви. Баклавата на нормални цени Simple Smile

# 542
  • на морския бряг
Здравейте, може ли някой да ми каже как да намерим крепоста в Одрин.

# 543
  • Димитровград
В Google earth или на навигацията постави координатите на Одринската крепост:
географска ширина     41°40'28.76"С
географска дължина    26°34'35.85"И

или на тази карта под "А"
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=D535%2F … &t=h&z=17

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 09:21 от papaone

# 544
  • на морския бряг
В Google earth или на навигацията постави координатите на Одринската крепост:
географска ширина     41°40'28.76"С
географска дължина    26°34'35.85"И

Много благодаря !
  bouquet

# 545
Пак да попитам:
Знаете ли къде в Одрин продават къна и касия? Дали е разтеглена, в пакети  или е на килограм?Цена ?

# 546
  • Варна
Здравейте!
Знаете ли някой приличен хотел в Одрин на добри цени?

# 547
  • София
Момичета, интересуваме дали сте виждали в магазина който е на границата да се продава баклава в кутии на GULUGLU?

# 548
barabenka, в магазина на границата цените на баклавите са ниски , но и качеството им е зле- нямам в предвид използване на нискокачествени продукти, просто няма никакви ядки вътре , само  сиропирани кори.

# 549
  • София
Мен ме интересува дали има баклава в фабрично опакована в кутии, не искам насипна на кг?

# 550
  • Казанлък of all places
Баклава Гюллюолу никога не съм виждала готово опакована. В магазините им се разтегля и опакова в кутия, но на фабрично опакована аз поне не съм попадала.
В Одрин и изобщо в Тракия нямат официален магазин.

# 551
  • София
Преди 4-5 години продаваха в магазини Пикадили, за съжаление от тогава не съм виждала в български магазин, за това въпроса ми е дали се продава в магазина на границата, ако не е Гюоглу, дали друга фирма предлага такава - фабрично опакована.

# 552
  • Варна
Знаете ли дали има намаления в момента ?Плануваме другата седмица да пътуваме и  ме интерисуват предимно дрехи и обувки.

# 553
Здравейте !  Знаете ли дали има ограничение за парфюмите на митницата,  ще ходим с кола  . Благодаря ! Hug Hug Hug

Не зная дали не е късно за отговор, но всеки закупен парфюм от фришопа се описва в паспорта ти.

# 554
  • Димитровград
Не зная дали не е късно за отговор, но всеки закупен парфюм от фришопа се описва в паспорта ти.

Нищо не се пише по паспорта!
Разрешени са:

Всеки пътник над 17 годишна възраст може да внесе:
      а) тютюневи изделия:
      " 200 цигари, или
      " 100 пурети (пури с максимално тегло 3 грама всяка), или
      " 50 пури, или
      " 250 грама тютюн за лула или друг начин на пушене;
      б) алкохол и алкохолни напитки:
      " дестилирани и спортни напитки с обемно алкохолно съдържание над 22 % неденатуриран етилов алкохол с обем алкохолно съдържание 80 % и повече - 1 литър, или
      " дестилирани и спиртни напитки и аперитиви на винена или алкохолна основа, тафия, саке или подобни напитки с обемно алкохолно съдържание не по-високо от 22 %, пенливи вина, ликьорни вина - 2 литра, или
      " непенливи вина - 2 литра;
      в) парфюми - 50 грама, и тоалетни води - 0,25 литра;
      г) медикаменти - в количества, отговарящи на нуждите на пътника.

справка тук: http://info.mitnica.com/index.php?p=oblekchenia

Общи условия

Активация на акаунт