На пазар в Лозенград и Одрин - 4

• 215 040
  • 734
  •   1
Отговори
# 720
Ками не съм ходила в Лозенград. само сме  минавали за Одрин и даже се объркахме и тръгнахме за Истанбул. В Одрин се оправям и ги знам всичките Waikiki .Ако можеш да обясниш по картата от 1стр. много ще съм благодарна. на 22 смятаме да ходим с кола до Лозенград.

# 721
Къде може да се паркира с кола в Лозенград. и хубаво място за похапване специалитета черен дроб.

# 722
Чета постингите ви и ми стана интересна темата. И аз честичко отскачам до Одрин. От лични впечатления ще кажа, че покрития пазар и магазините до джамията Селимие са скъпи. Качеството на стоките е най-ниското. Първа спирка е т.н. Борса (или там където са повечето магазини с перилни препарати и тоалетна хартия). От там може да се купи евтина баклава за 8 лири(или 7 лева за кг.).маслини, кори за баница, сега има и кори за баклава. Съвета ми относно перилните препарати е да си купувате от големите търговски вериги като KIPA и KILER. Там правят много често промоции , а и качеството е без съмнение. В тези магазини повечето стоки са на приемливи даже по-ниски цени от България. Сега предлагаха огромен пакет бисквити с подарък стъклен поднос само за 3 лири. Да не говорим пък, че към всяка бутилка 2,5 л. продукт на PEPSI има подарък стъклена чаша. Макаронените изделия са супер изгодни и по качество и вкус превъзхождат нашите. На мен лично Петък пазара не ми харесва.Пълно е с всякакви евтини долнопробни стоки. Шаренията е голяма, и все пак ако търсите нещо , може и да го намерите там. Съботния пазар е по- интересен . До него е  MARGI OUTLET. Там има много магазини на световни марки. Най-приемливи като качество и цена са стоките на LC WAIKIKI.

# 723
  • UK
Страхотна тема   bouquet
Да попитам разбрах, че в Лозенград можело да се пазарува и в БГ лева, така ли е? И как е по-изгодно в бг лева или в турски лири да се пазари? Благодаря 
bouquet

# 724
  • Бургас / UK
Кокона20,случва се на места да взимат Бг лева.Но най-изгодно и сугурно е да пазарите с турски лири,защото  не се знае на какъв курс ще ви  сметнат Бг левовете,а и в Кипа няма да можете да си пазарите,ако нямате лири  Mr. Green Примерно има един магазин за халва,където собственика взима левове и знае български,ние винаги от там си купуваме халвата  Heart Eyes  ideauu

# 725
  • София
Прощавайте за малоумния въпрос, някъде ми се мерна, че може да се пътува с лична карта. Верно ли е?(че единия ни межд. паспорт е изтекъл).

# 726
  • Казанлък of all places
Не. С паспорт се пътува до Турция.

# 727
  • Пловдив
Прощавайте за малоумния въпрос, някъде ми се мерна, че може да се пътува с лична карта. Верно ли е?
В Турция само с лична карта НЕ може. Naughty

# 728
Като влезе в Европейския съюз, тогава ще може с лична карта.  Mr. Green

# 729
  • UK
Кокона20,случва се на места да взимат Бг лева.Но най-изгодно и сугурно е да пазарите с турски лири,защото  не се знае на какъв курс ще ви  сметнат Бг левовете,а и в Кипа няма да можете да си пазарите,ако нямате лири  Mr. Green Примерно има един магазин за халва,където собственика взима левове и знае български,ние винаги от там си купуваме халвата  Heart Eyes  ideauu
Много благодаря    bouquet

# 730
На ГКПП"Малко Търново" има обменно бюро,винаги имат турски лири,а курсовете са както в Бургас,че понякога и много по-добри,Само да не объркате със СиБанк,че там е дърво!!!Веднъж месечно пътувам и за ценителите на турските сладкории препоръчвам сладкарници KOZA,в Лозенград в центъра и на автогарата.По-изгодно е да плащаш в турски лири,питайте винаги за промоции в магазините,защото всичко е написано само на турски,а повечето продавачи разбират и говорят български.Обикновенно промоциите са купуваш 2 вземаш трето подарък.Последно в Севън Хил  в Одрин,майка ми изхарчи 150 лири и й подариха 2 парфюма!Това е от мен Весели празници!!!

# 731
  • Бургас / UK
oltzi,много благодаря за ифото за обменното бюро и най-вече за сладкарничката  Mr. Green обожавам турските сладкории

Весела и Щастлива  Коледа на всички момичета  Hug

# 732
Нека се научим да прощаваме,
нека бавно остаряваме,
нека повече да се обичаме,
на себе си да приличаме,
Нека бъдем по-добри
не само в такива дни!
Весела Коледа
  bouquet  bouquet  bouquet  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm44 newsm44 newsm44  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bigdance2 newsm38 newsm38 newsm38 newsm38 newsm38 newsm38 newsm38 newsm38 baloni baloni baloni baloni

# 733
  • Пловдив
Весела Коледа

и почерпката

# 734
  • у нас
Честито Рождество Христово!

Мммммм, че вкусно. Добре, че имам баклавички, че да си хапна, лигите ми изтекоха  Heart Eyes

Заповядайте в новата тема

Общи условия

Активация на акаунт