На пазар в Лозенград и Одрин - 4

• 215 068
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Е как няма да се сети човек. Точно между Ески и Селиме джамия. Най-точния ориентир както казват хората там е "чок калабалък"-а . За всяко едно заведение се съди по клиентелата - има ли хора, значи готвят вкусно.

# 676
Добро утро и от мен,искам да ви попитам някой знае ли от кога безима е само за фирми,и дали може свободно да се пазарува ако сме обикновенни хора.Другото което искам дави попитам може ли да ми обясните къде са складовете.Продават ли се ядки там в складовете.Една приятелка има сдружение с нестопанска цел и дали бихме могли с нейни документи да влезем в безима да пазарим за коледа.Хубав ден от мен

# 677
За ресторант, аз мога да препоръчам този http://www.kirkpinarkasaprestoran.com/.
Три пъти сме го посещавали с различни компании и всички сме оставали доволни.
Изглежда собствениците си имат касапница Simple Smile Заведението е на два етажа, на първия етаж има щанд за месо. Всичко е прясно. Освен, че е доста посещавано от местни ми е правило впечатление, че хората сядат, хапват и повечето пазарят и прясно месо преди да си тръгнат. Аз също преди да седна някъде се оглеждам каква е посещаемостта, като наблягам на местните. Туристите не са ми критерий  Mr. Green

Колкото до Безим, въпреки че са една верига, магазините имат изглежда различна политика. От този в Одрин не съм успявала да пазаря, както и мои познати. Но от Безим в Лозенград никога не е имало проблеми. Дори вече някои туристически фирми са го включили като "спирка", засичала съм поне три четири групи досега.

И аз като makak, винаги вечерта преди да тръгнем разглеждам сайтовете и си набелязвам нещата... иначе се губи много време

# 678
  • Бургас / UK
За ресторант, аз мога да препоръчам този http://www.kirkpinarkasaprestoran.com/.
Три пъти сме го посещавали с различни компании и всички сме оставали доволни.
Изглежда собствениците си имат касапница Simple Smile Заведението е на два етажа, на първия етаж има щанд за месо. Всичко е прясно. Освен, че е доста посещавано от местни ми е правило впечатление, че хората сядат, хапват и повечето пазарят и прясно месо преди да си тръгнат. Аз също преди да седна някъде се оглеждам каква е посещаемостта, като наблягам на местните. Туристите не са ми критерий  Mr. Green

Колкото до Безим, въпреки че са една верига, магазините имат изглежда различна политика. От този в Одрин не съм успявала да пазаря, както и мои познати. Но от Безим в Лозенград никога не е имало проблеми. Дори вече някои туристически фирми са го включили като "спирка", засичала съм поне три четири групи досега.

И аз като makak, винаги вечерта преди да тръгнем разглеждам сайтовете и си набелязвам нещата... иначе се губи много време

Kami*,сподели къде да го дирим този ресторант Mr. Green В този, който аз препоръчах,ни заведе познат,който живее там и останахме също много доволни.Като разгледах сайта им видях,4е и цените им са същите.Другия път във вашия ще идем само дай координати.
Относно Безим от одринския ни изгониха  Joy доста грубо,било само на едро,даже бях потресена от това отношение като се има предвид,че комшиите са страшно любезни и винаги отношението където и да съм ходила е било на най-високо ниво.Но на тези явно им беше писнало от такива като нас и си ни показаха кофти отношение.В Лозенград не съм ходила,там само в Кипа и по центъра съм била,а един път нацелихме и пазара и доста неща си накупихме на добри цени  Laughing

Макак, благодаря за помощта  Hug относно имената на джамиите(те даже две били Mr. Green) Аз незнам защо си мислих,че не е Селимие (объркала съм се  Heart Eyes)

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 16:32 от Чефи-то

# 679
  • Пловдив
Чеф. - за ресторанта на Ками-то, готвят супер с прясно месо. Там се научих да питам на турски /От какво животно е месото/, защото е толкова вкусно, че не можеш да го разбереш, дори да е на Цар Овен баща.

Чукни на линка и на последното в менюто İletişim има карта - на много лесно място е.

Първият път като отидох си бях навила на пръста да ям тава джигер и с моите скромни познания на турски питах една жена къде е асъл асъл, тава джигера и тя ме прати на Айдън тава джигер, написа ми на едно малко листче три неразбираеми за мен думи и аз на който и да го покажа любезно ме насочваше към мястото. Намерих го лесно, но наистина чок калабалък, хората чакаха прави на голяма опашка за място в заведението. Разбрах, че там тава джигер няма да хапна и се огледах наоколо. Това заведение беше точно отсреща. За няма и 10 минути ми донесоха порция и ми направиха пакет за в къщи. Като го отворих тук дори беше още топло, бяха ми сложили и вилички и мокри кърпички, сол и половин хляб...........

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 17:36 от makak

# 680
nataly999 просто съм  Shocked от това,което си писала за "ТАЧ" не за друго,ами защото ние много пъти сме купували от там и до сега никакъв проблем.Незнам защо сега така се е получило с вас.Не само,че си имат цветове,ами и не са мръднали при пране.За подаръци не знам,но аз много се кефя на торбите на касите,които ти дават,които явно са шити от остатъци от платовете.Това е единственият кяр от там  Mr. Green От 5-6 месеца не сме ходили та може нещо да са се издънили в качеството...
Не знам за тези торби от плат, защото на нас ни ги сложиха в найлонови. И не видях такива там. Да за мое съжаление качеството е ниско на предлаганите чаршафи.

# 681
  • Пловдив
Да видим дали се справих със карта на складовете

Координати: 41°40'5"N   26°33'31"E

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 23:39 от makak

# 682
makak , чудно си се справила, ама ще сънувам тава джигер да знаеш  Mr. Green и в събота те командировам да носиш щом го знаеш къде е  Mr. Green
Айдън, вечно е с опашки... малко е вътре и затова, и от Киркпинара наблюдавам, не намаля опашката. Там също много взимат готова храна за домовете.
Чефи , на лесно място е - зад Мадо-то се пада /сладкарницата/ Wink или като си пред паметника на метличара - в дясно мъничката пресечка със заведения ... голямо обяснение дръпнах  Embarassed

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 11:05 от Ками*

# 683
добро утро и от мен,Моля ви а ми кажете от кде мога да купя ядки на килограм.също искам да ви питам някой виждал ли е къде има кедрови ядки и каква е цената на килограм,че в българия са безбожно скъпи.В складовете на добри цени ли са тоалетната хартия и салфетските.продават ли и ароматизатори за въздух,че имам порачка да питам от една приятелка която би искала да и взема по евтини ако има.хубв ден

# 684
добро утро и от мен,Моля ви а ми кажете от кде мога да купя ядки на килограм.също искам да ви питам някой виждал ли е къде има кедрови ядки и каква е цената на килограм,че в българия са безбожно скъпи.
Ядки има и на синия пазар, и в центъра до паркинга на Селимие, и срещу българската църква Св.Георги изнасят, а има и на така наречената борса. Но моето впечатление е, че не са по-евтини от тези в Бг. Специално за кедрови ядки не знам. Разнообразието е голямо на пазара.

# 685
Моето наблюдение е, че дори са по-скъпи в Турция ядките  Peace

Прахове не купувам от Турция, защото в Бг вече има достатъчно хубави промоции-примерно от Метро взех 10 кг Рекс за 15 лв, ами в Турция не мога да намеря такава оферта. Корите също ми се виждат скъпи, има Одрински кори в Бг пакетирани 500 гр за 1.25 лв
Въобще цените в Тр растат главоломно във всички сфери  Tired

Ако сега отида в Одрин, бих отделила всичкото си време за шляене по главната, наслаждаване без да бързам, бих видяла музея на здравето и катакомбите или руините на стария дворец  Simple Smile

Да кажа и моето заведение в началото на главната улица е, като слизате от Селимие джамия примерно. Казва се "Балкан пилич" и е от типа закусвалня-има много сготвени неща, десерти, салати и прочие, на два етажа. Два пъти съм сядала, все приятни нещица, включително и за вегетарианци има  Peace

# 686
Какво е "паметника на метличара"?

# 687
Аз така си му казвам, не знам иначе в оригинал как е
http://www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position= … &user=1032152

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 19:12 от Ками*

# 688
Аз така си му казвам, не знам иначе в оригинал как е
http://www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position= … &user=1032152]

bouquet

# 689
  • Пловдив
За ядките:
Шам фъстък и пред църквата и на синия пазар са 20 лири /печени/, днес наобяд си купих от "Лекси" в Пловдив суров /за баклава/ 21,29 лв, печения е някоя ст.повече.
Лешник печен белен в Одрин 18 лири, тук 18 лв./кило
Бадемите са като лешника
Орехите им са по-скъпи от наште, в смисъл на Асеновградския пазар хубава ядка са 12лв., в Одрин бяха 15 лири- не мн.хубави.
Кедрови ядки не съм видяла, кашу също.

човека с метлите

и Айдън тава джигера

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 18:50 от makak

Общи условия

Активация на акаунт