На пазар в Лозенград и Одрин - 4

• 215 996
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,някой да знае кога започват намаленията на Waikiki и по конкретно за магазина в Одрин.

# 526
Всяка фирма си има политика и във всяка държава по едно също време са намаленията.Щом в Бургас има намаления би трябвало и в Лозенград да има.

# 527
Аз ходих по време на миналите намаления до там и честно казано пак беше скъпичко. И като асортимент не ме грабнаха никак. Предпочитам Бургас и чакам с нетърпение и в София!

# 528
  • Казанлък of all places
В момента текат намаления заради Рамазана и е много вероятно ударно да са си намалили стоката.

# 529
Не зная как да пусна нова тема,затова ви моля да ме извините, че пиша тук...С мъжа ми правим опити за бебе,но наскоро се изследвахме и разбрахме,че и двамата имаме трихомони,лекарката ни препоръча Орнидазола,който го няма в България и най-близката страна е Турция.Извинявам се,че пускам темата,но ако някой има път до Турция,ще му заплатим освен стойността на лекарството,която е около 15 лв.,също така и доставката,ние сме от София.Мисля,че го има и в други страни като Германия,Франция,Англия и Испания.Можете да се свържете с нас и на лично съобщение  .
Ornisid forte 500 mg е търговското наименование(за Турция) на Ornidazole,активната съставка.
Ако сте от друг град може и с куриерска служба еконт, пращате го по тях и те ви предават парите. Моля ви, ако някой има възможност да ни помогне с това лекарство!

# 530
hrizantema777 , как не писа по-рано. В събота бях там  ooooh! и точно един час седях и аз в аптеката, че издирвах еквиваленти на едни лекарства в компютъра им.

Ако не ти е късно на 09.09 пак ще ходя в Турция и мога да ти купя, но ще ги изпратя в понеделник -10ти

няма ли он-лайн откъде да ги купиш

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 19:29 от Ками*

# 531
  • в един топъл дом
С радост искам да ви разкажа за моето първо посещение на Одрин в петък - 17.08.2012г., за което изключително  ми помогна информацията в цялата тема. Благодаря ви много, момичета, и специално на angelina.bgk .
Пътувахме семейно -аз, съпругът ми и двете ни деца, с личната кола. В 7,30 часа много бързо минахме на митница Лесово без никакво чакане и спънки. В Одрин най-напред посетихме църквата "Св. св. Константин и Елена", която още не беше отворила и се разходихме около нея. И двете църкви работят от 09 до 17 часа, почивен ден-понеделник. Разгледахме църквата, купихме си икона, дворът е чудесен - едно райско кътче българска земя.
След това посетихме Одринската крепост, разказахме за Балканската война според българската история и за героизма на нашия войник. От там отидохме до църквата "Св.Георги"- много богата с икони, типична българска църква. Изключително ни впечатли етнографската експозиция в музея на втория етаж - народни носии и костюми, накити и шевици от различни краища на България. Библиотеката на горния етаж беше затворена.
Вече се отправихме към Селимие джамия- разгледахме я и ни впечатли с размерите си и красиво изрисуваните стени.
Колата спряхме на паркинга до джамията- за 8 часа платихме 8 лири. Тръгнахме на разходка по главната улица - много ни хареса- подредена, уютна, с магазинчета, пазари, фонтани и зеленина. Ядохме турски дюнери - децата не  харесаха това, че са с хлебче, а не с арабска питка. Опитахме и специалитета Кюнефе- сиропиран кадаиф с настърган шам-фъстък по средата. Разбира се, пихме турско кафе, турски чай и прословутата лимонаТа.
Купихме си сувенири, подаръци за децата, аз 1 чифт чехли, много сладки изкушения. Намерихме и уличката със складовете - търсих евтини маслини- купихме 5кг на цена 2.50 за кг. Тогава реших да си взема и гел за пране "Ариел" 4л.-14лв. и "Первол" 4л.- 10лв. Купихме стекчета с различни сокчета за децата. Кори за баница взех от входа на "Улуз пазара" ръчно точени кори-5 броя кори ми ги увиха в хартия- цена 3.50 лв.
Цялостното ми впечатление е чудесно, екскурзията премина така, както исках - посетихме всички запланувани забележителности, обиколихме целия град с колата, уловихме атмосферата и колорита на Одрин и решихме, че пак ще го посетим. На децата им хареса много, въпреки че се измориха. На връщане през митницата не ни проверяваха колата и минахме много бързо. Прави се дезинфекция на автомобила против шап и се плаща 5 лв. такса за услугата.
Д не забравя да кажа , че в "Уайкики" на главната улица имаше табела с обявено 60% намаление, но за съжаление не можах да вляза да разгледам.

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 22:01 от didi*74

# 532
hrizantema777 , как не писа по-рано. В събота бях там  ooooh! и точно един час седях и аз в аптеката, че издирвах еквиваленти на едни лекарства в компютъра им.

Ако не ти е късно на 09.09 пак ще ходя в Турция и мога да ти купя, но ще ги изпратя в понеделник -10ти

няма ли он-лайн откъде да ги купиш

Много ти благодаря,ако не ги взема до тогава,ще ти пиша на лично Simple Smile

# 533
Да попитам нищо, не е съвсем по темата ама...Rolling Eyes В Селимие джамия има едно като чешма, вътре в самата джамия се намира, в средата под едно като шатра. За какво е тази чешма там и защо се пие вода от нея?

# 534
hrizantema777, няма проблем, ще чакам да ми пишеш Simple Smile

Да попитам нищо, не е съвсем по темата ама...Rolling Eyes В Селимие джамия има едно като чешма, вътре в самата джамия се намира, в средата под едно като шатра. За какво е тази чешма там и защо се пие вода от нея?

Свързана е с легендата за лалето
http://novinarug.com/news/2012/01/18/%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0 … %81%D0%B5-%D0%BE/
има и други версии, може да потърсиш, ако те интересува ... чувала съм и, че има вярващи, че когато лалето падне /тъй като се свличало с незнам си колко мм на година/ ще настъпи края на света 

И още инфо:
"Вътрешността е украсена с мрамор и цветни плочки изработени в Измир.
Мраморния минбар с 25стъпала е украсен с гравирани геометрични фигури и е увенчан с конус покрит с керамични плочки. Султанския махфилинин, който е бил украсен с декоративни керамични плочи се намира в ляво от михраба на джамията, носен от четири колони, свързани от 4 арки. Махфилинина на мюзеина се намира в средата на сградата, носен от 12 мраморни колони, на една от които е гравирано обърнато лале. Той е висок 2.80м., а площадката е с размери 6х6м. Поставен е в средата, за да се не нарушава симетричността в сградата. Под него също има малък мраморен фонтан, чиято вода се счита за лековита, макар да няма медицинско потвърждение за това. "

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 18:01 от Ками*

# 535
Здравейте !  Знаете ли дали има ограничение за парфюмите на митницата,  ще ходим с кола  . Благодаря ! Hug Hug Hug

# 536
  • Plovdiv
Цопп...и аз в темата за пазаруването.Решихме след 2 седмици и ние да видим Одрин как е откъм пазаруването на туй-онуй(както се казва).Четох малко от темата и първо неразбрах пазара в петък ли е или в събота?И ако е в петък има ли къде да си купя някои работи ако реша да отидем в събота.Много ще съм ви благодарна да ми отговорите защото ако се лепна в Одрин и няма отворено нищо тайфата направо ще ме  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire.

# 537
пазара в Одрин е в петък през другото време също всичко работи но без пазара независимо кой ден ще отидеш
ако държиш на пазара отиди в петък

# 538
Здравейте!
Някой ходил ли е скоро на пазар в Лозенград?Интересува ме кой ден е и дали си струва да се отиде.Как са цените на детските дрешки и обувки?

# 539
Знаете ли къде в Одрин продават къна и касия? Дали е разтеглена, в пакети  или е на килограм?Цена ?

Общи условия

Активация на акаунт