Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна - 2 част

• 39 018
  • 205
  •   1
Отговори
Споделете опит, рецепти и мнения или задайте своя въпрос относно храненето на бебето/детето с натурална, домашно приготвена храна  Simple Smile

Линк към старата тема: Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

# 1
Искам да попитам давате ли на бебета пюре от банан?Тъкмо бях решила да давам и като прочетох колко ги пръскали и обработвали бананите се отказах;/

# 2
Искам да попитам давате ли на бебета пюре от банан?Тъкмо бях решила да давам и като прочетох колко ги пръскали и обработвали бананите се отказах;/
Пюре от банан не съм давала. Дадох директно суров намачкан с вилица

# 3
  • София
И аз давам суров намачкан, или пасиран с други плодове.
Те всичко пръскат и обработват, особено южните плодове, за да не пренасят зарази - даже май нещо ги облъчват, за да убият бактериите.
Не можеш да предпазиш бебето от всичко, специално бананът не е най-полезният плод, но пък е много вкусен и бебетата го харесват. Добре засища и съдържа калий, витамини и фолиева киселина.
Според мен давай смело!

# 4
Мами, започвам да давам на малкия КМ (стана на 1 година). Иска ми се да слагам овесени ядки и плод, нали може? И каква е разликата между мюсли и овесените ядки, досега не съм се замисляла. Купих на Bioset, едни ситни, дребни. Някой давал ли е

# 5
  • София
Аз давам така, става страшна закуска, чак бабите се зарибиха по нея - правиш мляко и накисваш вътре точно от фините овесени ядки. После пасираш банан, ябълка, зехтинче малко и канела и смесваш. Може и други варианти на плодове, банан и авокадо също е супер.
В мюслито има и ядки, и сухи плодове, корнфлейкс и др. подобни добавки. На тази възраст по-добре чисти овесени ядки. Биосет са съвсем ок.  bouquet

# 6
Благодаря за бързия отговор  Hug Hug Hug. За канела не бях се сещала, тя откога се дава, нали все пак е подправка.

# 7
Мами, пак съм аз  Embarassed
Колко време след КМ мога да дам прясно - става на въпрос , че в детската кухня има бисквитена торта, дали мога да му я дам? От 2 дни давам КМ , за сега няма проблем.

# 8
Периодът на въвеждане на кисело мляко и сирене е 15-20 дни.
Не давай прясно.
Но и да не е с прясно, бисквитената торта не е най-подходящата храна за бебе на 1 г. Понякога се изумявам от менюто в детските кухни.

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 10:58 от Не се сърди, човече

# 9
  • София
След годинката канелата е ок и въобще всички подправки - те са много полезни за храносмилането, по малко, разбира се. Аз слагам по 1-2 щипки в закуската

# 10
  • София
ЗДравейте! Искам да ви питам с какво приготвяте попара за бебето. На 8м и вече трябва да й предлагам сутрешна закуска, защото кърмата хич не й стига. Въведох глутена, сега сиренце ще предложа в обедното и мисля да започна сутрешна закусна, ноооо...

Изобщо не одобрявам купешките сухари. Пълни са с всякакви боклуци. ПО -добре да е препечен пресен хляб (не че той е много по-добре). Освен елда сварена със сиренце и маслко каква друга алтернатива имам?

Пълнозърнест хляб с квас от кога може да давам? Лично за себе си купувам такъв, но не знам за 8 месечно бебе  newsm78

# 11
Аз попара със сухари сигурно давам 2-3 пъти в месеца.
През другото време за закуска приготвям освен елда и: просо, киноа, овесени и ечемичени ядки,пшеничен грис, каши от лимецово, царевично или оризово брашно.Правя ги със сирене и масло, понякога добавям и круша.
Така че разнообразието е възможно! Hug

# 12
  • София
 Здравейте, някой правил ли е домашни бебешки бисквити, но да са ронливи? Нещо като масленка или чаена бисквита.
Единственият начин да накарам детето да държи нещо и да яде сам е с бисквитка.Наскоро го открих, донесоха ми едни бисквитки на Бейбилов(дм-ската марка). Но искам да му правя домашни.
Опитах доста рецепти, но стават меки, жилави или много твърди.Нито едни не се ронят.Той хваща бисквитата и като усети, че не хруска и не се рони и я хвърля. Ако аз му чупя и давам-яде.
Давам и пръчици от плод или зеленчук, но ги чопли и не се сеща да ги лапне.
Повече мазнина ли трябва да сложа(слагам масло или кокосова мазнина) или на по-ниска температура да ги пека...
Не е ял яйчен белтък и прясно мляко.

# 13
  • София
Какъв грах давате от консерва или замразен.

# 14
Какъв грах давате от консерва или замразен.

Замразен на бондюел

Общи условия

Активация на акаунт