3-тата световна война започва ли?

• 18 198
  • 228
  •   1
Отговори
# 60
e, не мога да кажа казала ли го е
факт е, че съм го чела на много места поне преди 7-8 години, докато това с изчезването е започнало като факт 2009 година
...

М, не е вярно. Проблеми с пчелите има от години, предимно в райони където ги разнасят "да работят" на големи разстояния, в различни щати и т.н.

# 61
възможно е, не съм специалист

# 62
  • Ямбол
Абе вие на една баба ли ще вярвате.
Я вижте колко са напреднали вече съвременните умове/справка в съседната свръхестествена тема/.
Лягате си тази вечер и сънувате и готово.

# 63
Инак война искам, ама да е с глада, бедността и нищетата, такава война - да.

защо бе, човек, искаш?
Какво, какво?

# 64
  • на плажа
 Тя войната отдавна е започнала.

# 65
Уф, стига бе, хора.
Може да ми се смеете, но от 4-5 годишна това ми е голям кошмар - война.
Сънувах тогава атомни гъби, хора с разтичаща се, капеща кожа, много трупове.
Много бях впечатлена и питах мама какво съм сънувала, тя много се учуди и каза да не се плаша, защото нямало да има повече войни.
Обаче  Confused аз още го помня и бррррр.

# 66
  • на плажа
 Не бой се, Ео!  Wink Война в традиционния смисъл с бомби и прочие едва ли ще има вече в Европа, но пък виж - опитват се да ни уморят по всякакъв друг начин - Криза, лекарства, храни - редуцират населението. Много сме.

# 67
Мда, това  и аз съм го мислила, че сме прекалено много  Confused

# 68
Мен това за Европа въобще не ме успокоява, факта че по света има непрекъснато метежи и терор ми е война. Колко деца измират извън "цивилизованите" ширини, пометени от граждански войни и атентати..довчера съседите на запад от нас се биха с бомби. Понякога си мисля, че не заслужаваме разума си.
Еовин аз нямам притеснения, но често си мисля какво би било, ако...и се ужасявам,  два световни погрома в 20 век са достатъчни, дано сме си взели поуките.

# 69
  • Варна
То ние и да сме си взели поуките, каква полза? Има едни други хора, които също са си направили някои изводи, като например - че когато има война някъде другаде, ние можем да направим пари от това. И се развиват едни теории - за цикличност на икономиката и бла бла, а едно време се говореше за друго. Някой чувал ли е за устойчиво развитие? Това е една много хубава теория, която за съжаление не е модерна, понеже на някои не им изнася. По-готино е да си имаме Криза. Ще кажете какво общо има това? Ами има. Войните винаги започват така - на някой му се видяло, че в чуждата купичка има твърде много и решава да си присвои купичката. Другият обаче не я дава и те ви бой. Сигурно ще има трета световна война. Кога ще започне обаче - не е ясно. В този ред на мисли - добре е да разграничаваме реалната опасност от икономически сътресения, природни катаклизми и тем подобни от брътвежите на някой кукумицин. Изчезването на пчелите като вид не е нещо невъзможно. На планетата и друг път са изчезвали видове. Климатът също се е променял неведнъж.  Но да се изтъпани някой и да каже: "На ей тая дата светът ще свърши"... Това не мога да го приема.

# 70
 два световни погрома в 20 век са достатъчни, дано сме си взели поуките.

Абсолютно си права. Но би ми било много интересно, ако виждаш някакви индикации, че сме си взели поука, да ги споделиш. Защото на мен ми е много трудно, да не кажа невъзможно, да ги открия.

Колкото до Европа, пропагандата много удобно замрази спомените на всички някъде към то Втората световна война...
Хора, не забравяйте как точно и кога се разпадна СФРЮ. Мръсните войни там бяха звучен шамар върху лицето на "цивилизована" Европа, но тя умело и цивилизовано го покри с мъгла... Но щом ние тук не помним и не ни пука какво се е случвало отвъд собствената ни граница, смятайте колко се помни в по-отдалечените части на Европа и света  Confused

# 71
  • Точно където трябва
Ако се имат предвид, епидемии, наводнения, пожари и др. природни катаклизми, "нелечими" болести, ГМО и т.н. тя вече е започнала. Не вярвам да се случи в онзи си вид, в който се е случвала.

# 72
BirdsFlu не виждам индикации, ама се надявам, какво не мога ли? Нали уж от историята трябва да се учим. Аз съм оптимистично настроена и се надявам  малко мъдрост да сме добили.
Аз хич не съм я забравила тази война при съседите, най - малкото познавах едно момче участвало в нея. Смазана му беше психиката, а беше едва на 23 години.

# 73
Бях чела едни материали колко деца са заченати през войната в бивша Югославия. Колко деца са се родили след изнасилване, колко жени са държани като заложнички и изнасилвани по много пъти на ден, а след това тези жени не са можели да направят аборт... Как живеят тези деца сега с мисълта, че са плод на варварски акт, как за тях се грижат родители които като ги погледнат и се сещат за ужаса който са преживяли и колко от тях са в домове за изоставени деца...

Не вярвам, че днес войната ще е с оръжия. Войната е в тоталната промяна в манталитета на хората, в биологично оръжие, в промяната на климата, в икономическата зависимост... Вчера коментирахме с мъжът ми новия закон за водите, които се дават под аренда... т.е. водите не са вече държавна собственост, а някой частник ще си реши мога ли или не мога да пия вода...

# 74
... Вчера коментирахме с мъжът ми новия закон за водите, които се дават под аренда... т.е. водите не са вече държавна собственост, а някой частник ще си реши мога ли или не мога да пия вода...

Това, вече ми звучи наистина зловещо.../не съм го чула/, но ако е истина, по-нечовешки закон никога не съм чувала.

Общи условия

Активация на акаунт