Любители на котки - тема 45

• 39 016
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
  • Между гори и планини
Ето я глезана Кети. Свикна много бързо с дома, къде й е купичката, тоалетната. На последната снимка "батко" Стиви я сресва с нейната четка, а тя примира от удоволствие  Grinning

http://olince.snimka.bg/animals/kote-keti.555053.21696767

# 241
Много е красива глезаната Кети,а и баткото добре се грижи за нея.

# 242
  • София
Добре дошли хора и котета- Кети, Касиопея и Шели  Hug Чудесни са всичките красавици!!!

Много са красиви, даже мисля че специално се правят такива селекции  Peace

Мис Нели, Моли на зълва ти е страхотна  Heart Eyes Ще се зарадва на подаръците със сигурност  Grinning

Делфи, много ми харесва новия ти подпис!

И на мен ми харесва.

# 243
Gan, нямам думи ... милият Мо! Прегръщам те.   Flowers Rose

# 244
  • Варна
Глезанка Кети и по окраска прилича на адашката си Hug

Много са сладки новите членове на клуба Simple Smile

# 245
здравейте момичета!
имам проблем и моля за съвет.

септември месец ни бяха оставили на балкона (на партер сме) едно жестоко пребито женско коте - луксации на двете задни крачета, нараняване на гръбнака и разкъсана коремна стена.
едни сладури ветеринари я оперираха и сега се възстановява с нивалин и neurobet.
почти изцяло си е възстановила двигателните функции, катери се, беснее и прави купчина пакости, само опашката не си я вдига особено, но дето се вика - това да й е кусура.
проблемът е че поради нараняването на гръбнака има недобра "комуникация" с пикочния мехур.
това че се напишква чат-пат, макар и неприятно е малкия проблем, сериозното е че не си изпразва мехура напълно и по тази причина го преразтяга, пък и натоварва бъбреците си.

та може ли някой да даде идея за някакви препарати за тонизиране на мехура и за предпазване на бъбреците.  Praynig

# 246
  • тъгата в мен
esme_bolger,не мога да помогна..

Да ви похваля Димитраки,че понесе пътуването от морето до София безпроблемно.На отиване мячеше неистово около половин час на пресекулки и после се кюти и заспа.Един път спряхме да му направим пиш-пауза.А на връщане,направо си проспа младините.Ни за ядене се сети,ни за други нужди Peace Почти веднага го извадихме от чантата и като се зави на запетейка..   sleepuu
Предстои ни първата ваксинация и трябва по-бързо да се организирам и да не отлагам.Само че,аз защо разбрах,че първата е на 3 месеца,а няколко доктора ми казват,че след като сме изтървали първата?!?(на два месеца) сега през 15 дни ще се направят и двете...
Ето и малко снимки,за който иска Hug
Оранжевата котка от албумчето е софийския "батко"- абесинска порода.

# 247
Здравейте пиша за пръв път в тази тема. Имам прекрасен котарак на 3 години. В момента съм бременна и живот и здраве март месец ще си  имам бебче. Искам съвет от момичетата отглеждали заедно котка и бебе. Въпросите са ми примерно колко време не трябва да се пуска котката в стаята където ще спи бебето, след колко време може да общуват котка и бебе и други полезни съвети от вас, които сте отглеждали заедно котка и бебе. Естествено и за момент не съм си и помисляла да се разделя с моя котак. Изследването ми за токсиплазмоза е отрицателно. Благодаря предварително за това , че ще споделите вашия опит с мен.

# 248
Свраче май му е харесало на Димитраки в София?

# 249
  • Козлодуй
Нашите ветеринари също ми казаха да заведа Гари,като направи 3 месеца за първа ваксина.След месец реваксинация,после вече всяка година.Млади са,разбират от домашни любимци,не само от коне и крави като старите провинциални ветеринари(ходих с морско свинче при един такъв и той директно ме отпрати),имам им доверие.Свраче,предполагам,че това не е от голямо значение,просто докторите имат различен стил на работа Simple Smile

# 250
  • София
esme_bolger, най-добре говорете с ветеринар. Има храни, които са полезни за бъбреците, но едва ли в този случай това ще помогне.

mai4eto28, моя котарак видя бебето още веднага след изписването. Но е страхлив и побягна Simple Smile В стаята и до ден днешен рядко влиза. Случвало ми се е докато Алекс беше малък, по бебефона да чуя не него, а Харитон Simple Smile
Любопитко, влиза в стаята, после реве да го пуснат навън Simple Smile
Определено има респект от малкия и не се дава за мачкане.

В предния си пост бях писала за спасения котарак. Като го спасихме сина ми беше на 4 месеца. Торо беше по-безстрашен и играеше и се галеше на бебето. Не го беше страх да влиза в детската и трябваше да го пазим. Любимото му занимание беше да спи при малкия Simple Smile

Нито един от двата котарака не е правил нищо на малкия, т.е. драскане, хапане, и т.н.
Харитон от каката се спасява с хапане, но от малкия предпочита по някакъв начин да избяга.

Винаги обаче трябва да имате едно наум и да внимавате когато котаракът общува с бебето. Моя котарак е вече голям и го познавам, т.е. знам в кой момент какво ще направи.

Аз бях притеснена от посещението на педиатърката след изписването. Бях решила да скрия Харо. И си рекох "така и така е много страхлив, няма да се покаже". Той ме изненада обаче, дойде да види кой е госта. педиатърката обаче много му се зарадва Simple Smile Нямаше коментари за изгонване на котарака, или никакво съприкосновение м/у него и бебето.

# 251
Esme_bolger, браво, че сте се погрижили за котето!Наистина само ветеринар може да ви посъветва. Проблемът е медицински, не е просто профилактика, така че едва ли ще сме полезни.

Месечинке, тая котарана ме тревожи... Joy Много смело се провира през решетките! А лятото нашият балкон беше аранжиран по съвсем същия начин - трева в саксия и домати! Laughing

Mai4e, и аз се присъединявам към отгледалите котка с бебе /2 бебета в моя случай Laughing/. Не съм го гонила от стаята въобще. Спеше в краката на бебето даже. Като донесохме бебока в къщи дойде да го подуши, запознаха се и това беше. Но нямаше и кой знае какъв интерес - гледаше си котешката работа и много много не напираше да контактува с бебето. Laughing

И най-накрая да си платим данъка, макар и със закъснение:
Аз съм вечерята днес!
 На маса, по мъжки.
 Аре стига с тва гладене, много си досадна!
 И малко търкул на слънце

Тук последно една снимка от пазар в Бали:

# 252
  • София
Котково, а чужбински котки няма ли? Няма да забравя онази с дръпнатите очички като сънародниците си от преди 2-3 години  Laughing. Дано не бъркам, но мисля, че ти я беше показвала  Grinning. А твоите са си супер! И си пийват по мъжки, и си гладят по женски, че и подобаващо релаксират на слънце  Mr. Green.

Аз да ви се оплача  Sad. Всяка сутрин леглото ми е огряно от слънцето и Мъро от кеф започва да лудее. Не ми остана здрав чаршаф. Всичко е на дупки  ooooh!. Освен това събира чаршафа и започва да дупчи и матрака  ooooh!. И като му се скарам, ме гледа с невинните си големи зелени очи все едно нищо лошо не прави  Flutter.

Свраче, а как се cпогодиха Димитраки и оранжевия батко? Нямаше ли съскане и фучене? Чак не мога да повярвам като ги гледам как спокойно си стоят един до друг  Rolling Eyes. Добре, че Димитраки е харесал пътуването и не ви е създавал проблеми. Малките котета май са доста по-смели от възрастните котки.

esme_bolger, браво, че си помогнала на котето!  Hug Първото, което се сетих беше, че Емел няколко пъти препоръчва хомеопат. Дали няма да помогне при вас? Проблемът ви е доста рядко срещан и си мисля, че едва ли ще има някой с опит Sad. Другото, което се сетих е, че във форумите на дог.бг се включват и ветеринари, които дават съвети.

Месечинке, бях се затъжила за чаровната Кетя. Пускай по-често снимки. Сигурно ѝ липсва градинката в този студ  Wink.

Герче, голямо забавление е било! Сигурно си мечтае по-често да спират водата  Laughing.

И като стана дума за разнооки котки, да ви покажа една анадолска хубавица:

# 253
  • Варна
Таня, скоро не съм я снимала, милата направо е пренебрегната в това отношение. Трябва да наваксам. А тревата през лятото си я пасеше точно в тази поза - провира се през решетката, извива се и така, как и е удобно не знам. Нито веднъж не отиде просто до саксията да си гризка Crazy
Много готина тази бяла маца Simple Smile
kotkovo, и твоите са върхът  Laughing
Свраче, Димитракито е като плюшена играчка Heart Eyes

# 254
  • На небето
tania67 винаги съм си мечтала за такова коте. Бяло с различни очи. Много са красиви.

Общи условия

Активация на акаунт