Любители на котки - тема 45

• 39 020
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
  • Между гори и планини
Май намерих името на котето. Казах й "Кети" и тя скокна да се гали и мърка. Глезанка е явно. 
Искам да опитам - след като я изкъпах и й сложих капки против бълхи, до колко време ще умрът бълхите? Защото току-що хванах една жива  Confused

# 226
  • Costa Rica
Значи си имаме втора варненска Кети. Ще трябва да ги номерирате, да не ги бъркаме. Wink
Не се притеснявай, бълхите ще изчезнат до 2-3 дни. Какво и капна?

# 227
  • Между гори и планини
Капнах, това което ми дадоха в маазина. По дължината на целият гръбнак в основата на косъма. Капките струваха 15лв. Казаха ми че попиват в потните жлези....
Котето се съвзе, тъгна след мен плахо да опознава новият си дом.
Кога им е размножителният период? Дано не е бременна...

# 228
  • София
Топъл дъжд, за сега мисля, че това е достатъчно. Нека опознае дома. Все пак за нея е стрес. Скоро ще се окопити.

# 229
  • Costa Rica
Капнах, това което ми дадоха в маазина. По дължината на целият гръбнак в основата на косъма. Капките струваха 15лв. Казаха ми че попиват в потните жлези....
Котето се съвзе, тъгна след мен плахо да опознава новият си дом.
Кога им е размножителният период? Дано не е бременна...
Пролет и есен.
Макар че моите се разгонват по  Нова година.
Ако се притесняваш, занеси я на вет.

На капките им трябва време да попият и да се разнесат по цялото тяло. Споко, ще умрат бълхите.

# 230
Разглеждах страницата на Animal Help Varna, но понеже нямам фейсбук не мога да попитам там, затова ще питам тук ако някой може да ми обясни най-общо как стоят нещата, ако решим да осигурим приемен дом какви са условията (има ли критерии за одобрение, сам ли избираш животните, тяхната издръжка и евентуално лечение изцяло моя грижа ли е, за колко време поемам животното....)

# 231
  • Costa Rica
Значи, свързваш се с тях и изявяваш желание да приемеш животно. Разбира се, ще те проучат - условия, опит и т.н. Но тъй като са на зор, лесно се съгласяват да ти го дадат. Те поемат цялата издръжка - храна, медицински грижи, тоалетна, дори глезотийки като играчки и витамини. Кастрирането също. Те водят и вземат животинката от вет. Животното остава, докато ти искаш. Дъщеря ми взе бременна котка уж за малко, но май завинаги Wink
Хората са много мили и страшно отговорни. Работят само с дарения, така че всяка помощ (дори да поемеш храната, например) им е от полза.
Ще се навиеш ли за синеоката маца? Трябва им дом за кратко - около месец, после ще я осиновяват.

# 232
  • София
Делфи, май вчера гледах поредната обява за Фея  и се сетих за дъщеря ти  Grinning. Предполагам, че за толкова дълго време се е привързала много към сладураната. Направо си е станала нейната котка  Laughing. А за синеоката хубавица нямам думи!  Heart Eyes  Дано си намери скоро дом!

Топъл дъжд, sabah,  добре дошли! Касиопея и Шели са големи красавици! Чакаме снимка и на Кети! Късметлийка е, че си е намерила дом и любящи стопани и то точно когато започват студовете!  Hug

Котково, вярно е, че в Турция има повече хора, които се грижат за котките, но си мисля, че положението не е много по-добро от тук. За съжаление тази есен видях толкова болни, измъчвани, кльощави и всякакви други котки, че определено не споделям мнението ти. А пред очите ми един идиот се опитваше да прегази едно коте като караше на зиг-заг, за да го улучи. Добре, че котето успя да избяга, че сигурно цял живот щеше да ми тежи на съвестта - заради нас не се беше скрило навреме.  Sad

# 233
Делфи, навита съм за всяка котка (и за куче по принцип, но за него няма да мога да положа нужната грижа от към разходки...).
МисНели ми е дала адрес, ще им пиша сега един e-mail.

# 234
  • София
С моя котарак не можем да си поделим дивана. Идва и ляга до мен. Ако стана за малко, той се донамества, и след това не иска да мърда. Даже и ако случайно поседна отгоре му Simple Smile
Преди ми лягаше на ръцете докато пиша на клавиатурата. Сега поне само ме побутва леко Simple Smile

# 235
  • Между гори и планини
Момичета, дали моята котана не е разонена? Като я галим по гърба и вдига дупето. Това е по-добре отколкото да е бременна.
Купихме и панерче за легло и глезана е настанена на топло под климатика. Детето я нахрани като се прибра от градина. Това ще е неговото задължение, както и да я разресва с четката.

# 236
Ето да видите как Бекс се забавляваше докато нямахме вода

# 237
Ето да видите как Бекс се забавляваше докато нямахме вода

Това е то забавление!  Laughing

# 238
Добре дошли на новите попълнения!   bouquet

И аз се влюбих в синеоката маца, страшно красива е. По окраската и очите си личи че има сиамска кръв. Дано си намери скоро дом.

Момичета, дали моята котана не е разонена? Като я галим по гърба и вдига дупето.

Това само по себе си не е гаранция. И нашата вдига дупето, а от две години е кастрирана  Grinning Сигурно е вроден навик, който се засилва при разгонване но и иначе може да си го има. Като се поуспокои обстановката с новия дом и котето се чувства уверено и спокойно, най-добре ще е да го кастрирате.

# 239
Около 70% от котките, с които общувам дигат дупе при галене Grinning И всичките са кастрирани, та мога да кажа че няма връзка.

gerche на това в приюта му викаме 'гребец' като официален термин и си се отбелязва на картона на котето, за да му с е оставя водата далече от леглото и храната, да не ги намокри Mr. Green

Дидитка, нямаме куче, въпреки че много ни се иска. Под наем сме и в района, в който живеем е много трудно да се намери хазяин, който пуска кучета. Един ден като купим къща... Rolling Eyes Кучето е на сестрата на ММ, казва се Моли, и тази година подаръците й са гигатска коледна курабийка с вкус на бекон и любимата й играчка - топка на въженце.ето снимчица . Иначе имаме още една писана с окраската на БОгданка, но очите й са различни, та и тя е много гушлива Mr. Green

Алекса, Снъги е донесена от хора, които са имали малки котета но са установили, че не могат да се грижат за тях. Всъщност нашият приют е първият в Щатите open admission , no kill - т.е. приемаме всякакви животни, без значение кой или по каква причина ги е донесъл, и стоят при нас до осиновяване, никое не се евтаназира. Та покриваме пълния спектър - улични животни, иззети от собствениците заради насилие или неадекватни грижи, донесени от хора които вече не могат да се грижат за тях, дори при починал собственик и липсващи роднини. Имаме котки, кучета, чат пат хамстери, зайци, птички, питомни плъхове, коне...В момента се строи даже втора, по-голяма сграда която ще може спокойно да приютява големи животни като коне и крави, иззети от собственици заради лошо отношение ( в момента близкия вет. университет ги приютява от наше име).

Gan, прегръдки! МНоог съжалявам за загубата ти!

Делфи, много ми харесва новия ти подпис!

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 00:27 от MissNellie

Общи условия

Активация на акаунт