Любители на котки - тема 45

• 39 130
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Приемате ли нови мацки в темата ?  Grinning

Това е Алис на около 1-2г. незнам точно. От една седмица сме заедно, благодарение на едно от момичетата на Animal Hеlp Varna  Hug
Много е кротка и поспалива - цял ден дреме на бюрото, докато съм на работа. Не драска и не хапе, но и я мързи да играе  Mr. Green Само вечер решава да дърпа щорите и да наднича през прозореца.
Около 4кг е и започвам да се съмнявам дали не е бременна  Crazy постоянно й се яде...

# 496
Amar добре дошла в котешката група! Алис е много хубава и е имала голям късмет да я прибере добър човек като  теб!

# 497
  • София
Добре дошла на Алис! Красавица!  Hug

Маргита, трябваше лупа да си взема за тази снимка  hahaha.

По повод на снимките - нещо са сменили и при слагане на голяма снимка автоматично се намалява при публикуване. Вече да няма оправдания, че не слагате снимки, защото не знаете как се намаляват!  Wink

А Мару мога да си го гледам и цял ден без да ми омръзне  Laughing.

Преди малко гледахме филм "В утробата"на NG за бремеността и раждането при котките. Хванах само края, но беше много интересно. Най-силно впечатление ми направи факта, че ако котката не си изяде плацентата може и да не се грижи за котенцата. В нея имало някакво вещество, което стимулира кърмата и въздейства на мозъка, за да се появи привързаност. Дали затова някои домашни котки не се грижат за малките? Каквито са резглезени и свикнали с гранули...

Ето и една история за коте-пътешественик  Laughing

# 498
  • Между гори и планини
Amar, добре дошла сред нас  Hug Алис е хубавица, че и късметлийка!
И аз имах съмнения да не би моята Кети да е бременна, но след като се изходи 2 пъти и корема й значително спадна. Доста се бях притеснила, да не ставам баба без време  Laughing
И тя е доста мързелива, дори играта й е в легнало положение - да хапе чехала ми  Joy
Днес се посмях, съседката от блока на майка ми до който намерих Кети, и се оплакала , че "хубавата котка я няма и цяла нощ плакала за нея". Успокоила се като разбрала, че аз съм я взела  Laughing Сега като отивам там, ми е тъжно виждайки чифтовете очички които ме гледат из под колите...

# 499
  • MA
Здравейте на всички котаци, котанки и техните стопанки.

Имам един въпрос към вас. След около месец и половина ще се сдобия с малък риж котак. Проблемът е, че нито аз, нито приятелят ми ще сме си всеки ден вкъщи и се чудим къде да го оставяме за през деня. Страх ме е да не надере всичко що види, защото всички знаем че малките котета са хипер активни и постоянно им се играе. Та моля ви да ми дадете някакъв съвет в тая насока. В банята ми се вижда твърде садистично и просто си нямам идея наистина. Много ще съм благодарна на всякакви съвети.

# 500
Привет на всички котаци!
Аз днес за 4 път украсявам елха. Остави, че се наложи да я "посадя" още първата вечер, но какво чудо пясък изринах.
Тапетите в коридора вече ги прежалих и дивана.
Нищо не е вечно!
Само, че Рижко, май не е от нашата фамилия, по спането.
Вечер си ляга в 19, а сутрин е буден в 5ч.
Загинах за сън!
Знае ли някой колко струва една кастрация на мъжко коте?
Днес ходих за подарък на Рижко. Нищо не намерих. Нито драскалка, нито катерушка.
Само имаше една пръчка с мищка и храна. Разочарована съм.

# 501
Снеже това е нашата чесалка, малко е скромна, но върши работа  Peace
http://img59.imageshack.us/img59/908/img0218n.jpg
Моя Зоро миналата година го кастрирах и ми взеха 37 лв. Два дена мяца жално и после си беше същия дивак. Ако някой ви каже ,че кротва  като се кастрира..... ЛЪЖЕ Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 20:35 от *Didi_Hris*

# 502
  • In a surreal moment!
EDC -От моят опит с малки котета  знам , че когато те приемат като родител и ти отсъстваш от дома, те се спотайват и се крият докато се прибереш - както в природата, когато майка им е на лов....Прибереш ли се картинката се променя и стават хипер дипер активни ... и се разчепят от игра.... Това знам аз. Но имай предвид, че аз гледам котета на село на смесено-вкъщи и навън. Когато отивах на работа моите се криеха в покрива на пристройката - т.нар. детска мансарда.

Сега пък спят там нощем - защитено е и е топло край комина.

Снеже - зависи от кой град си. Аз есента кастрирах Писанчо в Горна Оряховица . Излезе ми 30лв с някаква щадяща нова упойка и антибиотик, иначе е 23лв

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 20:41 от ИКСИ

# 503
EDC Моя рижав Убавец си беше кротък и като бебе.
Трябва да има достъп до тоалетната, водата и храната през целия ден.
Хубаво е да му осигуриш някаква играчка.
Мойто добиче си играеше (и все още си я вади незнайно от къде, макар и рядко) с едно пюшено мече. То вече почти разфасовано. Голям герой излезе това мече, предния ми котарак също не го жалеше.  Joy
Не мисля, че ще надере всичко което види. Трябва да му обособитеите специално място където да се научи, да си точи ноктите. Само там!
Аз да не казвам голяма дума, но и с това не съм имала проблеми. Хареса си сам една оръфана табуретка и си отива само там. Не мога да я гледам, но я държа само заради него.

Снежа63 Мисля че преди две години дадах 25лв. Но може би в различните градове и ветеринари ще имат различни цени.
Рижко за сега само опитва да я яде, нищо че е изкуствена. но няма поражения, повечето време се държи като подарък под нея.  Joy

*Didi_Hris* направо ти завиждам колко е чистичко около купичката с храната и водата. Моя яде като прасе.  Crazy

# 504
  • София
EDC, вземете някаква чесалка.
И както пише kokoshinkata достъп до храна и вода.

Моя като беше бебе си беше по цял ден с мен. Като седна пред компа със скръстени крака, той идваше да ляга с мен. И сега пак е така, все гледа да спи до мен, в мен, където свари.

Моя е станал ужасно мързелив, по цял ден спи. Започвам да се чудя дали не е болен.

# 505
 *Didi_Hris*, благодаря. Ще ходя да търся пак. Днес ми казаха един зоомагазин, но уви.
Лошото е, че съм на работа и вечер е тъмно, но между празниците почивам и тогава ще обиколя.
ИКСИ, благодаря, не е толкова скъпо. Днес ми беше една приятелка на гости и споделих, че искам да кастрирам Рижко през февруари. Тя реагира с въпроса "Знаеш ли колко е скъпо това" и аз се притесних. Тя живее близо до вет. лекар където ще водя Рижко/казаха ми, че е добър/.
Навремето водех пудела си на друго място...
Мисля, в предходната тема се писа, че не е толкова безопасно.
Аз не искам да се случва нищо лошо.

# 506
  • Между гори и планини
А дали има значение пола на котката?
На мен ми казаха 80лв за кастрацията на Кети, като махат яйчниците и матката (горкото ми то!), защото при махане само на яйчниците и попаднала яйцеклетка преди това, може да се изненадам - кастрирана котка и котило  Crazy

# 507
  • София
Топъл дъжд, при женските е коремна операция и е с 20-30 лева по-скъпа от тази на мъжките. Досега не се бях замисляла много, но преди няколко дни едно от осиновените бездомни котета от фейсбук почина. Оказа се, че в клиниката не са поддържали необходимата хигиена и са я заразили при кастрацията. И се случвало доста често Sad. Добре проучете клиниката. Лошото е, че в приемните виждаме какво правят, но в операционните - само те си знаят  Sad.

# 508
AnMary Съмнявам се че се е разболял от болест, дето няма лечение от нея - Лъвски Мързел.  Joy
Моя страда от същото нещо горкия. Спи по 20 часа на денонощие последно време. Само сменя мястото от време на време.

EDC няма да се плашиш. Приеми, че е като малко дете, което сега прохожда, само дето за разлика от детето, котето има по-голям обхват на действие.
От личен и горчив опит ти казвам, задължително е да обезопасиш вратите и прозорците, предмети които може да счупи и да се нарани след това, конци и дребни неща, които може да погълне... Не се плаши, просто с времето започваш да свикваш да мислиш за всичко. На мен особено болна тема са ми вратите и прозорците. Случвало се е да се връщам да проверявам дали съм затворила всичко както трябва.

Снежа63 Не се притеснявай, няма да се случи нищо лошо на адаша. Както всяка операция и упойка в частност носи рискове. Не само при животните и при хората също. Но това не трябва да те притеснява. За Рижко ще е по-добре да е кастриран. За вас също, като се има впредвид, че все някога ще започне да маркира. А това никак не е приятно.

Топъл дъжд Има разлика при мъжките и женските, защото при женските интервенцията е по-сериозна. Това си е операция, коремна. Премахват се органи. Доакто при мъжките се прави разрез на торбичката, премахват се тестисите и се зашива напрвения отвор. Почти като козметична операция. Като не подценявам сериозността й разбира се. Всяка една операция и упойка си носи своите рискове.

# 509
  • MA
Благодаря на всички, които се отзоваха на питанката ми, а относно спането, имахме преди години един сиамец. Ама много спеше говедото, спомням си как го оставяхме сутринта завит на кравай да спи на един стол и вечерта като се приберяхме пак там си стоеше в абсолютно същата поза без да е мръднал  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт