Любители на котки - тема 45

• 39 054
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
BlaCk RoSe  Hug дано да има повече хора като теб, загрижени истински за животните.
Благодаря ти много, че предложи да подслониш временно сивия кот.
Аз утре ще ходя да го видя и много се вълнувам  Grinning
После ще ви затрупам със снимки  Laughing

# 91
  • София
Емел, дано ти се обадят!,.. Успокояващо е, че в Германия няма да е на улицата! Вярвам, че ще му се намери хубав дом!  Hug
Благодаря ти за милите думи,..
Най-тъжната раздяла за мен беше когато за 24 часа изгубихме 3 котета - отFIP..Едното умря през нощта, а на другия ден ни убедиха в клиниката да приспим другите две - да им спестим мъките!,.. Имах чувството, че частица от мен умира завинаги!  Cry Държах им лапичките и не исках да ги пускам, а те гаснеха с всяка минута,  буквално изстиваха в ръцете ми..!

Victoria b , на 7 месеца можеш да кастрираш котетата, правилно са ти написали момичетата - готови са за поколение  Peace Намери обаче подходящата клиника и искай задължително вътрешни шевове! Много съм писала в предишните теми за това, няма да се повтарям, да не досаждам ,..

Добре дошли на новите пухкави попълнения в темата ни!  Heart Eyes Много сладки и послушни! Браво!

BlaCk RoSe , колко истински си го написала! Успокоявай се, че са в добри ръце!  Hug Чудесно е това!
А за котките в квартала - доколкото разбирам, си имат стопани. Не може ли да се поговори с тях,.. Thinking Има безплатни кастрации -Tania ми каза за това. И като й направят вътрешен шев - никакви проблеми, дори и да е дворна. Ние сме кастрирали три котета така, стояха в едно мазе 24 часа затворени (много дивички за да ги взема у нас, а и сме на 7 ет с необезопасени прозорци) , излязоха от упойка и на другия ден бяха навън Peace Тези ги бяхме кастрирали при нашия вет
А ако си нямат стопани - мисля, че няма кой да ти забрани да кастрираш еди-коя си котка  Thinking  Нали не греша?..  Знам ли, ако някой ги храни все пак , дори  да не са домашни, ще усети липсата!,. Има дружества, от които биха помогнали за кастрациите

За мен кастрацията е най-добро решение за самото животно!  Peace
И най-благородно от гледна точка поколение, обречено по рождение,..  Cry

Момичета, може ли един въпрос?
Какво ще подарите за Коледа на домашните си любимци?

# 92
  • София
Проблема е че само в къщите в тясното комшийство около нас има десетина женски котки. Повечето дори не знам на кого точно са. Знам че на двама съседи са кастрирани, за другите не. Не върви да обикалям по къщите "Добър ден. Вие имате ли котка? А може ли да я кастрирам..." или "Здравейте, вие ли постоянно изхвърляте малки котенца? Не...? Извинете тогава..."  Издирвах дълго време майката на тигърчетата, още когато ги открих и ми беше трудно със спринцовката да ги храня, но напразно. Единствената тигрова, приличаща на тях видях преди 3 дни, но пак не е сигурно, дали тя е била майката. Възможно е от другия край на квартала да са ги хвърлили, възможно е и от другия край на София... То и деретата не са много, само пред нас има две. Никой няма да си ги захвърли пред двора да му мяукат, знам ли... Сега издирвам една "леля Дорче", дето дядо ми без да иска я натопи че "маха котенцата си", да му мисли.  Twisted Evil

# 93
Коледни подаръци:
Една голяма катерушка, за да спортува и да не и надебелява косматото дупе.  Simple Smile
Ножички, за да е с поддържан маникюр.  Wink

# 94
  • София
BlaCk RoSe , наистина сложно!,..  Thinking
Дали да не попиташ в някоя от Организациите могат ли да ти съдействат?...
Вече писах мнението си, подкрепям те в решението да ограничиш безцеремонното развъждане и безкрайните страдания на  новородени котенца  Peace Hug
Бяхме решили да кастрираме това лято една красива бездомна ангорка - до съседния блок се подвизаваше...
 Но някой я отрови! Twisted Evil Гадове!,.. ooooh!

# 95
Момичета, напълно ви подкрепям с мнението, че най-доброто за котките е кастрирането/не за нас хората/, без значение мъжки или женски. Затова и не мога да разбера желанието на някои хора, дори и в нашата тема да заплождат домашната си котка/защото им се мачкали котенца, защото децата искат котенца и дори имаше мнение, за печелене на парии т.н./. Нека да мислим не толкова егоистично, а по-отговорно, по-мащабно и дългосрочно!  Peace

# 96
И моят Чарли вече е на първа страница , благодаря МисНели bouquet

Нямам нови снимки , но намерих една , от когато го возихме във влака .
Ей така седях през половината път  hahaha
http://img593.imageshack.us/img593/3811/dsc06672t.jpg

Вижте какво сладко клипче - http://www.noob.us/humor/spot-the-hidden-kitty/

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 00:07 от Palechka89

# 97
BlaCk RoSe, много тъжно наистина, не знаех че положението е толкова зле  Sad Ох мърдащият плик направо ми скъса сърцето. Може би са нужни по-агресивни кампании за ограмотяване на народа, както кампаниите и сайтовете за задомяване на животни - да им се набие в кратуните колко важна е кастрацията и колко тъжни са последствията ако не се кастрира котката. Все още има прекалено много хора, които се мръщят на идеята по една или друга причина - искали да мачкат котенца, жал им било, или пък имат мъжки и не им дреме на шапката за чуждите женски и техните котила. Може би ако повече хора осъзнаваха, че операцията не е чак толкова фрапираща и че животните се възстановяват бързо, както и че има безплатни такива процедури, може би тогава биха имали повече смелост? Надявам се нещо да се промени  Praynig

suzuka, можеш да напишеш статия по въпроса. Можеш да използваш извадки от тази която споменах на предишната страница, за да обясниш биологично въпроса с дълголетието на кастрираните мъжки, и ако BlaCk RoSe се съгласи, да включиш и част от поста й за деретата и шаващия плик. Сухите факти са едно, но такова чувствено описание на лично преживяване представя тъжната действителност много по-реално. Освен това, статиите които са най-информативни обикновено са чужди, докато разказът на BlaCk RoSe си е тъжната българска реалност. Може би повече хора ще се стреснат и замислят ако прочетат комбинация от факти и това директно описание. Също така, много добре е да наблегнеш на ранната възраст на разгонване, за която също много хора не подозират. Технически погледнато, от 5-месечна възраст натам и двата пола могат да се разгонват и размножават, но много хора не знаят това и ги пускат/оставят навън докато "пораснат"... а то това порастване става под носа им и докато се осъзнаят, малките вече са бременни...

Palechka89, представям си как ще се возите с пораснал Чарли... Той на седалката, ти отгоре при чантите  hahaha Клипчето е ужасно сладко! Все се чудя котките как дишат понякога - под одеала, под възглавници, под други котки...

За коледен подарък обикновено й взимаме я нещо, от което има нужда, я някоя играчка. Опаковам подаръчето подобаващо, надписвам го "за Богданка от Дядо Коледа" и го слагам под елхата  Grinning Щото си нямам друга работа, хихи. Ама като нямам деца още, тя си ми е детето, затова. Тая година мислим да й вземем (или направим) такъв наблюдателник, в чест на преместването ни от подземен апартамент в къща с истински прозорци:

# 98
  • София
 BlaCk RoSe , другата седмица ще мога да дам информация от 1ва ръка за безплатните кастрационни центрове.Ще водя няколко улични котки.
А ако въпросните съседски котки се разхождат свободно навън, би могла да ги кастрираш.Само не се знае после "стопаните" как ще го приемат, ама все пак е по-дообре от варианта с непрестанното изхвърляне на малки котета...ужас  Confused

аллекса, не знам как да разбирам поста ти.Ако стопанин реши да има поколение от животното си това директно го превръща в безотговорен ли? Не говоря за случаи в които котета свършват някъде из боклуците или по улиците, но ако аз реша да имам котета от моята си котка и съм сигурна , че ще осигуря дом за малките какъв е проблема?

# 99
аллекса, не знам как да разбирам поста ти.Ако стопанин реши да има поколение от животното си това директно го превръща в безотговорен ли? Не говоря за случаи в които котета свършват някъде из боклуците или по улиците, но ако аз реша да имам котета от моята си котка и съм сигурна , че ще осигуря дом за малките какъв е проблема?

И аз това се позачудих на пръв поглед, защото много хора наистина се стараят да задомят котетата си. Но пък от друга страна, особено ако котката не е породиста, как можеш да бъдеш сигурна че ще осигуриш дом за всяко едно? Като гледам колко хора пишат тук с молби за задомяване на малки, и колко обяви има, се чудя къде е сигурността. Може би ако преди бременността се намерят хора и си "заплюят" по едно котенце (например приятели които искат коте от познат човек), или пък ако собствениците са готови да си ги гледат всичките колкото се наложи дълго докато бъдат задомени (месеци? години?) тогава е по-сигурно, но при такова изобилие на нуждаещи се котенца наистина ми се струва наивно да се приема за даденост че всичките ще бъдат задомени успешно.

# 100
  • София
Права си , Дидитка.Това е и причината за решението ми да кастрирам Маруся.Не мога да съм сигурна, че ще намеря подходящи хора.Особено ако приличат на нея - обикновена тигърка, не много красива  Mr. Green

# 101
Марипоса, Дидитка ти е отговорила вместо мен. Wink

# 102
  • София
Като споменахте за коледни котешки подаръци.... Сещате ли се, че има шоколадови "календари" за деца с шоколадче за всеки ден преди Коледа? Днес дъщеря ми е видяла такъв календар, но котешки  Grinning. За всеки ден имало по няколко гранулки, а за последния ден, Коледа - мишка  Laughing. Дори ги били преоценили, защото броенето на 4-те предколедни седмици е започнало вече  Laughing.

Добре дошли на новите попълнения!   bouquet

BlaCk RoSe, браво, че си успяла да ги задомиш! Много си права за снимките - хубавата снимка прави много по-лесно намирането на дом. Колкото за изхвърлените котенца - разбирам те напълно. Аз съм разказвала, че намерихме нашият Мъро в гората на много километри от населени места, най-вероятно изхвърлен от някой далече от селото. Това ни беше любимата полянка за пикник. След това всеки път със страх се оглеждахме и ослушвахме за други изхвърлени котенца Sad. И досега се питам с колко ли братчета и сестрички е бил? Със сигурност не са имали неговия късмет Sad. За съжаление винаги е имало и ще има безсърдечни хора Sad.

# 103
Привет на всички нови пухчета!Добавени сте всички! Чудни снимки както винаги Hug За съжаление напоследък хич нямам време да коментирам и да се включвам активно, но чета и се радва на котаците.

За запис, показвам бебе Богданка Mr. Green
Всъщност се казва Снъги и е изключително гушливо, игриво и обичливо коте, което вече си има нов дом!

Lady B, Black Rose, Emel, прегръдки! И на всички останали, де, но на вас особено пухкави и силни!
Драмата с даването на котета на осиновители аз я преживявам всяка седмица... Tired Колкото и много да са, колкото и бързо да идват и да си заминават, привързвам се малко или много към всяко коте, за което се грижа, и винаги чета списъка с новите осиновявания със свито сърце...хем се радвам, че са си намерили нов дом и обичливи човеци, хем ми е мъчно и не искам да ги пускам...И това при мен се разиграва всяка седмица, понякога доста криво ми става, но какво да се прави, част от работата е. Не ми се мисли хора, които работят с деца (ИКСИ? Hug) през какви емоционални центрофуги минават...

Алекса, да, там е работата, че от първата страница почват със страхотните снимки на пухчовци, и до 50та вече толкова много са се изредили... Crazy Grinning

За котаците, взели сме им коледни чорапчета които се окачиха над камината заедно с на цялото семейство ( и един кучешки чорап има). Сложили сме им вътре от пастичката за косми, която не им я даваме заради космите, а защото им е много вкусна, но е скъпичка и затова е глезотия за специални случаи. Имат и играчки, малко 'наркотици'  Mr. Green, и ще добавим и едни подложки, които им харесахме, с част за острене на нокти, пухена мека част за спане и вградена играчка. И коледни шапки ще им взема, естесвено...очаквайте коледни снимки Mr. Green

# 104
За запис, показвам бебе Богданка Mr. Green

Joy  Joy  Joy

Ама вярно е бебе Богданка! И характерът както го описваш, и той същият. Да не би тая разцветка да са все гушливи и обичливи?  Wink На самата Богданка нямам бебешки снимки, за съжаление, защото я взехме голяма. Чудя се какво ли бонбонче е била и тя.

А, MissNellie, вие и куче ли имате?  Grinning

П.П. От доста време търся едно котешко клипче, което бях гледала в youtube, но не мога да го намеря, та се чудех дали случайно някоя от вас не го е виждала и си спомня как е озаглавено (или как да го търся?) Значи, в клипчето действието се развива в стая с персийски килим, окачен на стената (в близко-източен стил). Човек с купчинка котенца седи пред килима, и едно по едно ги хвърля внимателно към него, а те се закачат там и увисват като брошки hahaha После почват да се катерят нагоре-надолу. Много смешно клипче е, убих се да го търся но да му се не види, не мога да го намеря къде беше  smile3538  Ако някой може да помогне, или го е виждал другаде, ще ви бъда много благодарна!  Hug

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 07:42 от Дидитка

Общи условия

Активация на акаунт