Любители на котки - тема 45

• 39 068
  • 728
  •   1
Отговори
# 375

Хапането е до котка, но възпитанието е до собственик  Wink Така че в крайна сметка дали котката ще продължава да хапе зависи от собственика. Всяка котка разбира от граници и може деликатно да бъде поставена на мястото си, ако собственикът не иска да бъде хапан.

Дидитка , много категорично изказване. Късметлийка си, че ти се е паднала котка, която лесно се подчинява, но не бих обобщавала с лека ръка. Нашата Цингарела я възпитаваме по абсолютно същия метод - плясване, пръскалка или я хващам за врата, поглеждам в очите и казвам твърдо "не", обаче ефектът от всички тези методи при нас е минимален по отношение на хапането. Котките са като децата в известна степен ... човек може да има един куп теории как да ги гледа, докато не му се падне някое по-инатливо и ги разбие на пух и прах.  Характерът не може да бъде пренебрегнат изцяло - гледала съм различни котки и дори при еднакво гледане, всяка е имала различни реакции. За разлика от кучето, котката е много по-своенравно животно и доста по-неподатлива на "командване".

# 376
Ето го и нашия Шушко и Коледната елха
Докато я направим постоянно ходи там да играе
Всички играчки, които успее да ги докопа ги сваля и играе из стаята с тях
Като му омръзне се насочва към следващата

# 377
Разбира се, че има различни характери котки, затова при някои възпитанието просто е по-трудно и отнема повече усилия и време. Но чак да е невъзможно - това вече не ми се вярва. Това не е диво животно, все пак, а не е и глупаво. Цингарелка е млада, дай й време. Подрастващите са по-енергични и по-трудни за контролиране, сами не могат да се контролират дори и теоретично да знаят правилата. Особено в тийн възрастта, и котките и децата и кучетата минават през буен период на неподчинение. Може би просто трябва да го израсте, а междувременно ти да бъдеш непоклатима с правилата и наказанията. Хората диви коне обяздват, пък една котка какво е  Wink

Шушко е като шоколадче! Много е сладък.

П.П. Коя беше стопанката на новото коте Пърси? Присетила съм се за вас, и за ония странни гърлени звуци. Отпреди няколко месеца Богданка започна да ги издава не само около плюшени играчки, а и след като се наяде  newsm78 Веднага свърши ли да яде, още приклекнала над купичката, и започва да надава вой - същото гърлено мяукане. Прави го само, ако не сме в стаята, и като й се обадим млъква. Но, не чуе ли човешки глас, продължава да се дере  ooooh!  В пълно недоумение съм. Вика ли ни? Забравила ли е че сме в другата стая? Ако се вдигна и отида до нея, просто си седи там, не е като да е на зор или да иска нещо. Странно същество.

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 07:42 от Дидитка

# 378
Разбира се, че има различни характери котки, затова при някои възпитанието просто е по-трудно и отнема повече усилия и време. Но чак да е невъзможно - това вече не ми се вярва. Това не е диво животно, все пак, а не е и глупаво. Цингарелка е млада, дай й време. Подрастващите са по-енергични и по-трудни за контролиране, сами не могат да се контролират дори и теоретично да знаят правилата. Особено в тийн възрастта, и котките и децата и кучетата минават през буен период на неподчинение. Може би просто трябва да го израсте, а междувременно ти да бъдеш непоклатима с правилата и наказанията. Хората диви коне обяздват, пък една котка какво е  Wink

На това разчитам и аз  Wink Защото пък иначе не е никак глупава, но определено си е своенравна и енергията й е в повечко. Сигурно затова е и толкова забавна, де, но дано се кротне поне малко като порасне.

# 379
  • Някъде в търсене ............
При нас с Мърко е същата работа, единственият вариант да го погалиш е когато спи.
Посегна ли да го галя директно захапва ръката и започва да играе, така е към всички. Най-сладък е като види боси крака, тогава е неудържим hahaha, прави едни подскоци странични, кълбо и се разлага в/у крака и започва играта. Хапе ни косите с малката , дори когато спим. Страшен бяс е , опитвах с перване през нослето, но го е страх. Оказа се че е преживял много тормоз и побоища от деца преди да го вземем Sad

# 380
  • София

Може би повечето от вас са го гледали във фейсбук, но са много сладки:

http://www.videobash.com/video_show/cats-play-patty-cake-5863

Едно време децата играеха на такава игра и пееха песничка, но не се сещам как се казваше  Wink. Единият по шкембе и окраска прилича на Мъро  hahaha.

# 381
  • Pb
Аз съм стигнала до извода, че мъжките котки са с доста по-агресивни характери, по-буйни са, по-невъздържани в игрите, абе както и хората - принципно момченцата са по-буйни и вироглави, за това твърдо не искам повече мъжко коте.
Диди Хрис, страхотни красавци (м/у другото и аз помислих, че е 1 котка) - нашето негърче не е такова катранено черно, в основите косъма сивее. Чудя се дали е недостиг на нещо или просто такъв й е модела. Козината й иначе е доста гъста, а и ветеринара нищо не каза, но другия път ще питам.
Шуши е голямо сладурче - гледала съм 1 минута, за да различа кое глава, кое крака  Simple Smile
Моонлайт, големи схеми си измислила за новия член. Явно има късмет рошльото.
Ето я и Флора с кодово име Черната Мита - снимките се оказват почти невъзможни, дори и котето да стои мирно, Данаил веднага довтасва и го разпъжда, едвам съм я снимала...

# 382
# 383
  • София
Аз съм стигнала до извода, че мъжките котки са с доста по-агресивни характери, по-буйни са, по-невъздържани в игрите, абе както и хората - принципно момченцата са по-буйни и вироглави, за това твърдо не искам повече мъжко коте.

Аз пък съм на обратното мнение. По случайност съм гледала само котараци, но никога не съм имала проблеми. И по отношение на гостите, които са идвали - само Мъро се крие, а останалите лягаха точно в тях, за да ги галят. Чак неудобно ми ставаше, защото не всички обичат животни. Докато ходейки на гости, не съм срещнала нито една женска, която да е спокойна и любвеобилна. Такива поражения съм имала от това, че съм посегнала да ги погаля  #Crazy! И не става дума за една, а за поне 5 котки при различни хора. Както мъжът ми обича да казва - всички жени са злобарки(той нали е заобиколен от три)  hahaha. Истината е, че е до характер. Има много спокойни животни, а други не са. Много зависи и от това дали има деца около котката и колко буйни са те. Поне 2 от горепосочените женски котки са гледани с малки и много палави момченца. Едните например я гонеха и "стреляха" с онези трескащите и светкащи автомати, а горкото коте се побъркваше от страх. При подобен тормоз няма как да се очаква котето (от какъвто и пол да е) да е спокойно.

Много са сладки Шушко и Флора! Подозирам, че в темата се заформя някаква черна групичка  hahaha.

# 384
# 385
Много сте писали, отивам назад да чета  Peace А, ето ни и нас

# 386
При мен пък женската - Дара, е много подходяща за гушкане. Зак идва само, при който пожелае, а Дара, който я хване  Laughing Тя и сама се бута, мърка само като си чуе името или без повод, а Заки трябва доста да го почешеш, че да започне  Mr. Green Плюс това, Зак е много груб в играта си, а Дара пуска толкова леко нокти, че даже може да се каже, че не пуска, хапе без да си забива зъбите, т.е. не хапе реално... От Дара нямаме поражения, докато от Заки...макар и скоро да не ни е нанасял такива, всъщност откакто Дара е при нас, но се случва да отнесем някой зъб или нокът, защото той не си мери силата, а и се увлича в играта и започва да напада агресивно (само мен всъщност, с другите не си го позволява  Crazy).

Така, че при нас женската е много, много любвеобилна, както я сложиш така остава в ръцете ти и вечно мърка (как не си измърка мъркането не знам  Blush). Заки е и доста по-плашлив  Peace

# 387
  • София
Аз съм имала само един агресивен котарак преди години. Бях ученичка в основното у-ще. Прибрах котаракът от улицата, беше голям. Играеше му се, но какво казваше мама - мечешка игра. Скрие се някъде и ме причаква, като мина покрай него ме перва с лапа.

Харитон е душица. Както писах изкушава се да ме ръфне, не винаги, явно го прави като е в настроение за игра.
Ако беше невъзпитан, агресивен или хапеше, едва ли щях да го държа заедно с децата си.
То и аз не съм агресивна, но понякога се изкушавам да ръфна някоя пухкава ръчичка, краче, бузка  hahaha

# 388
  • София
Така, че при нас женската е много, много любвеобилна, както я сложиш така остава в ръцете ти и вечно мърка (как не си измърка мъркането не знам  Blush). Заки е и доста по-плашлив  Peace

Аз пък си имам друга теория, която се потвърждава и от твоите. Такива котета като Дара или Мъро, които сами са ни намерили и много сме се чудели дали да ги задържим, все едно разбират колебанията ни и са ни благодарни, че сме ги оставили.

Много сте писали, отивам назад да чета  Peace А, ето ни и нас

Още едно черно коте  Laughing. Абе, явно има някакъв заговор  Crossing Arms!  hahaha

Я да сменя малко "боята":

# 389

Аз пък си имам друга теория, която се потвърждава и от твоите. Такива котета като Дара или Мъро, които сами са ни намерили и много сме се чудели дали да ги задържим, все едно разбират колебанията ни и са ни благодарни, че сме ги оставили.

Аз съм убедена в тази теория  Peace Може и налудничаво да звучи, но Дара всячески се стреми да ни покаже колко ни обича и се радва, че е с нас. Заки е Шерко-Перко...той маминия си е глезан, гледан в къщи, не се е мъчил да оцелее сам на 2 месеца! Той на 2 месеца ядеше през 4 часа, пюрирани храни, специални за бебета, акото му се следеше как е...ходеше му се по дупето за всеки каприз! А Дарето как е оцеляла само тя си знае и знам, че разбира. да не говорим, че аз си вярвам, че в нея си има част от Мако  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт