БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-9

• 27 193
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Не знам дали е правилно, но аз им го давам натурален. Потопена лъжичка в буркана да я оближат.

Това е най-правилното. По този начин се приема всичко полезно от меда.
И аз така правя.

# 76
Момичета кажете рецепта за черен свински дроб, как да го приготвя за малкия и дали ще го яде? newsm78

# 77
  • Видин
На мен дробът ми причинява киселини (още от години) и затова не смятам, че е редно да се дава на деца  Rolling Eyes Но пък може и да греша.

# 78
  • София
Черен дроб не готвя въобще, Иво още не е ял. Черният дроб е "филтрираща система" за токсините, които сме поели. Не бих го предложила за храна на семейството си. Особено ако е купен от магазина и произхожда от тъпакни с химия животни.  Peace

# 79
Аз не съм предлагала на Томи черен дроб....в къщи рядко ядем ( понякога готвя пилешки дробчета по селски), но не мисля, че това е храна за малки деца...там се събират всички лекарства и химии, с които е блъскано животното.

# 80
  • София
Аз също все още не съм давала черен дроб на малкия. Всъщност никакви карантии не съм давала.
Ако искате да въведете защо не пробвате с инстантно пюре? Видях, че на Семпер има такова.

Предполагам, че дробът можете да приготвите по рецепта, като съобразите продуктите и начина на приготвяне с възрастта на детето.

# 81
животното е домашно не бих си позволила да дам на детето си купено за това питам може ли и какви рецепти има?

# 82
животното е домашно не бих си позволила да дам на детето си купено за това питам може ли и какви рецепти има?

Може да дадеш, детето ти е голямо.
В кулинарните сайтове има доста рецепти за приготвяне на свински черен дроб.

# 83
ами търсих ама нищо не ми хвана окото за това питам ако някой е правил да ми препоръча

# 84
Можеш да го приготвиш с ориз с/или без заливка, т.нар. дроб-сърма. Или да го задушиш добре с лук и различни зеленчуци.
Всъщност повечето рецепти, на които съм попадала са доста неподходящи за малко дете.

# 85
Това е мнението на Косе Босе за черния дроб: Черен дроб

- от хубаво пюре: може около 9-10 м. т.е. предлага се след като са въведени основните видове месо или между последните видове
- като стандартен продукт: по-добре да се избягва, това е филтърът за лекарствата и цялата химия, която преминава през животинския организъм
- много добър източник на хемово желязо: съдържа 3 пъти повече желязо от телешкото и 5-7 пъти повече от пилешкото

В повечето схеми попада в периода 7-9 м. заедно с основните видове месо, риба, жълтък. Логично е първо да се включат основни видове месо и жълтък примерно, а дробът реално остава малко по-късно.

# 86
Един път предложих на сина ми черен дроб. Последва ужасно повръщане. Не повторих  Naughty

# 87
Аз още не съм давала.
Вкъщи от години подобно нещо не се купува.

# 88
По принцип е много полезен. Но домашен явно. Купен - не  Stop

# 89
Полезен е - да.
Особено при хора с желязодефицитна анемия.
Но аз не смея да купувам, а толкова обичах - на скара, с лук Blush.

Общи условия

Активация на акаунт