Майчинството счетоводно - 36

• 32 287
  • 603
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Момичета , знаете ли дали за 2011 остават 3 дни от работодател, нали беше само за 2010 ,обнародваха ли промените в новия КСО?

# 121
  • В полите на Пирин планина
Момичета , знаете ли дали за 2011 остават 3 дни от работодател, нали беше само за 2010 ,обнародваха ли промените в новия КСО?

Не са обнародвани, днес ще се гласуват на второ четене. Но доколкото се чу ще си останат така.

# 122
  • Варна
Здравейте, интересува ме дали 15-дневният отпуск за бащинство може да се ползва от таткото, ако с майката нямат брак, но той признае детето. Благодаря ви предварително.  Hug

# 123
  • София-Младост
Здравейте, интересува ме дали 15-дневният отпуск за бащинство може да се ползва от таткото, ако с майката нямат брак, но той признае детето. Благодаря ви предварително.  Hug
Да, може, затова пишат бащата , а не съпругът Simple Smile

# 124
Здравейте момичета, да питам на бързо има ли някоя на която майчинството й е било по малко през последните два месеца или проблема е само при мен.  newsm78
Явно ще трябва до НОИ да се разходя.
Октомври и ноември получих по-малко парички, а сега началото на декември сумата пак си е старата.

# 125
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета, да питам на бързо има ли някоя на която майчинството й е било по малко през последните два месеца или проблема е само при мен.  newsm78
Октомври и ноември получих по-малко парички, а сега началото на декември сумата пак си е старата.

Има значение колко са работните дни. Октомври са 21, а ноември 22.

# 126
  • Майничка

В октомври се получава за септември, когато работните дни бяха 20, ноември - за октомври - 21, а декември - за ноември - 22.

# 127
Благодаря ви много момичета

# 128
  • Варна
Да, може, затова пишат бащата , а не съпругът Simple Smile

Благодаря, в този случай какви документи се представят пред НОИ?

# 129
И мен ме вълнува въпроса за отпуската за таткото. От кога точно започва да тече тя - от деня на или след раждането, от изписването...?
Има ли някаква възможност работодателят на мъжът ми да му я откаже? Аз го успокоих, че не може да му я откаже по никакъв повод, но все пак... 15 дни общо ли е размерът или 15 работни дни са? При нас най-вероятно ще съвпадне с Коледните празници и не знам как да я смятам.
И каква е процедурата - взема бележка от родилното и я носи на шефа си или трябва по институциите да се ходи?

# 130
  • Пловдив
И мен ме вълнува въпроса за отпуската за таткото. От кога точно започва да тече тя - от деня на или след раждането, от изписването...?-от изписването
Има ли някаква възможност работодателят на мъжът ми да му я откаже?-няма право да я откаже Аз го успокоих, че не може да му я откаже по никакъв повод, но все пак... 15 дни общо ли е размерът или 15 работни дни са?-15 календарни дни При нас най-вероятно ще съвпадне с Коледните празници и не знам как да я смятам.
И каква е процедурата - взема бележка от родилното и я носи на шефа си или трябва по институциите да се ходи?-при изписването ще му дадат бележка-носи я на счетеводителя.там ще попълни и прил 13.бащата не ходи по институции-фирмата ходи

# 131
И мен ме вълнува въпроса за отпуската за таткото. От кога точно започва да тече тя - от деня на или след раждането, от изписването...?-от изписването
Има ли някаква възможност работодателят на мъжът ми да му я откаже?-няма право да я откаже Аз го успокоих, че не може да му я откаже по никакъв повод, но все пак... 15 дни общо ли е размерът или 15 работни дни са?-15 календарни дни При нас най-вероятно ще съвпадне с Коледните празници и не знам как да я смятам.
И каква е процедурата - взема бележка от родилното и я носи на шефа си или трябва по институциите да се ходи?-при изписването ще му дадат бележка-носи я на счетеводителя.там ще попълни и прил 13.бащата не ходи по институции-фирмата ходи

Много благодаря за бързия отговор!  bouquet

# 132
привет момичета, да питам нещо, може и да го има по старите теми де, ама нямам хич време...  Embarassed Ако се върна на работа преди детето да навърши годинка, ще имам ли право на 50% от майчинството или тези 50% са само през втората годинка на детето, в случай, че работя?

# 133
  • София-Младост
привет момичета, да питам нещо, може и да го има по старите теми де, ама нямам хич време...  Embarassed Ако се върна на работа преди детето да навърши годинка, ще имам ли право на 50% от майчинството или тези 50% са само през втората годинка на детето, в случай, че работя?
Ако се върнеш преди първата година, губиш обезщетението за бременост и раждане...за първите 410 дни. 50% от майчинството са чак след това за втората година, те не се губят, подаваш документите когато дойде времето.

# 134
  • София-Младост
Много благодаря за бързия отговор!  bouquet
И в допълнение само:
Отпускът при раждане на дете по чл. 163, ал. 7 КТ се ползва въз основа на писмено заявление на бащата. Към заявлението се прилагат копие от акт за сключен граждански брак или декларация от бащата и майката, че бащата е припознал детето и те живеят в едно домакинство, както и документ от лечебното заведение, удостоверяващ датата на изписване на детето. Предприятието е длъжно да разреши отпуска от деня, посочен в заявлението. Ако бащата няма право на този отпуск, предприятието е длъжно да го уведоми за това незабавно, като мотивира отказа си.

Общи условия

Активация на акаунт