Майчинството счетоводно - 36

• 32 456
  • 603
  •   1
Отговори
# 135
привет момичета, да питам нещо, може и да го има по старите теми де, ама нямам хич време...  Embarassed Ако се върна на работа преди детето да навърши годинка, ще имам ли право на 50% от майчинството или тези 50% са само през втората годинка на детето, в случай, че работя?
Ако се върнеш преди първата година, губиш обезщетението за бременост и раждане...за първите 410 дни. 50% от майчинството са чак след това за втората година, те не се губят, подаваш документите когато дойде времето.

мммдааа, явно май така идва, те тези другите 240лв половината са от социалното министерство, а обезщетениетое е на принципа на болничния. Еми мерси много за бързия отговор   bouquet

# 136
Здравейте,
Новата промяна за 18 месеца стаж важи ли за заварено положение? В майчинство съм от юни 2010 г., а от януари до април 2009 бях в болнични заради счупен крак, т.е ако се вземат предвид 18 месеца 4 от тях съм била в болнични?

Благодаря ви за съдействието!

# 137
  • София-Младост
Здравейте,
Новата промяна за 18 месеца стаж важи ли за заварено положение? В майчинство съм от юни 2010 г., а от януари до април 2009 бях в болнични заради счупен крак, т.е ако се вземат предвид 18 месеца 4 от тях съм била в болнични?
Благодаря ви за съдействието!
Не разбирам питането ти, нали вече си родила, теб тези 18 месеца не те касаят.

# 138
Ала бала, благодаря ти за бързия отговор, касят ме за 3то, искам евентуално след 1та година да вляза от майчинство в майчинство.

# 139
  • София-Младост
Ала бала, благодаря ти за бързия отговор, касят ме за 3то, искам евентуално след 1та година да вляза от майчинство в майчинство.
Извинявай, нямаше как да отгатна Simple Smile Нека обнародват промените тогава, принципно ако имаш застъпване можеш да избереш обезщетение като за второто дете, ако ти е по-изгодно.

# 140
Ала бала, благодаря за бързия отговор

# 141
Здравейте! Имам въпрос,който може би е задаван не веднъж.Ситуацията е следната.Бременна съм в първия ден на втория месец.Осигурявам се от този понеделник /06.12/ във фирмата на мъжа ми.Термина ми на раждане ще бъде първите дни на август.Все още незнам коя дата точно,но е тогава.Единствения стаж,който имам отпреди е 1 месец и 5 дни-нито ден повече или по-малко.До датата на термина ми ще се съберат 9 месеца стаж.Възможно ли е да вземам майчинство,но не социално и как следва да стане това?

# 142
  • София-Младост
Здравейте! Имам въпрос,който може би е задаван не веднъж.Ситуацията е следната.Бременна съм в първия ден на втория месец.Осигурявам се от този понеделник /06.12/ във фирмата на мъжа ми.Термина ми на раждане ще бъде първите дни на август.Все още незнам коя дата точно,но е тогава.Единствения стаж,който имам отпреди е 1 месец и 5 дни-нито ден повече или по-малко.До датата на термина ми ще се съберат 9 месеца стаж.Възможно ли е да вземам майчинство,но не социално и как следва да стане това?
Периодът на отпуск за бремености  раждане се зачита за осигурителен стаж. Така че ти ще ползваш този отпуск, но обезщетение ще започне да ти се изплаща след като сумарно натрупаш 12 осигурителни месеца. Т.е. ориентировъчно около м.11.2011 ще започнат да ти изплащат обезщетение.

# 143
Ала Бала ти във форума ли живееш  Shocked
Благодаря ти безкрайно много за скорострелния отговор  Hug

# 144
Имам въпрос.
Плануваме със съпруга ми дете (ако е писано да стане)
В същото време,аз искам да напусна работа.
Не сега , а като забременя и стане време да излизам по майчинство.Въпросът ми е в какви майчински, ще получавам докато си гледам "нероден Петко".Мерси предварително!

# 145
  • В полите на Пирин планина
Имам въпрос.
Не сега , а като забременя и стане време да излизам по майчинство.Въпросът ми е в какви майчински, ще получавам докато си гледам "нероден Петко".Мерси предварително!

Само социално и то ако доходът на член от семейството е до 350 лв.
Няма логика да ти предстои излизане в болничен и да напуснеш работа.                                                     

# 146
Имам въпрос.

Зависи от действащото законодателство, когато дойде време да гледате "нероден Петко". Simple Smile

# 147
Става дума за до 1 година.Искам да се махна от тая фирма.
В същото време ми е "време" за бебе.Ако изляза по майчинство и после просто не се върна без да предупредя
 ми се струва подлярско.
Искам със самото ми излизане да кажа,да си търсят друг на моята позиция.Сега ме осигуряват доста добре.
Какво става примерно с майчинските ми,ако след 9 месеца напусна и отида да раждам.

# 148
  • В полите на Пирин планина
Става дума за до 1 година.Искам да се махна от тая фирма.
В същото време ми е "време" за бебе.Ако изляза по майчинство и после просто не се върна без да предупредя
 ми се струва подлярско.
Искам със самото ми излизане да кажа,да си търсят друг на моята позиция.Сега ме осигуряват доста добре.
Какво става примерно с майчинските ми,ако след 9 месеца напусна и отида да раждам.

По-горе ти написах какво става, ако не си на договор - нямаш обезщетение.

# 149
Момичета, може ли да питам нещо, за което не съм сигурна...

Искам да подам молба за напускане с едномесечно предизвестие по Чл. 326, ал. 1.
Отпускът ми изтича на 04.02. На работа трябва да съм на 05.02.
Та, в молбата си, която предполагам трябва да представлява горе-долу това: Моля да бъда освободена от длъжност..., считано от...
Коя дата да посоча на считано от... , 05.02 ли?

Благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт