Майчинството счетоводно - 36

• 32 413
  • 603
  •   1
Отговори
# 180
  • София-Младост
amidala13
Имай търпение, заради връщането на болничния вероятно се налага това преизчисляване.

# 181
amidala13
Имай търпение, заради връщането на болничния вероятно се налага това преизчисляване.

ок, значи си е тяхно преизчислението, да не стане пак да ми го върнат?

Явно наистина съм нетърпелива, но все пак последните преведени от тях парички са ми за 28 септември...Sad

# 182
Здравейте! Имам следния въпрос.
В болнични съм от първия ден на бременността.А преди това имам 6 месеца работа в тази фирма.
Счетоводителка ми каза,че болничните не ми се броят за трудов стаж и че всъщност нямам 1 година назад.
Та въпроса ми е на каква база ще ми се изчисли обезщетението?

# 183
  • Пловдив
Здравейте! Имам следния въпрос.
В болнични съм от първия ден на бременността.А преди това имам 6 месеца работа в тази фирма.
Счетоводителка ми каза,че болничните не ми се броят за трудов стаж-не е вярно това  и че всъщност нямам 1 година назад.-не ти и трябва 1 г назад да си работила,а да имаш 12 м осигурителен стаж през целия ти живот
Та въпроса ми е на каква база ще ми се изчисли обезщетението?-обикновения болничен-6 м назад,за бременност и раждане-18 м назад.за месеците без работа ще ти вземат 240 лв

# 184
Ясно! Много ти благодаря! Simple Smile

# 185
Привет отново Simple Smile

Получи се един спор с моята кума относно плащането на платения отпуск след изтичане на 2-те години майчинство. Тя е била два месеца болничен преди излизане в 45 дневния преди раждане и сега са и казали, че ще и изплащат по 130лв. месечно платения отпуск (тя има да ползва 2 месеца платен отпуск т.е всичко 260лв) понеже предходния месец е била в майчинство.  newsm78 Не се ли гледа последния месец с отработени поне 10 дни? Договора и е на 900 и нещо лева, чисто е взимала около 700лв.

Предварително благодаря   bouquet

# 186
  • Майничка
Линката, така е, гледа се последен месец с отработени поне 10 дни.

# 187
Благодаря, gargamela  Hug

# 188
Момичета, помагайте. Имам следния проблем.
На 14.12 трябва да ми бъде издаден 45дневния болничен преди раждане.
В момента съм болничен, който обаче изтече на 10.12. Тоест на 11.12, събота, която за мой късмет беше работна трябваше да съм на работа. Както и на 13.12 понеделник.
Какво мога да направя в тази ситуация да запълня тази дупка от 2-3 дни
Ходих при личната лекарка да ми издаде някакъв кратък болничен между двата за ОВИ или нещо такова - тя ми изговори един куп простотии, че не можела, нямала законово основание и тем подобни глупости. Явно не и се занимаваше и явно ще я сменям.
Сега обаче какво да правя. Принципно ще говоря с лекаря от ЖК да го дръпнем болничния с няколко дни напред да покрием разликата.
Но ако ми откаже, че и тя е виден идиот какво да направя. Мога ли да пусна платен отпуск за тези 2 работни дни и ще ми се отрази ли по някакъв начин на майчинството.

# 189
  • Майничка
Момичета, помагайте. Имам следния проблем.
На 14.12 трябва да ми бъде издаден 45дневния болничен преди раждане.
В момента съм болничен, който обаче изтече на 10.12. Тоест на 11.12, събота, която за мой късмет беше работна трябваше да съм на работа. Както и на 13.12 понеделник.
Какво мога да направя в тази ситуация да запълня тази дупка от 2-3 дни
Ходих при личната лекарка да ми издаде някакъв кратък болничен между двата за ОВИ или нещо такова - тя ми изговори един куп простотии, че не можела, нямала законово основание и тем подобни глупости. Явно не и се занимаваше и явно ще я сменям.
Сега обаче какво да правя. Принципно ще говоря с лекаря от ЖК да го дръпнем болничния с няколко дни напред да покрием разликата.
Но ако ми откаже, че и тя е виден идиот какво да направя. Мога ли да пусна платен отпуск за тези 2 работни дни и ще ми се отрази ли по някакъв начин на майчинството.

Нито личната лекарка може да Ви издаде болничен за 2-3 дни след болничен от ЛКК, нито лекаря от ЖК може да Ви "дръпне" болничния няколко дни напред. Пускате си платен или неплатен отпуск и това е.
И ако позволите една лична забележка, меко казано нелепо е да характеризирате като "виден идиот" хора, които си спазват наредбите, само защото последните не Ви отърват.

# 190
  • софия

Нито личната лекарка може да Ви издаде болничен за 2-3 дни след болничен от ЛКК, нито лекаря от ЖК може да Ви "дръпне" болничния няколко дни напред. Пускате си платен или неплатен отпуск и това е.
И ако позволите една лична забележка, меко казано нелепо е да характеризирате като "виден идиот" хора, които си спазват наредбите, само защото последните не Ви отърват.
[/quote]
Точно така е  Peace

# 191
Почти цялата си бременност изкарах в платен отпуск.По никакъв начин не се отразява на майчинството.

# 192
Благодаря, за отговорите. Забележката я приемам, но хората, за които твърдя, че са идиоти и то видни, наистина са такива, защото за цялата бременност не свършиха нещата, които предполагаше абонамента ми, за който плащам. Нито ЛЛ оправдава дългогодишното плащане на здравни вноски- или няма направления, или това, или онова. Нормално е като плащаш за една услуга да изискваш от отсрещната страна
ИСкам да кажа, че не ги наричам идиоти заради това, че в случая спазват наредбите, а заради това, че 9 месеца не спазваха много неща, за които плащам и само вдигаха рамене - един вид оправяй се, а сега изведнъж решиха, че ще спазват наредбите

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 10:55 от look_at_me

# 193
имам друг въпрос сега Grinning
имам един болничен, който ми го върнаха от Нои. Казуса е следния:
Първия болничен лист, който съм ползвала започва от 13.08, а трябва да се явя на работа на 12.09/ неделя/ . Той е изплатен
От коя дата трябва да започне следващия болничен - от 12.09, въпреки че е неделя или от 13.09, понеделник newsm78 Ние сме го писали с лекарката от ЖК, че започва от 13.09. От НОИ ми го връщат, но не мога да разбера, защото сме го писали, че започва от 13.09/ тоест има разминаване в датите/ ,или защото са ми объркали името на всичкото отгоре. Нашата счетоводителка ми го връща с думите- не знам какво трябва да се оправя, питай лекарката от ЖК, която вдига рамене и ми вика - кажи ми какво да оправя и ще го оправя.

В крайна сметка явно аз трябва да знам какво да се оправи. ИМето е ясно, но това с датите не ми е ясно.
И къде в НОИ мого да отида и да питам за какво конкретно ми ги връщат болничните. Те ми изпратиха от НОИ едно писмо, което цитират някакъв член от наредбата, но и от това не ми стана особено ясно каква е грешката. Хич не съм в час с тези неща, но в крайна сметка това не е моя работа. АЗ не не карам счетоводството да разбира от мойта работа ...........
И тука приемам забележки всякакви ......
Според вас дали е заради това объркване с датите
ОТ 12 .09 ли трябва да почне болничния въпреки, че е неделя

# 194
имам друг въпрос сега Grinning
имам един болничен, който ми го върнаха от Нои. Казуса е следния:
Първия болничен лист, който съм ползвала започва от 13.08, а трябва да се явя на работа на 12.09/ неделя/ . Той е изплатен
От коя дата трябва да започне следващия болничен - от 12.09, въпреки че е неделя или от 13.09, понеделник newsm78 Ние сме го писали с лекарката от ЖК, че започва от 13.09. От НОИ ми го връщат, но не мога да разбера, защото сме го писали, че започва от 13.09/ тоест има разминаване в датите/ ,или защото са ми объркали името на всичкото отгоре. Нашата счетоводителка ми го връща с думите- не знам какво трябва да се оправя, питай лекарката от ЖК, която вдига рамене и ми вика - кажи ми какво да оправя и ще го оправя.

В крайна сметка явно аз трябва да знам какво да се оправи. ИМето е ясно, но това с датите не ми е ясно.
И къде в НОИ мого да отида и да питам за какво конкретно ми ги връщат болничните. Те ми изпратиха от НОИ едно писмо, което цитират някакъв член от наредбата, но и от това не ми стана особено ясно каква е грешката. Хич не съм в час с тези неща, но в крайна сметка това не е моя работа. АЗ не не карам счетоводството да разбира от мойта работа ...........
И тука приемам забележки всякакви ......
Според вас дали е заради това объркване с датите
ОТ 12 .09 ли трябва да почне болничния въпреки, че е неделя да

Общи условия

Активация на акаунт