Майчинството счетоводно - 36

• 32 338
  • 603
  •   1
Отговори
# 225
Elfita, благодаря за бързия отговор тук и в другата темичка   bouquet

# 226
Здравейте,
имам издаден ПИК код от НОИ, но не мога да заредя линка за справка, излиза ми грешка и това е от около месец насам,. Бихте ли дали актуален линк и на какво може да се дължи тази "грешка в моя компютър"?

Дай му ''continue to this website'' (бялото хиксче в червената иконка -мале как го обясних)  и ще стане

# 227
  • София
Здравейте,
имам следното питане. В момента съм в майчинство с първото си дете и съм бременна. Очаквам малчо да се появи преди малкият да е навършил 2 години. Сега с промените за 18 месеца назад ми е интересно това как ще се отрази на моето 2 ро майчинство. Има ли някакъв избор какво ще се получава или директно се преизчислява?

Доколкото си спомням с 12месечната база се вземаше същото обезщетение като за 1вото дете през 1вата му година.

# 228
  • Пловдив

Доколкото си спомням с 12месечната база се вземаше същото обезщетение като за 1вото дете през 1вата му година.

няма промяна в това отношение

# 229
  • София
Благодаря. Зарадвахте ме Simple Smile

# 230
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Здравейте,

Току-що прочетох в отчетната тема, че кумата на една от майките там си е взела 3-та година майчинство. Може ли малко информация, моля?

# 231
  • Пловдив
Здравейте,

Току-що прочетох в отчетната тема, че кумата на една от майките там си е взела 3-та година майчинство. Може ли малко информация, моля?

може да ползаваш 12 м неплатен ,ако с бащата нямате брак и не живеете в едно домакинство

# 232
Момичета,искам да попитам нещо.Ситуацията е следната-на работата ми са започнали да работят на смени-1-ва смяна от 7 и 30 сутринта до 5 следобед,а 2-ра смяна от 3 следобяд до към 10-11 вечерта.Аз докато работех там нямаше такова нещо.Та въпроса ми е работодателя има ли право да изисква от мен да работя на смени като съм с малко дете? Има ли нещо указано в закона по този въпрос или е както се разберем по между си?И още нещо-как стои въпроса с официалните празници и почивни дни,защото при нас точно тогава работата е най-много и шефа ще ме иска на работа,но яслата няма да работи и няма да има кой да гледа детето.Малко объркано и дълго стана,но ако някой може да ми отговори ще се радвам.

# 233
Здравейте! След два положителни теста, разбрах, че съм бременна, но да минат още 10 дни и отивам на гинеколог. Работя във фирмата като управител и до септември щатната ми заплата беше 790 лв и от октомври месец ми дигнаха на 1200 лв. База на изчисляването е 18 месеца назад, но аз няма да мога да ги хвана. Но въпросът ми е колко ще получавам, като излезна в майчинство?

# 234
  • Пловдив
Здравейте! След два положителни теста, разбрах, че съм бременна, но да минат още 10 дни и отивам на гинеколог. Работя във фирмата като управител и до септември щатната ми заплата беше 790 лв и от октомври месец ми дигнаха на 1200 лв. База на изчисляването е 18 месеца назад, но аз няма да мога да ги хвана. Но въпросът ми е колко ще получавам, като излезна в майчинство?

кога ти е 45 дневния

# 235
Някъде към 1 юли

# 236
  • Пловдив

740 лв
като от 1 април може да излезеш в болничен докрая,без да ти се отразява на обезщетението

# 237
ако продължа постаро му, тоест да ме осигуряват на 790 лв, колко ще взимам?

# 238
  • Пловдив
ако продължа постаро му, тоест да ме осигуряват на 790 лв, колко ще взимам?

640

# 239
100 лв е разликата, не е много, май ще е подобре да се осигурявам на 790 лв, да не се набутва фирмата, тоест тя е на баща ми и на съдружника. То дали на 1 юли е 45 дневния или на 1 август, горе-долу ще е толкова - към 650 лв

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 23:46 от ragazza84

Общи условия

Активация на акаунт